בית דף הבית
עזרה עזרה
ברוך הבא, אורח. בבקשה התחבר או הירשם.

חיפוש:     חיפוש מתקדם
*
+  פורום הדיג הספורטיבי בישראל
|-+  פורומי דיג מקצועיים
| |-+  דיג מסירה (אחראים: rafi, אבי חכם, shragam)
| | |-+  ריכוז מידע לגבי אתרי הורדת סירות נגררות!
עמודים: [1] 2 למטה
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.
נושא: ריכוז מידע לגבי אתרי הורדת סירות נגררות!  (נקרא 5238 פעמים) הדפסה
סאמח הצפר

חבר פורום
*

מנותק מנותק

שלום לכולם
בתור אחד שמתעניין להכיר את כל הנקדות הפוטנציאליות להורדת סירות נגררות ובטוח לגבי הרבה נוספים, פותח את הנושא הזה בתקווה שיהיה מספיק מידע שיהיה שימושי לכולנו. רפי הבטיח לנעוץ את זה אם החברים פה יתרמו מהידע שלהם.

מבחינתי ים תיכון זה המוקד אבל אם כבר אז להכליל גם לכנרת וגם לאילת. (אם יש מאגרים רלוונטיים גם כן אז אפשר גם להוסיף, בתנאי שהריח לא יפריע סמיילי).

כדאי לתת גם פרטים לגבי כל נקדה. אלו שאני מכיר אישית חלקם רחוקים מלהיחשב נקדות הורדת סירות לפי סטנדרטים מחו"ל, אבל זו המציאות ונסתדר עם מה שיש. הלוואי ויש יותר אתרים מסודרים ונוחים להורדה (לא כדאי לדון פה אצל מי הכשל).
הכנרת למשל מלאה אתרים ויחסית מסודרים ונוחים אבל הרבה מזה פרטי, בתשלום או סגור לקהל רחב. חוף אחד ביקשו ממני 250 ש"ח בשביל שיורידו לי את הסירה מאצלהם עם טרקטור משלהם! מוזר שיש מי שמוכן לעשות את זה!

אז אני מתחיל עם אתרים שאני מכיר ברמה זו או אחרת, אישית או לפי שמועות...מצפון לדרום, נא לתקן אותי או להשלים עליי מה שחסר:

פוצקר בנהריה: חינם, מקום יחסית מסודר, יש חניה לרכבים. פתוח 24 שעות כל השנה.
עוד חוף בנהריה, אולי הבננה ביץ שמעתי שיש גם ממנו הורדה.
עכו, חוף הסוסים, מזרחית לנמל עכו. יחסית מסודר. יש קצת מקום לחנית רכבים. שיפוע טוב יחסית. פתוח כל הזמן. פריצות?
חיפה: צופי ים: אתר שנסגר. שמעתי שיש שם גשר שממנו קופצים ישירות לסירה בלי צורך לרדוף אחרי הסירה אל תוך המים.
חיפה: צפונית ליטבתה, ירידה תלולה שמובילה לחוף עם בטונדה. שמעתי ששם אפשר להוריד יחסית בנוח. עובדים מסביב כרגע. מה לגבי חנית רכבים ופריצות? אור סימון בלילה? צריך 4X4 להוריד שם במיוחד בגלל העליה התלולה. לדעתי אתר עם הרבה יתרון למי שרוצה להגיע לראש כרמל בעונת האנטיאסים: במקום כ19 ק"ם מעכו וכ14 קילומטר מהקישון לראש כרמל יש רק כ10 ק"מ=פחות דלק אבל פחות נוח מצד שני!

עתלית: טרקטור שמוריד סירות. חוף חולי. מי מוריד ואם זה חבר עושה טובה לחבר או מישהו בשכר וזמין לכלל אנשים. חניה? איזה חוף בדיוק שם?

דור נחשולים: מפרצון שמשמש את הדייגים של פורידיס. סגור השער בקיץ ופתוח בחורף. חוף חולי בלי שיפוע של ממש. צריך לדעתי 4X4 להוריד שם

ג'יסר אל זרקא: גם מפרצון של דייגי ג'יסר אל זרקא. שטח קטן שבקושי מכיל את החסקות של הדייגים המקומיים. אחדים מורידים משם סירות שמתפלחות בין הסירות של הדייגים. הבעיה שזה נחשב אצל הדייגים המקומיים חדירה לפרטיות ולפעמים בלי לשים לב עושים לדייגים נזק בזה שדורכים על הרשתות שעל החוף או על החבלים וכו'. אחדים שילמו מחיר של פריצה לאוטו (נורקומנים לא חסר שם) או מעשה התנקמות (למשל בטענה שאתה זה שעבת לו מעל הרשתות הפרוסות בתוך המים). אם מכירים את האנשים שם, מבקשים רשות ויורדים  בצורה מכובדת ואז את האוטו עם העגלה לוקחים לצד הצפוני לחנות אותו אז מצבכם יותר סביר. יש שם אורות סימון.

אולגה: מקום עם בטונדה צנועה. רואה שלא מעט יורדים משם. שטח לחניה לא חסר.

מכמורת? יש מקום בכלל?

נתניה: חוף פולג. לא חסרים חברי פורום שיורדים משם-תוסיפו מידע.

הרצליה: בפינה הדרומית למרינה יש אתר להורדת אופנועי ים (לפחות). שמעתי שיש סוגיה כלשהיא שם עם שער סגור לפעמים או בעיה כלשהיא...
יותר דרומה, פה מרים ידיים, אחרים יוסיפו...

אילת? אין לי מושג מה ואיפה

כנרת: כפי שהזכרתי, הרבה אתרים ויחסית מסודרים. לפעמים צריך לשלם הרבה בשביל הורדה (כמו חוף שלדג=250 ש"ח, עוד לא הפכתי לאידיוט לשלם להם). יש חופים שדמי כניסה רגילים יספיקו (עשרות שקלים בודדים). חוף אחד שמכיר אותו והוא חינמי ופתוח זה חוף הדקל. שיפוע יפה אבל לא בטון. חייב לדעתי 4X4. יש מספיק מקום להורדה.

נתתי את מה שאני מכיר, השאר עליכם... סמיילי

דיברתי על סירות אבל קיאקים ואופנועי ים הם גם שותפים לעניין. מה שיתאים לסירה יתאים גם לקיאק ואופנוע אבל ההפך לא בהכרח אני חושב. ניתן להתיחס גם לזה במידע שתתנו...
עריכה אחרונה: מרץ 24, 2013, 15:41:11 PM על ידי סאמח הצפר
-------------------------------
בלי להתחיל מדגים קטנים קשה להעריך באמת דגים גדולים
 IP: [ מחובר ]
אביב.

חבר פורום
*

מנותק מנותק

תודה רבה סאמח עזרת לי מאוד, כן בצופי ים יש מזח עשיתי שם את הטסט שלי,
לדעתי צריך סקירה מסודרת למה אני ואח שלי בירידה הראשונה לכנרת כמעט רבנו מכות עם כל הדפארים האלה שחושבים שהחופים של דודה שלהם,
חוף הדקל אחלה חוף אבל מספיק ארבע אנשים שמורידים שם וכבר אי אפשר לנשום, ואני עוד מדבר על אופנוע ים אני לא רוצה לדמיין מה יקרה שם עם סירה.

עוד שאלה , לפי מה שאני יודע עתלית זה שטח צבאי ( ימי) סגור, ואסור להיות שם עם כל כלי שייט ברדיוס של 5 מייל, נותנים להוריד שם סירות?ל
עכשיו אני יתן קצת מהידע הלא יותר מידי רחב שלי.
•קריית חיים בין הבאלנגה לחוף כאן, הורדה רק עם 4x4
עכו-חוף ארגמן4x4

סאמח הצפר

חבר פורום
*

מנותק מנותק

אהלן אביב

ראה תגובה בין השורות מודגשת

תודה רבה סאמח עזרת לי מאוד, כן בצופי ים יש מזח עשיתי שם את הטסט שלי,
לדעתי צריך סקירה מסודרת למה אני ואח שלי בירידה הראשונה לכנרת כמעט רבנו מכות עם כל הדפארים האלה שחושבים שהחופים של דודה שלהם,
הם לא חושבים לצערי. זה שלהם חוקית (אם התכונת לבעלי החופים ולא למי שמוריד). לא צריך להתעצבן וכמובן לא לריב. צריך ליהנות ולהתרחק מכל הבעיות כי במדינה הזאת הדברים מתפתחים מהר עד כדי דקירות ומוות
חוף הדקל אחלה חוף אבל מספיק ארבע אנשים שמורידים שם וכבר אי אפשר לנשום, ואני עוד מדבר על אופנוע ים אני לא רוצה לדמיין מה יקרה שם עם סירה.
שם הורדתי את הסירה שבוע שעבר. הבעיה היתה שיש כאלו שמשאירים את האופנוע צמוד לנקדת ההורדה ועוד ילדים שמסתובבים שם. פקח הגיע והעיר על העניין הזה. מעבר לזה החברה עזרו ותמכו בלי בעיות. ההורדה של הסירה היתה בסדר גמור בלי בעיות מיוחדות. אם התכונת לזה ש4 מורידים בו זמנית אז כמובן שיהיה עומס. לא מכיר ימים יותר צפופים כי פשוט לא הייתי בפעמים נוספות
עוד שאלה , לפי מה שאני יודע עתלית זה שטח צבאי ( ימי) סגור, ואסור להיות שם עם כל כלי שייט ברדיוס של 5 מייל, נותנים להוריד שם סירות?ל
אכן שטח צבאי. לדעתי איסור שיט של 3 מייל אם זכור לי נכון מהקורס ולא 5 מייל. מהחוף לדעתי ההגבלה היא פחות, ביישום ברור שאפילו פחות יותר
עכשיו אני יתן קצת מהידע הלא יותר מידי רחב שלי.
•קריית חיים בין הבאלנגה לחוף כאן, הורדה רק עם 4x4
עכו-חוף ארגמן4x4
קריית חיים זה חוף חולי נכון? יש שובר או מחסה כלשהו מגלים? מורידים שם גם סירות או התכונת לאופנוע ים?
עכו, חוף הארגמן, תוכל לתת פרטים יותר?

ועוד שאלה לידע כללי שלי: כמה שוקל אופנוע ים? קרוב ל150 קילו?

אביב.

חבר פורום
*

מנותק מנותק

קריית חיים זה אכן חוף חולי, אין שם שובר או משהו, לכן שם עדיף לרדת רק כאשר הים נמוך עד פלטה כי אם לא ההורדה והעליה מאוד קשה ( מניסיון)
אני ראיתי שפ רק הורדת אופנועי ים.

חוף ארגמן זה החוף בעכו שיש לידו את הבניין העגול הגבוה, הייתי שם פעם אחת וראיתי גם הורדת סירות וגם אופנועי ים אז אין לי יותר מידי מה להגיד.
גם שם אני לא זוכר שובר גלים.

רוב האופנועים שיש בארץ  הם שלוש מקומות והמשקל שלהם בין 350-450 קילו
סאמח הצפר

חבר פורום
*

מנותק מנותק

קריית חיים זה אכן חוף חולי, אין שם שובר או משהו, לכן שם עדיף לרדת רק כאשר הים נמוך עד פלטה כי אם לא ההורדה והעליה מאוד קשה ( מניסיון)
אני ראיתי שפ רק הורדת אופנועי ים.

חוף ארגמן זה החוף בעכו שיש לידו את הבניין העגול הגבוה, הייתי שם פעם אחת וראיתי גם הורדת סירות וגם אופנועי ים אז אין לי יותר מידי מה להגיד.
גם שם אני לא זוכר שובר גלים.

רוב האופנועים שיש בארץ  הם שלוש מקומות והמשקל שלהם בין 350-450 קילו

תודה אביב
אם כך, המשקלים של אופנוע ים חופפים למשקלי סירות 4-5 מטר!
rafi

מנהל אתר
חבר פורום

מנותק מנותק

תתכונן סאמח, רשימה בדרך... קריצה
סאמח הצפר

חבר פורום
*

מנותק מנותק

yahoo
adamfished
חבר פורום
*

מנותק מנותק

יפו - חוף גבעת עליה.

יש שני מוקדים פוטנציאלים:

1. מעגן הדייגים הישן. מדובר במעגן טבעי שמכותר בריף ויוצר בריכה נחמדה בה עוגנות שתי סירות חסקה. קצת דומה לג'אסר. מבחינת גישה, כרגע האזור קצת בשיפוצים, אבל לדעתי 4X4 יעשה את העבודה.

2. קצת דרומה משם יש ירידה מסודרת לחוף מוכרז - שביל עד החוף ומשם או 4X4 או ברגל (?).

חוץ מזה, ביפו גבול בת ים יש גם ירידה מסודרת כחלק ממועדון שייט (אולי שי בגדדי יכול לשפוך עוד אור על הנושא).
אביב.

חבר פורום
*

מנותק מנותק

מה רפי זה רשימה כל כך ארוכה?
סאמח הצפר

חבר פורום
*

מנותק מנותק

יפו - חוף גבעת עליה.

1. מעגן הדייגים הישן. מדובר במעגן טבעי שמכותר בריף ויוצר בריכה נחמדה בה עוגנות שתי סירות חסקה. קצת דומה לג'אסר. מבחינת גישה, כרגע האזור קצת בשיפוצים, אבל לדעתי 4X4 יעשה את העבודה.

2. קצת דרומה משם יש ירידה מסודרת לחוף מוכרז - שביל עד החוף ומשם או 4X4 או ברגל (?).

חוץ מזה, ביפו גבול בת ים יש גם ירידה מסודרת כחלק ממועדון שייט (אולי שי בגדדי יכול לשפוך עוד אור על הנושא).

תודה אדם

כניסה ראשונה זה בלי בטון נכון?

הכניסה השנייה זה הכניסה מול הבניין שיש בו סירות-בניין של בית ספר שייט או משהו כזה? אם כן אז זאת היא שאני מכיר...יש שם בטונדה...
סאמח הצפר

חבר פורום
*

מנותק מנותק

מה רפי זה רשימה כל כך ארוכה?
סמיילי
adamfished
חבר פורום
*

מנותק מנותק

יפו - חוף גבעת עליה.

תודה אדם

הכניסה השנייה זה הכניסה מול הבניין שיש בו סירות-בניין של בית ספר שייט או משהו כזה? אם כן אז זאת היא שאני מכיר...יש שם בטונדה...

לא, הכניסה השלישית (זו שלא בסעיף שאולי שי בגדדי יכול לעזור לנו איתה) זו הכניסה עם בית הספר לשיט ופה אנחנו כבר מדברים על בת ים למעשה.

הכניסה השניה היא דרך שכונת עג'מי עם כביש שלמעשה מגיע עד החוף ואז יש חלק ברוחב של 30 מטר בערך בין סוף השביל לחוף. שם צריך למצוא איזה פתרון אם גרירה ברגל לא עובדת. החוף הוא גם חוף רחצה, לכן אולי בכלל יש איסור על הורדת כלי שיט, על אף שהחוף עם הבריכה הטבעית ממוקם כ-250 מטר צפונה משם.
סאמח הצפר

חבר פורום
*

מנותק מנותק

יפו - חוף גבעת עליה.

תודה אדם

לא, הכניסה השלישית (זו שלא בסעיף שאולי שי בגדדי יכול לעזור לנו איתה) זו הכניסה עם בית הספר לשיט ופה אנחנו כבר מדברים על בת ים למעשה.

הכניסה השניה היא דרך שכונת עג'מי עם כביש שלמעשה מגיע עד החוף ואז יש חלק ברוחב של 30 מטר בערך בין סוף השביל לחוף. שם צריך למצוא איזה פתרון אם גרירה ברגל לא עובדת. החוף הוא גם חוף רחצה, לכן אולי בכלל יש איסור על הורדת כלי שיט, על אף שהחוף עם הבריכה הטבעית ממוקם כ-250 מטר צפונה משם.

אה, אני בילבלתי כי לא שמתי לב למה שכתבת בהתחלה אדם. חשבתי שאתה מדבר על גבעת אולגה כאשר בעצם דיברת על גבעת עליה...
adamfished
חבר פורום
*

מנותק מנותק

בעניין: ריכוז מידע לגבי אתרי הורדת סירות נגררות!
« הגיב #13 ב- : אפריל 01, 2013, 03:50:37 AM »
יפו - חוף גבעת עליה.

תודה אדם

אה, אני בילבלתי כי לא שמתי לב למה שכתבת בהתחלה אדם. חשבתי שאתה מדבר על גבעת אולגה כאשר בעצם דיברת על גבעת עליה...

טוב שלא קבענו להפגש שם 
liron89

חבר פורום
*

מנותק מנותק

...

בעניין: ריכוז מידע לגבי אתרי הורדת סירות נגררות!
« הגיב #14 ב- : אפריל 01, 2013, 09:56:01 AM »
אזור נהריה וצפונה:
1. כמו שאמרת- פוצקר, אין מה להוסיף.. גישה דרך 2 ירידות, אחת מבטון די תלולה ולא תמיד נוחה, השניה ממש צמודה לה עם מעט בטון וחול פחות תלולה לרוב מורידים ממנה.

הגעה: נכנסים בצומת המייסדים שמאלה(לבאים מדרום) ממשכים ישר עד הים, מגיעים לכיכר ממשיכים ישר ונכנסים לחנייה אינסופית פשוט..

2. דרומית לחוף אכזיב, בננה ביץ'. כ150 מטר דרומית לחוף הבננה ביץ' ישנו מקום נוח מאוד להורדה, לרוב מורידים שם אופנועי ים,קייקים.. יכלו להיות גם סירות אבל לא נתקלתי בהורדת סירות באזור הזה.

הגעה: כ400 מטר דרומית לצומת הקיבוץ גשר הזיו פונים שמאלה לאזור התעשיה הצפוני של נהריה ומיד ימינה, ממשיכים עם הכביש עד הגעה לחוף בננה ביץ', פונים שמאלה ולאחר 150 מטר מגיעים. חניה לאורך הכביש\מפרצונים מכורכר הצמודים לכביש
"...Teach a man to fish, and he will fish forever"
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.
« הקודם הבא »
הדפסה
עמודים: [1] 2 למעלה  
« הקודם הבא »
קפוץ ל:  

מופעל ע מופעל ע Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC
SMFAds for
XHTML 1.0 תקין! CSS תקין!