תאריך הדו"ח | מיקום | סוג | מצב הים | עומק משוער | סגנון הדייג: |
6/3/2013 | דרום - אשקלון | מים מלוחים | גועש | 0 - 10 מטר | דיג בז'רז'ור מהחוף (מלוחים) |
תפיסות דגים | ||||
---|---|---|---|---|
שעת תפיסה | פיתיון | סוג הדג | כמות | משקל כולל בק"ג |
20:00 | - טראבוקו 3.0 | קלמארי (דיונון) | 7 | נחמד |
הדו"ח:
בשבועיים האחרונים וכנראה גם בחודש בקרוב הים הולך להיות הפכפך וקצת גלי בגלל עונת המעבר.
הקלאמרי עכשיו וגם הסבידות נמצאים בכל חופי הארץ בגדלים מרשימים וגם בכמויות גדולות.
בגלל מצב הים הוחלט לשנות אסטרטגיה ומיקום , עבודה עם סט לייט 10/30 ובובות נהדרות של טראבוקו שאני אוהב לעבוד איתן בתקופה הזאת גם בגלל שהן קטנות (7 ס"מ) וגם בגלל משקלם הכבד( 15/20 גרם ) ,
הנתונים הללו מתאימים לעבודה בתנאי רוח וגלים והבובה מצליחה לשקוע מהר מאוד ועפה טוב אפילו נגד הרוח.
ד"א לכל מי שחושב שתנאי ים קשים לא טובים לסוג הדייג הזה מוזמן לראות את המקפיא החדש שלי.
חוץ משינוי בציוד גם הוחלט לחפש מקומות חדשים מוגנים כגון מרינות ומזחים שקטים למקרה שהתנאים ממש קיצוניים ולא מאפשרים דייג בכלל.
ועכשיו לדו"ח : יציאה לנקודה הקבועה באשקלון ים גועש ורוח צפון מזרחית חזקה ממש לפנים וקור מעצבן מאוד.
למרות התנאים איך אפשר לוותר על כמה זריקות במקום הקבוע , זריקה ראשונה לעבר בור קטן שנמצא בין כמה סלעים ותקיפה של סבידה קטנה שנפלה ממש ליד הרגלים , עוד כמה זריקות והתנאים הקשים הכניעו אותי והחלטתי לנסות בתוך המרינה.
התמקמות תחת מנורה במזח הצפוני סמוך לסירות אחרי שכמה עובדי חברת חשמל וכמה משפחות
עשו שם מנגל טעים ביותר.
כשהגעתי לנקודה מצוייד בווסט ובתיק לבובות תלוי עליו , רשת הרמה ועוד' קיבלתי מבטים מוזרים וקצת גיכוחים ואפילו שאלו אותי אם אני יוצא למלחמה (תמונה מצורפת).
החיוך מהר מאוד נעלם להם מהפנים אחרי שאחד מהחבר'ה שישב שם מצא את עצמו עוזר לי להוציא סבידה מהמים אחרי זריקה אחת ופתאום המקום הפך לאטרקציה , אחד אחרי השני יצאו קלאמרי קטנים וסבידות.
אחד הנקודות החשובות זה שבשום פנים לא להוציא את הבובה מהמים עד שלא בודקים שאין איזה פריט סקרן רודף אחריה , ככה יצאו הרבה קלאמרי ממש על פני המים אחרי שעלו מהקרקעית במרדף אחרי הבובה.
ממש הצגה מרדפים על פני המים כולם רואים את הצבע השחור ואפילו אחד זכה ל"שפריץ " ישר לפנים.
מה שבטוח שהיום אחד מהם חוזר עם ילדיו אחרי שיקנו ציוד מתאים כי הם התלהבו מאוד.
ציוד להיום :
מקל-tarabucco captur black power 4/28
רולר-cormoran black master 3000 8pif
חוט- sufix 832 18lb (על V MAX)
שוק לידר- varivas seabass 25lb