פורום הדיג הספורטיבי בישראל

פורומים כלליים ושרותים לחברים => פינת המטבח והמתכונים => נושא נשלח על ידי: shragam על יולי 14, 2017, 18:50:14 PM



כותרת: סלמון בלימון
תגובה על ידי: shragam על יולי 14, 2017, 18:50:14 PM
המצרכים:

- פילה שלם של סלמון טרי  (אין כמו דג טרי, אבל אם אין אפשר גם קפוא)
- 3 שיני שום קצוצות
- 1 לימון
- חצי ענף רוזמרין (רק עלים)
- מלח גס
- פלפל שחור גרוס
- שמן זית


אופן ההכנה:

-   לחמם את התנור ל 200 מעלות.
-   לגרד את קליפת הלימון
-   לפרוס חצי לימון לפרוסות דקות וכל פרוסה לחצי.
-   לשמן מעט תבנית ולהניח עליה את נתח הפילה עם העור למטה. אם הפילה ארוך מדי, לחתוך אותו לשני חצאים שיכנס לתבנית.
-   לפזר על הדג את השום הכתוש וגרד הלימון.
-   לפזר פלפל שחור ומלח גס לפי הטעם.
-   להניח את חצאי פרוסות הלימון על הדג.
-   לפזר מעט עלי רוזמרין.
-   למזוג מעט שמן זית על הנתחים.

(http://up416.siz.co.il/up3/q4mntunv2zwn.jpg) (http://www.siz.co.il/)

-   להכניס את התבנית עם הדג לתנור ל 10 דק.
-   לאחר 10 דק' לבדוק עם מזלג אם הדג מוכן (הדג צריך להיות עסיסי ועדיף כמעט מוכן).
-   במידה וצריך לבשל עוד קצת, יש להוסיף 3-4 דק ולבדוק שוב. (הדג ממשיך להתבשל בחום שלו גם כשהוא יוצא מהתנור).

(http://up416.siz.co.il/up3/wwjzymyhdzzc.jpg) (http://www.siz.co.il/)

-   ניתן להגיש עם פירה
-   בתאבון


כותרת: בעניין: סלמון בלימון
תגובה על ידי: rafi על יולי 16, 2017, 13:33:10 PM
נראה פשוט להכנה - ובו בזמן טעים :P
שווה גם שווה לנסות...

תודה על השיתוף שרגא t39


כותרת: בעניין: סלמון בלימון
תגובה על ידי: צור. על יולי 16, 2017, 13:38:03 PM
שרגא תודה על המתכון
קל ופשוט להכנה
מאמין שגם טעים
ניסיון מובטח עם הסלמון הבא thumbUp;


כותרת: בעניין: סלמון בלימון
תגובה על ידי: דייג מתחיל11 על יולי 16, 2017, 21:07:48 PM
המצרכים:

- פילה שלם של סלמון טרי  (אין כמו דג טרי, אבל אם אין אפשר גם קפוא)
- 3 שיני שום קצוצות
- 1 לימון
- חצי ענף רוזמרין (רק עלים)
- מלח גס
- פלפל שחור גרוס
- שמן זית


אופן ההכנה:

-   לחמם את התנור ל 200 מעלות.
-   לגרד את קליפת הלימון
-   לפרוס חצי לימון לפרוסות דקות וכל פרוסה לחצי.
-   לשמן מעט תבנית ולהניח עליה את נתח הפילה עם העור למטה. אם הפילה ארוך מדי, לחתוך אותו לשני חצאים שיכנס לתבנית.
-   לפזר על הדג את השום הכתוש וגרד הלימון.
-   לפזר פלפל שחור ומלח גס לפי הטעם.
-   להניח את חצאי פרוסות הלימון על הדג.
-   לפזר מעט עלי רוזמרין.
-   למזוג מעט שמן זית על הנתחים.

(http://up416.siz.co.il/up3/q4mntunv2zwn.jpg) (http://www.siz.co.il/)

-   להכניס את התבנית עם הדג לתנור ל 10 דק.
-   לאחר 10 דק' לבדוק עם מזלג אם הדג מוכן (הדג צריך להיות עסיסי ועדיף כמעט מוכן).
-   במידה וצריך לבשל עוד קצת, יש להוסיף 3-4 דק ולבדוק שוב. (הדג ממשיך להתבשל בחום שלו גם כשהוא יוצא מהתנור).

(http://up416.siz.co.il/up3/wwjzymyhdzzc.jpg) (http://www.siz.co.il/)

-   ניתן להגיש עם פירה
-   בתאבון

שרגא סתם שתדע, אין דבר כזה בארץ סלמון טרי, סלמון טרי זה רק לתפוס בעצמך.


כותרת: בעניין: סלמון בלימון
תגובה על ידי: צור. על יולי 16, 2017, 21:11:43 PM
המצרכים:

- פילה שלם של סלמון טרי  (אין כמו דג טרי, אבל אם אין אפשר גם קפוא)
- 3 שיני שום קצוצות
- 1 לימון
- חצי ענף רוזמרין (רק עלים)
- מלח גס
- פלפל שחור גרוס
- שמן זית


אופן ההכנה:

-   לחמם את התנור ל 200 מעלות.
-   לגרד את קליפת הלימון
-   לפרוס חצי לימון לפרוסות דקות וכל פרוסה לחצי.
-   לשמן מעט תבנית ולהניח עליה את נתח הפילה עם העור למטה. אם הפילה ארוך מדי, לחתוך אותו לשני חצאים שיכנס לתבנית.
-   לפזר על הדג את השום הכתוש וגרד הלימון.
-   לפזר פלפל שחור ומלח גס לפי הטעם.
-   להניח את חצאי פרוסות הלימון על הדג.
-   לפזר מעט עלי רוזמרין.
-   למזוג מעט שמן זית על הנתחים.

(http://up416.siz.co.il/up3/q4mntunv2zwn.jpg) (http://www.siz.co.il/)

-   להכניס את התבנית עם הדג לתנור ל 10 דק.
-   לאחר 10 דק' לבדוק עם מזלג אם הדג מוכן (הדג צריך להיות עסיסי ועדיף כמעט מוכן).
-   במידה וצריך לבשל עוד קצת, יש להוסיף 3-4 דק ולבדוק שוב. (הדג ממשיך להתבשל בחום שלו גם כשהוא יוצא מהתנור).

(http://up416.siz.co.il/up3/wwjzymyhdzzc.jpg) (http://www.siz.co.il/)

-   ניתן להגיש עם פירה
-   בתאבון

שרגא סתם שתדע, אין דבר כזה בארץ סלמון טרי, סלמון טרי זה רק לתפוס בעצמך.
רק שתדע שיש סלמון טרי
כל דג שמגיע לשוק/סופר כשהוא לא קפו או מעובד מעושן /  כבוש הוא דג טרי


כותרת: בעניין: סלמון בלימון
תגובה על ידי: אברהם כהן על יולי 16, 2017, 21:33:58 PM

רק שתדע שיש סלמון טרי
כל דג שמגיע לשוק/סופר כשהוא לא קפו או מעובד מעושן /  כבוש הוא דג טרי


הסלומונים שמגיעים לארץ הם מנורבגיה, והם מגיעים עטופים בקרח מכל הכיוונים, אבל עדיין נחשבים טריים כי הם ממש בני כמה ימים בלבד - אם אני לא טועה 3 ימים.


כותרת: בעניין: סלמון בלימון
תגובה על ידי: צור. על יולי 16, 2017, 21:37:07 PM

רק שתדע שיש סלמון טרי
כל דג שמגיע לשוק/סופר כשהוא לא קפו או מעובד מעושן /  כבוש הוא דג טרי


הסלומונים שמגיעים לארץ הם מנורבגיה, והם מגיעים עטופים בקרח מכל הכיוונים, אבל עדיין נחשבים טריים כי הם ממש בני כמה ימים בלבד - אם אני לא טועה 3 ימים.
יש הבדל בין דג טרי שעטוף בקרח למטרת שמירה על טריות
לבים דג שמגיע קפוא


כותרת: בעניין: סלמון בלימון
תגובה על ידי: אברהם כהן על יולי 16, 2017, 21:46:07 PM

רק שתדע שיש סלמון טרי
כל דג שמגיע לשוק/סופר כשהוא לא קפו או מעובד מעושן /  כבוש הוא דג טרי


הסלומונים שמגיעים לארץ הם מנורבגיה, והם מגיעים עטופים בקרח מכל הכיוונים, אבל עדיין נחשבים טריים כי הם ממש בני כמה ימים בלבד - אם אני לא טועה 3 ימים.
יש הבדל בין דג טרי שעטוף בקרח למטרת שמירה על טריות
לבים דג שמגיע קפוא

בס"ד

ברור שיש בזה הבדל - לא אמרתי שיש הבדל!!!
בכל אופן למי שמעוניין לדעת קצת על הסלמון מוזמן לקרוא קצת כאן:
https://www.haaretz.co.il/food/fish-and-seafood/1.3618333
ושלא תחשבו שאת דג הסלמון שמביאים ושאוכלים כאן הוא בריא באמת כמו שסלמון באמת צריך להיות.


כותרת: בעניין: סלמון בלימון
תגובה על ידי: shragam על יולי 16, 2017, 21:58:39 PM

רק שתדע שיש סלמון טרי
כל דג שמגיע לשוק/סופר כשהוא לא קפו או מעובד מעושן /  כבוש הוא דג טרי


הסלומונים שמגיעים לארץ הם מנורבגיה, והם מגיעים עטופים בקרח מכל הכיוונים, אבל עדיין נחשבים טריים כי הם ממש בני כמה ימים בלבד - אם אני לא טועה 3 ימים.
יש הבדל בין דג טרי שעטוף בקרח למטרת שמירה על טריות
לבים דג שמגיע קפוא

בס"ד

ברור שיש בזה הבדל - לא אמרתי שיש הבדל!!!
בכל אופן למי שמעוניין לדעת קצת על הסלמון מוזמן לקרוא קצת כאן:
https://www.haaretz.co.il/food/fish-and-seafood/1.3618333
ושלא תחשבו שאת דג הסלמון שמביאים ושאוכלים כאן הוא בריא באמת כמו שסלמון באמת צריך להיות.

זה סלמון מגידול מן הסתם, לא כמו סלמון טבע, אבל בטוח יותר בריא וטעים מהקפואים והמעובדים ;)


כותרת: בעניין: סלמון בלימון
תגובה על ידי: Marat Matzkin על יולי 16, 2017, 22:24:31 PM
פשוט יאמי  blow; מה זה משנה קפוא או טרי, למרות שמה שמגיע מחו"ל וכתוב "טרי", אז זה טרי!
תודה על השיתוף  t39 וזה מה שחשוב !

מארט  thumbUp;


כותרת: בעניין: סלמון בלימון
תגובה על ידי: ilan62 על יולי 28, 2017, 11:48:42 AM
ניראה יאמי יאמי צריך ליבדוק 049s;

תודה רבה


כותרת: בעניין: סלמון בלימון
תגובה על ידי: אסלן על יולי 30, 2017, 07:15:26 AM
 :P br:


כותרת: בעניין: סלמון בלימון
תגובה על ידי: UZIK על יולי 30, 2017, 07:54:56 AM
המתכון ניראה אחלה - ננסה
בקשר לסלמונים ביבוא
יש לי קצת מידע
כי אני עובד בחברת תעופה שמביאה אותם לארץ
יש לנו פעם בשבוע טיסה ישירה מאוסלו עם 70-80 טון דגים
ועוד 3 פעמים בשבוע אנחנו מבאים סלמונים מקוררים (טריים)
בכמיות גדולות .זמן מכירה מקסימלי 5 ימים נימדד מיום התפיסה.
דג מצונן אסור לסופר או ליבואן להקפיא אותו .
לכן אפשר למצא לעיתים דגים מצוננים במחיר נמוך מהקפואים
כמובן שדג מצונן יהיה טעים יותר מהקפוא.

עוזי