פורום הדיג הספורטיבי בישראל

פורומים כלליים ושרותים לחברים => פינת המטבח והמתכונים => נושא נשלח על ידי: rafi על אוקטובר 03, 2012, 14:53:24 PM



כותרת: "פילה גומבר/טרחון/דוראדו" על מחבת
תגובה על ידי: rafi על אוקטובר 03, 2012, 14:53:24 PM
את המתכון קיבלתי משלומי-אבוקדו עבור חברי גדי מצגר...
והריהו גם עבוכם... :)

מותאם לדג של כ:2ק"ג- כנראה גם ל:2 דגים כ"א 1ק"ג.
נוסה ע"י שלומי על גומבר- אמור להתאים לדוראדו, טרחון ובייבי-אינטיאס...

והנה המתכון:

מפלטים את הדג/ים- נתחי פילה דג עם עור ללא עצמות,

מפזרים על נתחי הדג מלח גס- שמים אותו חצי שעה במקרר.

לאחר חצי שעה שוטפים את פילה הדג ונותנים לו להתייבש (אני נוהג לייבש עם נייר ניגוב ידיים)

*הרוטב:
  שמים בקערה שמן זית ומיץ לימון סחוט ( 1/2 כוס שמן זית על מיץ מחצי לימון עסיסי סחוט),
  פלפל שחור גרוס, 2 שיני שום מגורדות, כף חמאה. לערבב היטב...

את הרוטב יוצקים על נתחי פילה הדג ומכניסים למקרר לעוד חצי שעה...

מחממים מחבת, על המחבת כמה טיפות שמן זית...
שמים את נתחי הדג במחבת- הצד עם העור מונח על המחבת,

מחממים על האש הכי גבוהה עדשהעור נהיה "קריספי" והדג מקבל צבע לבן-עשוי בחלק שצמוד לעור -
ואז מנמיכים את האש הכי נמוך ומכסים את המחבת במכסה.

כשהדג מקבל צבע לבן-עשוי בחלקו העליון - מוציאים ואוכלים,



בתיאבון... :P


כותרת: בעניין: "פילה גומבר/טרחון/דוראדו" על מחבת
תגובה על ידי: סקווידוויד על אוקטובר 03, 2012, 16:09:26 PM
פשששש... עכשיו רק צריך דגים  sml45;


כותרת: בעניין: "פילה גומבר/טרחון/דוראדו" על מחבת
תגובה על ידי: Eli1 על אוקטובר 03, 2012, 16:21:54 PM
פשששש... עכשיו רק צריך דגים  sml45;

מה שהוא אמר  thumbUp; thumbUp;.

רפי בגללך נהייתי רעב ועם חשק עז לצאת לדייג  sml_bang; sml_bang; sml_bang; sml_bang;


כותרת: בעניין: "פילה גומבר/טרחון/דוראדו" על מחבת
תגובה על ידי: gaichuk על אוקטובר 03, 2012, 17:27:55 PM
אם היית בן אדם, היית מצרף להודעה הזו גם כמה פילטים... sml11;
עדיף אחרי הטיגון... sml98;


כותרת: בעניין: "פילה גומבר/טרחון/דוראדו" על מחבת
תגובה על ידי: lirany על אוקטובר 03, 2012, 20:07:34 PM
רפי,תודה רבה
נשמע טעים
כמה שאלות
האם לאחר ששמים את המלח הדג לא מגיר נוזלים?-סוג של ייבוש..
אז לא ברור לי מדוע לשטוף אותו אחר כך האם רק כדי לנקות את המלח המיותר?
שמן הזית ומיץ הלימון בעצם פועלים לצורך כבישת הדג.


כותרת: בעניין: "פילה גומבר/טרחון/דוראדו" על מחבת
תגובה על ידי: IZHAK על אוקטובר 03, 2012, 20:21:13 PM
רפי,תודה רבה
נשמע טעים
כמה שאלות
האם לאחר ששמים את המלח הדג לא מגיר נוזלים?-סוג של ייבוש..
אז לא ברור לי מדוע לשטוף אותו אחר כך האם רק כדי לנקות את המלח המיותר?
שמן הזית ומיץ הלימון בעצם פועלים לצורך כבישת הדג.

נכון לירני הוא אכן מגיר נוזלים

לשטוף אחרי כן ראשית להוציא הרבה מליחות מהדג  . ולהפסיק את ההמלחה משמע יבוש וכבישה

ולהמשיך בתהליך של כבישה ללא מלח כדי שהדג לא יצא יבש


כותרת: בעניין: "פילה גומבר/טרחון/דוראדו" על מחבת
תגובה על ידי: אביחי על אוקטובר 10, 2012, 06:40:27 AM
פשששש... עכשיו רק צריך דגים  sml45;

מה שהוא אמר  thumbUp; thumbUp;.

רפי בגללך נהייתי רעב ועם חשק עז לצאת לדייג  sml_bang; sml_bang; sml_bang; sml_bang;

מה שהם אמרו  sml8;



כותרת: בעניין: "פילה גומבר/טרחון/דוראדו" על מחבת
תגובה על ידי: rafi על אוגוסט 23, 2014, 17:02:49 PM
לקראת עונת הטרחונים, מומלץ בחום :P


כותרת: בעניין: "פילה גומבר/טרחון/דוראדו" על מחבת
תגובה על ידי: itamar26 על אוגוסט 23, 2014, 17:32:52 PM
נשמע מעולה  t39


כותרת: בעניין:
תגובה על ידי: קובי זהרון על אוגוסט 23, 2014, 19:35:35 PM
וואו נשמע טוב :)