פורום הדיג הספורטיבי בישראל
 פורומי דיג מקצועיים
  דיג בז'ירז'ור - מים מלוחים (אחראי: Kobiarava)
   מה אתם מטרגטים? |
עמודים: [1] 2
|
|
|
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
נושא: מה אתם מטרגטים? (נקרא 4750 פעמים) |
הדפסה |
|
הנצרתי מס 1
|
חבר פורום
מנותקגיל:
60
אלבום תמונות http://www.flickr.com/photos/m_o_38/
|
|
אשמח לפתוח דיון חדש עם קהילת המג'רג'רים !!
כולם יודעים שעונת הלברקים בסיומה ואם נתפסים אז במקרה
כרגע ובעונה זו אשמח לשמוע מכם מה אתם מחפשים?
איזה סוגי דגים?
באיזה קטעי חוף מחפשים אותם? עמוקים רדודים? חולי סלעי ? חוף טבעי או מזח?
דמויים לשימוש לאותם דגים!!
לציין אזור יעזור מאד
תודה לעונים
|
-------------------------------
|
|
IP: [
מחובר ]
|
|
|
adamfished
|
חבר פורום
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
מחפש בעיקר מה שיש. העונה הזאת בשנה היא לא לגמרי מוגדרת בדיג מהחוף, לכן משתדל לבוא מצוייד בדמויים מקיפים יותר, לא גדולים מדי ולא קטנים מדי, בעיקר דמויים "נייטרלים", בלי אופי מיוחד מדי. מה שיכול להתפס כרגע זה לברקים, גומברים וטרולוסים - כולם לא בשיא גודלם, אלא בינוני-קטן. לוקוסים כמובן יצוצו מהסלע מדי פעם, אבל גם קטנים לרוב. ויש גם סרגוסים.
משתדל לחפש מקומות רדודים יחסית (עד 2 מטר), חצי סלע חצי חול, עם עדיפות לסלע דווקא. יש לי טענה שבגלל טמפרטורת המים (כבר עוד מעט 30 מעלות) הדג פחות פעיל ונוטה לחפש מקומות מסתור (במיוחד הלברק והלוקוס, אבל גם הגומבר לפעמים) ולתקוף מהמארב כדי לחסוך באנרגיה. בעונה זו מעדיף חוף על פני מזח שפונה לים הפתוח והעמוק. אין כמעט דגים פלאגיים (פלמידה, טונה וכו'), למעט הטרולוס, שגם הוא בתקופה זו מעדיף למצוא לו איזה שטח סלעי ולהסתובב סביבו.
הדמויים שמשמשים אותי הוא בעיקר דברים שנראים כמו מינו, דקים וארוכים. משתדל מאוד לא לעבור את ה-9 ס"מ, עדיפות ל5-7. לסרגוסים אפילו יותר קטן וטיפה יותר כהה בצבע, אבל כשהם מחליטים לתקוף הכול עובד.
איזור יפו.
|
|
|
|
רון דדון
|
Gone fishin... חבר. ISF. חבר פורום
מנותקגיל:
39
|
|
|
|
|
|
חסדייה
|
חבר פורום
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
איזה סוגי דגים?
לציין אזור יעזור מאד
תודה לעונים
בעונה הזו די חלש..אבל יש תפיסות פה ושם אני תמיד מתחיל לחפש את הלוקסים..שזוכים לשיחרור ברוב הזמן עובד עם סליקונים דמויים מוזהבים או בהירים ששוקעים אין לוקסים עובר לטרכונים שנתפסו בכמיות קטנות העונה אני עובד מעל ריפים עמוקים וקרקעית מעורבת מחפש את המפרצונים שמאכלסים ביזרי דמויים שאני עובד איתם סילקונים TW או דמויי מינו בצבע טבעי או ניקלים רוב התפיסות שלי עם הטרכונים היו על צבעים כסופים ושאין כלום מנסה את הקטעים הרדודים עם הזרמים החוזרים אוליי במקרה יש איזה לברק או גומבר אתמול נסיון לטרגט בייביז מעל ריף עמוק נקודה מאד חמה בעונה אחרי כחצי שעה של עבודה עם ניקל בגילגול מהיר נצפה מרדף של כ 4 פריטים גדולים יחסית מוערכים כ 2 ק"ג זיהוי וודאי אין לי אני לא יודע אם אלה בייביז או טרחונים גדולים אין טרכונים
|
|
|
|
הנצרתי מס 1
|
חבר פורום
מנותקגיל:
60
|
|
 |
|
|
מחפש בעיקר מה שיש. העונה הזאת בשנה היא לא לגמרי מוגדרת בדיג מהחוף, לכן משתדל לבוא מצוייד בדמויים מקיפים יותר, לא גדולים מדי ולא קטנים מדי, בעיקר דמויים "נייטרלים", בלי אופי מיוחד מדי. מה שיכול להתפס כרגע זה לברקים, גומברים וטרולוסים - כולם לא בשיא גודלם, אלא בינוני-קטן. לוקוסים כמובן יצוצו מהסלע מדי פעם, אבל גם קטנים לרוב. ויש גם סרגוסים.
משתדל לחפש מקומות רדודים יחסית (עד 2 מטר), חצי סלע חצי חול, עם עדיפות לסלע דווקא. יש לי טענה שבגלל טמפרטורת המים (כבר עוד מעט 30 מעלות) הדג פחות פעיל ונוטה לחפש מקומות מסתור (במיוחד הלברק והלוקוס, אבל גם הגומבר לפעמים) ולתקוף מהמארב כדי לחסוך באנרגיה. בעונה זו מעדיף חוף על פני מזח שפונה לים הפתוח והעמוק. אין כמעט דגים פלאגיים (פלמידה, טונה וכו'), למעט הטרולוס, שגם הוא בתקופה זו מעדיף למצוא לו איזה שטח סלעי ולהסתובב סביבו.
הדמויים שמשמשים אותי הוא בעיקר דברים שנראים כמו מינו, דקים וארוכים. משתדל מאוד לא לעבור את ה-9 ס"מ, עדיפות ל5-7. לסרגוסים אפילו יותר קטן וטיפה יותר כהה בצבע, אבל כשהם מחליטים לתקוף הכול עובד.
איזור יפו.
תודה אדם...חשבת על לקשור בין סוגי הדמויים שאתה משתמש ולמהירות הג'רג'ור המחייבת באותם דמויים לבין סוגי הדגים לתקופה זו? לפי התקופה עונת הלברקים בסיומה למרות שנתפסים פה ושם כמה דגים..אמת ובעיני זה מקרי למעט מרינות !! סוג הדגים לעונה אלה דגים פלאגיים ( פלמידה , טונה, טרכונים , בייבי אינטיאסים או זרזירים גומברים ועריאנים ) דגים אלה תוקפים חזק יותר ואגרסיבים יותר באופן ג'רג'ור מהיר במיוחד ..מהיר כמה שאפשר וזה לא מוגזם !! לא סתם שאלתי איזה דמויים שכן חובה עלינו להתאים את סוג הדמוי ואופן הג'רג'ור לסוג הדג לעונה !! הייתי ממליץ לך על דמויים כאלה שמחייבים מהירות ..פנסלים למיניהם ..ווקרים..ניקלים או נוצות !! לוקוסים כרגע ובתקופה זו אלה הבייבי הם לא חושבים פעמיים ותוקפים כל מה שזז !! תודה על התשובה 
|
|
|
מחובר ]
|
|
|
הנצרתי מס 1
|
חבר פורום
מנותקגיל:
60
|
|
דדון ..עושה בשכל למה לא לנסות גיחה או שתיים באזור שלך..האזור שלך תמיד היה חם ותמיד מתחילים משם הבייביז !! לפחות הנוצות מוכנות לעבודה !! 
|
|
|
מחובר ]
|
|
|
רון דדון
|
מנותקגיל:
39
|
|
דדון ..עושה בשכל למה לא לנסות גיחה או שתיים באזור שלך..האזור שלך תמיד היה חם ותמיד מתחילים משם הבייביז !! לפחות הנוצות מוכנות לעבודה !!  הייתי בשבת באיזור הבננה ביץ' עם הקיאק. ניסיתי בג'יג לייט על הספינה הטבועה מאחורי האיים (מיותר לציין שלא היה כלום, הפישפיינדר זיהה רק דגים קטנים צמוד לקרקעית, בטח סרגוסים). ניסיתי גם בז'ירז'ור מהקיאק מסביב לאיים, במיוחד לתוך האיזורים שנראו לי (איפה שהיה קצת יותר גלי, והמים נראו "מחוספסים"). ביינתים כלום... 
|
|
|
|
הנצרתי מס 1
|
חבר פורום
מנותקגיל:
60
|
|
 |
|
|
איזה סוגי דגים?
לציין אזור יעזור מאד
תודה לעונים
בעונה הזו די חלש..אבל יש תפיסות פה ושם אני תמיד מתחיל לחפש את הלוקסים..שזוכים לשיחרור ברוב הזמן עובד עם סליקונים דמויים מוזהבים או בהירים ששוקעים אין לוקסים עובר לטרכונים שנתפסו בכמיות קטנות העונה אני עובד מעל ריפים עמוקים וקרקעית מעורבת מחפש את המפרצונים שמאכלסים ביזרי דמויים שאני עובד איתם סילקונים TW או דמויי מינו בצבע טבעי או ניקלים רוב התפיסות שלי עם הטרכונים היו על צבעים כסופים ושאין כלום מנסה את הקטעים הרדודים עם הזרמים החוזרים אוליי במקרה יש איזה לברק או גומבר אתמול נסיון לטרגט בייביז מעל ריף עמוק נקודה מאד חמה בעונה אחרי כחצי שעה של עבודה עם ניקל בגילגול מהיר נצפה מרדף של כ 4 פריטים גדולים יחסית מוערכים כ 2 ק"ג זיהוי וודאי אין לי אני לא יודע אם אלה בייביז או טרחונים גדולים אין טרכונים חסדיה את הבייביז ניתן לזהות בוודאות עם מבט מהיר אפילו..את פס החרדל שתמיד יבלוט זה זמסגיר אותם בוודאות וגם..אופן המרדף שברוב המקרים לא בצורה ישירה איללא בזיגזג ימין ושמאל חצי מטר עד מטר לימין שמאל בתחילת המרדף ..בשונה מהטרכון והעריאן שתוקפים ורודפים בקוו ישר אחרי הדמוי !! איזה דמוי השתמשת עם הבייביז? איזה מהירות ג'רג'רת? האם הורדת את מהירות הג'רג'ור לאחר זיהוי מרדף? בקרוב אדאג לך לכמה נוצות כי האזור שלך ממש חם בהצלחה איש
|
|
|
מחובר ]
|
|
|
הנצרתי מס 1
|
חבר פורום
מנותקגיל:
60
|
|
דדון ..עושה בשכל למה לא לנסות גיחה או שתיים באזור שלך..האזור שלך תמיד היה חם ותמיד מתחילים משם הבייביז !! לפחות הנוצות מוכנות לעבודה !!  הייתי בשבת באיזור הבננה ביץ' עם הקיאק. ניסיתי בג'יג לייט על הספינה הטבועה מאחורי האיים (מיותר לציין שלא היה כלום, הפישפיינדר זיהה רק דגים קטנים צמוד לקרקעית, בטח סרגוסים). ניסיתי גם בז'ירז'ור מהקיאק מסביב לאיים, במיוחד לתוך האיזורים שנראו לי (איפה שהיה קצת יותר גלי, והמים נראו "מחוספסים"). ביינתים כלום...  מה עם הריפים מול האנדרטה? הריפים בעכו מול הטיילת ? ניסית אותם.? ניסית עם נוצה מהקיאק או רק ג'יגים.?
|
|
|
מחובר ]
|
|
|
ערן199
|
חבר פורום 
מנותקגיל:
לא זמין
דג דגים - מוכר בשר- אטליז בשרים זכרון יעקב
|
|
אהלן מאמון גם אני כמו חסדייה חורש כרגע את הריפים והחוף לפני כמה ימים תקיפה על סיליקון קטן מתחת לרגליים בעומק של 30 ס"מ הלך חצי סיליקון. אתמול על החוף זרזור סביקי כמה טלויזיות ריג על חי ולעומק, היה קיפוף וחזר חצי טלויזיה.. טעות שלא תפרתי אותו עם שתי קרסים... מחכים לטרחונים ולבייביז ונכון שצריך דמויים קטנים ומהירים וחוצמזה אני עוד בדודה מאז היציאה איתך ועם אבו אשרף על הפלמידות. 
|
|
|
|
חסדייה
|
חבר פורום
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
 |
|
|
איזה סוגי דגים?
לציין אזור יעזור מאד
תודה לעונים
בעונה הזו די חלש..אבל יש תפיסות פה ושם אני תמיד מתחיל לחפש את הלוקסים..שזוכים לשיחרור ברוב הזמן עובד עם סליקונים דמויים מוזהבים או בהירים ששוקעים אין לוקסים עובר לטרכונים שנתפסו בכמיות קטנות העונה אני עובד מעל ריפים עמוקים וקרקעית מעורבת מחפש את המפרצונים שמאכלסים ביזרי דמויים שאני עובד איתם סילקונים TW או דמויי מינו בצבע טבעי או ניקלים רוב התפיסות שלי עם הטרכונים היו על צבעים כסופים ושאין כלום מנסה את הקטעים הרדודים עם הזרמים החוזרים אוליי במקרה יש איזה לברק או גומבר אתמול נסיון לטרגט בייביז מעל ריף עמוק נקודה מאד חמה בעונה אחרי כחצי שעה של עבודה עם ניקל בגילגול מהיר נצפה מרדף של כ 4 פריטים גדולים יחסית מוערכים כ 2 ק"ג זיהוי וודאי אין לי אני לא יודע אם אלה בייביז או טרחונים גדולים אין טרכונים חסדיה את הבייביז ניתן לזהות בוודאות עם מבט מהיר אפילו..את פס החרדל שתמיד יבלוט זה זמסגיר אותם בוודאות וגם..אופן המרדף שברוב המקרים לא בצורה ישירה איללא בזיגזג ימין ושמאל חצי מטר עד מטר לימין שמאל בתחילת המרדף ..בשונה מהטרכון והעריאן שתוקפים ורודפים בקוו ישר אחרי הדמוי !! איזה דמוי השתמשת עם הבייביז? איזה מהירות ג'רג'רת? האם הורדת את מהירות הג'רג'ור לאחר זיהוי מרדף? בקרוב אדאג לך לכמה נוצות כי האזור שלך ממש חם בהצלחה איש עבדתי עם קאסטמאסטר זריקה ארוכה וסגריה של הקשת לפני שינחת במים מהירות מקסימלית שלי לאחר זיהוי המרדפרים האטה בקצב הג'רג'ור הדגים נשקו לריף ונעלמו וגם אני נעלמתי היה חם מאד אתמול מחר אני עושה גיחה לבדיקת הנקודה החמה ונראה מה התחדש שם תודה על הנוצות
|
|
|
|
הנצרתי מס 1
|
חבר פורום
מנותקגיל:
60
|
|
אהלן מאמון גם אני כמו חסדייה חורש כרגע את הריפים והחוף לפני כמה ימים תקיפה על סיליקון קטן מתחת לרגליים בעומק של 30 ס"מ הלך חצי סיליקון. אתמול על החוף זרזור סביקי כמה טלויזיות ריג על חי ולעומק, היה קיפוף וחזר חצי טלויזיה.. טעות שלא תפרתי אותו עם שתי קרסים... מחכים לטרחונים ולבייביז ונכון שצריך דמויים קטנים ומהירים וחוצמזה אני עוד בדודה מאז היציאה איתך ועם אבו אשרף על הפלמידות.  בכיף עירן בקרוב מאד נעשה כמה גיחות רק שהבייביז ירימו ראש היה לי נעים להכיר אותך איש 
|
|
|
מחובר ]
|
|
|
רון דדון
|
מנותקגיל:
39
|
|
 |
|
|
עבדתי עם קאסטמאסטר זריקה ארוכה וסגריה של הקשת לפני שינחת במים מהירות מקסימלית שלי לאחר זיהוי המרדפרים האטה בקצב הג'רג'ור הדגים נשקו לריף ונעלמו
וגם אני נעלמתי היה חם מאד אתמול מחר אני עושה גיחה לבדיקת הנקודה החמה ונראה מה התחדש שם
תודה על הנוצות
באם מדובר על בייביז - האטה היא הטעות... בשונה מלברקים לדוגמא, האטה של הדמויי גורמת לאינטיאס לאבד עניין. בדיוק ההפך הוא הנכון - אם בשיא המהירות שלך עדין אין תקיפה, להמשיך בשיא המהירות ולהוסיף קצת תנועות חכה על מנת "לעצבן" אותם עוד יותר. לפני כשנתיים, ניסיתי ז'ירז'ור לבייבי בבננה ביץ' עם רולר יחסית חדש בזמנו, מידה 3000. החיסרון של רולר כזה, שגם שאני קורע את היד ומז'רז'ר בטירוף, עדין ההחזרה לא מהירה מספיק. זוההו בוודאות מרדפים של בייבי בגדלים יפים, שפשוט סירבו לתקוף. שבוע אחרי, חזרתי עם הרולר שתמיד ז'ירז'רתי איתו עליהם - מידה 4500 של טיקה. כל מרדף שזוהה, מיד העלתי את המהירות עוד טיפה עד לקצה היכולת שלי וזכיתי לתקיפה ונעילה. בנוצות הנושא חשוב יותר מאשר בניקלים. הנוצה צריכה ממש לחתוך את המים כמו טורדפו, ולקפץ טיפה מידי פעם (ככה אתה יודע שאתה מספיק מהיר - שהנוצה עולה מידי כמה מטרים וממש משפריצה על פני המים). אחחחחחחחח אני כבר מדמיין את המכה של הנעילה שלהם במהירות כזאת - חוויה מטורפת!!! מקווה לפגוש אותם מהקיאק השנה  דדון ..עושה בשכל למה לא לנסות גיחה או שתיים באזור שלך..האזור שלך תמיד היה חם ותמיד מתחילים משם הבייביז !! לפחות הנוצות מוכנות לעבודה !!  הייתי בשבת באיזור הבננה ביץ' עם הקיאק. ניסיתי בג'יג לייט על הספינה הטבועה מאחורי האיים (מיותר לציין שלא היה כלום, הפישפיינדר זיהה רק דגים קטנים צמוד לקרקעית, בטח סרגוסים). ניסיתי גם בז'ירז'ור מהקיאק מסביב לאיים, במיוחד לתוך האיזורים שנראו לי (איפה שהיה קצת יותר גלי, והמים נראו "מחוספסים"). ביינתים כלום...  מה עם הריפים מול האנדרטה? הריפים בעכו מול הטיילת ? ניסית אותם.? ניסית עם נוצה מהקיאק או רק ג'יגים.? מול האנדרטה לא ניסיתי (אסור עם קיאק, ושכבר יש לי יום חופשי לצאת לדיג אני יוצא עם הקיאק). בעכו גם לא יצא לי לנסות, אך בהחלט אנסה שיהיה ים רגוע (למרות שזה לא ים אופטימלי לדיג שלהם, הנקודת יציאה עם הקיאק מחייבת ים רגוע במקרה של עכו). ניסיתי עם דמויי חדש של שימאנו שנקרא SHIMANO WAXWING, תריץ עליו חיפוש ביוטיוב - הוא נראה מדהים! הזמנתי מחו"ל 2 דמויים בצבעיים טיבעיים, אורך 88 מ"מ ומשקל 20 גרם בערך. שוחים בצורה מדהימה! ומעל הספינה הטבועה ניסיתי עם ג'יגים בצבע ורוד-כסוף וצהוב-לבן במשקלים 80 גרם. מהניסיון שלך מאמון - יש מצב למצוא אותם ליד הבויות הלבנות שמול קרית חיים?
|
|
|
|
adamfished
|
חבר פורום
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
 |
|
|
איזור יפו.
תודה אדם...חשבת על לקשור בין סוגי הדמויים שאתה משתמש ולמהירות הג'רג'ור המחייבת באותם דמויים לבין סוגי הדגים לתקופה זו? לפי התקופה עונת הלברקים בסיומה למרות שנתפסים פה ושם כמה דגים..אמת ובעיני זה מקרי למעט מרינות !! סוג הדגים לעונה אלה דגים פלאגיים ( פלמידה , טונה, טרכונים , בייבי אינטיאסים או זרזירים גומברים ועריאנים ) דגים אלה תוקפים חזק יותר ואגרסיבים יותר באופן ג'רג'ור מהיר במיוחד ..מהיר כמה שאפשר וזה לא מוגזם !! לא סתם שאלתי איזה דמויים שכן חובה עלינו להתאים את סוג הדמוי ואופן הג'רג'ור לסוג הדג לעונה !! הייתי ממליץ לך על דמויים כאלה שמחייבים מהירות ..פנסלים למיניהם ..ווקרים..ניקלים או נוצות !! לוקוסים כרגע ובתקופה זו אלה הבייבי הם לא חושבים פעמיים ותוקפים כל מה שזז !! תודה על התשובה  מאמון, זה רק מראה כמה הדיג במרכז והדיג בצפון שונים. פה אין לנו בייביז ואריען לא ראיתי קרוב ל-6 שנים. הדגים הפלאגיים היחידים שמגיעים אלה טונות ופלמידות, אבל זה יותר בעונת הסתיו\חורף. עוד לא ניסיתי ניקלים ודמויים מהירים מאוד, בעיקר בגלל תוואי החוף שמחייב עבודה איטית וזהירה (מלא "תקלות" בדרך), אבל אנסה כשהים ירד קצת. אני מחכה שהטרולוסים יכנסו קצת יותר ואז יהיה קצת אקשן. לקחתי את ההמלצה שלך ואדווח על תוצאות בהמשך.
|
|
|
|
שחר נ
|
חבר פורום
מנותקגיל:
46
ההוק4 נו זה היה פעם :)
|
|
 |
|
|
שלום לכולם ברכות על הפורום החדש ישן הפלטפורמה מעווללה ועושה חשק לעוד... אני מתחיל בדרך כלל בחיפוש אחרי הלוקוסים עם סילקונים 8-15 ס"מ צבעים לפי המיים באותו יום סילקון שהביא לי המון הצלחות זה הקנל עם הזנב המחורץ צורת העבודה היא איטית שיטה שהניבה הרבה נעילות זה לזרוק את הסיליקון 5-7 מטר אחרי הסלעים(אין מה לחפש אותם ברחוק) ולתת לו לשקוע עד הקרקעית ואז לגלגל גילגול מתון מה שיקרה זה שהדמוי יגיע לסלע ב"חצי גובה" אז להפסיק לגלול לשניה או שתיים ולתת לו ליפול לפני הנגיעה בסלע יש לגלול 2-3 גילגולים בינוניים מה שדג רואה במצב הזה זה זנב שמרביץ לו בריחה למעלה בפנים המון מכות הגיעו ברגע ה"בריחה" ואצלי זה שיפר משמעותית את אחוזי ההצלחה ניתן לחזור על הפעולה עד הגעת הדמוי לשובר באם אין תגובה או נגמר האקשן עובר לטירגוט פלגיים פופרים ודמוי מינו צבעים תמיד בהתאם לים ולא לדג עוד משהו שחשוב לטירגוט פלגים התיחסות לזרמים!! פלגים דגים בתוך הזרמים כי זה מקל על הצייד ושימור האנרגיה לכן יתפתו הרבה יותר לדמוי ש"תקוע" בגל ומתקשה להתקדם (הגבה במהירות הגילגול בהתאם ל"תחושה" שמעביר הדמוי) לעומת דמוי ששוחה דרך הגלים במהירות אחידה ואפילו קופץ מידי פעם(גילגול רציף+גרקים) או למשל אם הדמוי מגיע אם הזרם אפשר לזרזר ממש מהר כמו בריחה או ממש לאט כמו בורי שנהנה משיוט ולא מודע לשכנים... רוב הזמן מזרזר ממזחים לפעמים מהחוף בפלגיים מחפש טרחון גומבר מוסר וביביז בעונה הזאת בהצלחה לכולם
|
"Be who you are and say what you feel, because those who mind don't matter, and those who matter don't mind." Theodor Seuss Geisel
|
|
|
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
« הקודם הבא »
|
הדפסה
|
|
עמודים: [1] 2
|
|