500 גרם דג מפולט נקי ללא עור ועצמות לימון עגבניה שמן זית חופן פטרוזיליה - עלים בלבד חופן נענע - עלים בלבד
תבלינים: מלח גס פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה:
- לחתוך את הפילטים לחתיכות בינוניות (עובי כ 1 ס"מ) ולשים בצלחת הגשה - לשפוך שמן זית על הכל בנדיבות - לחתוך את הלימון לחצי ולסחוט על הפילטים. - לערבב היטב את הפילטים עם השמן ומיץ הלימון. - לחתוך עגבניה לחצי ולסחוט כל חצי מעל הפילטים. - לפזר פלפל גרוס ומלח על הפילטים. - לפזר את הפטרוזיליה והנענע מעל הפילטים. - להשאיר במשך 20 דקות - לאכול עם חלה טרייה (אפשר להוסיף בצד גם שמנת חמוצה)