| תאריך הדו"ח | מיקום | סוג | מצב הים | עומק משוער | סגנון הדייג: |
| 5/4/2013 | מרכז - הרצליה | מים מלוחים | גועש | 0 - 10 מטר | דיג בז'רז'ור מהחוף (מלוחים) |
| תפיסות דגים | ||||
|---|---|---|---|---|
| שעת תפיסה | פיתיון | סוג הדג | כמות | משקל כולל בק"ג |
| 7:00 | דמוי סיליקון - דראגון | לוקוס - אירדי (דקרנית אדומה) | 4 | 6 |
הדו"ח:
אחרי געגועים רבים לז'ירזור שזה אחד התחומים האהובים עליי , מחליט שהפעם אני לא יושב בבית בגלל ים גבוה.
בשנים האחרונות אחרי שהתקבענו בסירה ונטשנו את הזירזור מצאתי את עצמי הרבה בבית בגלל ים גבוה במקום לקחת את החלופה השנייה שנקראת זירזור שלא פחות מרגש .
מקבל טלפון מעזרא מה קורה איתך בבוקר יש ים גבוה רוצה לצאת לזרזר קצת.
ישר עונה לו כן וקובעים לבוקר.
אני מחליט הפעם לעבוד על הסלעים ומחבר סיליקון וככה גם עזרא המטרה "לוקוסים"
למטרה זאת קושרים לידרים כ - 5 מטר בערך סיכה בסוף לתנועה אופטימלית של הסיליקון ויאלה לעבודה.
כבר בחושך עזרא שולף אירדי אחד של 800 גרם שיחרור מהיר נשיקה וחזרה למים .
10 דקות אחרי אני מקבל שאיבה וירידה למטה והסיליקון משתחרר לדג מהפה.
ממשיך לעבוד על אותה נקודה 5 דקות אחרי שוב תקיפה אצלי הפעם מוודא נעילה חזקה .
הדג מנסה לרדת למטה ללא הצלחה פימפום מהיר הוא בחוץ.
ממשיכים לסרוק את הסלעים ושוב תקיפה אצלי הוק סט בריא הדג לוקח למטה ואז מפמפם אותו בזהירות ואיך שהוא מגיע אליי למקום מבטחים הסיליקון נופל לו מהפה , מזל שהוא כבר היה בחוץ.
ממשיכים לסרוק את האזור ושוב תקיפה אצלי הפעם הוא היה חזק יותר מהקודמים אחרי כמה ירידות מצליח להביא אותו אליי ועזרא ישר מושיט יד לעזרה ועוזר לי לשלוף אותו מהמים.
האור כבר עלה מזמן וממש שהיינו הכי סקפטיים עזרא מביא את הפיצוי שלו על השיחרור הקודם נעילה יפה הדג רץ לסלע והתחפר , אצל האירדים חשוב לא להפעיל לחץ הדג יוצא בדרך כלל אחרי דקה שניים וזה הזמן לפמפם אותו החוצה אבל כאן היה משהוא מוזר במקום לצאת הוא נכנס יותר עמוק מה שהעלה את החשש שזה אדום וזה בעיה לשלוף אותו , ואז ברגע שכבר חילחל בנו ההבנה שהדג לא יצא פתאום ריצה הדג יצא ומתגלה לו אירדי יפהפה שהטעה אותנו.
ממשיכים עוד כחצי שעה ללא תוצאה ומחליטים להתקפל.
בקיצור אחלה חוויה להביא את הלוקוסים מהחוף יש הרבה יותר אתגר מאשר בסירות ששם ברגע שעלה מטר הוא שלך עם הוא נעול.
כאן זה שונה עד שהוא לא בחוץ הוא לא שלך.
שבת שלום לכולם

)