מאמון קודם כל דוח שלך פותח דיון שזה תענוג בפני עצמו .בכל אופן אצלי להבדיל ממך בגלל שאני לא מכין פילוטה עובד על סרגוסים עם שרימפס טרי טרי ובראש השנה היו תפיסות מרובות ובגדלים של כף יד ומעלה עבודה עם קרס צוואר ארוך מס'7 חוט ראשי ניילון 0.25 ובניה 0.18 מצוף 2גרם עד שהמצוף לא יורד חצי מטר מתחת למים לא נותן הוקסט את כל הקרסים הייתי צריך לשחרר מאחורי הזימים כך שהתפיסה 100% ואין מצב של איבוד דגים.רק ברוב המיקרים צריך לקשור קרס חדשה כי קשה לחלץ את הקרס.וסרגוסים לא חסר אצלנו בזמן שכל הדייגים היו מוציאים אראסים להבדיל מהם באותה נקודה לא יצא אצלי אף ארס כנראה בגלל הפתיון.
במקום לקרוע את הבניה והקרס תישאר בפנים אפשר לקרוע לדג את הזימים ואז הקרס תשתחרר בקלות
או לכניס מין מברג לפה ולסובב את הדג כמה פעמים ואז הקרס תשתחרר מיידית
כמובן כל זה במידה ואתה שומר את הדג ולא מחזיר כי פעולה זו הורגת את הדג מיידית זו השיטה שמשתמשים בה שרקסטים לשחרור דגים שבלעו את הפתיון עמוק בפנים
חוץ מזה מישהו וכנראה חייב לנו איזה דוח כאן
מה עם דוח מפנק איש ?
נשמח ללמוד גם מהנסיון שלך
מאמון, תומר לדעתי עושה נכון. גם אני פועל ככה לרוב. בעבר הייתי חותך את ה"סנטר" של הדג מכיוון הזימים לפה ומחלץ את הקרס התקוע, אבל לאחרונה רק נותן משיכה וחותך את הבנייה. קשירת קרס על בנייה קיימת זה עניין של 4 שניות, לכן מעדיף לא לבזבז את הזמן.
השיטה עם המברג מוכרת ועובדת טוב עם חוטים עבים של שארק (במיוחד אצל לוקוסים שלפעמים בולעים ממש עמוק). בציוד העדין שאנחנו משתמשים בו השיטה לדעתי תחליש את הבנייה ותוכל לגרום לקריעה שלה בדג הבא. כל כמה דגים אני תמיד בודק את העשרה ס"מ האחרונים של הבנייה לפני הקרס לראות שאין שפשופים או "שבירות" בחוט. אם יש, מיד חותך וקושר קרס חדש. זה קריטי בחוטים 0.18 ו-0.16 בהם אנחנו משתמשים.
חוץ מזה, יש אביזר מיוחד שנקרא דיסגורג'ר המיועד לחילוץ קרסים קטנים מדגים. ניסיתי לעבוד איתו קצת אבל הוא מסורבל ומבזבז את הזמן בהתעסקות מיותרת.
בכל מקרה, בזמן האחרון הדג כל הזמן נתפס בקצה השפתיים ככה שאין בעיה רצינית בנושא הזה :-)