בתור דייג סירות שמזמן שכח מה זה דיג חופי, שתי שאלות:
*"דיג סרף" - זה כל דיג חופי עם מקל, למעט בוס ובולונז?! או שמא יש דיג עם מקל ורולר שאיננו "סרף"?1
*מה פירוש "מקל פאסט"?!
הנה דעתי בנושא הסרף.
קודם כל, ההגדרות משתנות ממקום למקום בעולם. למשל, בארה"ב דיג סרף הרבה פעמים מתייחס לז'ירז'ור מהחוף (גומברים, סטרייפרים וכו') ולא קשור בכלל לפתיונות. באיטליה מדובר בדיג פתיונות מהחוף - בדומה לגדרה שלנו.
ככלל, מדובר בדיג שמתבצע בחוף בסמוך לשבירת הגלים (לאו דווקא מקום נפילת הפתיון) - SURF = שבירת הגל.
בוס ובולונז הם תתי מחלקות בתוך עולם דיג הפתיונות המשותפים גם למים מתוקים וגם לים. בוס - Pole Fishing ובולונז - Bolognese Fishing .
לדעתי ברוב המקרים, כשבארץ אומרים סרף, מתייחסים לדיג פתיונות מהחוף, לרוב עם חכות 4.20 וסטנדים בחול. אגב, דיג כזה שמתבצע ממזח או מצוקי סלעים כמו בראש הנקרה ייקרא Rock Fishing וזו הגדרה משותפת גם לדיג פתיונות מסלעים וגם לז'ירז'ור מסלעים במדינות מסוימות.
בקיצור רפי, יש כל מיני הגדרות לכל מיני סוגי דיג בהתאם למדינות, לכן לרוב לא תיעשה טעות בהגדרת דיג מסוים אם נמצדים להגדרות האם הכלליות (סירה, חוף, סלע וכו').
מקל FAST זה מקל שמוציא דגים מהר יותר :-)
סתם, זה מקל קשיח יותר שמגיב בצורה מהירה יותר, לרוב זה מושפע מצפיפות החומר. אתן למומחים פה (ולא חסר) להרחיב לגבי מה הופך מקל מSLOW לFAST.
סליחה על הבורות אבל מה זה ביזרי ? ואיך אפשר לתפוס אותו ?
ביזרי - למעשה ביטוי שלא ידוע מקורו. דגיגים קטנים אשר לרוב שוחים על פני המים ונרדפים ע"י הדגים הטורפים. הם כמובן שוחים גם בעומק. כעקרון: "דגיגי פתיון קטנים ששוחים בלהקות". לרוב, קפיצות של ביזרי - מלמדים על הימצאות טורפים בסביבה, לעיתים גם רואים מרדפים מסוג זה.
ניתן עם מקל + רשת עם חורים קטנטנים, לנסות "לגרוף" עת הם בקרבת הריף או שובר גלים בכמויות גדולות ומרוכזות סמוך לפני המים.
יש לי כמה שאלות בנוגע לסביקי 1. בכל חנות דייג שמכבדת את עצצה אני יכול למצוא? 2. זה בא במשקלים? או כן בכמה 3. מה המחיר 4. תודה לעוזרים
כמעט בכל חנות דייג תמצא סביקי, הוא מגיע בגדלים שונים [גודל קרס] במחיר נע בין 10- 18 ש"ח למען הסר ספק: סביקי הינו ריג עם 6 קרסים בערך כשבכל קרס יש טיזר, ישנם גדלים ואורכים שונים של סביקי
-------------------------------
"לפעמים אתה מוצא את עצמך באמצע שום מקום ולפעמים באמצע שום מקום אתה מוצא את עצמך."
כמו שראיתם אני הוצאתי גומבר ואני מתחיל פחות או יותר להתמקד רק על דייג על חי אז עם מישהו יכול להסביר לי לא רק על הגומבר איזה דגים?קרס אני יודע,אורך מקל אני יודע,איך לדעת איפה הם נמצאים?(זרמים בורות וכאלה),איזה מרחק עדיף יותר לזרוק קרוב או רחוק ? תודה אברום!