תאריך הדו"ח | מיקום | סוג | מצב הים | עומק משוער | סגנון הדייג: |
25/2/2013 | צפון: מפרץ חיפה | מים מלוחים | רגוע ונמוך | 0 - 10 מטר | דיג חופי בים - פתיונות (סרף) |
תפיסות דגים | ||||
---|---|---|---|---|
שעת תפיסה | פיתיון | סוג הדג | כמות | משקל כולל בק"ג |
סבידה מתה - | דניס /אגאג "מבויית"/ציפורה (ספרוס זהוב) | 70 | ||
בצק מתוסף - | קרפיון מצוי (קרפיון בריכה) | 2 |
הדו"ח:
טוב אז בגלל שאין מזג אוויר וים ודייג אז יש זמן לכתוב את הדוחות של הימים האחרונים
ב25,2חזרתי לעוד סיבוב דייג בנעמן והוא כמובן לא אכזב אותי שוב
קם ב5 בבוקר מתרגן ויוצא לדרך בגלל התחבורה הציבורית מגיע למקום רק ב8 בבוקר וזה נסיע אם רכב משהו כמו
10 דקות

טוב העיקר שאני שם פותח רוד פוד 3 חכות פשוטות וזולות ובנות 10 שנים ועל החכות תבעות חלודה רקובות
אבל מספיק טובות למקום

שם קפיצים ומתחת בוילים/תירסים בדיפ/טייגר זורק ומפרק את הנקודה ויושב להכין קפה
עד שהכנתי את הקפה יצא 3 קרפים של מ300 עד 600 גרם וככה זה המשיך בערך שעה יצא משהוא כמו 15
קרפיונים כאלה
ואז הגיע הדממה אני האיתי בטוח שפשוט יוצאתי את כול הקטנים מהנקודה עוברת שעה ועוד שעה
ומתחיל להיות משעמם רצח ואני מתחיל לעשות סיבובים בנחל ובסוף עוצר ליד שתיי דיגיים שאני מכיר והם דגים
אם בוס ופתאום אני רואה אבל לא מאמין למה שראיתי התחילו תריפות על המושטים הקטנים ולאחד הדייגים
הטורף הלא ידוע אכל את הקרס ואת זה אני יודע כי היו סימני שיניים על המשקולת
טוב אז אני ממשיך לעמוד שם ופתאום אני שומע ריצה רצינית אצלי רץ כמו משוגע תופס את החכה הוקסט וכלום
והזמזם השני ממשיך להשמיע פיייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייי זורק את החכה מהידיים ותופס את החכה השניה
הוקסט ומרגיש משקל מטורף בכנרת עול לא הרגשתי משקל כזה ואחרי משהו כמו 5 שניות הוא משתחרר
כמובן מבאס אבל ממשיך לנסות ואחרי חצי שעה בערך עוד ריצה והפעם האיתי מוכן הוקסט והוא יושב מלחמה
חמודה ואחרי 2 דקות הוא בחוץ קרפיון של 2,300 קילו תמונה ולמים לגדול זורק את החכה וממתין אחרי שעה
בערך עוד ריצה הוקסט ויש מביא אותו לאט לאט והוא נלחם כמו גדול לא רוצה להירגע מסתבך בכול החוטים שלי
מלא ראש במים קפיצות משיח לשיח אבל בסוף מתעיף ויוצא החוצא קרפ 2,600 קילו תמונה ולמים (כול הדגים
שוחררו) ובזה נגמר היום של המתוקים.
26,2 קם ב5 בבוקר אחרי שינה של 3 שעות ומחלית ללכת על דניסים ליד הבית בגלל חוסר שעות שינה
ב6 בבוקר יוצא מהבית וב6 וחמישה כבר בחוף פותח 2מקלות סם פתיונות וזורק אחרי שסרקתי את החכה השניה
על הראשונה כבר יש אכילות הוקסט ויוצא שתי דניסים ואני אומר לעצמי זה הולך להיות דייג טוב זורק את החכה
ויש אכילות חזקות במקל השני הוקסט ויוצא סרגוס יפה ואני מופתע כי דיגיי רשתות שראיתילא הוציאו אפילו
סרגוס אחד קטן טוב סם אותו בשקית וזורק שוב בנתיים באים חברים אני אומר שלום וממשיך להוציא דניסים
ואז הם פשוט נעלמו אז אני מקפל והולך לישון שעתיים עד אז יצא בערך 10 דניסים וסרגוס אחד ואחרי שקמתי
חזרתי לחוף לבדיקה אם הם נמצאים חברים עדין היו שם ואמרו שמאז שהלחתי לא היה כלום מבאס אבל אם אני
כבר בחוף אז נזרוק חכה אחד לבדיקה אחרי דקה יש אכילות הוקסט ויוצים להם שלוש דניסים ואז האיתי בטוח
שחברים שהיו בחוף סתם איסתירו ממני שיש דייג אבל אחרי רבע שעה של דייג שהיה לי כבר משהו כמו 8 דניסים
והם לא הוציאו כלום נתתי להם סבידה וגם הם התחילו לתפוס אני סימתי את הדייג אם 30 40 דניסים לאותו יום
(לא ספרתי אותם) החלתנו אני והחברה לנסוע לנסות על קלמארי וסבידות אזאני מגיע הביתה מתרגן וב9 בערב
אנחנו יוצאים מגיעים לנקודה בזמן שהלכנו מהאוטו וחוף פתחתי את המקל וישר זריקה לבית של הסבידות שיצא
ככה שרק אני ידעתי אלו בזריקה הראשונה ישר תוקפת את הבובה אבל מהגב ובסוף ברחה ראיתי את הכיוון
שהיא ברחה וזרקתי לשם אחרי הקפצה אחד תקיפה ויוצא קלמרי יפה בסביבות ה400 גרם בערך 35 ס"מ עודכמה
זריקות ויוצאת סבידה עובר מקום כמה זריקות ועוד קלמאר קטן ואז סבידה יפה ועוד סבידה ועוד קלמר חמוד
ובזה נגמר מגיע הביתה ב3 מקלחת ולישון
קם ב5 וחצי קמעת בלי שינה הולך לים לחפס דניסים על הבוקר מ6 עד 9 בערך היה מלא דניסים ואז נעלמו בגלל
שפח על מי ביוב לים ויום לפני סמו שלטים "ים מזוהם השחיה אסורה) ואנחנו חשבנו שזה סתם לא עלה לנו לראש
אפילו שהעיריה יכולה לעשות את זה בחוף רחצה רח של שתן וחרא בכול החוף תמפונים פדים וכול דבר אחר
שנשלך לאסלה בכול מקום והשאלה שלי איפה לעזאזל הפקחים

טוב אז בחזרה ודוח בזמן שקיפלנו את הציוד החלתנו לנצל את הים הנמוך ולצאת שוב לקלמארי ב8 בערב יוצאים
לנקודה של אתמול והפעם יוצאות לי3 סבידות די גדולות קלמר חמוד וקלמאר עומק בערך 20 ס"מ
שהשארתי לתפירה חוסר הביתה ב2 מקלחת ולישון והיום בבוקר הלכתילים לראות מהשלומו וראיתי רק חול שחור
ואין כמעת דגים ואז הים התחיל לעלות במהירות אם זרם חזק ומשקולת סחף לא אמדה בא פשות התקפלתי
והלכתי הביתה לישון ושקמתי כתבתי את החפירה הזאת שאני לא מאמין שמישהו יקרה עד כול זה חחחח
ועוד דבר אחד בתמונה של הדניסים זה הראשונים שיצאו לא בקמות ואז פשוט לא היה לי כוח לצלם כי כולם
יודעים איך נראת ארמת דניסים