פורום הדיג הספורטיבי בישראל
 פורומי דיג מקצועיים
  דיג במים מתוקים בכל הסגנונות (אחראים: itamar26, shragam)
   שיטת הטלה מעניינת |
עמודים: [1] 2
|
|
|
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
נושא: שיטת הטלה מעניינת (נקרא 4759 פעמים) |
הדפסה |
|
|
~@מור@~
|
אם מחפשים אותי - אני בים ;) חבר פורום
מנותקגיל:
40
אם מחפשים אותי - אני בים ;)
|
|
בהצלחה. נראה לי כאילו לא כזה מסובך להטיל ככה גם ברולר רגיל אם כי פחות נח.
|
|
|
|
Kobiarava
|
מנהל פורום חבר פורום    
מנותקגיל:
45
|
|
מעולה. זו שיטה שתהיה גם מאוד אפקטיבית בזריקה תחת גשרים, מזחים ומבנים על המים, ולי כבר יצא לאבד דמויים בדיג כזה או לגרום להם נזק בהתנגשות לא רצויה... הדגים מאוד אוהבים להתקבץ בשעות היום במקומות מוצלים ומוגנים, וזריקה מדוייקת למקומות כאלה מעלה את הסיכוי לתקיפה באופן משמעותי. לצערי ברולר ספינינג השיטה הזו תהיה הרבה פחות מדוייקת ויעילה...
|
|
|
|
|
אני חושב שאפשרי ברולר עומד אבל הרבה פחות נוח. אני באמת לא יודע למה רולר שוכב לז׳רז׳ור לא נתפס בארץ. אני כבר יותר מעשר שנים, מז׳רז׳ר בעיקר עם רולר שוכב מקיאק. קדימה קובי, תהיה חלוץ בתחום בארץ. מצריך קצת תרגול ולמידה אבל קטן עליך. גם לא חייבים לשבור את הבנק כדי לקנות ציוד איכותי.
Sent from my iPhone using Tapatalk
|
|
|
|
|
ואם כבר שיטות הטלה, אז שיטה מאוד מדוייקת ומאוד קשה לביצוע בשם פליפ קאסט. הבחור בסרטון, נלסון נקמורה. אם אני לא טועה הוא המציא את השיטה. הוא אחד הדייגים הכי מפורסמים בברזיל והוא לקח את השיטה הזאת למחוזות רחוקים... הוא זורק למרחק שלושים עד ארבעים מטר וקולע את הדמוי לתוך כוס. סרטון הסבר כיצד מבצעים (למי שמבין פורטוגזית): https://youtu.be/8uozunmlO0Iעוד מעט אעלה סרטון הדגמה שמראה כמה השיטה מדוייקת. Sent from my iPhone using Tapatalk
|
|
|
|
Kobiarava
|
מנהל פורום חבר פורום    
מנותקגיל:
45
|
|
אני חושב שאפשרי ברולר עומד אבל הרבה פחות נוח. אני באמת לא יודע למה רולר שוכב לז׳רז׳ור לא נתפס בארץ. אני כבר יותר מעשר שנים, מז׳רז׳ר בעיקר עם רולר שוכב מקיאק. קדימה קובי, תהיה חלוץ בתחום בארץ. מצריך קצת תרגול ולמידה אבל קטן עליך. גם לא חייבים לשבור את הבנק כדי לקנות ציוד איכותי.
האמת ששקלתי בעבר להעמיד סט לניסיון (ובדיוק לאותה הסיטואציה, מיקום ספציפי שמצריך דיוק מתחת לגשר בהטלות קצרות כדי להגיע לדגים), וירדתי מזה. השוכבים יכולים להתאים מאוד לעבודה בכנרת\נחלים או במצבים שלא צריך טווחי זריקה ארוכים. מקל שוכב מטיל בצורה מדוייקת בהרבה כי החוט יוצא בו קדימה ולא בסיבוב (מה שמראש מקשית את ההטלה). אולי זה עוד יקרה....
|
|
|
|
|
|
 |
|
|
האמת ששקלתי בעבר להעמיד סט לניסיון (ובדיוק לאותה הסיטואציה, מיקום ספציפי שמצריך דיוק מתחת לגשר בהטלות קצרות כדי להגיע לדגים), וירדתי מזה. השוכבים יכולים להתאים מאוד לעבודה בכנרת\נחלים או במצבים שלא צריך טווחי זריקה ארוכים. מקל שוכב מטיל בצורה מדוייקת בהרבה כי החוט יוצא בו קדימה ולא בסיבוב (מה שמראש מקשית את ההטלה). אולי זה עוד יקרה.... מרחקי הזריקה יורדים מעט, במיוחד בהתחלה בזמן הלמידה מפני שאתה עובד עם מעצור נעול יחסית. אבל עם הזמן זה משתפר ואין הבדל משמעותי. מה שכן, צריך לשים לב לזריקה, להרגיש את החכה ואת הדמוי. אי אפשר להטיל בכח ובאגרסיביות כמו ברולר עומד. זה מצריך יותר מיומנות ויותר חיבור של הדיג עם הציוד שלו. זו אחת הסיבות שאני אוהב את זה. משקלי הדמויים גם לא יכולים להיות נמוכים מידי. אני דג בדרך כלל עם דמויים של 10-4 גרם. מתחת לזה יש ציוד ספציפי לרולר שוכב שנקרא בייט פינס. שפולה מאוד קלה ולא עמוקה. יקר והתוצאות לא מספקות. בשבילי, לאולטרה לייט אני מעדיף רולר עומד. בתנאי רוח יותר קשה להטיל. נראה לי שבאופן כללי הציוד הזה פחות מומלץ לז׳רז׳ור חופי ויותר למים מתוקים או מקומות שצריך יותר דיוק בזריקה ופחות מרחק. Sent from my iPhone using Tapatalk
|
|
|
|
momi
|
חבר פורום
מנותקגיל:
54
הים של כולם
|
|
הייתי משתמש בשיטה דומה לזאת כשהיו רוחות חזקות - עובד
|
-------------------------------
"לפעמים אתה מוצא את עצמך באמצע שום מקום ולפעמים באמצע שום מקום אתה מוצא את עצמך."
|
|
|
|
סקיפינג או פליפ קאסט? ואם סקיפינג, עם איזה דמוי עבדת? Sent from my iPhone using Tapatalk
|
|
|
|
momi
|
חבר פורום
מנותקגיל:
54
הים של כולם
|
|
סקיפינג או פליפ קאסט? ואם סקיפינג, עם איזה דמוי עבדת? Sent from my iPhone using Tapatalk בעיקר עם בומבט, הייתי שולח את הבומבט דיי קרוב למים - כמובן שלא היה קופץ כמו בסירטון
|
"לפעמים אתה מוצא את עצמך באמצע שום מקום ולפעמים באמצע שום מקום אתה מוצא את עצמך."
|
|
|
shragam
|
הערוץ שלי מנהל פורום חבר פורום    
מנותקגיל:
57
|
|
דיון מעניין. בזמן האחרון ראיתי כמה סרטים מחו"ל שעובדים עם רולר כזה והתלבטתי. יפתח, מחכה לעדכון וחוות דעת שלך? האם צריך מקל מיוחד ?
|
|
|
|
|
אז בדיוק חזרתי מיום דיג נחמד. נתפסו שני טראירות על דמוי צפרדע. ניסיתי להקפיץ אבל ללא הצלחה... זו טכניקה קשה ליישום וזו גם הטכניקה שעושה הכי הרבה בלגאן בחוט. כשמשתמשים בשיטת סקיפינג, בדרך כלל משתמשים בדמוי סיליקון. לטראירה אני לא באמת צריך את השיטה הזו כי הטראירה חיה במקומות עם צמחיה ועשב נמוך (על המים). טראירה לא ממש מחבבת סיליקונים, יותר מינויים וטופווטרים. השימוש בשיטה, אצלי לפחות, יהיה בעיקר לטוקונרה. דמויים גדולים יחסית וסביבת המחייה שלו היא בדיוק מתחת לענפים כאלו. לפני כמה ימים יצאתי למקום אחר לדוג טוקונרה. לא נתפס כלום אבל לאט לאט אני מתרגל לקיאק החדש.
|
|
|
|
|
דיון מעניין. בזמן האחרון ראיתי כמה סרטים מחו"ל שעובדים עם רולר כזה והתלבטתי. יפתח, מחכה לעדכון וחוות דעת שלך? האם צריך מקל מיוחד ?
כמעט שכחתי, כן כמובן, מקל לרולר שוכב. יותר טבעות ובליטה בידית כדי לאחוז את הרולר ביותר נוחות. החוט והרולר נמצאים למעלה, לכן יש יותר טבעות בחכה כזאת והטבעות יותר קטנות. הרולר עצמו נחמד מאוד. קל מאוד, חלק מאוד וזורק דמויים מאוד רחוק. אבל, עושה קצת יותר ״קן ציפור״ מאשר הרולר השוכב הקודם שלי. את הרולר הקודם היה לי שבע שנים. רולר סיני עם 11 מייסבים. חברה לא ידועה אבל החזיק המון זמן בתנאים קשים... הרולר הנוכחי הוא של חברה מקומית ברזילאית, העתק של רולר של אבו גרסיה ונראה לי שמיוצר גם כן בסין. Sent from my iPhone using Tapatalk
|
|
|
|
shragam
|
הערוץ שלי מנהל פורום חבר פורום    
מנותקגיל:
57
|
|
כמעט שכחתי, כן כמובן, מקל לרולר שוכב. יותר טבעות ובליטה בידית כדי לאחוז את הרולר ביותר נוחות. החוט והרולר נמצאים למעלה, לכן יש יותר טבעות בחכה כזאת והטבעות יותר קטנות. הרולר עצמו נחמד מאוד. קל מאוד, חלק מאוד וזורק דמויים מאוד רחוק. אבל, עושה קצת יותר ״קן ציפור״ מאשר הרולר השוכב הקודם שלי. את הרולר הקודם היה לי שבע שנים. רולר סיני עם 11 מייסבים. חברה לא ידועה אבל החזיק המון זמן בתנאים קשים... הרולר הנוכחי הוא של חברה מקומית ברזילאית, העתק של רולר של אבו גרסיה ונראה לי שמיוצר גם כן בסין. Sent from my iPhone using Tapatalk 
|
|
|
|
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
« הקודם הבא »
|
הדפסה
|
|
עמודים: [1] 2