| תאריך הדו"ח | מיקום | סוג | מצב הים | עומק משוער | סגנון הדייג: |
| 26/3/2013 | ירדן צפוני והנחלים | מים מתוקים | גועש | 0 - 10 מטר | דיג בז'רז'ור מהחוף (מלוחים) |
| תפיסות דגים | ||||
|---|---|---|---|---|
| שעת תפיסה | פיתיון | סוג הדג | כמות | משקל כולל בק"ג |
| שעות הבוקר | דמוי דג קטן - כל מיני | בינית גדולת קשקש (אישרי/קישרי) | 3 | לא נשקלו |
הדו"ח:
הבוקר שלאחר ליל הסדר ואני בדודה לדייג
באחת בצהריים אני צריך להיות אצל אבא לארוחת צהריים מה שמשאיר לי חלון מאוד קצר לדייג שעתיים נטו
מתארגן זריז ויוצא לדרך כמה דקות של נסיעה ואני בנקודה הראשונה
רק ששחכתי שחג וכל הנקודות האטרקטיביות לאורך הירדן יהיו תפוסות

אני ממשיך עוד קצת דרומה ואז אני מגיע לנקודה שבשנה שעברה היתה מאוד אטרקטיבית לפיקניקים רק שלאחר החורף גדלה שם צמחייה גבוהה שלא מאפשרת בנית אוהלים וגישה עם רכב לגדה

אני מחנה את הרכב לאורך הדרך ומתקדם רגלית לכיוון הגדה בקצה הגדה יש ירידה למפלס תחתון שממקם אותי ממש בגובה פני המים מה שמאפשר נקודה נוחה לעבודה ובעיקר להוצאת הדגים מהמים
מרכיב את הסט רק שהפעם אני משתמש ברולר מידה 4000 במקום ה 2500 הסיבה עבודה עם דמויים שמיצרים התנגדות גדולה במים בעיקר בעבודה מול הזרם דבר שגורם לעומס רב על רולרים קטנים
דמוי ראשון אני בוחר בציקדה חדשה שעברה שיפצור אלו ציקדות שנקנו באיבי אבל מסתבר שהקניה לא כל כך מוצלחת והם לא שוחות יפה אבל לאחר שפצור קטן הצלחתי להביא אותם למצב של שחיה יפה
זריקה ראשונה כמה גלגולים ואני מקבל פיצוץ וריצה מהירה במעלה הזרם פיט קצר והראשונה בחוץ

אני ממשיך לעבוד עם הציקדה עוד מספר דקות והיא זוכה לעוד שתי תקיפות אבל ללא נעילה
אני מתחיל להחליף כל כמה דקות דמוי לראות מה יעבוד היום
מתחיל עם הגדולים אבל היום הם לא זוכים לתגובה

עובר לקטנים הראשון מבניהם זה דמוי ללא לשונית נראה כמו כלב אבל שוקע
מנסה לתפעל אותו בכל מיני צורות ובסוף זה מגיע גלגול איתי עם טויצ'ם עדינים עושה את העבודה ובינית תוקפת אותו מאחור ובולעת את הקרס + שליש דמוי
שוב מלחמה קצרה והשניה בחוץ

מחליף לדמוי נוסף כמה זריקות ואז מגיע תקיפה ראשונה
לאחריה התקיפה השניה
ובשלישית יש גם נעילה

המאזן בינתיים עומד על שלושה דגים בחוץ
בנתיים העננים מתפזרים ואני מנסה קצת ברזלים אבל גם עליהם לא היתה תגובה
הזמן אוזל אני מקפל ציוד ומתגלגל הביתה
סיכום קצר
1.בעבודה עם דמויים גדולים אשר יוצרים התנגדות וחיכוך גדול במים מומלץ לעבוד עם רולר טיפה גדול שמסוגל לעמוד בעומס
עבודה עם רולר קטן עלולה לגרום לו נזק לטווח הרחוק
2.היום עבדו רק דמויים קטנים
3.הדמויים שקיבלו תגובה היום היו על אותו ספקטרום של צבעים :זהב,כתום , צהוב ,לבן תמונה של הדמיים מצורפת