בית דף הבית
עזרה עזרה
ברוך הבא, אורח. בבקשה התחבר או הירשם.

חיפוש:     חיפוש מתקדם
*
+  פורום הדיג הספורטיבי בישראל
|-+  פורומי דיג מקצועיים
| |-+  דיג במים מתוקים בכל הסגנונות (אחראים: itamar26, shragam)
| | |-+  שיטת הטלה מעניינת
עמודים: 1 [2] למטה
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.
נושא: שיטת הטלה מעניינת  (נקרא 4756 פעמים) הדפסה
יפתח
חבר פורום

מנותק מנותק

בעניין: שיטת הטלה מעניינת
« הגיב #15 ב- : אפריל 19, 2020, 20:07:13 PM »
בעקבות הדיון הקודם בנושא, מעלה גם את הדיון הזה. כאן ניתן לראות את שתי הטכניקות הדומות אבל שונות. פליפ קאסט וסקיפינג קאסט.
בחיפוש באינטרנט גיליתי שפליפ קאסט קיימת גם בצפון אמריקה אבל הם מבצעים אותה שונה לגמרי ולא מגיעים אפילו לחצי ממרחק הזריקה כפי שעושים בברזיל. הם לא נותנים לכל החוט לרוץ החוצה מהשפולה אלא מחזיקים את החוט ביד מחוץ לשפולה, בדומה לדיג בפליי. זה מפשט את הזריקה אבל מגביל אותה מאוד.

Sent from my iPhone using Tapatalk
 IP: [ מחובר ]
Max

חבר פורום

מנותק מנותק

Buri buri vien to papa

« הגיב #16 ב- : אפריל 19, 2020, 20:50:27 PM »
בעקבות הדיון הקודם בנושא, מעלה גם את הדיון הזה. כאן ניתן לראות את שתי הטכניקות הדומות אבל שונות. פליפ קאסט וסקיפינג קאסט.
בחיפוש באינטרנט גיליתי שפליפ קאסט קיימת גם בצפון אמריקה אבל הם מבצעים אותה שונה לגמרי ולא מגיעים אפילו לחצי ממרחק הזריקה כפי שעושים בברזיל. הם לא נותנים לכל החוט לרוץ החוצה מהשפולה אלא מחזיקים את החוט ביד מחוץ לשפולה, בדומה לדיג בפליי. זה מפשט את הזריקה אבל מגביל אותה מאוד.

בהחלט שיטות מעניינות. ראיתי גם את הסרטון בדיון הקודם את הדיוק בהטלה, והשליטה שלו בזריקה זה בהחלט מעניין. דומה קצת להטלה שלי בזרזור בעיקר עם ג'יגים כבדים אני נותן למקל לצבור אנרגיה בהצלפה אחורנית לפני הזריקה ומגיע למרחקים משמעותיים
עריכה אחרונה: אפריל 19, 2020, 20:54:17 PM על ידי Max
יפתח
חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #17 ב- : אפריל 21, 2020, 05:36:06 AM »

בהחלט שיטות מעניינות. ראיתי גם את הסרטון בדיון הקודם את הדיוק בהטלה, והשליטה שלו בזריקה זה בהחלט מעניין. דומה קצת להטלה שלי בזרזור בעיקר עם ג'יגים כבדים אני נותן למקל לצבור אנרגיה בהצלפה אחורנית לפני הזריקה ומגיע למרחקים משמעותיים
העניין פה שהדמוי רץ נמוך מאוד כמעט מקביל למים עד שהוא נעצר בדיוק לנקודה. בנוסף, הדמוי נופל מגובה נמוך יותר והרבה פחות מפחיד את הדגים מפני שהוא פוגע במים בפחות עוצמה.

אברהם כהן

חבר_ISF
חבר פורום
*

מנותק מנותק

« הגיב #18 ב- : אפריל 21, 2020, 10:24:43 AM »
בס"ד

כשהדיון הזה הועלה בהתחלה (באוקטובר 2019) אני פספסתי ואני רואה אותו רק עכשיו.
אני כבר בחודש יוני שנה שעברה התחדשתי בסט של רולר שוכב וחכה מתאימה. והאמת שעד היום עוד לא יצא לי להשתמש בה - ואפילו עוד לא שמתי על הרולר חוט. רציתי האמת לבוא איתו לתחרות דייג של שנה שעברה.
ההטלות איתו צריכות ללא ספק להיות הרבה יותר מדויקות. רק חשוב לזכור שמאד קל לחוט להסתבך.
חייבים לכוון את הרולר נכון - וזה כמובן תלוי בשיטת המעצור של הרולר (ישנם בגדול 3 סוגים שונים).
יש לרולר הזה יתרונות שבמקרה שלי הם עדיפים על רולר ספינינג, ומבחינתי אני רואה שבעתיד אני אשתמש רק ברולרים מהסוג הזה.

כרגע, אני נמצא כבר זמן ארוך מאד מאד מאד מדי בפגרה מדייג (כמעט שנה וחצי בגלל הכתף) - כך שהקורונה מהבחינה הזאתי ממש קטנה עלי סמיילי. אבל ברגע שאוכל, אני חוזר לדייג במלוא הכח.
-------------------------------
כל האוכל דג ביום דג ניצול מדג
יפתח
חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #19 ב- : אפריל 21, 2020, 13:15:40 PM »
הי אברהם
שמח לשמוע על הסט החדש ישן. אני לא הייתי מצליח להחזיק סט כל כך הרבה זמן בלי לנסות אותו. כמובן שזה מובן בגלל הפציעה, רק בריאות והחלמה מהירה.
אני מז׳רז׳ר עם רולר שוכב מאז 2009. הרבה זמן ז׳רז׳רתי רק ברולר שוכב ולא מזמן חזרתי לרולר עומד רק לאולטרה לייט. למעשה, אני נמצא עכשיו לפני קניית ציוד אולטרה איכותי יותר וחושב לעבור לרולר שוכב לאולטרה לייט (בייט פינס, BFS), כך שאפסיק לחלוטין להשתמש ברולר עומד.
תהליך הלמידה למי שמתחיל ברולר שוכב, הרבה יותר ארוך. מעבר למעצור ולכיוון משקל הדמוי, יש הרבה יותר דברים לדעת ולתרגל. לפי דעתי זה שווה את המאמץ מעבר לאתגר שבדבר. כמובן שיש יתרונות וחסרונות ויש גם שיקולים של איפה מומלץ רולר שוכב לעומת עומד וההפך.
כתבתי על זה כמה פעמים בעבר, זה בהחלט נושא ששוה מאמר או שניים. אולי מתישהו בעתיד, אם תהיה היענות.

אברהם כהן

חבר_ISF
חבר פורום
*

מנותק מנותק

« הגיב #20 ב- : אפריל 21, 2020, 14:27:48 PM »
הי אברהם
שמח לשמוע על הסט החדש ישן. אני לא הייתי מצליח להחזיק סט כל כך הרבה זמן בלי לנסות אותו. כמובן שזה מובן בגלל הפציעה, רק בריאות והחלמה מהירה.
אני מז׳רז׳ר עם רולר שוכב מאז 2009. הרבה זמן ז׳רז׳רתי רק ברולר שוכב ולא מזמן חזרתי לרולר עומד רק לאולטרה לייט. למעשה, אני נמצא עכשיו לפני קניית ציוד אולטרה איכותי יותר וחושב לעבור לרולר שוכב לאולטרה לייט (בייט פינס, BFS), כך שאפסיק לחלוטין להשתמש ברולר עומד.
תהליך הלמידה למי שמתחיל ברולר שוכב, הרבה יותר ארוך. מעבר למעצור ולכיוון משקל הדמוי, יש הרבה יותר דברים לדעת ולתרגל. לפי דעתי זה שווה את המאמץ מעבר לאתגר שבדבר. כמובן שיש יתרונות וחסרונות ויש גם שיקולים של איפה מומלץ רולר שוכב לעומת עומד וההפך.
כתבתי על זה כמה פעמים בעבר, זה בהחלט נושא ששוה מאמר או שניים. אולי מתישהו בעתיד, אם תהיה היענות.

בס"ד

אני לגמרי נמצא באותה דעה כמוך. כבר זמן רב שרולר שוכב קרץ לי, ואני יודע שישנה עקומת למידה בשביל להצליח לעבוד איתו. אבל זה יהיה שווה את זה.

אשמח לקרוא מאמר עליו ממישהו מנוסה שאפשר יהיה גם לשאול אותו שאלות.
המזל הוא שלחלק מהכיוונים של הרולר לא צריך לעשות אותם בים.
בע"ה מקווה שאוכל בקרוב לחזור לזה  כבוד הרב
כל האוכל דג ביום דג ניצול מדג
יפתח
חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #21 ב- : אפריל 22, 2020, 00:11:43 AM »
סרטונים באנגלית יש אינספור. מאמר כתוב או אפילו סרטון בעברית, לא מכיר. אדם עם ניסיון אני דווקא מכיר...
שלח קישור לרולר שלך. יש לו מעצור מגנטי, צנטרפוגי או שניהם?
אני לא מכיר שלשימוש בים יש דברים שלא צריך לכוון. כל אחד מכוון את הרולר לפי הצרכים שלו ולפי הנוחות שלו. יכולים להיות שני אנשים שדגים באותו מקום עם אותו הציוד בדיוק וכל אחד יכוון את הרולר שונה. וזה בסדר, לכל אחד יכולת שליטה שונה ברולר וצרכים שונים.
יש אנשים שמחפשים מקסימום טווח זריקה ולא מעניין אותם בכלל לעצור את השפולה עם כל מנגנון, הם עוצרים תמיד עם האצבע. אז הם משאירים את בורג השפולה פתוח עד שהשפולה ממש משחקת קצת לצדדים ומבטלים לחלוטין את מעצור המגנט והצנטרפוגה.
אצלי הצנטריפוגה תמיד נמצאת על מצב חצי בשני פינים מתוך הארבע והמגנט משתנה, מתחיל במספר ארבע ומשנה לפי הצורך. משקל הדמוי, החכה והחוט משפיעים מאוד לכן הכיוון הזה נכון לציוד הספציפי שלי. אם אחליף חוט או חכה, הכיוון ישתנה. אם אטיל מול הרוח הכיוון ישתנה, אם אשנה סגנון הטלה גם הכיוון ישתנה. בגלל זה אני אוהב שיש לי גם צנטרפוגה וגם מגנט, כדי לשנות כיוונים עדינים במהירות.

יפתח
חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #22 ב- : מאי 11, 2020, 19:21:40 PM »
עוד סרטון יפה של סקיפ קאסט. דיג טראירה עמוק עמוק בתוך העשב.

https://drive.google.com/file/d/1rY6ouZPCJ3peMnexzIUdOmC7wAQUwG-i/view?usp=drivesdk

rafi

מנהל אתר
חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #23 ב- : מאי 19, 2020, 04:51:48 AM »
שמתי את הסרטונים לצייפה ישירה בהודעה הפותחת...
כרגע אזל זמן הצפייה אז אצפה במועד אחר...
בינתיים - תתחדש על הרולר יפתח ובהצלחה באימונים  אתה בסדר
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.
« הקודם הבא »
הדפסה
עמודים: 1 [2] למעלה  
« הקודם הבא »
קפוץ ל:  

מופעל ע מופעל ע Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC
SMFAds for
XHTML 1.0 תקין! CSS תקין!