ישבתי עם עצמי וחשבתי קצת על המצב בזוית אחרת
הסתכלתי במראה וחשבתי האם אנחנו הספורטיביים באמת כאלה תמימים
חברים אני אומר לכם עכשיו במבט אחר שאנחנו לא כאלה תמימים ואני יסביר
בעל סירת דיג מסחרי יוצא ליום עבודה פורס רשתות כחוק ועושה הכל כחוק
משלם לאגף הדיג כחוק ומשלם מיסים כחוק ומה שהוא מוציא ברשתות עמידה זה כמה דגים קטנים שבקושי מספיקים לו לדלק
הוא חוזר הבייתה ונכנס אלינו לפורום והוא רואה בעלי סירות שלא משלמים לאגף הדיג ושאין להם רשיונות לדיג מסחרי ושהם אשכרה דופקים קופה שיכולה לסדר אותו כלכלית לשבועיים
ואז הוא מדפדף בפורום והוא רואה דיון האם זה בסדר שדיגים ספורטיביים מוכרים דגים
הוא צריך לשלם מיסים על הדגים שהוא מוכר ודיגים ספורטיביים לא משלמים כלום ודופקים לו את הפרנסה
בנוסף הוא רואה דוחות שחיטה של מזרזרים שמוציאים גומברים סבידות וחיות אחרות והוא בקושי מוציא דגים בשביל הדלק
ולהוסיף חטא על פשע הספורטיביים עוד רוצים לצאת נגדו בעתירות כאלה ואחרות
והוא אומר לעצמו פאק!!!
הוא פונה לאגף הדיג ולכל מי שאפשר שיעזרו לו בגלל שזאת הפרנסה שלו!!!
חברים
זה לא אומר שכל המסחריים באמת כאלה תמימים וטובים
אבל אנחנו צריכים קודם כל להסתכל על עצמנו ולדעת שאנחנו בסדר ורק אחר כך לבוא בתלונות לאחרים
מוגש כנקודה מאוד חשובה למחשבה
הסתכלתי במראה וחשבתי האם אנחנו הספורטיביים באמת כאלה תמימים
חברים אני אומר לכם עכשיו במבט אחר שאנחנו לא כאלה תמימים ואני יסביר
בעל סירת דיג מסחרי יוצא ליום עבודה פורס רשתות כחוק ועושה הכל כחוק
משלם לאגף הדיג כחוק ומשלם מיסים כחוק ומה שהוא מוציא ברשתות עמידה זה כמה דגים קטנים שבקושי מספיקים לו לדלק
הוא חוזר הבייתה ונכנס אלינו לפורום והוא רואה בעלי סירות שלא משלמים לאגף הדיג ושאין להם רשיונות לדיג מסחרי ושהם אשכרה דופקים קופה שיכולה לסדר אותו כלכלית לשבועיים
ואז הוא מדפדף בפורום והוא רואה דיון האם זה בסדר שדיגים ספורטיביים מוכרים דגים
הוא צריך לשלם מיסים על הדגים שהוא מוכר ודיגים ספורטיביים לא משלמים כלום ודופקים לו את הפרנסה
בנוסף הוא רואה דוחות שחיטה של מזרזרים שמוציאים גומברים סבידות וחיות אחרות והוא בקושי מוציא דגים בשביל הדלק
ולהוסיף חטא על פשע הספורטיביים עוד רוצים לצאת נגדו בעתירות כאלה ואחרות
והוא אומר לעצמו פאק!!!
הוא פונה לאגף הדיג ולכל מי שאפשר שיעזרו לו בגלל שזאת הפרנסה שלו!!!
חברים
זה לא אומר שכל המסחריים באמת כאלה תמימים וטובים
אבל אנחנו צריכים קודם כל להסתכל על עצמנו ולדעת שאנחנו בסדר ורק אחר כך לבוא בתלונות לאחרים
מוגש כנקודה מאוד חשובה למחשבה
שפו גדול על התגובה אחת היות טובות שראיתי פה בפורום שפו

שמח לראות שאתה מרוצה
הייתי יותר שמח אם הייתי רואה מצדך הודעה בסגנון דומה...
בתור דייג מסחרי אתה מרגיש די נוח לצפות מאיתנו להתבוננות פנימית ולא מעט התחשבות אבל לא זכור לי שראיתי איזו "הלקאה עצמית" מצידך עד עכשיו.
זה שאתה מנסה לבדל את עצמך מהמכמורתנים זה יפה ובטוח מצטייר טוב אבל שלא יהיה לך ולאף אחד אחר כאן ספק. אתם יושבים באותה סירה. אמנם דגם הסירה שונה והסגנון שונה אבל שניכם מסחריים.
הפניית אצבע מאשימה כלפי דייגים ספורטיביים שמוכרים שלל בהחלט יכולה לקבל כאן במה ואני לא חושב שיש כאן מישהו שיתמוך בדיון כזה ובביקורת שהוא יביא יותר ממני אבל כשזה בא ממך זה נראה כמו זריית חול בעיני החברים ומיסוך עשן...
הבעיה העיקרית כאן היא הדייגים המסחריים והעבריינים שביניהם.
אלו שדגים איפה שאסור, אלו שדגים בשיטות אסורות, אלו שלוקחים דגים בגודל אסור, אלו שלא דופקים חשבון לחוק ועושים מה שהם רוצים אבל אחר כך באים ובוכים שאין להם פרנסה ומסרבים לקבל פיצויי השבתה, זמניים או קבועים כי הם גם מוכרים בשחור, מעלימים מס ולא מדווחים על כלום...
אז אני מאד שמח שאתה שמח לראות הודעה כמו של אלון אבל היה משמח אותי לראות אותך מעלה הודעה כזו בעצמך.
עד שהודעה כזו תצא ממך, הייתי שמח שלא לראות ממך ביקורת על אחרים. לפחות לא על דייגים ספורטיביים...
עם אתה חושב שמטרתי היא לזרוע חול בעיני החברים טעות בידך קודם כל הגבתי פה כדי ליתמוך ולעודד וליתמוך ברפי
באשר לכל העברינים למינהם כמוך גם אני סבור שיש לטפל בהם ואפילו ביד קשה אבל הם עברינים ולא יעזור חוקים חדשים כאשר אף אחד לא אוכף את החוקים הקיימים שבעצם גורמים לאותם עבריינים להיות עבריינים
תרשה לי לחדש לך אבל כל הדייגים המיסחריים מוכנים לקבל פיצוי על השבתה הבעיה שאף אחד לא רוצה לתת פיצוי
ואל זה המילחמה וכל מי שמוכר בשחור לא באמת מעניין אותנו כי כבר אמרנו שהם עבריינים ואין להם זכות לפיצוי (וסביר להניח שגם רשיונות אין להם)
קצת קשה לי להלקות את עצמי ואת שאר המיסחריים שאני מכיר מאחר ואני יודע שרובם המוחלט מרוויח אפילו פחות משכר מינימום ולבקש מהם להרוויח פחות זה כבר יהיה מוגזם נכון ?
ועדיין בכל מה שקשור לחוקי הים וכבוד לים אני מצפה מכולם לינהוג לפחות כמוני וכן כשדייגים מיסחרים לא מכבדים את הים אתה רואה טוב טוב שמהר מאוד הים מקיא אותם וגורם להם נזקים עד שהם נעלמים
בשורה התחתונה רפי חזק ואמץ