
הרכיבים:
מושטים(לפי כמות האנשים)
חמאה 200 גרם
מלח
פלפל שחור גרוס
שעועית ירוקה
תפוחי אדמה
שום
לימון
שלבי ההכנה:
מניחים את המושטים שלמים לאחר שעשיתם 3 פסים לדגים בכל צד בתנור לאחר ששימנתם את התבנית מומלץ בחד פעמיים זה לא נדבק והכי קל להכין בזה.
כמובן לאחר שחיממתם את התנור ל 180 מעלות להניח את הדג בתנור ולפני ששמים בתנור כשהוא חם להמיס בערך 50 גרם חמאה לחתוך שום לקוביות,לתבל במלח ופלפל שחור גרוס,ולסחוט לימון שלם בכל התערובת הזו.
לאחר שהכנתם את התערובת לקחת מברשת(כמו שמורחים ביצה על בורקס לפני אפייה) ולמרוח את הנוזל על הדג,כמובן מומלץ בזמן האפייה של הדג למרוח שוב את התערובת מידי פעם שיספוג את הטעמים של החמאה והשום,להכניס לתנור לשעה לפחות.
בזמן שהדג בתנור,לקחת את השעועית הירוקה(מומלץ עדינה) ולבשל אותה במים בלי שום תיבול למשך 20 דקות.
לסנן את השעועית ולקחת מחבת,לשים 50 גרם חמאה ולהתחיל לקפיץ את השעועית בחמאה,בזמן הטיגון,לקחת שיני שום חתוכים לקוביות,פלפל שחור גרוס,מלח לפי טעם ולהקפיץ הכל יחד למשך 2 דקות,להוריד מהאש ולהניח בקערה.
את התפוחי אדמה ניתן להכין או כצ'יפס או לחתוך את התפוחי אדמה לקוביות לא קטנות במיוחד בינוניות,לקחת את ה-100 גרם חמאה הנותרים להמיס אותה על מחבת ולטגן את תפוחי האדמה עם מלח לפי הטעם עד שיזהיבו.
את כל זה ניתן לערוך בצורה יפה על צלחת לבנה להגשה וללקק את האצבעות כמו שאני ובעלי עשינו אתמול.
לכל שאלה ניתן לפנות אליי בתגובה אשמח לענות לכם,בתיאבון.