תאריך הדו"ח | מיקום | סוג | מצב הים | עומק משוער | סגנון הדייג: |
18/2/2013 | ירדן - צפון לכנרת | מים מתוקים | שקט עד גלי | 0 - 10 מטר | דיג בז'רז'ור מהחוף (מלוחים) |
תפיסות דגים | ||||
---|---|---|---|---|
שעת תפיסה | פיתיון | סוג הדג | כמות | משקל כולל בק"ג |
17:00 | דמוי דג קטן - | בינית גדולת קשקש (אישרי/קישרי) | המון - C&R |
הדו"ח:
טוב, לאחר הפצרות של חברי סער,
החלטתי לשתף באהבה ובהקדשה לבחור המדהים הזה,
לא הרבה יודעים אבל את תחילת דרכי בז'יזרז'ור עשיתי עם הבחור הזה, והיו לנו ימים יפים מאוד יחד,
מאחל לך אושר תמדי ומקדיש לך את הדוח הזה (יהיו עוד אני מבטיח)
כל שנה בחודשים יוני - ספטמבר, אנו עושים דרכנו לצפון לדייג ביניות, דייג מלא אקסטרים ומלא כיף,
נותן לך אקשן ביציאה אחת שאין לפעמים כל השנה בים, שנים קודמות היו מלאות תפיסות אך לרוב היו חתיכות קטנות של בין 300-600 גרם לערך, השנה הוחלט לחפש את הבהמות, לצורך זה מורן העלה רעיון, שהתברר כמנצח,
דמוי גדול תופס דג גדול!
לאחר זמן מה הזרימה נרגעת והעומק יורד מעט (לקראת סוף אוגוסט) ואז ניתן להגיע למקומות שאליהם לא ניתן להגיע בדרך כלל, המקומות הבתוליים הללו הם אלו שהניבו את התוצאות הטובות ביותר, המטרה היא, כפי שגילינו היא לחפש את השיחים ולוו דווקא את אזור הזרם, מתחת לשיחים במקומות הרגועים והעמוקים נמצאים הבהמות, אם בעבר הדמויים המנצחים היו ניקלים, ספינרים ורטלארים, אזי שכדי להביא את הגדולות אני ממליץ בחום ללכת על פלאפלים גדולים (דגש על גדול - 8-10 גרם) שיורדים עמוק,
שיטת העבודה היא הטלה מדויקת ככל הניתן לקוו המפגש של השיח עם המיים,
ומשם הוק סט חזק של החכה כלפי המטה כדי שהדמוי ירד מידית מטה ואז גלגול רציף, בדרך כלל הביניות מחכות באמצע גוף המיים ומחכות לפתיון (חרקים) שיפול מהשיח, ואז אתה מקבל פצצה, פייט משגע ומהנה ביותר,
נתפסו חתיכות של 2.5-3 קילו בכמות נדירה, זאת הנאה אחרת לגמרי לתפוס אותן כך.
יש מספר טיפים נוסף שאני רוצה לתת על מנת להצליח בעונת הביניות.
אלו הטיפים :
1 - חכה קצרה ככל האפשר (פחות משני מטר)
2 - דמוי פלאפל גדולים שצוללים עמוק או רטלרים גדולים
3 - אולי הטיפ החשוב מכל - לא לדוג עם חוט בד בירדן - החליפו לפלורו ותהנו פי 3 ותמנעו כך מפיצוצי חוט (הבינית לוקחת ישר לשיח ושם החוטי משתפשף בשיח ונקרע במהרה במידה וזה בד) -אני דגתי עם 6 ליברה חוט
4 - הביניות הגדולות יותר נמצאות בשעות המאוחרות דווקא - בין השעות 16:00-20:00 בערב -נתפסו גם שחושך מוחלט
5-לשחרר הדגים אם לא מתכוונים לאכול אותם, בינית של פחות מקילו מלאה קוצים ואינה מהווה ערך קולינרי, אנחנו שחררנו גם את הגדלים של 2.5 קילו מכיוון שאנו לא אוכלים אותם
שני הטיפים האחרונים הם בגדר רשות
6 - לצאת לדייג עם שותף מגניב כמו מורן זעפרני
7-לקנח בחומוס סוהילה אחרי כל יציאה
זהו בסה"כ
בברכת דייג מוצלח ומזל טוב לשותף היקר שלי מורן זעפרני שהתחתן אתמול