פורום הדיג הספורטיבי בישראל
 פורומי דיג מקצועיים
  דיג מסירה (אחראים: rafi, אבי חכם, shragam)
   שאלות לגבי ה"שוקלידר": אמת "יקרה" או גימיק?!! איך ואיזה לבחור?!! |
עמודים: 1 [2] 3
|
|
|
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
נושא: שאלות לגבי ה"שוקלידר": אמת "יקרה" או גימיק?!! איך ואיזה לבחור?!! (נקרא 9160 פעמים) |
הדפסה |
|
dovdov
|
חבר פורום
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
נתחיל מזה שלדעתי כל נושא השוק לידר הוא לא סתם רק בשביל לשדוד אותנו, עובדה שבכל העולם משתמשים בו בסגנונות הדייג השונים,ג׳יג,ז׳רז׳ור,טרולינג,סרף. אם זה היה ״בלוף״ נראה לי היינו כבר שומעים או קוראים על זה,האמריקאים במיוחד לא אוהבים לזרוק דולרים לחינם. אין לי עדיין נסיון מעשי של ממש בג׳יג אבל אני שידכתי לרולר לאינטיאס עם חוט בד 65 ליברות שוק לידר של ברקלי 80ליברות גליל של 50 מטר עלה לי 35₪ שזה לא נורא,הוא חזק ניסיתי לקרוע אותו וקרעתי את הידיים,הוא גם נבחן בטעות ע״י גרירת המצוף הירוק של נמל חיפה  ועמד יפה ,מה כן הוא עבה יחסית ,גמיש אבל לא מאוד, בז׳רז׳ור עבדתי עד לקיץ עם שוק לידר מונו 0.30-0.40 חוט טוב של ION והחלטתי לעבור לשוק לידר יעודי,הוא הרבה הרבה יותר דק ונקשר לחוט הבד הרבה יותר טוב לעומת המונו לדעתי בכל אופן. פלורוקרבון לא ניסיתי עדיין. לדעתי חוט מונו איכותי יכול לעבוד מבחינת בלימת זעזועים,השאלה האם הוא יעמוד בשפשופים כמו השוק לידר היעודי? אני אומר למה לקחת סיכונים שיברחו דגים.
|
|
|
|
סקווידוויד
|
חבר פורום
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
 |
|
|
רפי קראתי בשקט את כל השרשור מחדש, כמו שנאמר - דברי חכמים בשקט נקראים  אסייג את דברי לפי הענפים השונים ואתייחס למקרה בו שמים שוק לידר על חוט מונו. לידר על מונו בדיג חופי בבואך להטיל רחוק אתה כדייג, שואף להשתמש בציוד שימקסם את הביצועים שלך - מה משפיע מלבד הטכניקה? עיצוב המשקולת, הפתיון - גדלו והסידור על החוט - עובי החוט הראשי וכו. היות ובחוטים עסקינן, נתמקד בחוט: אני מחפש חוט דק ככל הניתן כחוט הראשי. הבעיה היא שהחוטים הדקים לא יעמדו בעצמת האנרגיה והעומס בשעת ההטלה. לצורך כך, בין אם אתה משתמש בבד או במונו כראשי כדאי ומומלץ לשים שוק לידר בטסט של 30 ליב' ומעלה. נכון שיש הרבה נוסחאות לחישוב העומס בו יעמוד השוק לידר ורובן יזדעזע מהחוטים בהם אני משתמש והם ימליצו על חוטים עבים יותר, אולם גיליתי שאת האמנזיה 30 ליב' לא הצלחתי לקרוע עם משקולת 170 גר. גילוי נאות - אני מייבא את האמנזיה אולם מזמין את כולכם לראות שכשאני שם ראשי 30 ליב' בד יש עליו שוק לידר אמנזיה (בערך 12 מ') של 30 ליב' אף הוא כך שאין מדובר פה בפירסום אלא בעובדה. בעבר עבדתי עם ש"ל 60 ירדתי ל 50, ירדתי ל 40 וטרם נקרעו, ועכשיו עם 30... בתחרות ההטלות מי שהיה ראה אותי מטיל עם ש"ל 30 ליב. אישית כאמור, ניסיתי רק את האמנזיה כך שאין לי מושג לגבי האחרים, וייתכן בהחלט שגם הם יעמדו בגאון ובכבוד במשימה. במיקרים בהם אני קושר שוק לידר על מונו ראשי אני נתקל בבעיה שבמקל עם טבעות קטנות יש רעש כשמטילים בעקבות החיכוך של הטבעת בקשר (אולבריט מחוזק). לכן במקרה שבו נעשה שימוש במונו ראשי אני משתמש בש"ל קוני - מה זה קוני? החוט מתחיל בעובי 0.35 ומסתיים ב 0.70 ממ, מה זה נותן אתם שואלים? החוט מגיע בחתיכות של 13 מ' כבר מוכן וחתוך ואני קושר לצד הדק כמובן ומקבל קשר בגודל מינימאלי. קצה החוט עבה ועומד היטב בהטלה - כמובן שחוט כזה הוא יקר וחמישה שוקלידרים עולים יותר משוק לידר סטנדרטי. מה ההבדל המהותי בין שוק לידר למונו רגיל? התשובה פשוטה - האלסטיות והעמידות לחיכוך ( abbrasion resistance) ש"ל נמתח וחוזר בדיוק לאותו האורך שטרם המתיחה ומונו מתארך כל פעם קצת עד שמגיע לנקודה שאיבד את האלסטיות שלו ונקרע תחת עומס... שנית - שוק לידר עבה יותר ממונו רגיל. ולמה? התשובה היא שכדי להתארך דרוש לו 'בשר' ושנית כדי לעמוד טוב יותר בשפשופים ושריטות מסלעים ושיני דגים דרוש עובי לחוט - למשל אם תשווה חוט 0.50 לחוט 0.80 ששניהם באותו טסט, במידה ושני החוטים נשרטו משיני דג או סלע בשריטה בעובי 0.2 ממ הרי שהחוט הדק יותר איבד כ 40% מעביו והעבה יותר איבד רק 25% מעביו ומחזקו. לכן שוק לידר עבה יותר ממונו רגיל. כמובן שבצוק העיתים ניתן להשתמש במונו רגיל אולם יש להחליפו תדיר, ובטח לאחר תפיסת דג משמעותי. מה שטוב בג'יג ובטרולינג ובדיג חופי בהחלט טוב למזרזרים שיגלו ירידה באבדן דמויים לסלעים, פחיתה בפלונטרים בהטלה ( wind knots) וכמובן שיש להתאים את השוקלידר לראשי ולהשתמש בשוקלידרים מתאימים, בין אם מתרגלים זרזור כבד או אולטראלייט: 10, 12, 15, 20 ליברות וכו'. המחיר היחידי שנדרש אליו הוא ללמוד קשר מתאים - אני משתמש ב FG היכן שנדרש קשר בעל עובי מינימלי (קאזה - איפה הסרטון???) ואולבריט מחוזק היכן שנדרשת החלפה מהירה, לעיתים בחושך וברוח. לגבי לידר בד - מתאים היכן שאין חשש מקריעת חוטים על ידי סלעים, כך שבחופים חוליים נטו הם יתאימו בהחלט גם בים וצפויים לשפר מרחקי הטלה. סייג אחד - מי שמשתמש בלידר דק וחשובה לו האצבע ראוי שישתמש באצבעון להטלה.
|
|
עריכה אחרונה: פברואר 07, 2013, 18:41:25 PM על ידי סקווידוויד
|
|
|
|
|
Misha Ravich
|
דיג קרפיונים ♥ חבר פורום
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
אני לא יודע אם יש הבדל כי אין לי תקציב לבדוק את זה  אני אישית משתמש בשוק לידר ניילון 0.50 וכשצריך בד אז 0.35 של SUFIX, עובדים אצלי יפה מאוד..
|
-------------------------------
|
|
|
|
 |
|
|
רפי קראתי בשקט את כל השרשור מחדש, כמו שנאמר - דברי חכמים בשקט נקראים  אסייג את דברי לפי הענפים השונים ואתייחס למקרה בו שמים שוק לידר על חוט מונו. לידר על מונו בדיג חופי בבואך להטיל רחוק אתה כדייג, שואף להשתמש בציוד שימקסם את הביצועים שלך - מה משפיע מלבד הטכניקה? עיצוב המשקולת, הפתיון - גדלו והסידור על החוט - עובי החוט הראשי וכו. היות ובחוטים עסקינן, נתמקד בחוט: אני מחפש חוט דק ככל הניתן כחוט הראשי. הבעיה היא שהחוטים הדקים לא יעמדו בעצמת האנרגיה והעומס בשעת ההטלה. לצורך כך, בין אם אתה משתמש בבד או במונו כראשי כדאי ומומלץ לשים שוק לידר בטסט של 30 ליב' ומעלה. נכון שיש הרבה נוסחאות לחישוב העומס בו יעמוד השוק לידר ורובן יזדעזע מהחוטים בהם אני משתמש והם ימליצו על חוטים עבים יותר, אולם גיליתי שאת האמנזיה 30 ליב' לא הצלחתי לקרוע עם משקולת 170 גר. גילוי נאות - אני מייבא את האמנזיה אולם מזמין את כולכם לראות שכשאני שם ראשי 30 ליב' בד יש עליו שוק לידר אמנזיה (בערך 12 מ') של 30 ליב' אף הוא כך שאין מדובר פה בפירסום אלא בעובדה. בעבר עבדתי עם ש"ל 60 ירדתי ל 50, ירדתי ל 40 וטרם נקרעו, ועכשיו עם 30... בתחרות ההטלות מי שהיה ראה אותי מטיל עם ש"ל 30 ליב. אישית כאמור, ניסיתי רק את האמנזיה כך שאין לי מושג לגבי האחרים, וייתכן בהחלט שגם הם יעמדו בגאון ובכבוד במשימה. במיקרים בהם אני קושר שוק לידר על מונו ראשי אני נתקל בבעיה שבמקל עם טבעות קטנות יש רעש כשמטילים בעקבות החיכוך של הטבעת בקשר (אולבריט מחוזק). לכן במקרה שבו נעשה שימוש במונו ראשי אני משתמש בש"ל קוני - מה זה קוני? החוט מתחיל בעובי 0.35 ומסתיים ב 0.70 ממ, מה זה נותן אתם שואלים? החוט מגיע בחתיכות של 13 מ' כבר מוכן וחתוך ואני קושר לצד הדק כמובן ומקבל קשר בגודל מינימאלי. קצה החוט עבה ועומד היטב בהטלה - כמובן שחוט כזה הוא יקר וחמישה שוקלידרים עולים יותר משוק לידר סטנדרטי. מה ההבדל המהותי בין שוק לידר למונו רגיל? התשובה פשוטה - האלסטיות והעמידות לחיכוך ( abbrasion resistance) ש"ל נמתח וחוזר בדיוק לאותו האורך שטרם המתיחה ומונו מתארך כל פעם קצת עד שמגיע לנקודה שאיבד את האלסטיות שלו ונקרע תחת עומס... שנית - שוק לידר עבה יותר ממונו רגיל. ולמה? התשובה היא שכדי להתארך דרוש לו 'בשר' ושנית כדי לעמוד טוב יותר בשפשופים ושריטות מסלעים ושיני דגים דרוש עובי לחוט - למשל אם תשווה חוט 0.50 לחוט 0.80 ששניהם באותו טסט, במידה ושני החוטים נשרטו משיני דג או סלע בשריטה בעובי 0.2 ממ הרי שהחוט הדק יותר איבד כ 40% מעביו והעבה יותר איבד רק 25% מעביו ומחזקו. לכן שוק לידר עבה יותר ממונו רגיל. כמובן שבצוק העיתים ניתן להשתמש במונו רגיל אולם יש להחליפו תדיר, ובטח לאחר תפיסת דג משמעותי. מה שטוב בג'יג ובטרולינג ובדיג חופי בהחלט טוב למזרזרים שיגלו ירידה באבדן דמויים לסלעים, פחיתה בפלונטרים בהטלה ( wind knots) וכמובן שיש להתאים את השוקלידר לראשי ולהשתמש בשוקלידרים מתאימים, בין אם מתרגלים זרזור כבד או אולטראלייט: 10, 12, 15, 20 ליברות וכו'. המחיר היחידי שנדרש אליו הוא ללמוד קשר מתאים - אני משתמש ב FG היכן שנדרש קשר בעל עובי מינימלי (קאזה - איפה הסרטון???) ואולבריט מחוזק היכן שנדרשת החלפה מהירה, לעיתים בחושך וברוח. לגבי לידר בד - מתאים היכן שאין חשש מקריעת חוטים על ידי סלעים, כך שבחופים חוליים נטו הם יתאימו בהחלט גם בים וצפויים לשפר מרחקי הטלה. סייג אחד - מי שמשתמש בלידר דק וחשובה לו האצבע ראוי שישתמש באצבעון להטלה. אייל סיכום מאוד טוב ומדויק שמסביר את הצורך והשימוש בשוק לידר. אחרי שז'רז'רתי כל כך הרבה זמן עם בד ללא לידר אחרי שחיברתי לידר פורלו מאיכות גבוהה הורדתי אותו אחרי יציאה אחת ,לא הצלחתי להתרגל לתחושה המוזרה שיש גומייה בקצה לגבי הסרטון,כנראה אבד בארכיונים,מחר אצלם אחד חדש 
|
|
|
|
rafi
|
מנהל אתר חבר פורום    
מנותקגיל:
62
|
|
נזכרתי במקרה בעקבות שאלה שהועלתה בפורום דיג מקיאק.. מאז הצטרפו עוד הרבה חברים - אז החלטתי להקפיץ לטובת מי שפספס, יהיה מעניין לשמוע עוד דעות..
|
|
|
|
|
כבר נתקעתי בעבר ללא שוק לידר, עבדתי על הבד נטו ותפסתי כמו תמיד ... הבעיה מה קורה אם הג'יג נתקע בסלע או שעובר פלמוד עצבני למטה ומקצץ כל פעם מחוט הבד... זאת הרגשה כאילו הפלמוד נוגס בבשר החי ... חרם על כך מטר ולכן אני עובד עם שוק לידר איכותי של יוניטיקה ו - YGK, ולא בגלל אגדות שאם אין שוק לידר הדגים יפחדו לתקוף... אגב בשישי האחרון חבר נתקע ללא חכה, סידרנו לו חכת טרול גמישה במיוחד עם חוט ניילון (אפילו בלי בד) והוא חזר עם דגים .... מה שכן הלך לו לפחות 10 מטר כשנתקע הג'יג למטה פעמיים ... יכל ללכת לפח הרבה יותר אם היה נקרע יותר למעלה , אז אתם תעשו את החושבים.
|
|
|
|
|
ניסיתי הרבה סוגי שוקלידרים בדיג. הכי טוב שנתקלתי בו הוא של "פישרמן " מאוד גמיש ועומד בנתוני היצרן! לא כל שוקלידרים גמישים ולא כולם עומדים בעומסים ,שמוצהרים עליהם. יש ש.ל. גמישים גם לחברות ידועות אחרות ! התאכזבתי מהם מהר,כי לא עמדו בעומס המוצהר! ברור שהכי נח לעבוד עם ש.ל. גמיש ושאפשר לסמוח עליו . לפי דעתי יש תחליף לש.ל. יקר- חוט טרולינג רק לבחור בגמיש ומחברה רצינית (ישנם חוטים לתחרויות דיג שעומדים בעומס המוצהר)
|
|
|
|
jacob72
|
חבר פורום
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
רפי ,נימר וכל שאר החברים. שפו על הדיון, אחד החשובים והמעניינים שהיו לנו כאן לאחרונה.
אני לא האיש שיידע לתת לכם את דעתו המקצועית. אבל השכלתי רבות מהבדיקות של נימר.
send from my Mobile
|
|
|
|
rafi
|
מנהל אתר חבר פורום    
מנותקגיל:
62
|
|
 |
|
|
כבר נתקעתי בעבר ללא שוק לידר, עבדתי על הבד נטו ותפסתי כמו תמיד ... הבעיה מה קורה אם הג'יג נתקע בסלע או שעובר פלמוד עצבני למטה ומקצץ כל פעם מחוט הבד... זאת הרגשה כאילו הפלמוד נוגס בבשר החי ... חרם על כך מטר ולכן אני עובד עם שוק לידר איכותי של יוניטיקה ו - YGK, ולא בגלל אגדות שאם אין שוק לידר הדגים יפחדו לתקוף... אגב בשישי האחרון חבר נתקע ללא חכה, סידרנו לו חכת טרול גמישה במיוחד עם חוט ניילון (אפילו בלי בד) והוא חזר עם דגים .... מה שכן הלך לו לפחות 10 מטר כשנתקע הג'יג למטה פעמיים ... יכל ללכת לפח הרבה יותר אם היה נקרע יותר למעלה , אז אתם תעשו את החושבים.
שי, ראשית השכלנו מהתגובה המפורטת...  בכל אופן, הכוונה המקורית בחלקו הראשון של הדיון - היתה לא לגבי דיג ללא שוקלידר אלא עם חוט נילון "רגיל" שלא מוגדר בתור שוקלידר, כלומר: האם בתכל'ס חוט נילון טוב יעבוד בדומה לשוקידר למרות שיעלה 20% ממחיר חוט שמוגדר כשוקלידר יעודי ניסיתי הרבה סוגי שוקלידרים בדיג. הכי טוב שנתקלתי בו הוא של "פישרמן " מאוד גמיש ועומד בנתוני היצרן! לא כל שוקלידרים גמישים ולא כולם עומדים בעומסים ,שמוצהרים עליהם. יש ש.ל. גמישים גם לחברות ידועות אחרות ! התאכזבתי מהם מהר,כי לא עמדו בעומס המוצהר! ברור שהכי נח לעבוד עם ש.ל. גמיש ושאפשר לסמוח עליו . לפי דעתי יש תחליף לש.ל. יקר- חוט טרולינג רק לבחור בגמיש ומחברה רצינית (ישנם חוטים לתחרויות דיג שעומדים בעומס המוצהר)
מעניין גם מעניין... לפישרמן יש רק חוט אחד שמוגדר שוקלידר? אפשר קישור כלשהוא? לגבי התחליף - יש מצב יגאל לקבל שמות של החוטים מהסוג שציינת?
|
|
|
|
|
רפי כל חוט ניילון לטרולינג שמוגדר IGFA יעמוד בעומס ,שהוגדר. ande (הירוק רך.) momoi stren unitika (שוקלידר) זה מה,שעבד אצלי טוב.
|
|
|
|
MOTI-M
|
איש השנה 2012-2013-2014 מקום שני תחרות דייג חופי - מקום שלישי תחרות הטלה לרחוק לכל שאלה: surf casting 0549259774 חבר פורום
מנותקגיל:
52
|
|
לפישרמן יש רק חוט אחד שמוגדר שוקלידר? אפשר קישור כלשהוא? לפישרמן יש להם שוק לידר מעולה אני עובד גם באותו חברה רציתה קישור בבקשה : https://jdmtackle.com/product_view.php?product_id=86
|
|
|
|
rafi
|
מנהל אתר חבר פורום    
מנותקגיל:
62
|
|
בעקבות שאלה דומה שהעלה מור בפורום דיג מקיאק, הדיון המאוד מעניין מוקפץ לטובת מי שפספס 
|
|
|
|
(אלון)
|
חבר פורום
מנותקגיל:
55
|
|
בזמנו של השרשור לא הייתה לי סירה כך שכנראה פיספסתי בגלל זה עברתי על השרשור ואכן רשמו שם מספר פעמים ששוק לידר נועד כדי לרכך את המכה הראשונה של תפיסת הדג ואז אני שואל אותכם אם כך אז למה נועד הקלאצ' ברולר?? האם אתם עובדים ברולר עם קלאצ' נעול? אז התשובה היא די ברורה אין צורך בשום שוק לידר כי את המכה הראשונה אנחנו בולמים ומרככים עם הקלאצ'. למעשה כך אני עובד כבר שנים וכך גם עבדתי מהגשר של חברת החשמל ואני יספר לכם סוד קטן  לא איבדתי ככה שום דג!!! ותפסתי ככה עשרות ואם לא מאות של דגים אז המלך הוא עירום רק צריך שמישהו יצעק את זה 
|
|
|
|
rafi
|
מנהל אתר חבר פורום    
מנותקגיל:
62
|
|
בזמנו של השרשור לא הייתה לי סירה כך שכנראה פיספסתי בגלל זה עברתי על השרשור ואכן רשמו שם מספר פעמים ששוק לידר נועד כדי לרכך את המכה הראשונה של תפיסת הדג ואז אני שואל אותכם אם כך אז למה נועד הקלאצ' ברולר?? האם אתם עובדים ברולר עם קלאצ' נעול? אז התשובה היא די ברורה אין צורך בשום שוק לידר כי את המכה הראשונה אנחנו בולמים ומרככים עם הקלאצ'. למעשה כך אני עובד כבר שנים וכך גם עבדתי מהגשר של חברת החשמל ואני יספר לכם סוד קטן  לא איבדתי ככה שום דג!!! ותפסתי ככה עשרות ואם לא מאות של דגים אז המלך הוא עירום רק צריך שמישהו יצעק את זה  לא בטוח אלון... למרות שבהחלט יתכן שאתה צודק... למה לא בטוח?! כי עבדת עם חוטים די עבים - ויתכן שיש לדברים משמעות בעבודה עם חוטים דקים יחסית לדגים.. כשמדובר בחוט של 30-40 ליב' - יתכן ויש משמעות, בדגש על "יתכן"...
|
|
|
|
(אלון)
|
חבר פורום
מנותקגיל:
55
|
|
בזמנו של השרשור לא הייתה לי סירה כך שכנראה פיספסתי בגלל זה עברתי על השרשור ואכן רשמו שם מספר פעמים ששוק לידר נועד כדי לרכך את המכה הראשונה של תפיסת הדג ואז אני שואל אותכם אם כך אז למה נועד הקלאצ' ברולר?? האם אתם עובדים ברולר עם קלאצ' נעול? אז התשובה היא די ברורה אין צורך בשום שוק לידר כי את המכה הראשונה אנחנו בולמים ומרככים עם הקלאצ'. למעשה כך אני עובד כבר שנים וכך גם עבדתי מהגשר של חברת החשמל ואני יספר לכם סוד קטן  לא איבדתי ככה שום דג!!! ותפסתי ככה עשרות ואם לא מאות של דגים אז המלך הוא עירום רק צריך שמישהו יצעק את זה  לא בטוח אלון... למרות שבהחלט יתכן שאתה צודק... למה לא בטוח?! כי עבדת עם חוטים די עבים - ויתכן שיש לדברים משמעות בעבודה עם חוטים דקים יחסית לדגים.. כשמדובר בחוט של 30-40 ליב' - יתכן ויש משמעות, בדגש על "יתכן"... רפי זה הכל עניין של כיוון הדראג של הקלצ' גם חוט 10 ליברות צריך לכוון את הדראג והחוט לא יקרע
|
|
|
|
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
« הקודם הבא »
|
הדפסה
|
|
עמודים: 1 [2] 3