בית דף הבית
עזרה עזרה
ברוך הבא, אורח. בבקשה התחבר או הירשם.

חיפוש:     חיפוש מתקדם
*
+  פורום הדיג הספורטיבי בישראל
|-+  הוואי הפורום, שמירת הים ודיני דיג
| |-+  י.ע.ד- שמירת החי הימי וזכויות הדייגים הספורטיביים (אחראי: rafi)
| | |-+  כל האמת על החברה להגנת הטבע- דו"חות כספיים, רווחים ומשכורות
עמודים: 1 [2] למטה
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.
נושא: כל האמת על החברה להגנת הטבע- דו"חות כספיים, רווחים ומשכורות  (נקרא 53105 פעמים) הדפסה
rafi

מנהל אתר
חבר פורום

מנותק מנותק

יפה כתבת "תפסתי"

לתחושתי , רט"ג וחלה"ט מראים סימני התנהגות של קרטל במקרה הטוב , וארגונים יותר גרועים במקרה הרע
כאשר רט"ג רוצים להשתלט על שטח , הם פונים לחלה"ט שיעשו להם "מחקר רציני " כדי שיוכלו להציג בועדות שונות , לאנשים שמן הסתם לא מבינים וצריכים לסמוך על "המומחים"

ושני הגופים האלו בעצם עוזרים אחד לשני להשתלט על הטבע כדי שחלילה אחרים לא יעשו מזה כסף כמוהם , והכל במסגרת "החוק והתקנות " כמובן

אני חושב ( כך לדעתי ) שהמקרה הברור ביותר לזה הוא שביל ישראל , הוקם ע"י החלה"ט אבל עכשיו רוצים להקים עוד שביל חוצה ישראל , והחלה"ט מרעמים שהם לא שותפים לזה ולמה צריך עוד שביל
https://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-5062952,00.html

הגדרת את זה מצוין זוהר, מסכים עם כל מילה!
שנינו כמי שחפרו הרבה בנושא, מבינים עד כמה מדויקים הדברים שכתבת.
-------------------------------
 IP: [ מחובר ]
rafi

מנהל אתר
חבר פורום

מנותק מנותק

האלן האלן,

סליחה על ההקפצה אבל בחוץ גשם ומדגדג לי לעבות טענות שעלו כאן גם במחיר חפירה קלה. פעם בעשור מותר לי סמיילי.

ב-2004 הקמתי מיזם סביבתי שזכור לוותיקים כאתר דיג בסכנת הכחדה. אספתי חומרים, קוששתי נתונים וראיינתי בעלי תפקידים וחוקרים בכירים. השקעתי מאות שעות אדם באהבה מבלי לחשוב על תמורה. למיטב ידיעתי מדובר במיזם הראשון שהוקדש לשימור הדגה וכלל היבטי חוק, מחקרים ומידע מבוסס. בהמשך הדרך כשההשקעה הנדרשת הפכה לתובענית פניתי לחברה להגנת הטבע בבקשה לעזרה שתאפשר לי לשדרג את האתר ולהמשיך באיסוף הנתונים. החומרים שכבר פרסמתי היו אמורים לדרבן כל ארגון סביבה לקפוץ על המציאה ולסייע בקמפיין שרציתי להקים. כך בכל אופן חשבתי לתומי...-להפתעתי זכיתי להתעלמות מוחלטת. ביקשתי תקציב ברמה של 2-5 שעות שבועיות, לא משהו שמתקרב למשכורת. הדממה מהגוף שאמון על שמירת הטבע והסביבה כבר אז הדליקה נורה אדומה. למען ההגינות אציין שגם גופים נוספים שמכנים את עצמם ירוקים התעלמו מהפניה.

נדליק סיגריה, שלוק מהקפה עבור לסוגיה השניה ובהמשך יתגלה הקשר.
במשך עשרות שנים אני מטייל בדרום הארץ -נגב, מדבר יהודה והערבה. לרוב טיולי הליכה יומיים מעגליים של 8-12 שעות. יש הרבה הגבלות כי בקיץ אי אפשר לעשות מסלולים ארוכים בגלל החום, שטחי אש סגורים מלבד שבתות וזה רק ההתחלה. הבעיה הכי גדולה של המטיילים היא מכת הגניבות.

א. כבר 20 שנה, שמלבד באזור הערבה טיילים לא יכולים להשאיר רכבים באף מקום מחשש שייפרץ או ייגנב. מדובר בקושי לוגיסטי שמונע מטיילים מנוסים לטייל במרבית המסלולים. צריך חניה במקום "בטוח"- משם אוטובוס או טרמפ לתחילת השביל וחזרה וכל זה לאחר שאיתרת מסלול מתאים מבחינת מרחק מהחניה, קושי תוואי ואורך. מה עושה החברה להגנת הטבע כדי לאבטח למטיילים את הרכבים? כלום. את הנושא הם מכירים היטב אבל מסתבר שלארגון שאחראי על מודעות וחינוך לאהבת הטבע אין תקציב להציב 5-10 שומרים בחניונים (שכבר קיימים). מי מדיר את רגליו מהמדבר? הטיילים "הטובים" שאוהבים ושומרים על הטבע.

ב. מעיון במסמכים ודיונים בנושא ניכר שלחברה להגנת הטבע ולשאר ארגוני הסביבה מאוד חשוב שלא יוקמו יישובים יהודיים במדבר. בכל עתירה שהוגשה לבג"צ מצד ארגוני סביבה תמצאו גם ארגונים ועמותות פוליטיות מובהקות מצד מסויים של המפה. הנימוקים מוקדשים לרווחת החי והצומח ופתאום צצים מחקרים ועבודות סטונדטים שנועדו להוכיח שאוכלוסיית החיפושית המנומרת והשממית המגמגת לא ישרדו עבודות עפר מקומיות. כן, פתאום יש תקציבים למחקרים ומגיעים לדיונים ויש ניירות ומומחים וניירות עמדה רשמיים. יישובים חדשים- לא.

ג. כאן מתגלה לכל מי שבקיא בנושא הפיל שבחדר. לארגונים הירוקים כולל החברה להגנת הטבע מסתבר שיש טבע פוליטי מסויים מאוד כי אני לא מכיר שום דבר שמשתווה לנזקי הפזורה הבדואית (מבחינת ערכי טבע) מלבד התעשיות הפטרוכימיות. עשרות אלפי אנשים שמזהמים מדי יום מישורים ונחלים שבעבר הלא רחוק היו מבריקים מניקיון. חבל או מוזר לא יודע אבל בשורה התחתונה לאף אחד מהארגונים אין בעיה עם נזקי הפזורה. אני בכוונה נמנע משאלת הבדואים כי מדובר בסוגיה פוליטית. למרות ה PC, אני מצפה מהחברה להגנת הטבע שתתריע בפני הציבור והרשויות על הרס לכלוך וזיהום במיוחד שמדובר במימדים בלתי נתפסים.  אם בישיבות והדיונים שנועדו למגר את ייהוד המדבר בטענות סביבתיות טרחו להגיע ולהביע התנגדות אני מצפה מארגון שוחר טבע שיתעסק בנזק הגדול מכולם. בנגב ובמדבר אין שאלה כי החברה להגנת הטבע קברה אותה. הנזק מכמות הפלסטיק הזבל וצמצום אזורי מחיה לא מגיע לידי הציבור.

ד. לקינוח אנקדוטה שתוביל למסקנה העצובה. בשבוע שעבר טיילתי באזור מרוחק מהפזורה. בגלל הגבלות ואילוצים חלק מהמסלול שנבחר עבר בשביל לא מסומן. להזכירכם מדובר בהולכי רגל מהזן שמצניע צרכים במערום אבנים ולא משאיר כתמי קפה על הסלע. לא אופניים, לא ג'יפ ולא טיול ביצפר שמשאיר שובל ביסלי ובמבה.

פקח חולף ועוצר אותנו בתזמון מדהים בדיוק מיציאה מואדי ומאיים בקנס. 800 ש"ח חוטף מי שהולך מחוץ לשביל מסומן. זה החוק שאותו אוכפים מהארגון שנועד....-לשמור על הסביבה. אמרתי לפקח את דעתי על תפקידו ואני כאן כדי לשתף את הסייפא. אף בדואי לא יקבל קנס על הליכה מחוץ לשביל, רק יהודים. כן, אמירה קשה אבל אני עומד מאחוריה.

בתור דייג ומטייל ברור לי החברה להגנת הטבע ושאר הארגונים הירוקים פועלים בניגוד להצהרות, למנדט והתקציב הציבורי. בפועל החברה להגנת הטבע מרחיקה אנשים מסויימים מהמדבר. היא אינה מדווחת ומסתירה נזקים, מונעת גישה, לא מספקת אבטחה ועסוקה בחקיקת תקנות מבישות (לאור מספרם של הטיילים הרגליים).

מהתנהלות בהיבטי הדרום והמדבר אפשר להסיק על גישתם של החברה להגנת הטבע והארגונים הירוקים כלפי הדייגים החובבים, הדגה והחופים. מה שחשוב מבחינתם הוא זרימת התקציבים, יחסי הציבור ומיצובם כגוף נייטרלי ונקי. 

הגיע הזמן שהגופים יתנקו משיקולים שזרים לטבע, ישרתו את הציבור שמשלם להם ויתחילו להתנהל בשקיפות.

חוטים מתוחים לחברים

"תפסתי" היקר (דרור אם אני זוכר נכון),

אתחיל בכך שמותר לך לא פעם בעשור, מותר ואף רצוי שתיתן משהו דומה פעם בשבועיים.
ככל שתלוי בי ובזיקה לעניין, להנאה ולסיפוק שבקריאת הדברים שכתבת - "קונה" פעם ביומיים.
מאוד רהוט וברור, מאוד הגיוני, ניכר הרבה ידע ויש חיבור מאוד לוגי בין העובדות למסקנות.

הדברים שכתבת אכן מחזקים ומבססים עוד יותר את מה שעלה בפתח הדיון הזה ובדיונים אחרים.
החל"ט מזמן לא מתעניינים בטבע נטו - התנהלותם היא פרי שיקולים זרים לשמירת הטבע נטו.
התנהלותם מכוונת אל מה שנוח ומתאים להם לאחר שקלול שיקוליהם המאוד סובייקטיביים:
כיצד הם יוצרים את הספין שיזרים להם עוד כספים (כולל כמובן פרסום שכשלעצמו שווה כספים)
ובשילוב עם אוריינטציות הקשורות להשקפות פוליטיות ושאר שיקולים זרים.

בשורה האחרונה:
ברור שהם ממש לא מכוונים לשמירת הטבע נטו, ההתייחסות לפנייתך אליהם היא רק דוגמה קטנה.

כתבת ואצטט -
"הגיע הזמן שהגופים יתנקו משיקולים שזרים לטבע, ישרתו את הציבור שמשלם להם ויתחילו להתנהל בשקיפות."
הזמן הזה הגיע מזמן אך לצערנו, זה לא יקרה - לבטח שלא מרצונם החופשי.
פשוט כי הם לא שם, כבר מזמן הם במקום אחר...
אנשיהם כבר מזמן לא מכוונים אל שמירת הטבע נטו - למעט אולי הזוטרים הנאיביים...
הם מכוונים למקומות אחרים וכפי שציינתי - "שמירת הטבע" הפכה לאמצעי להשגת אותן מטרות...
מזכיר לי הגדרה קולעת: שקר החן והבל היופי...
אם לא יאלצו אותם להתנהל אחרת - הם ימשיכו ברכיהם העקלקלות ובהתנהלותם הנפסדת.
rafi

מנהל אתר
חבר פורום

מנותק מנותק

בהמשך לדברים האחרונים שהועלו כאן, מומלץ בחום להכנס לקישור הזה -
http://www.israelsportfishing.co.il/index.php?option=com_smf&Itemid=41&topic=29695.0

זה כבר לא מגיע מאתנו,
אלא "כל האמת על החב' להגנת הטבע" - כפי שהועלתה בכתבה שפורסמה באתר רציני.

מה שמדאיג הוא,
כי מה שנרשם בכתבה הנ"ל ומה שהועלה בדיון הזה,
הם לא "כל האמת על החל"ט" אלא רק חלק ממנה...
מעניין מה עוד יש שם...
ilan62
חבר פורום
*

מנותק מנותק

צריך להעמיד אותם במקום את המגעילים האלו   עצבן
rafi

מנהל אתר
חבר פורום

מנותק מנותק

מסתבר כי התמונות נמחקו, מקפיץ כדי לזכור לעדכן מחדש - בקרוב תמונות המאזנים שלהם
Marat Matzkin

חבר פורום
*

מנותק מנותק

0542-143064

רפי,
האם מבחינה חוקית מותר לומר שהם טפילים מוצצי זרגים? אם כן, אומר שהם טפילים מוצצי זרגים .
אם לא, לא אומר שהם טפילים מוצצי זרגים למרות שהם אכן כן.

מודה לך רפי מראש על התשובה 

מארט  אתה בסדר
~@מור@~

אם מחפשים אותי - אני בים ;)
חבר פורום
*

מנותק מנותק

אם מחפשים אותי - אני בים ;)

מקיאים מקיאים מקיאים
אין באמת מילים מספקות או מספיק מילים להביע את תחושת הגועל והכעס.
ruviva
חבר פורום
*

מנותק מנותק

רפי,
האם מבחינה חוקית מותר לומר שהם טפילים מוצצי זרגים? אם כן, אומר שהם טפילים מוצצי זרגים .
אם לא, לא אומר שהם טפילים מוצצי זרגים למרות שהם אכן כן.

מודה לך רפי מראש על התשובה 

מארט  אתה בסדר

לכאורה
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.
« הקודם הבא »
הדפסה
עמודים: 1 [2] למעלה  
« הקודם הבא »
קפוץ ל:  

מופעל ע מופעל ע Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC
SMFAds for