בית דף הבית
עזרה עזרה
ברוך הבא, אורח. בבקשה התחבר או הירשם.

חיפוש:     חיפוש מתקדם
*
+  פורום הדיג הספורטיבי בישראל
|-+  דוחות דיג
| |-+  יומן דו"חות הדיג (אחראים: rafi, shragam)
| | |-+  סרטון קצר חדש: לצערי הרב גומבר
עמודים: 1 [2] למטה
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.
דו"ח דיג: סרטון קצר חדש: לצערי הרב גומבר  (נקרא 4809 פעמים) הדפסה
סאמח הצפר

חבר פורום
*

מנותק מנותק

בעניין: סרטון קצר חדש: לצערי הרב גומבר
« הגיב #15 ב- : אוקטובר 16, 2015, 19:44:23 PM »
יופי של דוח
-------------------------------
בלי להתחיל מדגים קטנים קשה להעריך באמת דגים גדולים
 IP: [ מחובר ]
gaichuk

יעד מצומצם
חבר פורום
*

מנותק מנותק

יש אכילות ???

« הגיב #16 ב- : אוקטובר 17, 2015, 08:43:28 AM »
למרות שלא היה לך חומר הצלחת להפיק יש מאין ולפנק אותנו בסרטון נוסף  אתה בסדר
למרות שבאופן אישי אני מוודא שאף אבונפחא לא תחזור למים במצב תקין, אני מכבד את הגישה שלך וממש אין על מה להתנצל 

פעם היה לנו בעיה רצינית עם השפמית הארסית  אותה בעיה בידיוק  הם התרבו בקצב מסחרר  אפילו כתבות בעיתונים אם זיכרוני אינו מטעה אותי
והנה האיזון המדהים של הטבע  מצא פיתרון  ופיתאום הקלמרי  הפך להיות הטורף שלו  בזמן שהרוב היה זורק אותם לחופים  אני הייתי פשוט משחרר
אותם  לים  וכאן שתי דברים חשובים  לדייגים  הראשון לא להשליך אותם לחוף שאף אחד בטעות לא ידרוך עליהם
ודבר שני בהרבה חנויות שמוכרים קלמרי קפוא  להיזהר  שלא ימצא שפמית ארסית בטעות לי אישית קרה ואפילו קיבלתי אזהרה מחנות אחראי

השפמית ארסית זה דג קטן שנע בלהקות בדר"כ.
הוא אולי לא מסוגל לתקוף דגים גדולים אבל גם להרבה פרטים קטנים יש השפעה על השכבות התחתונות של פירמידת המזון ולכן גם להן יש השפעה שלילית על הסביבה ועל זה אין ויכוח.
לגבי הקלמארי שטורף אותן, אני לא חושב שיש לו העדפה עליהן מול דגים אחרים... וואלה לא יודע
השפמיות שאתה מוצא בבטן של הקלמארים , לא נטרפו על ידי הקלמארי ולמעשה הן לא נמצאות בבטן שלו אלא בחלל שבין האיברים הפנימיים והדופן של הכובע.
השפמיות כמו שאר הדגים הקטנים שאנו מוצאים שם לפעמים, נתחבים לשם בזמן שמעלים מכמורות ובגלל הלחץ שנוצר הם מוצאים את דרכם דרך הרווחים אל תוך החלל שהזכרתי ונשארים שם עד שהם נמכרים בשוק.
אם הקלמארי היה טורף אותן, היית מוצא חתיכות בתוך הבטן ולא דג שלם כי הקלמארי נושך עם המקור ולא בולע שלם...
הדבר היחיד שזה עושה, זה מעלה את המשקל של הקלמארי וגם את המחיר... קריצה
"I don't know half of you half as well as I should like, and I like less than half of you half as well as you deserve."
EREZ FISHING & TRAVEL

חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #17 ב- : אוקטובר 17, 2015, 13:18:25 PM »
גיאצ'וק, סמאח, רועי ושחר, תודה רבה חברים :-)

ניר - תיראה, דיג זה מאז ומעולם, היו ימים בתור ילד שכן הייתי לוקח דגים ואז באו התקופות בתור ילד שהייתי משחרר מרחמים ואז היו תקופות שהייתי לוקח רק גדולים, היום הנושא של השחרור התחזק גם בגלל ההבנה שמצב הים בבעיה מה שלא הכרתי בעבר הרחוק וגם בגלל הרחמים.
הפציעה של הדג היא במרבית המקרים מאוד מינורית וב 99% מהמקרים הדגים שלי חוזרים לחיות כרגיל, בגלל שמדובר בדמויים ולא בפיתיון שהדג בולע עמוק, אז לרוב הדג נתפס בפה בחלק שלא פוגע בו מעבר לכאב קטן כמו פירסינג (כך נראה לי לפחות). את האחוז הקטן שנפגע אני מרגיש שאני מוכן להקריב לטובת התחביב והאהבה לדיג, לא מדובר כאן בצלילה חופשית עם רובה שזה אכזרי בעיני  ועדיין למרות הכל מדובר כאן בדג ולא ביונק כמו בכלב למשל, ויחי ההבדל הקטן.
זהו, אין איזה תשובת קסמים, זה לא שחור או לבן, הדג הראשון (טונית) שלא הצלחתי לשחרר מאוד מאוד מאוד כאב לי עליה והיה לי עצוב, עם הזמן אתה לומד להכיל את זה וזה הכל...
 IP: [ מחובר ] WWW
Longcast
חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #18 ב- : אוקטובר 17, 2015, 20:50:28 PM »
גיאצ׳וק  תודה על התיקון טעות אחי  אתה בסדר כנראה הוטעתי ע״י  המוכר בחנות
רפי  אכן גם אני לא הורג בביתי  ג׳וקים  ונמלים אלא אם כן האישה    ואומרת שלא תישן כל הלילה ברוב המיקרים
תופס אותם ומעיף מהחלון  
אני לא משחק את התפקיד של  הבורא  בישבילי  הכבוד לים  היצורים והחיים  חשוב ביותר  אתה צודק שהתפקיד שלנו הוא לתקן את הטעויות שלנו
לפתוח את תעלת סואץ זה היה טעות מסתבר  אם היינו יכולים להחזיר את הגלגל אחורה. היינו משאירים את התעלה עם סכר סגור ועושים שני נמלים
כדי להעביר סחורות אבל מה לעשות  שהאינטרס של האנושות  לפעמים  גובל  בחזירות  לנצל את המשאב שנקרא טבע בדרך לא מאוזנת ממש  חבל
האבונפחא  לא אשמה בכך  ואף יצור לא אשם בכך שפלש  אנחנו עושים טעויות  ושלא טוב לנו מחפשים להאשים אחרים  כמו בעלי רשתות  צוללנים
בעלי חיים  בזה שנילחם  בסימפטום  לא ניפתור את הבעיה. הבעיה היא שאין לנו  לכולנו  מספיק כבוד לטבע אנחנו מנצלים אותו פוגעים בו מלכלכים
אותו וכו.. לדוגמא
משאירים שקיות זבל
משאירים בלונים בלב ים ( מעניין  איך הצב ים  בסירטון  מת מה???)
זורקים בדלי סיגריות
זורקים קופסאות של פיתיונות על חופים
שאריות חוטים זורקים על החוף וגם קרסים
לפני חצי שנה בערך נכנסה  להקה ענקית  של בן גוריונים. אז אתם יודעים מה היה שם לא חגיגה אלא ממש טבח
דג שהוא נדיר יחסית חיסלו להקה שלמה בכמה ימים  אני בכלל לא התקרבתי למקום מבחינתי זה לא היה ספורטיבי בכלל
שתבינו גם אני לוקח דגים הביתה וגם משחרר וגם לא קטנים משחרר
תחשבו רק  שאם היינו דגים חלק מהדגים בעונה הבאה גם היה דייג  עכשיוו אני בספק אם נשאר משהוא  מהבנגוריון
כמו שאמר ארז יש מספיק אבונאפחות על שתי רגליים  אני לא שופט אף בנאדם  ואני כאן לטובת כל הדייגים גם אלה שמשחררים וגם
אלה שלוקחים. עכשיוו יגידו לי כולם טוב נו מה הוא בא לבאס אותנו זה  אז זהוא שממש לא
מה אתם מעדיפים  ללכת לים  לתפוס  דגים לשחרר את חלקם כדי שבעונה הבאה יהיה דייג
או ללכת לילות וימים לבזבז מלא כסף על ציוד דייג  ולחזור בלי אף אכילה ?ואז סתם להיתבאס
כי רובנו  הכיף האמיתי שלנו הוא חווית הדייג של כולנו אם היינו רוצים לאכול דג במקום להשקיע כל כך הרבה כסף בציוד היינו קונים בחנות והיינו חוסכים
מלא כסף  
מנקודת מבט שלי בלבד  ויסלח לי ארז אם אני טועה  מה שאני רואה בסרט זה שבעלי החיים אם זה צב מת או אבונפחא שהשתחררה הוא שבעלי החיים לא צריכים  לסבול מהטעויות שלנו   ושיש ערך לחיים  והתגובות שלי הם כאן בשביל האנשים  שאם זה מפריע למישהוא להרוג אבונפחא והמצפון מציק לו
אז זה בסדר ומכובד
Dor Davidi Fishing
חבר פורום
**

מנותק מנותק

« הגיב #19 ב- : אוקטובר 17, 2015, 20:53:57 PM »
סרטון מדהים ואחלה תפיסה! תודה על השיתוף!
EREZ FISHING & TRAVEL

חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #20 ב- : אוקטובר 18, 2015, 09:42:58 AM »
Longcast - לא יודע את השם אבל אני איתך בכל מילה.

המון תודה דור
מייקל

חבר פורום

מנותק מנותק

דייג בוס

« הגיב #21 ב- : אוקטובר 18, 2015, 09:52:21 AM »
עוד סרטון לפנים כמו תמיד הגזעי
והחיוך שדפק הזקן זה שעשה את הסרטון גיחוך
ADDICTED TO THE GAME
mikey/youtube.channel
Longcast
חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #22 ב- : אוקטובר 18, 2015, 12:08:02 PM »
האמת שאני מרגיש חייב  להתנצל  אני לא חושב שאנשים בכוונה פוגעים בים  ובכוונה מלכלכים  ובכוונה לוקחים דגים קטנים
ואני לא בא להאשים אף אחד כאן  סהכ. אנחנו לא מודעים  להשלכות של הפעולות שלנו  והנזק שנגרם לים ולתחביבים שכולנו אוהבים 
סהכ המטרה שלי בביקורת הוא לשמר את התחביב שלנו ולשמר את הים ויצוריוו ככה כולנו נצא מנצחים ומרוויחים
וסהכ יש כאן אנשים באמת מדהימים וזה אחלה פורום  אנחנו מספר 1
rafi

מנהל אתר
חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #23 ב- : אוקטובר 19, 2015, 10:25:29 AM »
מרוב התעסקות באבונפחא שכחנו שהיו עוד תפיסות וגם סרטון יפה....
מציע לעצור כאן את הדיון על האבונפחות - אפשר להמשיכו בשרשור הארוך שעסק הנושא, כאן-
http://www.israelsportfishing.co.il/index.php?option=com_smf&Itemid=41&topic=18476.15

ולחזור לדוח עצמו... אולי לגומבר המנוח... מתבייש
EREZ FISHING & TRAVEL

חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #24 ב- : אוקטובר 19, 2015, 10:40:44 AM »
תודה רבה מייקל...

רפי.. חחחח... אין עליך !
דוראדו על החוף