פורום הדיג הספורטיבי בישראל
 פורומי דיג מקצועיים
  דיג מסירה (אחראים: rafi, אבי חכם, shragam)
   שאלות לגבי ה"שוקלידר": אמת "יקרה" או גימיק?!! איך ואיזה לבחור?!! |
עמודים: [1] 2 3
|
|
|
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
נושא: שאלות לגבי ה"שוקלידר": אמת "יקרה" או גימיק?!! איך ואיזה לבחור?!! (נקרא 9134 פעמים) |
הדפסה |
|
rafi
|
מנהל אתר חבר פורום    
מנותקגיל:
62
|
|
 |
|
|
מאז נכנס חיידק הג'יגינג, נכנס חזק לסל הציוד הקבוע שלנו, חוט ה"שוקלידר". ככל שחלף הזמן וגבר השימוש בחוט בד, גבר השימוש בשוקלידר... כך למשל גם בבולוס עומק, בדיג מסירה על "חי"... כך גם בטרולינג ובמיוחד בעת גרירה עם ריתמה לדג... גם בדיג פתיונות מהחוף ואפילו בז'רזור- המעבר לחוט בד ביסס את מעמדו של השוקלידר כמוצר שאין בלעדיו... הענין הוא, שסביב הגישה (ההגיונית) שאומרת כי אחרי חוט בד צריך חוט נילון - שייתן גמישות ויבלום את "המכה" של הדג הגדול, התפתחה תעשיה שלמה של חוטי שוקלידר יעודיים- אשר מוגדרים ככאלו ומתיימרים להיות "שונים" מאשר חוטי הנילון הרגילים, הן לאור תכונות של עודף "גמישות וכח בלימה" שמיוחסות להם וכך הם מוצגים- והן בהיותם "פלורו-קרבון" קרי שאינם אמורים להראות במים. לאחרונה ולפני כחודש, יציאה לג'יגלייט, בעוד אני משקיע בחוט שוקלידר יקר - חבר שלי השתמש בתור "שוקלידר" שאיננו אלא חוט נילון "רגיל" 0.50 - וללא בעיה הוציא אינטיאס של 6.5 ק"ג.... יש לזכור כי חוט שמוגדר "שוקלידר" של חברה ידועה- המחיר ל:10 מטר הוא כמחיר 300-500מ' חוט של אותה חברה!!!! פי 30 ויותר!!! ומכאן לשאלות: *האם באמת יש הבדל בין חוט שמוגדר בתור "שוקלידר"- לבין חוט נילון איכותי שאיננו מוגדר כזה?!! האם ההבדל הוא כזה שבאמת יוצר הבדל- משהו שמשפיע על סיכויי הוצאת הדג?!! ההבדל מבחינתי איננו ב:"מה כותב היצרן". הרי גם אני, מבלי להרהר, בחרתי "לא ליטול סיכונים" ולזרום עם הזרם, אך הגיעה השעה לתת את הדעת בהקשר זה.... בינינו, כששיחקתי לאחרונה עם החוטים, קצת מתחתי עם הידיים- לא זיהיתי הבדלים... *מי שיטען שיש הבדל: האם יוכל לזהות ולהבחין בין שוקלידר לחוט אחר בעיניים קשורות?!!! האם ניסיתם לבחון מעשית אם קיים הבדל?!!! ואולי כל הקטע של "שוקלידר יעודי"- זו המצאה חביבה שאין אחריה ממש?  *מי שטוען וסבור שיש חשיבות לבחור דווקא חוט שמוגדר "שוקלידר יעודי"- לפי מה בוחרים חוט מלבד אינטואיציה ומלבד שם של "מותג" שמודבק עליו מחיר בהתאם?!! איך יודעים שהחוט באמת יש בו את התכונות היעודיות ברמות הכי גבוהות?!
|
|
עריכה אחרונה: מרץ 12, 2018, 13:32:44 PM על ידי rafi
|
|
-------------------------------
|
|
|
עמיקו
|
חבר פורום   
מנותקגיל:
42
שלא יעבדו עלייכם הסיכויים גדלים עם הקרסים
|
|
אם לא מנסים לא יודעים רפי יקירי אם יש הבדל בין החוטים את זה אני לא יודע במאת האחוזים להגיד שלא תופסים עם חוטים רגילים גם על זה אין ויכוח תופסים גם תופסים יכול להיות שיש הבדל ושאנחנו לא כל כך מבינים אבל מניסיון אישי גם בלי שוק לידר תופסים אך בסופו של עניין הכל מסתמך על ידע ובעיקר נסיון של אנשים כל אחד והשריטה שלו ( כמוני למשל שמגיב מהחניה של פייסל בזמן שהאישה בקניות)  עמיקו (עידן פרנקו) צוות ״ חארטה ״ משחיז קרסים
|
צוות חארטה משחיז קרסים
|
|
|
|
רפי מנסיוני עם חוטים ריאתי הבדל גדול בחוזק בין שוק לידר לחוטים רגילים אישית אני בודק חוטים בשיטה הכי משכנעת לוקח חוט בידיים שם על הרגליים ומושך מה שמחזיק מעמד הוא טוב ככה הייתי בוחר חוטים לשרקים שאני בונה ונתקלתי בחוטים בעובי 140 שקרעתי בלי בעיה ככה אני בודק גם שוק לידר לא מעניין אותי מותגים מה שלא נקרע נבחר הייתי אצל אחד החנויות הנחשבות של ציוד גיגינג והכנסתי אותו להלם קרעתי לו חוטים של 80 ליברות של 3 חברות שונות מה שלא הצלחתי לקרוע היה שוק לידר של פישרמן שהיה ממש חזק אפילו של 60 ליברות ואישית אני משתמש בלידר לא יקר שגם ה60 ליברות לא הצלחתי לקרוע וזה לידר של סופיקס זה מגיע ב100 מטר ועולה 60 שקלים מומלץ ביותר השישים ליברות דק ומאוד חזק לא נתקלתי בדג שקרע אותו
|
אין כמו נעילה בג"יג
|
|
|
סקווידוויד
|
חבר פורום
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
רפי מנסיוני עם חוטים ריאתי הבדל גדול בחוזק בין שוק לידר לחוטים רגילים אישית אני בודק חוטים בשיטה הכי משכנעת לוקח חוט בידיים שם על הרגליים ומושך מה שמחזיק מעמד הוא טוב ככה הייתי בוחר חוטים לשרקים שאני בונה ונתקלתי בחוטים בעובי 140 שקרעתי בלי בעיה ככה אני בודק גם שוק לידר לא מעניין אותי מותגים מה שלא נקרע נבחר הייתי אצל אחד החנויות הנחשבות של ציוד גיגינג והכנסתי אותו להלם קרעתי לו חוטים של 80 ליברות של 3 חברות שונות מה שלא הצלחתי לקרוע היה שוק לידר של פישרמן שהיה ממש חזק אפילו של 60 ליברות ואישית אני משתמש בלידר לא יקר שגם ה60 ליברות לא הצלחתי לקרוע וזה לידר של סופיקס זה מגיע ב100 מטר ועולה 60 שקלים מומלץ ביותר השישים ליברות דק ומאוד חזק לא נתקלתי בדג שקרע אותו
אתה מתכוון ל ZIPPY?
|
|
|
|
|
כן אחלה שוק לידר חזק ברמות ולא יקר אתה מתכוון ל ZIPPY?
|
אין כמו נעילה בג"יג
|
|
|
סאמח הצפר
|
חבר פורום
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
    ? לא יודע, אין לי מספיק נסיון ולא בדקתי חוזק קריעה ולא שאר דברים. אני מאמין שעניין מנופח והמחירים לא מוצדקים אבל בכל זאת אולי יש משמעות מבחינת חוזק\ו או סיכויי תפיסה טובים יותר של הפלורו מהניילון. אחרי שהשתמשתי בג'יגינג בשוק לידר ניילון אני כרגע רוצה להזמין פלורו קרבון בגלל ההנחה שהוא גם פחות נראה. ההנחה שלי זה -גם אם זה שטויות זה עדיין לא יבלוט יותר מניילון רגיל, ואם זה לא שטויות אז הרווחתי. אני נוטה להשקיע בכל מה שקשור לעניין הזה, ויש מצב שדגים מסוימים הם יותר "זהירים" לגבי חוטים בולטים יחסית מאשר דגים אחרים. שמתי לב למשל שלמרות שעל הסירה יש תפיסות של אנטיאסים אצלי ואצל אחרים אבל תפיסת ארוס הייתה יותר אצל מישהו שהיה לו פלורו! האם זה קשור לפלורו? האם קשור לג'יג שלו? האם קשור לשיטת העבודה? האם האם האם.....נקדות למחשבה.......
|
בלי להתחיל מדגים קטנים קשה להעריך באמת דגים גדולים
|
|
|
yaniv
|
חבר פורום  
מנותקגיל:
45
|
|
רפי ידידי אתן קצת מניסיוני ומקצת ידע סובב עולם ללא ספק אתה יכול להתמש בחוט 0ץ7 רגיל ללידר אמנם יש חברות שהחוט שלהם הוא דיי פשוט כזה שמסתלסל מהר, כזה שנשבר מהר, מתייבש מהר לא גמיש מספיק, צבע לא נכון ועוד שלל הסברים הבחור למשל הזכיר שוק לידר של סופיקס ללא ספק הוא חזק אבל זה בא על חשבון גמישותו הוא לא גמיש, נשבר במהירות ולכן דורש החלפה לעיתים תכופות, מטרתו היעקרית של השוק לידר היא למתן את המכה של הדג במיוחד בעת גיגים היות וחוט הבד אינו גמיש בכלל כל עומס המכה מועבר ישירות למקל, כאן הדג יבלם ע"י השוק לידר, ינעץ את הקרס טוב יותר (כך לפחות אמור להיות ) וימנע עומס מיותר למקל, מעבר לכך הכי חשוב הוא עצם "הבשר" של חוט הניילון - ידוע הרי כי חוט בד מתוח נקרע מהר יותר מניילון מתוח !!!! מה גם שחוטי הבד דקים יותר ושיפשוף קל קורע אותם, אמנם בחוט ניילון לדג יש יותר בשר בחוט, כלומר הוא יכול מעט לשפשף או לחרוך אותו ועדיים הדג יעלה בבטחה למעלה. לסיכום : השוק לידר הוא מקדם ביטחון שלך מול הדג... רפי אני עדיין מחכה.... 
|
|
|
IP: [
מחובר ]
|
|
|
rafi
|
מנהל אתר חבר פורום    
מנותקגיל:
62
|
|
 |
|
|
רפי ידידי אתן קצת מניסיוני ומקצת ידע סובב עולם ללא ספק אתה יכול להתמש בחוט 0ץ7 רגיל ללידר אמנם יש חברות שהחוט שלהם הוא דיי פשוט כזה שמסתלסל מהר, כזה שנשבר מהר, מתייבש מהר לא גמיש מספיק, צבע לא נכון ועוד שלל הסברים הבחור למשל הזכיר שוק לידר של סופיקס ללא ספק הוא חזק אבל זה בא על חשבון גמישותו הוא לא גמיש, נשבר במהירות ולכן דורש החלפה לעיתים תכופות, מטרתו היעקרית של השוק לידר היא למתן את המכה של הדג במיוחד בעת גיגים היות וחוט הבד אינו גמיש בכלל כל עומס המכה מועבר ישירות למקל, כאן הדג יבלם ע"י השוק לידר, ינעץ את הקרס טוב יותר (כך לפחות אמור להיות ) וימנע עומס מיותר למקל, מעבר לכך הכי חשוב הוא עצם "הבשר" של חוט הניילון - ידוע הרי כי חוט בד מתוח נקרע מהר יותר מניילון מתוח !!!! מה גם שחוטי הבד דקים יותר ושיפשוף קל קורע אותם, אמנם בחוט ניילון לדג יש יותר בשר בחוט, כלומר הוא יכול מעט לשפשף או לחרוך אותו ועדיים הדג יעלה בבטחה למעלה. לסיכום : השוק לידר הוא מקדם ביטחון שלך מול הדג... רפי אני עדיין מחכה....  יניב, אולי לא הבהרתי עצמי אז אבהיר: אין ספק שצריך שוקלידר במובן של כמה מ' חוט נילון, השאלה היא איזה בדיוק- האם את אותם יקרים או שמא גם זולים יותר יעשו את העבודה... לגבי הסופיקס- הייתי שמח לשמוע התייחסותו של נימר (דייגים מרמלה), שיש מאחריו אלפי שעות ים ומאות דגים גדולים... המשך בתגובה שלי לדברים שנכתבו ע"י "דייגים מרמלה"... ואני מצפה לך 
|
|
|
|
rafi
|
מנהל אתר חבר פורום    
מנותקגיל:
62
|
|
 |
|
|
ראשית נימר תודה על הטיפים- בהזדמנות כשאהיה בחנויות, החוטים שציינת ייבדקו. מה שכן, אנסה לחדד את השאלה: יש חוטים שמוגדרים בתור "שוקלידר" ויש חוטים שלא מוגדרים בתור שכאלו. למשל חוט "אנדה"- חוט מעולה, חוט "אוטוני", גם הסופיקס XL-STRONG , ויש עוד כמה... השאלה היא לגבי החוטים ה"רגילים" (שמגיעים בגלילים של 100-500מ' ובמחיר סביר): מדוע אינם יכולים לשמש בתור "שוקלידר" - במקום החוטים שמוגדרים ככאלה ומגיעים בגלילים קטנים ויקרים?  לצורך הענין אמקד השאלה בשוקלידר לג'יגינג לרבות גיגלייט- כי בטרולינג ברור לגמרי שכל חוט נילון עושה את העבודה.... ואם כבר ולאור מה שכתב נימר, האם שוקלידר נבחן רק לפי הכח שלו?!! הרי ידוע וכפי שציין יניב, שהוא צריך להיות גם חזק וגם "גמיש כדי לבלום את המכה". האם יש באמת הבדלים בגמישות בין "שוקלידר" יעודי- לבין חוט אחר שהוא גמיש וחזק?! אגב, השתמשתי כבר בג'יגינג בחוט הזה של יוזורי H.D.CARBON - שאיננו מוגדר שוקלידר, http://www.anglerscenter.com/gamefishing-accessories/line-leader/yo-zuri-h-d-carbon-fluorocarbon-leader/מאוד חזק ולא הכי גמיש שהוא פלורו קרבון- 40ליב' הסתדר יפה עם אנטיסים בינוניים כ:10ק"ג- ולא נראה לי כי "העדר הגמישות" היחסי שלו יגרום ל"התפוצצות" במקרה של תקיפת אינטיאס של 30ק"ג. דעות? 
|
|
|
|
|
 |
|
|
ראשית נימר תודה על הטיפים- בהזדמנות כשאהיה בחנויות, החוטים שציינת ייבדקו. מה שכן, אנסה לחדד את השאלה: יש חוטים שמוגדרים בתור "שוקלידר" ויש חוטים שלא מוגדרים בתור שכאלו. למשל חוט "אנדה"- חוט מעולה, חוט "אוטוני", גם הסופיקס XL-STRONG , ויש עוד כמה... השאלה היא לגבי החוטים ה"רגילים" (שמגיעים בגלילים של 100-500מ' ובמחיר סביר): מדוע אינם יכולים לשמש בתור "שוקלידר" - במקום החוטים שמוגדרים ככאלה ומגיעים בגלילים קטנים ויקרים?  לצורך הענין אמקד השאלה בשוקלידר לג'יגינג לרבות גיגלייט- כי בטרולינג ברור לגמרי שכל חוט נילון עושה את העבודה.... ואם כבר ולאור מה שכתב נימר, האם שוקלידר נבחן רק לפי הכח שלו?!! הרי ידוע וכפי שציין יניב, שהוא צריך להיות גם חזק וגם "גמיש כדי לבלום את המכה". האם יש באמת הבדלים בגמישות בין "שוקלידר" יעודי- לבין חוט אחר שהוא גמיש וחזק?! אגב, השתמשתי כבר בג'יגינג בחוט הזה של יוזורי H.D.CARBON - שאיננו מוגדר שוקלידר, http://www.anglerscenter.com/gamefishing-accessories/line-leader/yo-zuri-h-d-carbon-fluorocarbon-leader/מאוד חזק ולא הכי גמיש שהוא פלורו קרבון- 40ליב' הסתדר יפה עם אנטיסים בינוניים כ:10ק"ג- ולא נראה לי כי "העדר הגמישות" היחסי שלו יגרום ל"התפוצצות" במקרה של תקיפת אינטיאס של 30ק"ג. דעות?  רפי מנסיוני עם חוטים רגילים אין ספק שהם יותר חלשים מחוטי שוק לידר למשל חוט רגיל בקוטר 1.20 ממ יותר חלש משוק לידר של סופיקס בקוטר 70ממ וזה בדוק ולגבי הגמישות של השוק לידר לדעתי אין משמעות רבה בגלל שהמקלות שאנו משתמשים לגיג הם גמישים ובדרך כלל גם לא סוגרים קלץ עד הסוף בזמן ההקפצות וברגע המכה גם המקל מרכך את המכה וגם שחרור החוט מהרולר מרכך את המכה
|
אין כמו נעילה בג"יג
|
|
|
rafi
|
מנהל אתר חבר פורום    
מנותקגיל:
62
|
|
 |
|
|
ראשית נימר תודה על הטיפים- בהזדמנות כשאהיה בחנויות, החוטים שציינת ייבדקו. מה שכן, אנסה לחדד את השאלה: יש חוטים שמוגדרים בתור "שוקלידר" ויש חוטים שלא מוגדרים בתור שכאלו. למשל חוט "אנדה"- חוט מעולה, חוט "אוטוני", גם הסופיקס XL-STRONG , ויש עוד כמה... השאלה היא לגבי החוטים ה"רגילים" (שמגיעים בגלילים של 100-500מ' ובמחיר סביר): מדוע אינם יכולים לשמש בתור "שוקלידר" - במקום החוטים שמוגדרים ככאלה ומגיעים בגלילים קטנים ויקרים?  לצורך הענין אמקד השאלה בשוקלידר לג'יגינג לרבות גיגלייט- כי בטרולינג ברור לגמרי שכל חוט נילון עושה את העבודה.... ואם כבר ולאור מה שכתב נימר, האם שוקלידר נבחן רק לפי הכח שלו?!! הרי ידוע וכפי שציין יניב, שהוא צריך להיות גם חזק וגם "גמיש כדי לבלום את המכה". האם יש באמת הבדלים בגמישות בין "שוקלידר" יעודי- לבין חוט אחר שהוא גמיש וחזק?! אגב, השתמשתי כבר בג'יגינג בחוט הזה של יוזורי H.D.CARBON - שאיננו מוגדר שוקלידר, http://www.anglerscenter.com/gamefishing-accessories/line-leader/yo-zuri-h-d-carbon-fluorocarbon-leader/מאוד חזק ולא הכי גמיש שהוא פלורו קרבון- 40ליב' הסתדר יפה עם אנטיסים בינוניים כ:10ק"ג- ולא נראה לי כי "העדר הגמישות" היחסי שלו יגרום ל"התפוצצות" במקרה של תקיפת אינטיאס של 30ק"ג. דעות?  רפי מנסיוני עם חוטים רגילים אין ספק שהם יותר חלשים מחוטי שוק לידר למשל חוט רגיל בקוטר 1.20 ממ יותר חלש משוק לידר של סופיקס בקוטר 70ממ וזה בדוק ולגבי הגמישות של השוק לידר לדעתי אין משמעות רבה בגלל שהמקלות שאנו משתמשים לגיג הם גמישים ובדרך כלל גם לא סוגרים קלץ עד הסוף בזמן ההקפצות וברגע המכה גם המקל מרכך את המכה וגם שחרור החוט מהרולר מרכך את המכה אם כך נימר, מה שאתה אומר בעצם זה: השוקלידר האופטימלי לג'יג זה- הכי חזק שיש בעובי שלו?!! ברור שחוט דק יותר הוא עדיף על חוט עבה באותו עובי ומדברייך עולה שזהו המבחן?! ובאותו ענין נימר: האם לדעתך יש חשיבות לכך שהחוט הוא "פלורו-קרבון", או שאינך רואה בזה חשיבות?
|
|
|
|
|
 |
|
|
ראשית נימר תודה על הטיפים- בהזדמנות כשאהיה בחנויות, החוטים שציינת ייבדקו. מה שכן, אנסה לחדד את השאלה: יש חוטים שמוגדרים בתור "שוקלידר" ויש חוטים שלא מוגדרים בתור שכאלו. למשל חוט "אנדה"- חוט מעולה, חוט "אוטוני", גם הסופיקס XL-STRONG , ויש עוד כמה... השאלה היא לגבי החוטים ה"רגילים" (שמגיעים בגלילים של 100-500מ' ובמחיר סביר): מדוע אינם יכולים לשמש בתור "שוקלידר" - במקום החוטים שמוגדרים ככאלה ומגיעים בגלילים קטנים ויקרים?  לצורך הענין אמקד השאלה בשוקלידר לג'יגינג לרבות גיגלייט- כי בטרולינג ברור לגמרי שכל חוט נילון עושה את העבודה.... ואם כבר ולאור מה שכתב נימר, האם שוקלידר נבחן רק לפי הכח שלו?!! הרי ידוע וכפי שציין יניב, שהוא צריך להיות גם חזק וגם "גמיש כדי לבלום את המכה". האם יש באמת הבדלים בגמישות בין "שוקלידר" יעודי- לבין חוט אחר שהוא גמיש וחזק?! אגב, השתמשתי כבר בג'יגינג בחוט הזה של יוזורי H.D.CARBON - שאיננו מוגדר שוקלידר, http://www.anglerscenter.com/gamefishing-accessories/line-leader/yo-zuri-h-d-carbon-fluorocarbon-leader/מאוד חזק ולא הכי גמיש שהוא פלורו קרבון- 40ליב' הסתדר יפה עם אנטיסים בינוניים כ:10ק"ג- ולא נראה לי כי "העדר הגמישות" היחסי שלו יגרום ל"התפוצצות" במקרה של תקיפת אינטיאס של 30ק"ג. דעות?  רפי מנסיוני עם חוטים רגילים אין ספק שהם יותר חלשים מחוטי שוק לידר למשל חוט רגיל בקוטר 1.20 ממ יותר חלש משוק לידר של סופיקס בקוטר 70ממ וזה בדוק ולגבי הגמישות של השוק לידר לדעתי אין משמעות רבה בגלל שהמקלות שאנו משתמשים לגיג הם גמישים ובדרך כלל גם לא סוגרים קלץ עד הסוף בזמן ההקפצות וברגע המכה גם המקל מרכך את המכה וגם שחרור החוט מהרולר מרכך את המכה אם כך נימר, מה שאתה אומר בעצם זה: השוקלידר האופטימלי לג'יג זה- הכי חזק שיש בעובי שלו?!! ברור שחוט דק יותר הוא עדיף על חוט עבה באותו עובי ומדברייך עולה שזהו המבחן?! ובאותו ענין נימר: האם לדעתך יש חשיבות לכך שהחוט הוא "פלורו-קרבון", או שאינך רואה בזה חשיבות? חשוב שהשוק לידר יהיה חזק ואם הוא חזק ודק עוד יותר טוב ואישית אני לא משתמש בפלורו קרבון ולא רואה תוצאות יותר טובות בפלורו קרבון עם אנשים שיוצאים איתי לדייג אם ראית פעם שרק של אנטיאסים קושרים חוט ראשי בקוטר 1.6 ממ והכרסים עם קוטר 1.2זה מאוד עבה ואנטיאסים אוכלים את הפתיון חופשי ולא מפחדים מעובי החוט ובשביל זה לדעתי מיותר אם משתמשים בפלורו קרבון ומשלמים יותר כסף
|
אין כמו נעילה בג"יג
|
|
|
|
 |
|
|
היי , אני חושב מהניסיון שלי שלא תמיד החוזק הוא הרעיון בשוק לידר . הרעיון של שוק לידר איכותי לשמו הוא נולד הוא בראש ובראשונה למנוע את המכה הראשונית של הדג במטרה לבלום זעזוע בין החוט בד /הקשירות המקל, הרולר, לידו של הדייג . אני כשאני בוחר שוק לידר לטרגט אינטיאס תמיד בוחר שוק לידר שהוא סופט שוק לידר אלסטי . הסיבות העיקריות בעומקים יותר קל להקפיץ עם שוק לידר רך התנועה של הגיג יותר פרבולית וברגע שהאינטיאס גם נוגח הגמישות של השוק ליד במתיחה מעייפת את הדג וגם הדייג פחות מושפע ממכות חזקות .
מנגד שאני בוחר לטרגט לוקוסים בדרך כלל ברדוד באזור של סלעים אני מעדיף להשתמש בפלורו קארבון כי מידת החיכוך שלו והשפעת הגרדים עליו היא הרבה יותר נמוכה החוט יותר נוקשה . עוד יתרון בעצירת לוקוס = מניעתו לרציה למערה אני עוצר בכוח את הדג בשניות הראשונות ופה אני מעדיף שוק לידר קשיח שלא משאיר מקום ללוקוס סנטימטר של תזוזה
אני ממליץ על שוק ליד איכותי אני חושב שיש לזה משמעות לאורך זמן גם אם לא ברמת התפיסות /הנעילות עצמם אז בעיקר ברמת ההתנגדות של הדג או מניעת קרעים ופציעות מסלעים /אחר .
אני אישית משתמש ביוניטיקה סופט וביונטיקה פלורו .
סידס
|
|
|
|
itamar26
|
מנהל פורום חבר פורום    
מנותקגיל:
37
|
|
דווקא אצלנו דייגי הקרפיונים שוק לידר צריך להיות עשוי מבד, אבל הסיבות לשימוש בשוק לידר שונות בחלקם מבסגנון אחר. שוק לידר בד משמש אותי בזריקה מהחוף דווקא מפני שאין לו את הגמישות שיש לחוטי ניילון על כל סוגיהם. ובכך מאפשר למקל לעשות את עבודת ההטלה ללא הגבלה של החוט ומתיחת יתר שתגרום לעוצמה לרדת.
בנוסף חוטי בד מפני שהם לא גמישים מתריעים יותר מהר ויותר ברגישות אם יש דג מפני שהם לא גמישים ונמשכים כשיש אכילה ונותנים אינדיקציה טובה יותר בזמן שהדג אוכל.
|
|
|
|
|
דווקא אצלנו דייגי הקרפיונים שוק לידר צריך להיות עשוי מבד, אבל הסיבות לשימוש בשוק לידר שונות בחלקם מבסגנון אחר. שוק לידר בד משמש אותי בזריקה מהחוף דווקא מפני שאין לו את הגמישות שיש לחוטי ניילון על כל סוגיהם. ובכך מאפשר למקל לעשות את עבודת ההטלה ללא הגבלה של החוט ומתיחת יתר שתגרום לעוצמה לרדת.
בנוסף חוטי בד מפני שהם לא גמישים מתריעים יותר מהר ויותר ברגישות אם יש דג מפני שהם לא גמישים ונמשכים כשיש אכילה ונותנים אינדיקציה טובה יותר בזמן שהדג אוכל.
אתה משתמש בלידר מבד ולא שוק לידר לידר יכול להיות עשוי מכל חומר שהוא בד,פלורו,מונו,ברזל,שוק לידר,וכל מה שיומצא גם בעתיד לידר ישאר לידר רק החומר משתנה
|
|
|
|
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
« הקודם הבא »
|
הדפסה
|
|
עמודים: [1] 2 3
|