בית דף הבית
עזרה עזרה
ברוך הבא, אורח. בבקשה התחבר או הירשם.

חיפוש:     חיפוש מתקדם
*
+  פורום הדיג הספורטיבי בישראל
|-+  הוואי הפורום, שמירת הים ודיני דיג
| |-+  על החוף (אחראים: rafi, Kobiarava)
| | |-+  מאוד מאוכזב מהדייגים הספורטיביים... אפילו מתוסכל..
עמודים: 1 ... 3 4 [5] למטה
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.
נושא: מאוד מאוכזב מהדייגים הספורטיביים... אפילו מתוסכל..  (נקרא 11130 פעמים) הדפסה
dekel
חבר פורום

מנותק מנותק

ישבתי עם עצמי וחשבתי קצת על המצב בזוית אחרת
הסתכלתי במראה וחשבתי האם אנחנו הספורטיביים באמת כאלה תמימים
חברים אני אומר לכם עכשיו במבט אחר שאנחנו לא כאלה תמימים ואני יסביר

בעל סירת דיג מסחרי יוצא ליום עבודה פורס רשתות כחוק ועושה הכל כחוק
משלם לאגף הדיג כחוק ומשלם מיסים כחוק ומה שהוא מוציא ברשתות עמידה זה כמה דגים קטנים שבקושי מספיקים לו לדלק
הוא חוזר הבייתה ונכנס אלינו לפורום והוא רואה בעלי סירות שלא משלמים לאגף הדיג ושאין להם רשיונות לדיג מסחרי ושהם אשכרה דופקים קופה שיכולה לסדר אותו כלכלית לשבועיים
ואז הוא מדפדף בפורום והוא רואה דיון האם זה בסדר שדיגים ספורטיביים מוכרים דגים
הוא צריך לשלם מיסים על הדגים שהוא מוכר ודיגים ספורטיביים לא משלמים כלום ודופקים לו את הפרנסה
בנוסף הוא רואה דוחות שחיטה של מזרזרים שמוציאים גומברים סבידות וחיות אחרות והוא בקושי מוציא דגים בשביל הדלק
ולהוסיף חטא על פשע הספורטיביים עוד רוצים לצאת נגדו בעתירות כאלה ואחרות
והוא אומר לעצמו פאק!!!
הוא פונה לאגף הדיג ולכל מי שאפשר שיעזרו לו בגלל שזאת הפרנסה שלו!!!

חברים
זה לא אומר שכל המסחריים באמת כאלה תמימים וטובים
אבל אנחנו צריכים קודם כל להסתכל על עצמנו ולדעת שאנחנו בסדר ורק אחר כך לבוא בתלונות לאחרים

מוגש כנקודה מאוד חשובה למחשבה

שפו גדול על התגובה  אחת היות טובות שראיתי פה בפורום שפו

שמח לראות שאתה מרוצה  אתה בסדר
הייתי יותר שמח אם הייתי רואה מצדך הודעה בסגנון דומה...
בתור דייג מסחרי אתה מרגיש די נוח לצפות מאיתנו להתבוננות פנימית ולא מעט התחשבות אבל לא זכור לי שראיתי איזו "הלקאה עצמית" מצידך עד עכשיו.
זה שאתה מנסה לבדל את עצמך מהמכמורתנים זה יפה ובטוח מצטייר טוב אבל שלא יהיה לך ולאף אחד אחר כאן ספק. אתם יושבים באותה סירה. אמנם דגם הסירה שונה והסגנון שונה אבל שניכם מסחריים.
הפניית אצבע מאשימה כלפי דייגים ספורטיביים שמוכרים שלל בהחלט יכולה לקבל כאן במה ואני לא חושב שיש כאן מישהו שיתמוך בדיון כזה ובביקורת שהוא יביא יותר ממני אבל כשזה בא ממך זה נראה כמו זריית חול בעיני החברים ומיסוך עשן...
הבעיה העיקרית כאן היא הדייגים המסחריים והעבריינים שביניהם.
אלו שדגים איפה שאסור, אלו שדגים בשיטות אסורות, אלו שלוקחים דגים בגודל אסור, אלו שלא דופקים חשבון לחוק ועושים מה שהם רוצים אבל אחר כך באים ובוכים שאין להם פרנסה ומסרבים לקבל פיצויי השבתה, זמניים או קבועים כי הם גם מוכרים בשחור, מעלימים מס ולא מדווחים על כלום...
אז אני מאד שמח שאתה שמח לראות הודעה כמו של אלון אבל היה משמח אותי לראות אותך מעלה הודעה כזו בעצמך.
עד שהודעה כזו תצא ממך, הייתי שמח שלא לראות ממך ביקורת על אחרים. לפחות לא על דייגים ספורטיביים...
שמח ליראות שאתה שמח לראות שאני שמח  אתה בסדר
עם אתה חושב שמטרתי היא לזרוע חול בעיני החברים טעות בידך קודם כל הגבתי פה כדי ליתמוך ולעודד וליתמוך ברפי
באשר לכל העברינים למינהם כמוך גם אני סבור שיש לטפל בהם ואפילו ביד קשה  אבל הם עברינים ולא יעזור חוקים חדשים כאשר אף אחד לא אוכף את החוקים הקיימים שבעצם גורמים לאותם עבריינים להיות עבריינים
תרשה לי לחדש לך אבל כל הדייגים המיסחריים מוכנים לקבל פיצוי על השבתה הבעיה שאף אחד לא רוצה לתת פיצוי
ואל זה המילחמה  וכל מי שמוכר בשחור לא באמת מעניין אותנו כי כבר אמרנו שהם עבריינים ואין להם זכות לפיצוי (וסביר להניח שגם רשיונות אין להם)
קצת קשה לי להלקות את עצמי ואת שאר המיסחריים שאני מכיר מאחר ואני יודע שרובם המוחלט מרוויח אפילו פחות משכר מינימום ולבקש מהם להרוויח פחות זה כבר יהיה מוגזם נכון ?
ועדיין בכל מה שקשור לחוקי הים וכבוד לים אני מצפה מכולם לינהוג לפחות כמוני וכן כשדייגים מיסחרים לא מכבדים את הים אתה רואה טוב טוב שמהר מאוד הים מקיא אותם וגורם להם נזקים עד שהם נעלמים

בשורה התחתונה     רפי חזק ואמץ
 IP: [ מחובר ]
gaichuk

יעד מצומצם
חבר פורום
*

מנותק מנותק

יש אכילות ???

ישבתי עם עצמי וחשבתי קצת על המצב בזוית אחרת
הסתכלתי במראה וחשבתי האם אנחנו הספורטיביים באמת כאלה תמימים
חברים אני אומר לכם עכשיו במבט אחר שאנחנו לא כאלה תמימים ואני יסביר

בעל סירת דיג מסחרי יוצא ליום עבודה פורס רשתות כחוק ועושה הכל כחוק
משלם לאגף הדיג כחוק ומשלם מיסים כחוק ומה שהוא מוציא ברשתות עמידה זה כמה דגים קטנים שבקושי מספיקים לו לדלק
הוא חוזר הבייתה ונכנס אלינו לפורום והוא רואה בעלי סירות שלא משלמים לאגף הדיג ושאין להם רשיונות לדיג מסחרי ושהם אשכרה דופקים קופה שיכולה לסדר אותו כלכלית לשבועיים
ואז הוא מדפדף בפורום והוא רואה דיון האם זה בסדר שדיגים ספורטיביים מוכרים דגים
הוא צריך לשלם מיסים על הדגים שהוא מוכר ודיגים ספורטיביים לא משלמים כלום ודופקים לו את הפרנסה
בנוסף הוא רואה דוחות שחיטה של מזרזרים שמוציאים גומברים סבידות וחיות אחרות והוא בקושי מוציא דגים בשביל הדלק
ולהוסיף חטא על פשע הספורטיביים עוד רוצים לצאת נגדו בעתירות כאלה ואחרות
והוא אומר לעצמו פאק!!!
הוא פונה לאגף הדיג ולכל מי שאפשר שיעזרו לו בגלל שזאת הפרנסה שלו!!!

חברים
זה לא אומר שכל המסחריים באמת כאלה תמימים וטובים
אבל אנחנו צריכים קודם כל להסתכל על עצמנו ולדעת שאנחנו בסדר ורק אחר כך לבוא בתלונות לאחרים

מוגש כנקודה מאוד חשובה למחשבה

שפו גדול על התגובה  אחת היות טובות שראיתי פה בפורום שפו

שמח לראות שאתה מרוצה  אתה בסדר
הייתי יותר שמח אם הייתי רואה מצדך הודעה בסגנון דומה...
בתור דייג מסחרי אתה מרגיש די נוח לצפות מאיתנו להתבוננות פנימית ולא מעט התחשבות אבל לא זכור לי שראיתי איזו "הלקאה עצמית" מצידך עד עכשיו.
זה שאתה מנסה לבדל את עצמך מהמכמורתנים זה יפה ובטוח מצטייר טוב אבל שלא יהיה לך ולאף אחד אחר כאן ספק. אתם יושבים באותה סירה. אמנם דגם הסירה שונה והסגנון שונה אבל שניכם מסחריים.
הפניית אצבע מאשימה כלפי דייגים ספורטיביים שמוכרים שלל בהחלט יכולה לקבל כאן במה ואני לא חושב שיש כאן מישהו שיתמוך בדיון כזה ובביקורת שהוא יביא יותר ממני אבל כשזה בא ממך זה נראה כמו זריית חול בעיני החברים ומיסוך עשן...
הבעיה העיקרית כאן היא הדייגים המסחריים והעבריינים שביניהם.
אלו שדגים איפה שאסור, אלו שדגים בשיטות אסורות, אלו שלוקחים דגים בגודל אסור, אלו שלא דופקים חשבון לחוק ועושים מה שהם רוצים אבל אחר כך באים ובוכים שאין להם פרנסה ומסרבים לקבל פיצויי השבתה, זמניים או קבועים כי הם גם מוכרים בשחור, מעלימים מס ולא מדווחים על כלום...
אז אני מאד שמח שאתה שמח לראות הודעה כמו של אלון אבל היה משמח אותי לראות אותך מעלה הודעה כזו בעצמך.
עד שהודעה כזו תצא ממך, הייתי שמח שלא לראות ממך ביקורת על אחרים. לפחות לא על דייגים ספורטיביים...
שמח ליראות שאתה שמח לראות שאני שמח  אתה בסדר
עם אתה חושב שמטרתי היא לזרוע חול בעיני החברים טעות בידך קודם כל הגבתי פה כדי ליתמוך ולעודד וליתמוך ברפי
באשר לכל העברינים למינהם כמוך גם אני סבור שיש לטפל בהם ואפילו ביד קשה  אבל הם עברינים ולא יעזור חוקים חדשים כאשר אף אחד לא אוכף את החוקים הקיימים שבעצם גורמים לאותם עבריינים להיות עבריינים
תרשה לי לחדש לך אבל כל הדייגים המיסחריים מוכנים לקבל פיצוי על השבתה הבעיה שאף אחד לא רוצה לתת פיצוי
ואל זה המילחמה  וכל מי שמוכר בשחור לא באמת מעניין אותנו כי כבר אמרנו שהם עבריינים ואין להם זכות לפיצוי (וסביר להניח שגם רשיונות אין להם)
קצת קשה לי להלקות את עצמי ואת שאר המיסחריים שאני מכיר מאחר ואני יודע שרובם המוחלט מרוויח אפילו פחות משכר מינימום ולבקש מהם להרוויח פחות זה כבר יהיה מוגזם נכון ?
ועדיין בכל מה שקשור לחוקי הים וכבוד לים אני מצפה מכולם לינהוג לפחות כמוני וכן כשדייגים מיסחרים לא מכבדים את הים אתה רואה טוב טוב שמהר מאוד הים מקיא אותם וגורם להם נזקים עד שהם נעלמים

בשורה התחתונה     רפי חזק ואמץ

יפה שאתה תומך ברפי וגם בדעה שצריך לכסח את העבריינים  אתה בסדר
לצערי כנראה שאתה לא כול כך מעודכן במצב למרות הקרבה שלך אליו כי אם אתה חושב שכול המסחריים מוכנים לפיצויים תמורת השבתה אז אתה חי בסרט...
דייג עבריין זה לא רק אחד שדג בלי רישיון אלא דייגי שעובר על כול חוק דיג.
לצערי הרב הדייגים בכנרת מחזיקים רישיונות דיג (וחלקם אפילו עם אישורים לדיג רשתות באזורים סגורים ומוגנים על פי חוק) אבל כמעט כולם עבריינים בצורה כזו או אחרת.
יש מי שלא מדווח על שלל, יש מי שפורק במקומות שאינם מורשים לפריקה כמו נהר הירדן ליד גשר אריק או בחופים שונים בכנרת, יש מי שדג עם עזרים אסורים כמו צינור, פומפות ושרשראות, יש מי ש"דג" בבריכות דגים...
פשוט זוועה מה שקורה בכנרת...
הבעיה הזו היא בעיה חמורה ביותר עם כול נושא הדיווחים לרשויות, גם מבחינת כמות/גודל/מקור דגים וגם מבחינה כספית.
את האכיפה על נושא הרישיונות אפשר למקם בראש הפירמידה כשהנושא הזה מקבל את רוב תשומת הלב.
הדבר השני הוא עניין הכסף אבל הוא נעשה בצורה מדגמית, א'קראית וממש לא מכסה את ההיקפים המלאים כי הוא נעשה רק בשוק בדר"כ ורק על הדגים שבסופו של דבר נסחר בהם בשוק.
בפועל, חלק לא מבוטל מהשלל נמכר מחוץ לשוק ובמקרים רבים לא מגיע אפילו למעגן הדיג ולא עובר פיקוח או בדיקה בזמן הפריקה.
אז הוא במקום השני אבל נעשה בצורה חלקית (ולדעתי האישית גם עד אפסית לפעמים).
הדבר השלישי הוא גודל/כמות/מקור הדגים. את זה אנחנו יודעים שאף אחד לא אוכף למעט מקרים של תלונות על הרעלות שלאחריהם פתאום יש נוכחות של פקחים ובודקים מדגים עד שמוצאים מישהו להאשים...
תסלח לי שאני לא מרחם על הדייגים המסחריים העבריינים.
אם אני לא מצליח להתפרנס בעבודה שיש לי, אני עובר עבודה. אני לא הולך וגונב ממנה או מסביבה בכדי לפצות על מחסור בפרנסה.
משכורת מינימום אפשר להשיג בהרבה מקומות אחרים שלא דורשים מיומנות, ניסיוןן או מוכנות לסבל שכרוך לפעמים בדיג בתנאים לא אנושיים...
אתה מצהיר על כול מה שאתה תופס? לא תהיה לך בעיה לקבל פיצוי הולם.
אתה מצהיר על חצי ומוכר חצי בשחור? לך תחפש את החברים שלך...

ובהחלט בהצלחה לרפי.
לרפי ולכולנו ...
-------------------------------
"I don't know half of you half as well as I should like, and I like less than half of you half as well as you deserve."
 IP: [ מחובר ]
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.
« הקודם הבא »
הדפסה
עמודים: 1 ... 3 4 [5] למעלה  
« הקודם הבא »
קפוץ ל:  

מופעל ע מופעל ע Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC
SMFAds for
XHTML 1.0 תקין! CSS תקין!