תאריך הדו"ח | מיקום | סוג | מצב הים | עומק משוער | סגנון הדייג: |
2/2/2013 | מרכז רחב: חדרה - תל אביב יפו | מים מלוחים | רגוע ונמוך | 0 - 10 מטר | דיג בז'רז'ור מהחוף (מלוחים) |
תפיסות דגים | ||||
---|---|---|---|---|
שעת תפיסה | פיתיון | סוג הדג | כמות | משקל כולל בק"ג |
7:30 | ניקל בינוני - ניקל כסוף 28 גרם | טונית אטלנטית (פלמידה שחורה) | 1 | 650 גרם |
הדו"ח:
קודם כל אציין כי הסיבה להעלאת הדוח באיחור הנה בשל תקופת מבחנים ולחץ של עבודה.
לפני שבוע הלכנו אני ובן דוד שלי משה (השותף הרגיל לדיג) לעוד יום של ז'רז'ור. למען האמת לא חשבנו בכלל על טוניות ובטח שלא על להוציא אחת. הגענו למקום (לא הכי מצוידים, עם בומבט וסיליקון גראב לבן פנינה), וראינו מספר דייגים שעל חלקם שפר המזל עם טוניות ועל חלקם טרם. בתור דייג מתחיל בתחום הז'רז'ור, זכיתי לראות מאבקים יפים של דייגים שהוציאו טוניות וזה היה מספיק לי ביותר. פעם ראשונה שבה שמעתי את הצלצול של החוט מסתובב מהשפולה.
בכל מקרה, לאחר שחיברתי את הבומבט שלי לסיליקון, ניסיתי את מזלי בכמה זריקות והופ הבומבט נקרע יחד עם הסיליקון. מאחר והיה זה הבומבט היחיד שהיה לי, אפשר היה לומר שנגמרה הקריירה לאותו היום. גל (גל..) שהיה לידי הציע לי ניקל על מנת שאוכל להמשיך לדוג, ולאחר זמן מה קיבלתי את ההצעה. בדיעבד, הצעה זו התגלתה כמשתלמת ביותר.
עם הניקל השתמשתי בכמה שיטות עבודה: הראשונה, ירידה לקרקעית והקפצות לסירוגין כמו עם ג'יג'. השנייה, גלגול מהיר על פני הים. לאחר כמה זריקות הרגשתי משיכה חזקה בעת הגלגול על פני הים. בהתחלה הקלאץ' היה סגור מידי, לאחר מכן שחררתי אותו יותר מידי.. הצלחתי להתעשת, לכוון את הקלאץ', ומאז אני רק זוכר שהטונית הייתה בחוץ. האדרנלין וההתרגשות של הפעם הראשונה מנעו ממני להנות מהפייט שיש לטונית להציע - אבל לא נורא. תמיד יש שנה הבאה..
הטונית היא הדג הראשון שהוצאתי בז'רז'ור, מלבד הקלמארי והסבידות.
לא חלמתי על דג כזה, ונשאר רק טעם של עוד.
הציוד בו השתמשתי:
Major Craft Solpara 10-30g
Shimano Exage 2500
Tuff Line 20lb
ניקל כסוף ששקל 28 גרם
אני ומשה נהננו מהטונית והכנו ממנה סביצ'ה שהשביעה את שנינו.
תמונות להמחשה להנאתכם,
איציק