בית דף הבית
עזרה עזרה
ברוך הבא, אורח. בבקשה התחבר או הירשם.

חיפוש:     חיפוש מתקדם
*
+  פורום הדיג הספורטיבי בישראל
|-+  דוחות דיג
| |-+  יומן דו"חות הדיג (אחראים: rafi, shragam)
| | |-+  סרגוסים לארוחת ערב
עמודים: 1 2 [3] למטה
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.
דו"ח דיג: סרגוסים לארוחת ערב  (נקרא 6288 פעמים) הדפסה
דייג הים

חבר פורום

מנותק מנותק

בעניין: סרגוסים לארוחת ערב
« הגיב #30 ב- : אוקטובר 05, 2011, 22:00:39 PM »
מאמון קודם כל דוח שלך פותח דיון שזה תענוג בפני עצמו .בכל אופן אצלי להבדיל ממך בגלל שאני לא מכין פילוטה עובד על סרגוסים עם שרימפס טרי טרי ובראש השנה היו תפיסות מרובות ובגדלים של כף יד ומעלה עבודה עם קרס צוואר ארוך מס'7 חוט ראשי ניילון 0.25 ובניה 0.18 מצוף 2גרם עד שהמצוף לא יורד חצי מטר מתחת למים לא נותן הוקסט את כל הקרסים הייתי צריך לשחרר מאחורי הזימים כך שהתפיסה 100% ואין מצב של איבוד דגים.רק ברוב המיקרים צריך לקשור קרס חדשה כי קשה לחלץ את הקרס.וסרגוסים לא חסר אצלנו בזמן שכל הדייגים היו מוציאים אראסים להבדיל מהם באותה נקודה לא יצא אצלי אף ארס כנראה בגלל הפתיון.
 IP: [ מחובר ]
הנצרתי מס 1

חבר פורום
*

מנותק מנותק

אלבום תמונות http://www.flickr.com/photos/m_o_38/

« הגיב #31 ב- : אוקטובר 06, 2011, 07:27:20 AM »
מאמון קודם כל דוח שלך פותח דיון שזה תענוג בפני עצמו .בכל אופן אצלי להבדיל ממך בגלל שאני לא מכין פילוטה עובד על סרגוסים עם שרימפס טרי טרי ובראש השנה היו תפיסות מרובות ובגדלים של כף יד ומעלה עבודה עם קרס צוואר ארוך מס'7 חוט ראשי ניילון 0.25 ובניה 0.18 מצוף 2גרם עד שהמצוף לא יורד חצי מטר מתחת למים לא נותן הוקסט את כל הקרסים הייתי צריך לשחרר מאחורי הזימים כך שהתפיסה 100% ואין מצב של איבוד דגים.רק ברוב המיקרים צריך לקשור קרס חדשה כי קשה לחלץ את הקרס.וסרגוסים לא חסר אצלנו בזמן שכל הדייגים היו מוציאים אראסים להבדיל מהם באותה נקודה לא יצא אצלי אף ארס כנראה בגלל הפתיון.
במקום לקרוע את הבניה והקרס תישאר בפנים אפשר לקרוע לדג את הזימים ואז הקרס תשתחרר בקלות

או לכניס מין מברג לפה ולסובב את הדג כמה פעמים ואז הקרס תשתחרר מיידית

כמובן כל זה במידה ואתה שומר את הדג ולא מחזיר כי פעולה זו הורגת את הדג מיידית 

זו השיטה שמשתמשים בה שרקסטים לשחרור דגים שבלעו את הפתיון עמוק בפנים

חוץ מזה מישהו וכנראה חייב לנו איזה דוח כאן  paddle paddle paddle

מה עם דוח מפנק איש ?  הגזעי

נשמח ללמוד גם מהנסיון שלך
-------------------------------
יורדי הים לא מפחדים  מטביעה !!

http://www.flickr.com/photos/m_o_38/
 IP: [ מחובר ] WWW
tomer567

חבר פורום

מנותק מנותק

בוסניק אוהב ים

« הגיב #32 ב- : אוקטובר 06, 2011, 10:01:57 AM »
מאמון באיזור המרכז וצפונה עד געש מהיציאות האחרונות שהיו לי סרגוסים במידות גדולות אין כרגע, ביציאה האחרונה שלי כל הדגים הם בין 150 ל-200 גרם והיו עוד המון קטנים בגודל אצבע. אבל סרגוסים היו בשפע. לדעתי הגדולים יגיעו בחודשים הקרובים. לפני כמה חודשים בריפים של תל ברוך יצאו חתיכות גדולות במיוחד אבל לא בכמות גדולה.

אני מאמון בד"כ משתדל להוריד את הפתיון עד לקרקעית ונותן לו לטייל שם ובמקום שיש בור תוך שניות מתחיל לאכול. ראיתי שבאחד התגובות אתה מעדיף להשאיר את הפתיון באמצע המים, מה הסיבה לכך?

חוץ מזה גודל חוטים לפחות אצלי אני חושב שזה משפיע אבל כשיש מצב להוציא חמורים ישר אני עובר לחוט רציני יותר (מ-0.22 ל-0.25 חוט מוהיל)
adamfished
חבר פורום
*

מנותק מנותק

« הגיב #33 ב- : אוקטובר 06, 2011, 12:18:11 PM »
במקום לקרוע את הבניה והקרס תישאר בפנים אפשר לקרוע לדג את הזימים ואז הקרס תשתחרר בקלות

מאמון, תומר לדעתי עושה נכון. גם אני פועל ככה לרוב. בעבר הייתי חותך את ה"סנטר" של הדג מכיוון הזימים לפה ומחלץ את הקרס התקוע, אבל לאחרונה רק נותן משיכה וחותך את הבנייה. קשירת קרס על בנייה קיימת זה עניין של 4 שניות, לכן מעדיף לא לבזבז את הזמן.

השיטה עם המברג מוכרת ועובדת טוב עם חוטים עבים של שארק (במיוחד אצל לוקוסים שלפעמים בולעים ממש עמוק). בציוד העדין שאנחנו משתמשים בו השיטה לדעתי תחליש את הבנייה ותוכל לגרום לקריעה שלה בדג הבא. כל כמה דגים אני תמיד בודק את העשרה ס"מ האחרונים של הבנייה לפני הקרס לראות שאין שפשופים או "שבירות" בחוט. אם יש, מיד חותך וקושר קרס חדש. זה קריטי בחוטים 0.18 ו-0.16 בהם אנחנו משתמשים.

חוץ מזה, יש אביזר מיוחד שנקרא דיסגורג'ר המיועד לחילוץ קרסים קטנים מדגים. ניסיתי לעבוד איתו קצת אבל הוא מסורבל ומבזבז את הזמן בהתעסקות מיותרת.

בכל מקרה, בזמן האחרון הדג כל הזמן נתפס בקצה השפתיים ככה שאין בעיה רצינית בנושא הזה :-)
דייג הים

חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #34 ב- : אוקטובר 06, 2011, 20:21:42 PM »
מאמון בקשר לקרסים בזימים פשוט אני מושך את ההקרס מהזים החוצה הופך אותה ושולף אותה חזרה דרך הפה לרוב בלי לפצוע את הדג פרט למקרים קשים .לגבי קריעת החוטים בעיקר בגלל שחיקה מהשיניים של הדג וכמובן לפעמים הדג בולע כבר יותר מידי והוא גומר את הקריירה שלו.לגבי הדוח נשארתי חייב מודה תסלח לי הפעם בפעם הבאה דוח מפורט לפרטי פרטים כמו שאתה אוהב לא ישאיר לך שום שאלה. אתה בסדר
הנצרתי מס 1

חבר פורום
*

מנותק מנותק

« הגיב #35 ב- : אוקטובר 06, 2011, 20:29:52 PM »
מאמון באיזור המרכז וצפונה עד געש מהיציאות האחרונות שהיו לי סרגוסים במידות גדולות אין כרגע, ביציאה האחרונה שלי כל הדגים הם בין 150 ל-200 גרם והיו עוד המון קטנים בגודל אצבע. אבל סרגוסים היו בשפע. לדעתי הגדולים יגיעו בחודשים הקרובים. לפני כמה חודשים בריפים של תל ברוך יצאו חתיכות גדולות במיוחד אבל לא בכמות גדולה.

אני מאמון בד"כ משתדל להוריד את הפתיון עד לקרקעית ונותן לו לטייל שם ובמקום שיש בור תוך שניות מתחיל לאכול. ראיתי שבאחד התגובות אתה מעדיף להשאיר את הפתיון באמצע המים, מה הסיבה לכך?

חוץ מזה גודל חוטים לפחות אצלי אני חושב שזה משפיע אבל כשיש מצב להוציא חמורים ישר אני עובר לחוט רציני יותר (מ-0.22 ל-0.25 חוט מוהיל)
תומר..הפתיון באמצע בגלל המיקום

מדובר על נקיקים בריף ובסלע ומין בורות כאלה בעומק 30-40 ס"מ גג ..הכל מסביב סלע קשה וגם קרקעית

קשה מאד ..אם מוריד מטה יש סיכוי להיתקע שם ..זה היה ספיציפית למקום הזה שמוגדר שסלעי קשה ביותר

קרקעית מעורבת מוריד כמעט עד הקרקעית..משהו כמו 10-15 ס"מ מעל כך שבכל נגיעה או תזוזה בפתיון

ישר רואה במצוף

ישנם ימים במיוחד אלה עם ים ללא גלים או גל קטן מאד עננות כבדה  ושמים קודרים ..בימים כאלה משכיב

את הפתיון ממש על הקרקעית ומחכה למשיכה ..זה בעיקר מחייב מים עמוקים ..אבל ומצד שני

סגנון זה לא כיפי בכלל ואין את הכיף להיות בפוקוס ולתת את ההוקסט בזמן הנכון

הנצרתי מס 1

חבר פורום
*

מנותק מנותק

« הגיב #36 ב- : אוקטובר 06, 2011, 20:33:36 PM »

מאמון, תומר לדעתי עושה נכון. גם אני פועל ככה לרוב. בעבר הייתי חותך את ה"סנטר" של הדג מכיוון הזימים לפה ומחלץ את הקרס התקוע, אבל לאחרונה רק נותן משיכה וחותך את הבנייה. קשירת קרס על בנייה קיימת זה עניין של 4 שניות, לכן מעדיף לא לבזבז את הזמן.

השיטה עם המברג מוכרת ועובדת טוב עם חוטים עבים של שארק (במיוחד אצל לוקוסים שלפעמים בולעים ממש עמוק). בציוד העדין שאנחנו משתמשים בו השיטה לדעתי תחליש את הבנייה ותוכל לגרום לקריעה שלה בדג הבא. כל כמה דגים אני תמיד בודק את העשרה ס"מ האחרונים של הבנייה לפני הקרס לראות שאין שפשופים או "שבירות" בחוט. אם יש, מיד חותך וקושר קרס חדש. זה קריטי בחוטים 0.18 ו-0.16 בהם אנחנו משתמשים.

חוץ מזה, יש אביזר מיוחד שנקרא דיסגורג'ר המיועד לחילוץ קרסים קטנים מדגים. ניסיתי לעבוד איתו קצת אבל הוא מסורבל ומבזבז את הזמן בהתעסקות מיותרת.

בכל מקרה, בזמן האחרון הדג כל הזמן נתפס בקצה השפתיים ככה שאין בעיה רצינית בנושא הזה :-)
אדם אני קורע לעיטים רחוקות בלבד ..רק מתיי שיש אטרף באכילות וזמן מוגבל לדייג

את הקריעה עושה ביד וזה מהיר מאד ..לא לוקח לי זמן בכלל ..מה גם ששומר רק בניות קשורות בזוגות

אין לי קרס בודדת בכלל

הנצרתי מס 1

חבר פורום
*

מנותק מנותק

« הגיב #37 ב- : אוקטובר 06, 2011, 20:34:39 PM »
מאמון בקשר לקרסים בזימים פשוט אני מושך את ההקרס מהזים החוצה הופך אותה ושולף אותה חזרה דרך הפה לרוב בלי לפצוע את הדג פרט למקרים קשים .לגבי קריעת החוטים בעיקר בגלל שחיקה מהשיניים של הדג וכמובן לפעמים הדג בולע כבר יותר מידי והוא גומר את הקריירה שלו.לגבי הדוח נשארתי חייב מודה תסלח לי הפעם בפעם הבאה דוח מפורט לפרטי פרטים כמו שאתה אוהב לא ישאיר לך שום שאלה. אתה בסדר
  אתה בסדר

נתי גורמן
חבר פורום
**

מנותק מנותק

« הגיב #38 ב- : אוקטובר 07, 2011, 08:34:42 AM »
מאמון, בקשתי ממך לא לפרסם את התמונה של אשתי  כשהיתה ילדה בפורום   מוציא לשון

ווארדה, רחל אומרת שאת יפה כמוה  מתבייש
הנצרתי מס 1

חבר פורום
*

מנותק מנותק

« הגיב #39 ב- : אוקטובר 07, 2011, 12:07:05 PM »
מאמון, בקשתי ממך לא לפרסם את התמונה של אשתי  כשהיתה ילדה בפורום   מוציא לשון

ווארדה, רחל אומרת שאת יפה כמוה  מתבייש
נתי בבאות אני אפתיע את רחל בתמונה לווארדה כשהיא משחקת אותה רחל  מתפקע מוציא לשון

גמר חתימה טובה וצום קל

0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.
« הקודם הבא »
הדפסה
עמודים: 1 2 [3] למעלה  
« הקודם הבא »
קפוץ ל:  

מופעל ע מופעל ע Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC