כותרת: טונה שחורה כפתיון תגובה על ידי: SHAYU** על יולי 24, 2018, 09:46:55 AM שלום חברים,
הצטיידתי בטונה שחורה לפתיון, אשמח לדעת איך אתם משתמשים איתה? ממליחים? חתיכות גדולות לגומבר\טרכון וכו או דווקא יותר לכיון של סרגוסים ושאר ירקות.. תודה, שי כותרת: בעניין: טונה שחורה כפתיון תגובה על ידי: yoelsh על יולי 24, 2018, 14:46:44 PM שי לא יצא לי לעבוד עם טונה שחורה כפיתיון כן לאחרונה הפסקתי להמליח את הבורי או כל פיתיון שהשתמשתי לטרכונים אני משתדל לעבוד עם קלמרי שלא מצריח המלחה לטרכון מעדיף את הקלמרי כפיתיון כותרת: בעניין: טונה שחורה כפתיון תגובה על ידי: צור. על יולי 24, 2018, 15:28:48 PM שי לא יצא לי לעבוד עם טונה שחורה כפיתיון כן לאחרונה הפסקתי להמליח את הבורי או כל פיתיון שהשתמשתי לטרכונים אני משתדל לעבוד עם קלמרי שלא מצריח המלחה לטרכון מעדיף את הקלמרי כפיתיון כותרת: בעניין: טונה שחורה כפתיון תגובה על ידי: yoelsh על יולי 24, 2018, 16:58:36 PM ללא המלחה הבשר מפריש את הריח חזק וטוב יותר
קל יותר להתעסק איתו בעיקר בהצפה כותרת: בעניין: טונה שחורה כפתיון תגובה על ידי: SHAYU** על יולי 24, 2018, 18:43:56 PM אם מדובר על בורי, כל עוד הוא טרי אין צורך להמליח אבל אחרי הקפאה חייב אחרת הבשר פשוט מתפורר בעבודה איתו.
קלנארי אף פעם לא המלחתי ולא היה צורך בכל אופן אשמח לדעת על כאלה שעבדו/עובדים עם טונה שחורה, שיטת עבודה ודגי מטרה שי כותרת: בעניין: טונה שחורה כפתיון תגובה על ידי: yoelsh על יולי 25, 2018, 05:56:05 AM אם מדובר על בורי, כל עוד הוא טרי אין צורך להמליח אבל אחרי הקפאה חייב אחרת הבשר פשוט מתפורר בעבודה איתו. קלנארי אף פעם לא המלחתי ולא היה צורך בכל אופן אשמח לדעת על כאלה שעבדו/עובדים עם טונה שחורה, שיטת עבודה ודגי מטרה שי מדובר בבורי מוקפא ועטוף בנייר כסף ועדיין לא ממליח שתמש בחוט אלסטי בלי להיתבייש כותרת: בעניין: טונה שחורה כפתיון תגובה על ידי: yoelsh על יולי 25, 2018, 05:56:34 AM אם מדובר על בורי, כל עוד הוא טרי אין צורך להמליח אבל אחרי הקפאה חייב אחרת הבשר פשוט מתפורר בעבודה איתו. קלנארי אף פעם לא המלחתי ולא היה צורך בכל אופן אשמח לדעת על כאלה שעבדו/עובדים עם טונה שחורה, שיטת עבודה ודגי מטרה שי מדובר בבורי מוקפא ועטוף בנייר כסף ועדיין לא ממליח שתמש בחוט אלסטי בלי להיתבייש כותרת: בעניין: טונה שחורה כפתיון תגובה על ידי: אמיתי על יולי 25, 2018, 10:07:16 AM אני משתמש בטונית לבולוס,
אני מפלט אותה ויוצר פילה אחרי זה אני מוריד עוד בשר מהפילה עד סנטימטר אחד מהעור הכוונה להוריד את הבשר העודף, ואז ממליח במסננת של פסטה בכיור העור הוא הכי חשוב הוא ניהיה נקודת עיגון חזקה לקרס בים אני חותך לגודל המתאים לקרס כותרת: בעניין: טונה שחורה כפתיון תגובה על ידי: SHAYU** על יולי 25, 2018, 10:47:40 AM תודה אמיתי,
אכן הפילה עבה מאוד, ,שאלה של תימני ...את הבשר העודף אי אפשר גם להמליח ולהשתמש? tongu9; אגב כפתיון היא רלוונטית לכל סוגי הדגים? מטרגט משהו יותר ספציפי ( כמו קלמארי לטרכון\בורי לגומבר וכו) שי כותרת: בעניין: טונה שחורה כפתיון תגובה על ידי: Fish על יולי 25, 2018, 13:27:53 PM מנסיוני עם טונה שחורה (וגם עם סקומברי/מקרל) : אחלה פתיונות שמתאימים לחורף כשהמים קרים והדגים מחפשים מזון שומני. אפשרי להמליח (מומלץ ביותר!). אם אתה דג עם בוס ללא הטלה חזקה או מוריד חוט בבורות, אל תמליח, כיוון שאין מכה של הטלה. אבל אם אתה זורק עם רולר, תמליח לפני ( תחתוך פילה, חובה להשאיר את העור, עם 1.5 ס"מ בשר. שים מלח גס 4 שעות בלי להחליף את המלח. שהפילטים ינוחו על כמות של עיתונים. בנוסף, שים לב שאתה לא ממליח ברמה כזאת שהפילטים יהפכו "לאבנים". המידה הרצויה זה בשר מעט צמיגי וקשיח אך מצד שני עדיין שומני ו"רטוב". אח"כ תשים במקפיא מנות, כל יציאה קח איתך כמות מוגבלת.. עוד פעם, אחלה פתיונות למגוון של דגים, בעיקר סרגוסים ולוקוסים בבורות.
כותרת: בעניין: טונה שחורה כפתיון תגובה על ידי: SHAYU** על יולי 25, 2018, 13:41:57 PM מנסיוני עם טונה שחורה (וגם עם סקומברי/מקרל) : אחלה פתיונות שמתאימים לחורף כשהמים קרים והדגים מחפשים מזון שומני. אפשרי להמליח (מומלץ ביותר!). אם אתה דג עם בוס ללא הטלה חזקה או מוריד חוט בבורות, אל תמליח, כיוון שאין מכה של הטלה. אבל אם אתה זורק עם רולר, תמליח לפני ( תחתוך פילה, חובה להשאיר את העור, עם 1.5 ס"מ בשר. שים מלח גס 4 שעות בלי להחליף את המלח. שהפילטים ינוחו על כמות של עיתונים. בנוסף, שים לב שאתה לא ממליח ברמה כזאת שהפילטים יהפכו "לאבנים". המידה הרצויה זה בשר מעט צמיגי וקשיח אך מצד שני עדיין שומני ו"רטוב". אח"כ תשים במקפיא מנות, כל יציאה קח איתך כמות מוגבלת.. עוד פעם, אחלה פתיונות למגוון של דגים, בעיקר סרגוסים ולוקוסים בבורות. תודה רבה על התשובה, היה זכור לי באמת משהו על העניין החורף והשומניות של הדג. בכל מקרה אנסה אותו לגומברים אחרי המלחה וגם לפתיונות רגילים.. שי כותרת: בעניין: טונה שחורה כפתיון תגובה על ידי: Fish על יולי 26, 2018, 08:17:46 AM מנסיוני עם טונה שחורה (וגם עם סקומברי/מקרל) : אחלה פתיונות שמתאימים לחורף כשהמים קרים והדגים מחפשים מזון שומני. אפשרי להמליח (מומלץ ביותר!). אם אתה דג עם בוס ללא הטלה חזקה או מוריד חוט בבורות, אל תמליח, כיוון שאין מכה של הטלה. אבל אם אתה זורק עם רולר, תמליח לפני ( תחתוך פילה, חובה להשאיר את העור, עם 1.5 ס"מ בשר. שים מלח גס 4 שעות בלי להחליף את המלח. שהפילטים ינוחו על כמות של עיתונים. בנוסף, שים לב שאתה לא ממליח ברמה כזאת שהפילטים יהפכו "לאבנים". המידה הרצויה זה בשר מעט צמיגי וקשיח אך מצד שני עדיין שומני ו"רטוב". אח"כ תשים במקפיא מנות, כל יציאה קח איתך כמות מוגבלת.. עוד פעם, אחלה פתיונות למגוון של דגים, בעיקר סרגוסים ולוקוסים בבורות. תודה רבה על התשובה, היה זכור לי באמת משהו על העניין החורף והשומניות של הדג. בכל מקרה אנסה אותו לגומברים אחרי המלחה וגם לפתיונות רגילים.. שי עובד בהחלט! כבר תפסתי גומבר קטן על חתיכת סקומברי וקרס מס' 4 כשחיפשתי סרגוסים secret.gif . בהחלט ימשוך את הגומברים שאוהבים בשר, ועקב השומניות והריח החזק, הטונה השחורה והסקומברי הם בהחלט בעלי נוכחות חזקה במים כותרת: בעניין: טונה שחורה כפתיון תגובה על ידי: רותם.ב על יולי 26, 2018, 08:34:09 AM דיון פשוט מחכים.
לבעלי הנסיון סקומברי בחוף חולי יניב תוצאות? הכוונה לדגים כמו מרמורים לדוגמא. ובאמת מעניין אותי למה הפתיונות האלה פחות פופולריים בחוף? או שאני מדמיין כותרת: בעניין: טונה שחורה כפתיון תגובה על ידי: Fish על יולי 27, 2018, 17:27:09 PM דיון פשוט מחכים. לבעלי הנסיון סקומברי בחוף חולי יניב תוצאות? הכוונה לדגים כמו מרמורים לדוגמא. ובאמת מעניין אותי למה הפתיונות האלה פחות פופולריים בחוף? או שאני מדמיין גם בחוף חולי מניב תוצאות (אומר מנסיון). סקומברי עובד בעיקר על סרגוסים, ויצאו גם מרמירים עליו אך הרבה פחות מסרגוסים.. ידוע לי שתפסו איתו גם לוקוסים (ראיתי בעיניים). דוראדות ודניסים פה ושם.. לגבי שכיחות הפתיון: אני חושב שבעבר לפני שניתן היה לקנות בחנויות סבידות, קלמרי וגמברי בהחלט היה שימוש יותר נפוץ, אך גם כיום ניתן לראות לא מעט שעובדים איתו בחורף (תגיע למרינה אשקלון ותראה אנשים שתופסים סרגוסים מכובדים על הפתיון הזה, כולל לוקוסים של קילו-שניים..) אם אתה מחפש *דווקא* מרמירים, פחות הייתי משתמש בו כפתיון עיקרי (אלא אם בא לך על הדרך להרוויח כמות סרגוסים.. ;) ) למרמירים במכוון, לך עם תולעים קצת "עבודה" אם אתה מתכוון להמליח אותו לצורך עמידות על הקרס, אבל בהחלט פתיון שעובד כשאחרים לא.. (וכבר היו לי לפחות שני מקרים שאני זוכר, שלידי אנשים בחוף עם תולעים, קלמרי וסבידה ואני בא עם סקומברי ו"קוטף" בזמן שאחרים לא...). שבת שלום כותרת: בעניין: טונה שחורה כפתיון תגובה על ידי: yoelsh על יולי 27, 2018, 20:16:18 PM דיון פשוט מחכים. לבעלי הנסיון סקומברי בחוף חולי יניב תוצאות? הכוונה לדגים כמו מרמורים לדוגמא. ובאמת מעניין אותי למה הפתיונות האלה פחות פופולריים בחוף? או שאני מדמיין גם בחוף חולי מניב תוצאות (אומר מנסיון). סקומברי עובד בעיקר על סרגוסים, ויצאו גם מרמירים עליו אך הרבה פחות מסרגוסים.. ידוע לי שתפסו איתו גם לוקוסים (ראיתי בעיניים). דוראדות ודניסים פה ושם.. לגבי שכיחות הפתיון: אני חושב שבעבר לפני שניתן היה לקנות בחנויות סבידות, קלמרי וגמברי בהחלט היה שימוש יותר נפוץ, אך גם כיום ניתן לראות לא מעט שעובדים איתו בחורף (תגיע למרינה אשקלון ותראה אנשים שתופסים סרגוסים מכובדים על הפתיון הזה, כולל לוקוסים של קילו-שניים..) אם אתה מחפש *דווקא* מרמירים, פחות הייתי משתמש בו כפתיון עיקרי (אלא אם בא לך על הדרך להרוויח כמות סרגוסים.. ;) ) למרמירים במכוון, לך עם תולעים קצת "עבודה" אם אתה מתכוון להמליח אותו לצורך עמידות על הקרס, אבל בהחלט פתיון שעובד כשאחרים לא.. (וכבר היו לי לפחות שני מקרים שאני זוכר, שלידי אנשים בחוף עם תולעים, קלמרי וסבידה ואני בא עם סקומברי ו"קוטף" בזמן שאחרים לא...). שבת שלום אחלה תשובה thumbUp; עם עסקינן במרמירים אז הפיתיון המועדף הוא תולעים באים בדרך כלל בלהקות לסרגוס תנסו להציף את הפיתיון אצלי זה העלה את התפיסות את הטונה השחורה לא ניסיתי אז לא יודע עד כמה הבשר עמיד לאורך זמן הבשר של הסקומברי רך מאוד לדעתי מחייב המלחה לפרק זמן מסויים כותרת: בעניין: טונה שחורה כפתיון תגובה על ידי: רותם.ב על יולי 29, 2018, 16:23:26 PM דיון פשוט מחכים. לבעלי הנסיון סקומברי בחוף חולי יניב תוצאות? הכוונה לדגים כמו מרמורים לדוגמא. ובאמת מעניין אותי למה הפתיונות האלה פחות פופולריים בחוף? או שאני מדמיין גם בחוף חולי מניב תוצאות (אומר מנסיון). סקומברי עובד בעיקר על סרגוסים, ויצאו גם מרמירים עליו אך הרבה פחות מסרגוסים.. ידוע לי שתפסו איתו גם לוקוסים (ראיתי בעיניים). דוראדות ודניסים פה ושם.. לגבי שכיחות הפתיון: אני חושב שבעבר לפני שניתן היה לקנות בחנויות סבידות, קלמרי וגמברי בהחלט היה שימוש יותר נפוץ, אך גם כיום ניתן לראות לא מעט שעובדים איתו בחורף (תגיע למרינה אשקלון ותראה אנשים שתופסים סרגוסים מכובדים על הפתיון הזה, כולל לוקוסים של קילו-שניים..) אם אתה מחפש *דווקא* מרמירים, פחות הייתי משתמש בו כפתיון עיקרי (אלא אם בא לך על הדרך להרוויח כמות סרגוסים.. ;) ) למרמירים במכוון, לך עם תולעים קצת "עבודה" אם אתה מתכוון להמליח אותו לצורך עמידות על הקרס, אבל בהחלט פתיון שעובד כשאחרים לא.. (וכבר היו לי לפחות שני מקרים שאני זוכר, שלידי אנשים בחוף עם תולעים, קלמרי וסבידה ואני בא עם סקומברי ו"קוטף" בזמן שאחרים לא...). שבת שלום כותרת: בעניין: טונה שחורה כפתיון תגובה על ידי: rafi על אפריל 22, 2019, 21:29:39 PM דיון שפספסתי משום מה... sml17;
אני משתמש בטונית לבולוס, אכן אמיתי,אני מפלט אותה ויוצר פילה אחרי זה אני מוריד עוד בשר מהפילה עד סנטימטר אחד מהעור הכוונה להוריד את הבשר העודף, ואז ממליח במסננת של פסטה בכיור העור הוא הכי חשוב הוא ניהיה נקודת עיגון חזקה לקרס בים אני חותך לגודל המתאים לקרס לא יודע אם אתה מדבר על בולוס באילת או בים התיכון, בכל אופן - בים התיכון אכן משתמשים גם לבולוס ובהחלט עובד באופן מוצלח. בצדק ציינת את נושא שמירת העור - ממלא מצוין את התפקיד שציינת... הסבר מושלם - אם כי אני הייתי פחות חרוץ ממך: מבחינתי לשים על נייר ניגוב ידיים לספיגת עודפי הנוזלים ואז לקופסה + קצת מלח בישול, וזהו. כותרת: בעניין: טונה שחורה כפתיון תגובה על ידי: MICO על מאי 11, 2020, 19:27:24 PM טונה שחורה מצוינת לפיתיון אין צורך במלח
כותרת: בעניין: טונה שחורה כפתיון תגובה על ידי: Kobiarava על מאי 11, 2020, 20:12:20 PM דיון שפספסתי משום מה... sml17; אני משתמש בטונית לבולוס, אכן אמיתי,אני מפלט אותה ויוצר פילה אחרי זה אני מוריד עוד בשר מהפילה עד סנטימטר אחד מהעור הכוונה להוריד את הבשר העודף, ואז ממליח במסננת של פסטה בכיור העור הוא הכי חשוב הוא ניהיה נקודת עיגון חזקה לקרס בים אני חותך לגודל המתאים לקרס לא יודע אם אתה מדבר על בולוס באילת או בים התיכון, בכל אופן - בים התיכון אכן משתמשים גם לבולוס ובהחלט עובד באופן מוצלח. בצדק ציינת את נושא שמירת העור - ממלא מצוין את התפקיד שציינת... הסבר מושלם - אם כי אני הייתי פחות חרוץ ממך: מבחינתי לשים על נייר ניגוב ידיים לספיגת עודפי הנוזלים ואז לקופסה + קצת מלח בישול, וזהו. רפי, אין יסודי כמו אמיתי, פדנט ברמות אחרות, והדייקנות היא נר לרגליו. מקצוען כותרת: בעניין: טונה שחורה כפתיון תגובה על ידי: fermon על יוני 09, 2020, 23:14:29 PM השיקול צריך להיות
מה הפיתיון שיעבוד הכי טוב בזמן נתון על דג נתון לכן השאלה היא איך הפיתיון הזה של חתיכות טונה בהשוואה לפיתיונות אחרים |