פורום הדיג הספורטיבי בישראל

דוחות דיג => יומן דו"חות הדיג => נושא נשלח על ידי: shragam על ינואר 04, 2020, 13:21:06 PM



כותרת: בוקר חורפי של טוניות ניקוי ובישול
תגובה על ידי: shragam על ינואר 04, 2020, 13:21:06 PM
אחרי שבוע חורפי, נפתח חלון הזדמנות ליציאה בסירה.
בחרנו את יום חמישי בבוקר לפני שנכנס הסיבוב השני של החורף.
בתכנון היה שנצא ארבעה, אבל אלון וארז ביטלו ברגע האחרון ויצאנו רק אני ונדב.

מגיעים למרינה, מתארגנים ויוצאים לים.  הים בבוקר היה מעולה, תנאים טובים לטרולינג והתחלנו לגרור מהמרינה לכיוון הנמל.

באמצע הדרך, אני קולט מין ויברציות מוזרות על שני המקלות שלי, אבל משהו מוזר. קצת זז ואז נרגע וחוזר חלילה.
היתה לי התלבטות קלה אם יש שם משהו או שזזה סתם ליכלוך והחלטתי להתחיל להוציא את החכות לבדוק.
בחכה הראשונה נהיתה פתאום התנגדות מאוד חזקה והייתי בטוח כבר שנתפסתי ברשת או לכלוך גדול. (לא הצלחתי לאסוף חוט).
אמרתי לנדב לעצור את הסירה ונתחיל להוציא את שתי החכות האחרות.
תוך כדי שאני מגלגל את החכה השניה, אני רואה שהחוט בראשונה נהיה רפוי וחוזר אליה.
לאחר מכמה דקות, יוצאת טונית ראשונה שהיתה תפוסת מהצד על הדמוי של יוזורי.  yahoo:
כנראה בגלל זה היתה ההתנגדות הגבוהה.
אני עושה לה צילום ומנקז את הדם ומבקש מנדב שבינתיים יאסוף את החוט מהחכה השניה שלי.

(http://up419.siz.co.il/up3/yyzkhvdyzdhz.jpg) (http://www.siz.co.il/)

נדב מגלגל ומגלגל ואומר שיש איזו התנגדות קטנה בצד השני ואז יוצאת עוד טונית קטנה  sml45; שבקושי הרגשנו אותה.

(http://up419.siz.co.il/up1/yu5jthynjn0y.jpg) (http://www.siz.co.il/)

אני פורס מחדש את המקלות, ממשיכים לגרור לכיוון הנמל ורואה להקה של שחפים שיורדים על רתיחה של דגים.
אני מכוון אותנו לשם ותוך כדי נדב קולט שיש לי תקיפה קטנה על המקל  yahoo:
אני מזהה במהירות שזו עוד טונית, ומוציא אותה במהירות כדי שנתארגן לעבור טוב על הרתיחה
היא גם מצולמת, מנוקזת ונכנסת לתא הדגים

(http://up419.siz.co.il/up1/va5mzrzytymh.jpg) (http://www.siz.co.il/)

3 טוניות ב20 דקות והיום רק מתחיל :).

אני עובר על הרתיחה, השחפים עפים, הדגים ירדו למטה (תראו את התמונה של הפיש פיינדר בסרט) אבל לא רצו לתפוס לנו את הדמוים.

אני ממשיך בסיבוב רולינג, מחפשים את הפלמידות שלא נמצאות בסביבה ואז המקל שלי מתכופף והרולר מתחיל לצרוח :).

הפעם זה נראה ומרגיש כמו פלמוד גדול וסוף סוף משהו במשקל נורמלי. yahoo:

אני מתחיל להלחם עם הדג שהפעם מתנגד ולא אוהב את הרעיון ולאחר כמה דקות יש צבע במים שמתברר כטונית גדולה ולא פלמוד גדול :(.

לא נורא, אבל הדג נתן אחלה פייט ועולה לסירה באהבה. (כבר יש מה לעשות עם השחורות) .

(http://up419.siz.co.il/up3/iezy3jjtmdy4.jpg) (http://www.siz.co.il/)

אני והטונית הגדולה

(http://up419.siz.co.il/up3/nzqmtg3zo4ky.jpg) (http://www.siz.co.il/)

בסביבות 9 בבוקר, הים מתחיל להתהפך, נכנסה רוח דרום מערבית חזקה, הים נהיה מבורבר, הדריפט כבר 3-4 קמ"ש ואנחנו מחליטים לחזור בטרולינג למרינה.

ההפלגה היתה מלאת שפריצים (מזל שיש לנו קבינה :))


השלל היומי

(http://up419.siz.co.il/up1/qdwnumzdy3wz.jpg) (http://www.siz.co.il/)


טונית אחת נמסרה לנדב, השניה לארז (שבא במיוחד לקחת אותה) ו2 נלקחו להכנת מטעמים לסופ"ש.

הטונית הגדולה שקלה 3.1 ק"ג והכי קטנה כ 700 גרם.

(http://up419.siz.co.il/up3/ninduf4jjdoz.jpg) (http://www.siz.co.il/)


ביום שישי קבעתי עם ארז (שיש לו מעשנת) שאבוא אליו לעשן חלק מהטונית.
הבאתי שני פילטים של הטונית הגדולה שאותם גלגלתי במלח גס ורוזמרין ולאחר מכן קיבלו שמן זית בנדיבות

(http://up419.siz.co.il/up1/jzn2qtkhygln.jpg) (http://www.siz.co.il/)

הם נכנסו למעשנת לשעה וקצת ב90 מעלות ויצאו ממש טעימים (לדעתי אפשר היה להפחית את הזמן, אבל זו פעם ראשונה של טונית) .

התוצאה הסופית:

(http://up419.siz.co.il/up2/ilzmiwn1zly3.jpg) (http://www.siz.co.il/)

נתח אחד נמסר לארז ואחד נלקח לארוחת שבת

מהטונית הקטנה (עם הבשר הבהיר) ונתח של הגדולה (עם הבשר הכהה יותר)  החלטתי להכין שתי מנות סביצ'ה

(http://up419.siz.co.il/up2/wziwfkzlryzd.jpg) (http://www.siz.co.il/)

ואחרי

(http://up419.siz.co.il/up1/51iymzhtjzaj.jpg) (http://www.siz.co.il/)


כל המנות נטרפו באהבה ע"י המשפחה המורחבת :)




הסרט גם הפעם כולל ניקוי, ובישול/הכנה בשתי צורות חדשות :)

https://www.youtube.com/watch?v=ur3x9HMJJHg


היום לארוחת שבת בערב, הכנתי שתי מנות סביצ'ה אפרסמון  שנטרפו במהירות

(http://up419.siz.co.il/up3/tyyzo3mghniv.jpg) (http://www.siz.co.il/)

ומכיוון שנשארנו רעבים, אז הכנתי עוד מנה הפעם עם קלמנטינה :)

(http://up419.siz.co.il/up2/5j3mzhcnymzy.jpg) (http://www.siz.co.il/)

שגם חוסלה במהירות



הציוד:

מקל: Lineaeffe Carbo Troll Deluxe 6"
רולר: Shimano TLD25
חוט: נילון 0.4 מ"מ + וויר חד גידי באורך כ 20 ס"מ.
דמוי: Rapala X-RAP15  צבע בורי.

מקל: Lineaeffe Carbo Troll Deluxe 6"
רולר: Shimano TLD25
חוט: נילון 0.5 מ"מ + וויר חד גידי באורך כ 20 ס"מ.
דמוי: Yo-Zuri High Speed Vibe



כותרת: בעניין: בוקר חורפי של טוניות ניקוי ובישול
תגובה על ידי: Kobiarava על ינואר 04, 2020, 16:22:25 PM
ממשיך להיות שמח אצלכם בסירה, כנראה שהמלח והשום בתחילת העונה עשו את שלהם וההשפעה שלהם מתמשכת  sml43;
אהבתי את היצירתיות במגוון המנות. הייתי ממליץ בפעם הבאה להשרות את הדג בבריין שעתיים- שלוש לפני העישון, יגרום לו להישאר עסיסי יותר. אני בטוח שגם אם יצא פחות עסיסי, היה טעים בטירוף  049s;
יופי של דו"ח, תודה על השיתוף


כותרת: בעניין: בוקר חורפי של טוניות ניקוי ובישול
תגובה על ידי: shragam על ינואר 04, 2020, 16:28:00 PM
ממשיך להיות שמח אצלכם בסירה, כנראה שהמלח והשום בתחילת העונה עשו את שלהם וההשפעה שלהם מתמשכת  sml43;
אהבתי את היצירתיות במגוון המנות. הייתי ממליץ בפעם הבאה להשרות את הדג בבריין שעתיים- שלוש לפני העישון, יגרום לו להישאר עסיסי יותר. אני בטוח שגם אם יצא פחות עסיסי, היה טעים בטירוף  049s;
יופי של דו"ח, תודה על השיתוף

שרק ימשיך להיות שמח ככה.
כנראה השרייה בבריין יכולה לעזור, אנסה בפעם הבאה (אם השחורות תמשכנה להגיע)  עדיין מעדיף את הלבנות :)


כותרת: בעניין: בוקר חורפי של טוניות ניקוי ובישול
תגובה על ידי: Eldad79 על ינואר 05, 2020, 00:18:38 AM
אז ככה, בנקודות כדי שלא אשכח:
1. בריין יעזור, אפשר לעשות בריין יבש או בריין רטוב, בכל מקרה עדיף לא להגזים עם המלח ואפשר גם 50/50 מלח וסוכר, כי המלח נוטה להשתלט על הטעם אח"כ. (בסלמון למשל, גם ב 50/50 זה ייצא מלוח מדי, אני עברתי ל 70/30).
2. מעניין יהיה לעשות "לקס" טונית, אני אנסה בפעם הבאה שנתפוס אחת גדולה מספיק.
3. מעשנה ולא מעשנת :-)
4. מעבר לטמפ' החיצונית, מאוד חשוב לבדוק (וכמובן לציין לנו) מה הייתה טמפ' ההוצאה, על מנת לתכנן טמפ' יעד טובה. העישון הוא רק משחק של איזון טמפ'/זמן. מעניין יהיה לעשות את הטוניות גם עם כמה סוגי עצים/שבבים ולראות איזה מתאים לה יותר. יש לי דובדבן שמחכה פה לניסוי הבא.
5. לפני שבוע וחצי מתנו מחום אצלך עם קצר, ועכשיו חרמונית עם קבינה ספוגה... משעשע...
6. פירות הדר לסביצ'ה יכלת למלא שקית אצלי  ;D
7.טוב, אין לי באמת 7... אחלה דו"ח ותן מתכון מתומצת לסביצ'ה



כותרת: בעניין: בוקר חורפי של טוניות ניקוי ובישול
תגובה על ידי: מור אמסלם על ינואר 05, 2020, 05:44:24 AM
אחלה תפיסות ואחלה דגים, אני אישית מאד אוהב את הדג הזה, כשהוא נאכל טרי הוא כמו בקר.
לגבי הפילט....בדרך כלל מפלטים אותו מהאמצע ומהקצוות כדי להימנע מנקיון הבשר עם הדם.
וגם יותר נוח בגלל האידרה.
ממליץ בחום לנסות


כותרת: בעניין: בוקר חורפי של טוניות ניקוי ובישול
תגובה על ידי: TookTook על ינואר 05, 2020, 05:53:05 AM
איזה ניצול מקסימלי של חלון , כל הכבוד  sml41;


כותרת: בעניין: בוקר חורפי של טוניות ניקוי ובישול
תגובה על ידי: אסלן על ינואר 05, 2020, 08:19:05 AM
 t39 t39 t39


כותרת: בעניין: בוקר חורפי של טוניות ניקוי ובישול
תגובה על ידי: shragam על ינואר 05, 2020, 08:23:16 AM
אז ככה, בנקודות כדי שלא אשכח:
1. בריין יעזור, אפשר לעשות בריין יבש או בריין רטוב, בכל מקרה עדיף לא להגזים עם המלח ואפשר גם 50/50 מלח וסוכר, כי המלח נוטה להשתלט על הטעם אח"כ. (בסלמון למשל, גם ב 50/50 זה ייצא מלוח מדי, אני עברתי ל 70/30).
2. מעניין יהיה לעשות "לקס" טונית, אני אנסה בפעם הבאה שנתפוס אחת גדולה מספיק.
3. מעשנה ולא מעשנת :-)
4. מעבר לטמפ' החיצונית, מאוד חשוב לבדוק (וכמובן לציין לנו) מה הייתה טמפ' ההוצאה, על מנת לתכנן טמפ' יעד טובה. העישון הוא רק משחק של איזון טמפ'/זמן. מעניין יהיה לעשות את הטוניות גם עם כמה סוגי עצים/שבבים ולראות איזה מתאים לה יותר. יש לי דובדבן שמחכה פה לניסוי הבא.
5. לפני שבוע וחצי מתנו מחום אצלך עם קצר, ועכשיו חרמונית עם קבינה ספוגה... משעשע...
6. פירות הדר לסביצ'ה יכלת למלא שקית אצלי  ;D
7.טוב, אין לי באמת 7... אחלה דו"ח ותן מתכון מתומצת לסביצ'ה



1. זה היה נסיון ראשון שלי אצל ארז. נפיק לקחים.
2. לקס יכול להיות מעניין. אני רוצה לנסות להכין פעם שימורים ממנה.
3. אתה יודע ;)
4. הוא לא היה מתוחכם כמוך ;)  יש רק מד חום אחד בדלת .
5.  :P (בוקר חורפי)
6. ראיתי (לקחתי אבל פומלות ;))
7.  הנה שני מתכונים:
סביצ'ה עם אבוקדו אגוזים ועגבניות שרי (http://www.israelsportfishing.co.il/index.php?option=com_smf&Itemid=41&topic=15393.0)
סביצ'ה עם אפרסמון ונענע (http://www.israelsportfishing.co.il/index.php?option=com_smf&Itemid=41&topic=10208.0)
בשני ניתן להחליף את הנענע בבזיליקום (יוצא גם טוב )


כותרת: בעניין: בוקר חורפי של טוניות ניקוי ובישול
תגובה על ידי: shragam על ינואר 05, 2020, 08:24:04 AM
איזה ניצול מקסימלי של חלון , כל הכבוד  sml41;

תודה , בהחלט ניצול טוב :)
t39 t39 t39
thumbUp;


כותרת: בעניין: בוקר חורפי של טוניות ניקוי ובישול
תגובה על ידי: ליאור גכמן על ינואר 05, 2020, 08:30:08 AM
יפה מאוד שרגא.

המשך לעדכן אותנו


כותרת: בעניין: בוקר חורפי של טוניות ניקוי ובישול
תגובה על ידי: rafi על ינואר 07, 2020, 10:50:18 AM
על דיג ומעדני דגים....  :P
דו"ח בונבוניירה וסרטון שגעון....
אקש'ן חביב וכל אחד מהצוות חזר עם משהו לארוחה -
כמו שצריך וגם אם עלו בחכתך מתבקש לפנק את החברים, כפי שעשית...

הסרטון נהדר שרגא, מכל הבחינות... t39
שילוב מנצח בין רגעי הכייפ בים לבין הכנת וארוחת הדגים...
ללא ספק הפכת להיות מפלט טוניות מדופלם ;)
כייפ לך שאוהבים אצלך בבית לאכול דגים - עושה כייפ להכין....
ומסתבר כי אפילו הכלב נהנה במיוחד מבשר טוניות...

ותפסיק עם התמונות שגורמות לי לרייר מול המסך  paddle:


כותרת: בעניין: בוקר חורפי של טוניות ניקוי ובישול
תגובה על ידי: shragam על ינואר 07, 2020, 10:53:02 AM

ומסתבר כי אפילו הכלב נהנה במיוחד מבשר טוניות...

ותפסיק עם התמונות שגורמות לי לרייר מול המסך  paddle:

תודה (זו כלבה ;))

לרייר מול המסך זה טוב  :P


כותרת: בעניין: בוקר חורפי של טוניות ניקוי ובישול
תגובה על ידי: ~@מור@~ על ינואר 07, 2020, 13:53:28 PM
מת על הדוחות והסירטונים שלך מהחכה לצלחת  icon_pray;
שמע אחי, תאווה לעיניים. הרגת לי את הקיבה כבר עם כל המיצים שיצאו ממנה  wife:


כותרת: בעניין: בוקר חורפי של טוניות ניקוי ובישול
תגובה על ידי: ilan62 על ינואר 08, 2020, 13:22:15 PM
הדווח דייג סוף הדרך הסרט יצא פצצה   sml41; 049s;

אחלה דגים אחלה מטעמים  שיחקתם אותה   sml41;


כותרת: בעניין: בוקר חורפי של טוניות ניקוי ובישול
תגובה על ידי: Shahar Cohen על ינואר 08, 2020, 15:20:37 PM
שרגא ידידי
יציאה עקיצה מהמעלה הראשונה
זכיתם לשלל יפה אקשן והכל בחלון זמנים קצר  049s;

המנות נראות פגז
מקווה שנתראה בקרוב  ;)


כותרת: בעניין: בוקר חורפי של טוניות ניקוי ובישול
תגובה על ידי: shragam על ינואר 08, 2020, 15:21:55 PM
שרגא ידידי
יציאה עקיצה מהמעלה הראשונה
זכיתם לשלל יפה אקשן והכל בחלון זמנים קצר  049s;

המנות נראות פגז
מקווה שנתראה בקרוב  ;)
תודה
מקווה שתתפנה לים קצת ;)


כותרת: בעניין: בוקר חורפי של טוניות ניקוי ובישול
תגובה על ידי: Shahar Cohen על ינואר 08, 2020, 15:25:10 PM
אחרי השבוע הסוער הזה
ואחרי שהמשלחת האיטלקית חזרה למונטובה
המילואים נגמרו היום
רק צריך שהצינון יעבור

ואז.............. paddle: נראה את הדגים צוחקים

בקרוב איש יקר  sml8;


כותרת: בעניין: בוקר חורפי של טוניות ניקוי ובישול
תגובה על ידי: shragam על ינואר 08, 2020, 15:27:23 PM
אחרי השבוע הסוער הזה
ואחרי שהמשלחת האיטלקית חזרה למונטובה
המילואים נגמרו היום
רק צריך שהצינון יעבור

ואז.............. paddle: נראה את הדגים צוחקים

בקרוב איש יקר  sml8;


 thumbUp;


כותרת: בעניין: בוקר חורפי של טוניות ניקוי ובישול
תגובה על ידי: צחי.א על ינואר 08, 2020, 15:43:17 PM
איזה תענוג של פתיחה ליום , עקיצה ב 20 דקות, יופי של טוניות , בתאבון שרגא


כותרת: בעניין: בוקר חורפי של טוניות ניקוי ובישול
תגובה על ידי: shragam על ינואר 08, 2020, 15:47:48 PM
איזה תענוג של פתיחה ליום , עקיצה ב 20 דקות, יופי של טוניות , בתאבון שרגא

תודה


כותרת: בעניין: בוקר חורפי של טוניות ניקוי ובישול
תגובה על ידי: UZIK על ינואר 09, 2020, 07:49:33 AM
אז ככה, בנקודות כדי שלא אשכח:
1. בריין יעזור, אפשר לעשות בריין יבש או בריין רטוב, בכל מקרה עדיף לא להגזים עם המלח ואפשר גם 50/50 מלח וסוכר, כי המלח נוטה להשתלט על הטעם אח"כ. (בסלמון למשל, גם ב 50/50 זה ייצא מלוח מדי, אני עברתי ל 70/30).
2. מעניין יהיה לעשות "לקס" טונית, אני אנסה בפעם הבאה שנתפוס אחת גדולה מספיק.
3. מעשנה ולא מעשנת :-)
4. מעבר לטמפ' החיצונית, מאוד חשוב לבדוק (וכמובן לציין לנו) מה הייתה טמפ' ההוצאה, על מנת לתכנן טמפ' יעד טובה. העישון הוא רק משחק של איזון טמפ'/זמן. מעניין יהיה לעשות את הטוניות גם עם כמה סוגי עצים/שבבים ולראות איזה מתאים לה יותר. יש לי דובדבן שמחכה פה לניסוי הבא.
5. לפני שבוע וחצי מתנו מחום אצלך עם קצר, ועכשיו חרמונית עם קבינה ספוגה... משעשע...
6. פירות הדר לסביצ'ה יכלת למלא שקית אצלי  ;D
7.טוב, אין לי באמת 7... אחלה דו"ח ותן מתכון מתומצת לסביצ'ה

אלדד
מחזיק ממך כמומחה לעישון
סוף שבוע האחרון אצלי :
עישון סלמון טונית לבנה
עופות חזה אוז ואסדו
לפי עצות ומתכונים שלך
יצאו ללקק את השפתיים.
כמובן גם לא נישכח את מד החום האלחוטי שהבאתי בזכות ההצעה שלך
ששדרג את המעקב אחרי התקדמות העישון.
תודה מכל המשפחה

עוזי





כותרת: בעניין: בוקר חורפי של טוניות ניקוי ובישול
תגובה על ידי: Eldad79 על ינואר 10, 2020, 00:22:54 AM
אז ככה, בנקודות כדי שלא אשכח:
1. בריין יעזור, אפשר לעשות בריין יבש או בריין רטוב, בכל מקרה עדיף לא להגזים עם המלח ואפשר גם 50/50 מלח וסוכר, כי המלח נוטה להשתלט על הטעם אח"כ. (בסלמון למשל, גם ב 50/50 זה ייצא מלוח מדי, אני עברתי ל 70/30).
2. מעניין יהיה לעשות "לקס" טונית, אני אנסה בפעם הבאה שנתפוס אחת גדולה מספיק.
3. מעשנה ולא מעשנת :-)
4. מעבר לטמפ' החיצונית, מאוד חשוב לבדוק (וכמובן לציין לנו) מה הייתה טמפ' ההוצאה, על מנת לתכנן טמפ' יעד טובה. העישון הוא רק משחק של איזון טמפ'/זמן. מעניין יהיה לעשות את הטוניות גם עם כמה סוגי עצים/שבבים ולראות איזה מתאים לה יותר. יש לי דובדבן שמחכה פה לניסוי הבא.
5. לפני שבוע וחצי מתנו מחום אצלך עם קצר, ועכשיו חרמונית עם קבינה ספוגה... משעשע...
6. פירות הדר לסביצ'ה יכלת למלא שקית אצלי  ;D
7.טוב, אין לי באמת 7... אחלה דו"ח ותן מתכון מתומצת לסביצ'ה

אלדד
מחזיק ממך כמומחה לעישון
סוף שבוע האחרון אצלי :
עישון סלמון טונית לבנה
עופות חזה אוז ואסדו
לפי עצות ומתכונים שלך
יצאו ללקק את השפתיים.
כמובן גם לא נישכח את מד החום האלחוטי שהבאתי בזכות ההצעה שלך
ששדרג את המעקב אחרי התקדמות העישון.
תודה מכל המשפחה

עוזי

וואו, איזה כיף לשמוע, עשית לי את הסופ"ש - שלח תמונות והזמנות  ;D


כותרת: בעניין: בוקר חורפי של טוניות ניקוי ובישול
תגובה על ידי: shragam על ינואר 10, 2020, 08:40:50 AM
אז ככה, בנקודות כדי שלא אשכח:
1. בריין יעזור, אפשר לעשות בריין יבש או בריין רטוב, בכל מקרה עדיף לא להגזים עם המלח ואפשר גם 50/50 מלח וסוכר, כי המלח נוטה להשתלט על הטעם אח"כ. (בסלמון למשל, גם ב 50/50 זה ייצא מלוח מדי, אני עברתי ל 70/30).
2. מעניין יהיה לעשות "לקס" טונית, אני אנסה בפעם הבאה שנתפוס אחת גדולה מספיק.
3. מעשנה ולא מעשנת :-)
4. מעבר לטמפ' החיצונית, מאוד חשוב לבדוק (וכמובן לציין לנו) מה הייתה טמפ' ההוצאה, על מנת לתכנן טמפ' יעד טובה. העישון הוא רק משחק של איזון טמפ'/זמן. מעניין יהיה לעשות את הטוניות גם עם כמה סוגי עצים/שבבים ולראות איזה מתאים לה יותר. יש לי דובדבן שמחכה פה לניסוי הבא.
5. לפני שבוע וחצי מתנו מחום אצלך עם קצר, ועכשיו חרמונית עם קבינה ספוגה... משעשע...
6. פירות הדר לסביצ'ה יכלת למלא שקית אצלי  ;D
7.טוב, אין לי באמת 7... אחלה דו"ח ותן מתכון מתומצת לסביצ'ה

אלדד
מחזיק ממך כמומחה לעישון
סוף שבוע האחרון אצלי :
עישון סלמון טונית לבנה
עופות חזה אוז ואסדו
לפי עצות ומתכונים שלך
יצאו ללקק את השפתיים.
כמובן גם לא נישכח את מד החום האלחוטי שהבאתי בזכות ההצעה שלך
ששדרג את המעקב אחרי התקדמות העישון.
תודה מכל המשפחה

עוזי

וואו, איזה כיף לשמוע, עשית לי את הסופ"ש - שלח תמונות והזמנות  ;D
הזמנות זה תמיד טוב :)