הלוקוס הכי גדול שהוצאתי מהחוף שקל סביב ה4 מינוס פלוס על חוט 30 ליברה ומקל 10-30 ...
היה גם אלמנט של מזל בתפיסה הזאת (הדג הוציא חוט למרות ההקלץ היה סגור לגמרי אבל בחר למשוך קדימה ולמטה במקום ישר למטה נעצר אחרי 5 או 7 מטר בערך קצת לפני הסלע ) לא משנה כי הציוד כולו עמד מולו הקרס החוט המקל רק הרולר נכנע.
יצא לי גם לעמוד עם פלימידה גדולה שמשכה 20 -30 מטר מקלץ סגור כמעט לגמרי והחוט עמד.
נראה לי שיש לדיגי סירה.קיאק נטייה מוגזמת לפחד להעמיס לחץ על החוטים האלה (אולי כי רגילים לחוטים חזקים יותר)
בעוד לנו דיגי החוף איו ברירה אלה לבדוק את הגבולות
30 ליברה הוא בין הטסטים הגבוהים שבשימוש .
לדעתי הדייג עשה כמה טעויית קריטיות שם שיכלו למנוע חיתוך .
הוק לא מספיק חזק, וקלץ פתןח מידי.
לא הפעיל לחץ ישר אחרי ההוק. הוריד את היד מהרולר לתמוך במקל (אפשרי רק עם קלץ סגור יותר ואז הדג נעצר אחרת הוא פשוט רץ ).
במקום היה צריך לנסות לפמפם אותו למעלה בכוח מיד אחרי ההוק לדעתי
יש שם כמה שניות שמנסה לעצור עם יד על השפולה
שוב לדעתי היה צריך במקום זה לסגור את קלץ מהר עוד קצת ולנסות לפמפם
אין טעם לתת חוט הוא יורד לסלע ...
ואם כבר הולכים ראש אז עדיף תמיד להיות חזק יותר אבל חשוב מזה להגיב מהר
לדעתי הציוד יכול הרבה יותר ואם היה נדחף יותר לקצה אולי היה מצליח להוציא את הדג.
לגבי דג בסלע
יש הבדל בין חפש לאדום .
חפש לרוב נתפס בסלעים על הקרקעית ולאו דווקה במערה ,בעוד האדום תמיד אבל תמיד מושך חזרה לחור שלו .
זה מורגש גם בצורת התקיפה .
חפש לרוב מגיע בקשת אל הדמוי או מהצדדים או מקדימה אחורה אבל כמעט תמיד במסלול קשתי .
בעוד האדום תוקף בזינוק למעלה מהחור וסיבוב מיד עם המפגש עם הטרף/דמוי חזרה ישירות למטה! לבור שלו .
הם גם יותר חזקים משמעותית מחפשים .
ברגע שירד לסלע מותח את החוט עד הסוף ומשחרר חזרה מעט חוט, מצב של טיפה בטן בחוט .
אם הדג לא זז זה חפש תנו קצת זמן עם חופש בחוט ולרוב תוך כמה דקות הוא מנסה שוב לברוח זה הזמן להראות לו אחרת
אם אחרי כמה שניות הוא מיד לקח את מעט החוט שהיה וחזר למצב מתוח זה אדום
השיטה היחידה שהוציא לי אדומים מהסלע זה להחזיק מתח קבוע וחזק בחוט להפעיל לחץ בלתי פוסק כל כמה זמן הדג יתן מעט מאוד חוט חזרה (ניחוש שלי נסיונות שלו לשיפור עמדה פנימה ולא עומד במשיכה או חיכוך החוט על דפנות הסלע ) עד שיצא לבסוף
2 סייגים גדולים ! מול האדום
הפסדתי יותר אדומים משהוצאתי בשיטה הזאת למרות שעדיין היא היחידה שעבדה לי מולם ....
הדג עקשן ויכול ליבש אותך שעות ....