- פילה שלם של סלמון טרי (אין כמו דג טרי, אבל אם אין אפשר גם קפוא)
- 3 שיני שום קצוצות
- 1 לימון
- חצי ענף רוזמרין (רק עלים)
- מלח גס
- פלפל שחור גרוס
- שמן זית
אופן ההכנה:
- לחמם את התנור ל 200 מעלות.
- לגרד את קליפת הלימון
- לפרוס חצי לימון לפרוסות דקות וכל פרוסה לחצי.
- לשמן מעט תבנית ולהניח עליה את נתח הפילה עם העור למטה. אם הפילה ארוך מדי, לחתוך אותו לשני חצאים שיכנס לתבנית.
- לפזר על הדג את השום הכתוש וגרד הלימון.
- לפזר פלפל שחור ומלח גס לפי הטעם.
- להניח את חצאי פרוסות הלימון על הדג.
- לפזר מעט עלי רוזמרין.
- למזוג מעט שמן זית על הנתחים.

- להכניס את התבנית עם הדג לתנור ל 10 דק.
- לאחר 10 דק' לבדוק עם מזלג אם הדג מוכן (הדג צריך להיות עסיסי ועדיף כמעט מוכן).
- במידה וצריך לבשל עוד קצת, יש להוסיף 3-4 דק ולבדוק שוב. (הדג ממשיך להתבשל בחום שלו גם כשהוא יוצא מהתנור).

- ניתן להגיש עם פירה
- בתאבון