בתור אחד שמתעניין להכיר את כל הנקדות הפוטנציאליות להורדת סירות נגררות ובטוח לגבי הרבה נוספים, פותח את הנושא הזה בתקווה שיהיה מספיק מידע שיהיה שימושי לכולנו. רפי הבטיח לנעוץ את זה אם החברים פה יתרמו מהידע שלהם.
מבחינתי ים תיכון זה המוקד אבל אם כבר אז להכליל גם לכנרת וגם לאילת. (אם יש מאגרים רלוונטיים גם כן אז אפשר גם להוסיף, בתנאי שהריח לא יפריע

כדאי לתת גם פרטים לגבי כל נקדה. אלו שאני מכיר אישית חלקם רחוקים מלהיחשב נקדות הורדת סירות לפי סטנדרטים מחו"ל, אבל זו המציאות ונסתדר עם מה שיש. הלוואי ויש יותר אתרים מסודרים ונוחים להורדה (לא כדאי לדון פה אצל מי הכשל).
הכנרת למשל מלאה אתרים ויחסית מסודרים ונוחים אבל הרבה מזה פרטי, בתשלום או סגור לקהל רחב. חוף אחד ביקשו ממני 250 ש"ח בשביל שיורידו לי את הסירה מאצלהם עם טרקטור משלהם! מוזר שיש מי שמוכן לעשות את זה!
אז אני מתחיל עם אתרים שאני מכיר ברמה זו או אחרת, אישית או לפי שמועות...מצפון לדרום, נא לתקן אותי או להשלים עליי מה שחסר:
פוצקר בנהריה: חינם, מקום יחסית מסודר, יש חניה לרכבים. פתוח 24 שעות כל השנה.
עוד חוף בנהריה, אולי הבננה ביץ שמעתי שיש גם ממנו הורדה.
עכו, חוף הסוסים, מזרחית לנמל עכו. יחסית מסודר. יש קצת מקום לחנית רכבים. שיפוע טוב יחסית. פתוח כל הזמן. פריצות?
חיפה: צופי ים: אתר שנסגר. שמעתי שיש שם גשר שממנו קופצים ישירות לסירה בלי צורך לרדוף אחרי הסירה אל תוך המים.
חיפה: צפונית ליטבתה, ירידה תלולה שמובילה לחוף עם בטונדה. שמעתי ששם אפשר להוריד יחסית בנוח. עובדים מסביב כרגע. מה לגבי חנית רכבים ופריצות? אור סימון בלילה? צריך 4X4 להוריד שם במיוחד בגלל העליה התלולה. לדעתי אתר עם הרבה יתרון למי שרוצה להגיע לראש כרמל בעונת האנטיאסים: במקום כ19 ק"ם מעכו וכ14 קילומטר מהקישון לראש כרמל יש רק כ10 ק"מ=פחות דלק אבל פחות נוח מצד שני!
עתלית: טרקטור שמוריד סירות. חוף חולי. מי מוריד ואם זה חבר עושה טובה לחבר או מישהו בשכר וזמין לכלל אנשים. חניה? איזה חוף בדיוק שם?
דור נחשולים: מפרצון שמשמש את הדייגים של פורידיס. סגור השער בקיץ ופתוח בחורף. חוף חולי בלי שיפוע של ממש. צריך לדעתי 4X4 להוריד שם
ג'יסר אל זרקא: גם מפרצון של דייגי ג'יסר אל זרקא. שטח קטן שבקושי מכיל את החסקות של הדייגים המקומיים. אחדים מורידים משם סירות שמתפלחות בין הסירות של הדייגים. הבעיה שזה נחשב אצל הדייגים המקומיים חדירה לפרטיות ולפעמים בלי לשים לב עושים לדייגים נזק בזה שדורכים על הרשתות שעל החוף או על החבלים וכו'. אחדים שילמו מחיר של פריצה לאוטו (נורקומנים לא חסר שם) או מעשה התנקמות (למשל בטענה שאתה זה שעבת לו מעל הרשתות הפרוסות בתוך המים). אם מכירים את האנשים שם, מבקשים רשות ויורדים בצורה מכובדת ואז את האוטו עם העגלה לוקחים לצד הצפוני לחנות אותו אז מצבכם יותר סביר. יש שם אורות סימון.
אולגה: מקום עם בטונדה צנועה. רואה שלא מעט יורדים משם. שטח לחניה לא חסר.
מכמורת? יש מקום בכלל?
נתניה: חוף פולג. לא חסרים חברי פורום שיורדים משם-תוסיפו מידע.
הרצליה: בפינה הדרומית למרינה יש אתר להורדת אופנועי ים (לפחות). שמעתי שיש סוגיה כלשהיא שם עם שער סגור לפעמים או בעיה כלשהיא...
יותר דרומה, פה מרים ידיים, אחרים יוסיפו...
אילת? אין לי מושג מה ואיפה
כנרת: כפי שהזכרתי, הרבה אתרים ויחסית מסודרים. לפעמים צריך לשלם הרבה בשביל הורדה (כמו חוף שלדג=250 ש"ח, עוד לא הפכתי לאידיוט לשלם להם). יש חופים שדמי כניסה רגילים יספיקו (עשרות שקלים בודדים). חוף אחד שמכיר אותו והוא חינמי ופתוח זה חוף הדקל. שיפוע יפה אבל לא בטון. חייב לדעתי 4X4. יש מספיק מקום להורדה.
נתתי את מה שאני מכיר, השאר עליכם...

דיברתי על סירות אבל קיאקים ואופנועי ים הם גם שותפים לעניין. מה שיתאים לסירה יתאים גם לקיאק ואופנוע אבל ההפך לא בהכרח אני חושב. ניתן להתיחס גם לזה במידע שתתנו...