בכל מקרה, אתה צריך להתקין משאבה חשמלית שתפעל ותשאב מים ותוציא החוצה (או ידנית, אם זו בעיה).
יש איזה סרטון או תמונה של זה?
לפני כל הבלאגן הזה, הייתי קודם כל מנסה לאטום כמה שיותר את הקיאק. החלפת גומיות אם תמצא או אפילו אטימת סיליקון קבועה. בקיאק הקודם שלי היו פתחים עגולים בדיוק במידה של סיר לחץ קטן. מאוד נפוץ כאן לבשל שעועית כל יום בסיר לחץ וניתן למצוא גומיות מאוד זולות בכל סופר. הרבה אנשים פשוט שמו גומיות של סיר לחץ במקום הגומיות המקוריות כדי לשפר את האטימה. לגבי משאבה, זה תמיד טוב שתהיה לך על הקיאק כציוד בטיחות. משאבה ידנית, דומה למשאבת אופניים רק גדולה יותר כמובן. ניתן להשיג בדרך כלל בחנויות לקיאקים ימיים (ישיבה פנימית) אבל לא רק. את שלי קניתי ב R.E.I בארה״ב. אם אין לך משאבה, אז כל כלי קיבול יעשה את העבודה רק קצת פחות אפקטיבי. קערה גדולה מפלסטיק שנכנסת בקלות לפתח, תספיק. אם הקיאק שלך כבר מחושמל, אז אולי שווה לחשוב על משאבה חשמלית. אני אישית נגד אבל זו הראיה שלי ספציפית לקיאקים. מעדיף כמה שיותר פשוט ואמין. משאבה חשמלית מותקנת בתוך הקיאק באופן קבוע ויש לה צינורית שזורקת את המים החוצה במקרה של כניסת מים. צריך לקדוח בקיאק בשביל יציאת הצינורית. חפש משאבת בליג׳ לקיאק ותמצא.
ועוד משהו מאוד חשוב. אם זה באמת הדגם עליו אלדד מדבר, ואם ידוע מראש שיש בעית כניסת מים לקיאק, וגם אם לא, סתם בשביל אקסטרה בטיחות, זרוק כמה מצופי בריכה לתוך הקיאק. מצופי ספוג הארוכים האלו, נקראים נודל פלוטס באנגלית, לא יודע מה הכינוי שלהם בארץ. לכל מצוף כזה יש כושר ציפה של 70 קילו פחות או יותר. זרוק שניים בכל צד של הקיאק וסגרת עניין. אפילו אם הקיאק יתמלא מים עד אפס מקום, הוא לא ישקע. לא יאפשר המשך חתירה בלי לרוקן את המים אבל לא ישקע ויאפשר לך להחזיק את הקיאק עד החילוץ או אפילו לבצע חילוץ עצמי.
תענוג שיש פה כזה מאגר אדיר של ידע וניסיון בתחום.... לא צריך להמציא את הגלגל, פשוט נסמכים על ניסיון של החברים האחרים. שאפו לכל המקצוענים שמשתפים ועוזרים פה בדיון!
ועוד משהו מאוד חשוב. אם זה באמת הדגם עליו אלדד מדבר, ואם ידוע מראש שיש בעית כניסת מים לקיאק, וגם אם לא, סתם בשביל אקסטרה בטיחות, זרוק כמה מצופי בריכה לתוך הקיאק. מצופי ספוג הארוכים האלו, נקראים נודל פלוטס באנגלית, לא יודע מה הכינוי שלהם בארץ. לכל מצוף כזה יש כושר ציפה של 70 קילו פחות או יותר. זרוק שניים בכל צד של הקיאק וסגרת עניין. אפילו אם הקיאק יתמלא מים עד אפס מקום, הוא לא ישקע. לא יאפשר המשך חתירה בלי לרוקן את המים אבל לא ישקע ויאפשר לך להחזיק את הקיאק עד החילוץ או אפילו לבצע חילוץ עצמי.
Sent from my iPhone using Tapatalk
נכון מאוד, ואם אתה לא משיג כאלו גם בקבוקי ליטר וחצי עושים את העבודה, רק מרעישים...
תענוג שיש פה כזה מאגר אדיר של ידע וניסיון בתחום.... לא צריך להמציא את הגלגל, פשוט נסמכים על ניסיון של החברים האחרים. שאפו לכל המקצוענים שמשתפים ועוזרים פה בדיון!
לקחת לי את המילים מהפה קובי... מה שיפתח ואלדד שפכו כאן - ערימות של ידע ומידע ברמות הכי גבוהות... היה מעניין ומעשיר... שאפו לשניכם
סליחה חברים אני חדש בקאיקים לא יבנתי פקקים ברצפה של קאיק הוא גם שסתום ניקוז מים? חובה לצת עם משבאת מים לא משנה איזה ?
אנסה לעשות לך סדר. יש בקאייקים שאנחנו דגים מהם כמה חורים מובנים, לחלקם יש פקקים ולחלקם לא.
חורי ניקוז פנימי - המטרה שלהם הם לנקז החוצה מים שנכנסו לקאייק, אבל זה נעשה רק בחוף ובהטייה של הקאייק (תעמיד אותו ותשאיר את הפקק פתוח...). מן הסתם אתה חיב לוודא תמיד שהפקק סגור לפני שאתה נכנס למים או שתטבע תוך כמה דקות...ד"א, לכמה קאייקים אין את זה, הרבה אנשים מוסיפים.. כי אתה שוטף את הקאייק מבפנים נגד נזקי מלח או רוצה לרוקן מים שנכנסו, ואין לך איך לעשות את זה בקלות
חורי ניקוז חיצוני - המטרה שלהם היא לנקז חזרה לים מים שנשפכים על סיפון הקאייק, כדי שלא תשב בתוך אמבטיה. לאלו לרוב אין פקק כי אף אחד לא רוצה לבנות אמבטיה צפה
חורים פונקציונליים שונים - יש לפעמים חורים שיש להם מטרה, למשל חורים לפינים של הכסא, חורים לכבל של הפישפיינדר וכן הלאה. חורים אלו ייתכן ויגיעו עם פקק או לא, וגם אלו שהגיעו עם פקק, לא נורא אם הוא לא שם... אלא אם מדובר בפקק שמוביל לתוך בטן הקאייק (למשל חור להעברת כבל לתוך הקאייק), ואז הוא חייב להיות סגור או עם פקק מיוחד שמעביר רק את מה שצריך (למשל: פקק שיודע להעביר כבל בלי שייכנסו מים....)
משאבה - כן, אתה מאוד מאוד רוצה לצאת איתה. ...לקאייק תמיד ייכנסו מים, בין כמה טיפות לכמה ליטרים... תלוי איזה קאייק, מה התנאים ולמה נכנסים מים (למשל: חורי החוטים של ההגה בהובי הם חדירים למים, כשאתה פותח תא תמיד דולפים פנימה מים שהיו על המכסה וכן הלאה). ברוב המקרים אין בעיה עם זה, אבל אנחנו מדברים על המקרה הבודד בו תהיה בבעיה... מתי? כאשר בגלל תקלה כלשהי נכנסים לך יותר מדי מים, לא המשהו הקטן הזה שלא מטריד אף אחד... אתה תהיה בבעיה ואין לך שום דרך להוציא אותם החוצה אלא רק לשקוע עוד ועוד עד שאיזה שהוא חור אצלך יהיה מתחת לפני המים ואז הכל מתמלא מים מהר מדי בשביל לעשות משהו... ואיך מוציאים מים? משאבה !!!!
משאבה ידנית או חשמלית? - עניין שלך. חשמלית נהדרת אבל כאב ראש להתקנה, צריך שיהיה לה חשמל מוגן, מצוף עובד, שלא יהיה לה כיס אוויר. אבל כשהיא עובדת אתה בטוח לחלוטין. ידנית? תעשה את העבודה מספיק כדי שתגיע למקום מבטחים ותרוקן את הקאייק.
עריכה אחרונה: מאי 03, 2020, 22:08:57 PM על ידי Eldad79
עשיתה לי סדר.עם אתה יכול לתת דוגמה למשאבת מים ידנית? אני דברתי יתך כמה פעמים בפאלפון וקיבלתי תשובה לכול דבר עבל אבדתי מכשיר. אפשר לתקשר ? מה טל. שלך? שלי 0537791316
עשיתה לי סדר.עם אתה יכול לתת דוגמה למשאבת מים ידנית? אני דברתי יתך כמה פעמים בפאלפון וקיבלתי תשובה לכול דבר עבל אבדתי מכשיר. אפשר לתקשר ? מה טל. שלך? שלי 0537791316
תתקשר חופשי, המספר 0522-575887 יש בכל חנות קאייקים משאבות ידניות. ההבדלים בגדול: איכות החומר (שלא יישבר עם הזמן ועם השמש והמאמץ במידה ויהיה שימוש), כמות המים שמוציא בכל לחיצה, האם זה מגיע עם צינור למטה או מתאם (אחרת אתה צריך שהמשאבה עצמה תהיה במים, עם צינור יש לך אפשרות משחק), האם זה מגיע עם צינור/מתאם למעלה (אחרת זה פשוט יורק את המים החוצה)