| תאריך הדו"ח | מיקום | סוג | מצב הים | עומק משוער | סגנון הדייג: |
| 7/4/2013 | צפון: חוף כרמל- עתלית | מים מלוחים | רגוע ונמוך | 0 - 10 מטר | דיג בז'רז'ור מהחוף (מלוחים) |
| תפיסות דגים | ||||
|---|---|---|---|---|
| שעת תפיסה | פיתיון | סוג הדג | כמות | משקל כולל בק"ג |
| 23 | דמוי דג בינוני - | סבידה (דיונון הרוקחים) | 1 | |
הדו"ח:
שלשום בערב היה משהו באוויר שגרם לי לרצות להיות בים.
ביום לא היה לי זמן, אז אחרי שהילדים נכנסו למיטה קבלתי פס מאשתי ויצאתי לנסות ז'רז'ור לילה.
ניסיתי כמה פעמים בעבר- אף פעם לא תפסתי.
מצד שני, גם בשעות היום אחוזי ההצלחה לא מזהירים, אז מה זה משנה..
הגעתי ב 21 לחלק החולי של חוף הכרמל וכל כך שמחתי שהגעתי: ללא רוח, ים כמעט פלטה, לא חם ולא קר, ומעל הים התחיל אובך שנתן אווירה קצת מסתורית..
החוף שם מואר די חזק. המים להפתעתי היו מעט עכורים.
סרקתי רצועה של כחצי קילומטר ולא קרה שום דבר מעניין, אז החלטתי לעבור לריפים של שקמונה.
שם כבר היה יותר מעניין. השפל היה לקראת שיאו. היה חשוך מאוד ולא ניסיתי לעלות על הריפים עצמם, מקסימום כפות רגליים במים.
במשך שעה וחצי היה הרבה אקשן במים, ממש קרוב לחוף, בעומק של לא מעל חצי מטר לדעתי. הרבה קפיצות של דגים לא ממש קטנים שברחו ממשהו, לא יודע ממה. ברקודות?
לא משנה מה ניסיתי לזרוק לתוך הבלגן, דמויי דג, ניקלים, סיליקונים- לא זכיתי לתגובה.
ההפתעה הגיעה אחרי שעה בערך, כשעל דמוי דג בינוני יצאה סבידה/קלמרי קטנה (לא מבדיל ביניהם) באורך של 20-30 ס"מ. פעם ראשונה שאני רואה את היצור הזה לא בצלחת. ממש יפה. ואפילו עושה כל מיני רעשים. כשהחזרתי אותו למים אפשר היה לראות את ההסוואה המושלמת שלו על הריף.
היה אחלה.