כותרת: סלמון בלימון תגובה על ידי: shragam על יולי 14, 2017, 18:50:14 PM המצרכים:
- פילה שלם של סלמון טרי (אין כמו דג טרי, אבל אם אין אפשר גם קפוא) - 3 שיני שום קצוצות - 1 לימון - חצי ענף רוזמרין (רק עלים) - מלח גס - פלפל שחור גרוס - שמן זית אופן ההכנה: - לחמם את התנור ל 200 מעלות. - לגרד את קליפת הלימון - לפרוס חצי לימון לפרוסות דקות וכל פרוסה לחצי. - לשמן מעט תבנית ולהניח עליה את נתח הפילה עם העור למטה. אם הפילה ארוך מדי, לחתוך אותו לשני חצאים שיכנס לתבנית. - לפזר על הדג את השום הכתוש וגרד הלימון. - לפזר פלפל שחור ומלח גס לפי הטעם. - להניח את חצאי פרוסות הלימון על הדג. - לפזר מעט עלי רוזמרין. - למזוג מעט שמן זית על הנתחים. (http://up416.siz.co.il/up3/q4mntunv2zwn.jpg) (http://www.siz.co.il/) - להכניס את התבנית עם הדג לתנור ל 10 דק. - לאחר 10 דק' לבדוק עם מזלג אם הדג מוכן (הדג צריך להיות עסיסי ועדיף כמעט מוכן). - במידה וצריך לבשל עוד קצת, יש להוסיף 3-4 דק ולבדוק שוב. (הדג ממשיך להתבשל בחום שלו גם כשהוא יוצא מהתנור). (http://up416.siz.co.il/up3/wwjzymyhdzzc.jpg) (http://www.siz.co.il/) - ניתן להגיש עם פירה - בתאבון כותרת: בעניין: סלמון בלימון תגובה על ידי: rafi על יולי 16, 2017, 13:33:10 PM נראה פשוט להכנה - ובו בזמן טעים :P
שווה גם שווה לנסות... תודה על השיתוף שרגא t39 כותרת: בעניין: סלמון בלימון תגובה על ידי: צור. על יולי 16, 2017, 13:38:03 PM שרגא תודה על המתכון
קל ופשוט להכנה מאמין שגם טעים ניסיון מובטח עם הסלמון הבא thumbUp; כותרת: בעניין: סלמון בלימון תגובה על ידי: דייג מתחיל11 על יולי 16, 2017, 21:07:48 PM המצרכים: שרגא סתם שתדע, אין דבר כזה בארץ סלמון טרי, סלמון טרי זה רק לתפוס בעצמך.- פילה שלם של סלמון טרי (אין כמו דג טרי, אבל אם אין אפשר גם קפוא) - 3 שיני שום קצוצות - 1 לימון - חצי ענף רוזמרין (רק עלים) - מלח גס - פלפל שחור גרוס - שמן זית אופן ההכנה: - לחמם את התנור ל 200 מעלות. - לגרד את קליפת הלימון - לפרוס חצי לימון לפרוסות דקות וכל פרוסה לחצי. - לשמן מעט תבנית ולהניח עליה את נתח הפילה עם העור למטה. אם הפילה ארוך מדי, לחתוך אותו לשני חצאים שיכנס לתבנית. - לפזר על הדג את השום הכתוש וגרד הלימון. - לפזר פלפל שחור ומלח גס לפי הטעם. - להניח את חצאי פרוסות הלימון על הדג. - לפזר מעט עלי רוזמרין. - למזוג מעט שמן זית על הנתחים. (http://up416.siz.co.il/up3/q4mntunv2zwn.jpg) (http://www.siz.co.il/) - להכניס את התבנית עם הדג לתנור ל 10 דק. - לאחר 10 דק' לבדוק עם מזלג אם הדג מוכן (הדג צריך להיות עסיסי ועדיף כמעט מוכן). - במידה וצריך לבשל עוד קצת, יש להוסיף 3-4 דק ולבדוק שוב. (הדג ממשיך להתבשל בחום שלו גם כשהוא יוצא מהתנור). (http://up416.siz.co.il/up3/wwjzymyhdzzc.jpg) (http://www.siz.co.il/) - ניתן להגיש עם פירה - בתאבון כותרת: בעניין: סלמון בלימון תגובה על ידי: צור. על יולי 16, 2017, 21:11:43 PM המצרכים: שרגא סתם שתדע, אין דבר כזה בארץ סלמון טרי, סלמון טרי זה רק לתפוס בעצמך.- פילה שלם של סלמון טרי (אין כמו דג טרי, אבל אם אין אפשר גם קפוא) - 3 שיני שום קצוצות - 1 לימון - חצי ענף רוזמרין (רק עלים) - מלח גס - פלפל שחור גרוס - שמן זית אופן ההכנה: - לחמם את התנור ל 200 מעלות. - לגרד את קליפת הלימון - לפרוס חצי לימון לפרוסות דקות וכל פרוסה לחצי. - לשמן מעט תבנית ולהניח עליה את נתח הפילה עם העור למטה. אם הפילה ארוך מדי, לחתוך אותו לשני חצאים שיכנס לתבנית. - לפזר על הדג את השום הכתוש וגרד הלימון. - לפזר פלפל שחור ומלח גס לפי הטעם. - להניח את חצאי פרוסות הלימון על הדג. - לפזר מעט עלי רוזמרין. - למזוג מעט שמן זית על הנתחים. (http://up416.siz.co.il/up3/q4mntunv2zwn.jpg) (http://www.siz.co.il/) - להכניס את התבנית עם הדג לתנור ל 10 דק. - לאחר 10 דק' לבדוק עם מזלג אם הדג מוכן (הדג צריך להיות עסיסי ועדיף כמעט מוכן). - במידה וצריך לבשל עוד קצת, יש להוסיף 3-4 דק ולבדוק שוב. (הדג ממשיך להתבשל בחום שלו גם כשהוא יוצא מהתנור). (http://up416.siz.co.il/up3/wwjzymyhdzzc.jpg) (http://www.siz.co.il/) - ניתן להגיש עם פירה - בתאבון כל דג שמגיע לשוק/סופר כשהוא לא קפו או מעובד מעושן / כבוש הוא דג טרי כותרת: בעניין: סלמון בלימון תגובה על ידי: אברהם כהן על יולי 16, 2017, 21:33:58 PM רק שתדע שיש סלמון טרי כל דג שמגיע לשוק/סופר כשהוא לא קפו או מעובד מעושן / כבוש הוא דג טרי הסלומונים שמגיעים לארץ הם מנורבגיה, והם מגיעים עטופים בקרח מכל הכיוונים, אבל עדיין נחשבים טריים כי הם ממש בני כמה ימים בלבד - אם אני לא טועה 3 ימים. כותרת: בעניין: סלמון בלימון תגובה על ידי: צור. על יולי 16, 2017, 21:37:07 PM רק שתדע שיש סלמון טרי כל דג שמגיע לשוק/סופר כשהוא לא קפו או מעובד מעושן / כבוש הוא דג טרי הסלומונים שמגיעים לארץ הם מנורבגיה, והם מגיעים עטופים בקרח מכל הכיוונים, אבל עדיין נחשבים טריים כי הם ממש בני כמה ימים בלבד - אם אני לא טועה 3 ימים. לבים דג שמגיע קפוא כותרת: בעניין: סלמון בלימון תגובה על ידי: אברהם כהן על יולי 16, 2017, 21:46:07 PM רק שתדע שיש סלמון טרי כל דג שמגיע לשוק/סופר כשהוא לא קפו או מעובד מעושן / כבוש הוא דג טרי הסלומונים שמגיעים לארץ הם מנורבגיה, והם מגיעים עטופים בקרח מכל הכיוונים, אבל עדיין נחשבים טריים כי הם ממש בני כמה ימים בלבד - אם אני לא טועה 3 ימים. לבים דג שמגיע קפוא בס"ד ברור שיש בזה הבדל - לא אמרתי שיש הבדל!!! בכל אופן למי שמעוניין לדעת קצת על הסלמון מוזמן לקרוא קצת כאן: https://www.haaretz.co.il/food/fish-and-seafood/1.3618333 ושלא תחשבו שאת דג הסלמון שמביאים ושאוכלים כאן הוא בריא באמת כמו שסלמון באמת צריך להיות. כותרת: בעניין: סלמון בלימון תגובה על ידי: shragam על יולי 16, 2017, 21:58:39 PM רק שתדע שיש סלמון טרי כל דג שמגיע לשוק/סופר כשהוא לא קפו או מעובד מעושן / כבוש הוא דג טרי הסלומונים שמגיעים לארץ הם מנורבגיה, והם מגיעים עטופים בקרח מכל הכיוונים, אבל עדיין נחשבים טריים כי הם ממש בני כמה ימים בלבד - אם אני לא טועה 3 ימים. לבים דג שמגיע קפוא בס"ד ברור שיש בזה הבדל - לא אמרתי שיש הבדל!!! בכל אופן למי שמעוניין לדעת קצת על הסלמון מוזמן לקרוא קצת כאן: https://www.haaretz.co.il/food/fish-and-seafood/1.3618333 ושלא תחשבו שאת דג הסלמון שמביאים ושאוכלים כאן הוא בריא באמת כמו שסלמון באמת צריך להיות. כותרת: בעניין: סלמון בלימון תגובה על ידי: Marat Matzkin על יולי 16, 2017, 22:24:31 PM פשוט יאמי blow; מה זה משנה קפוא או טרי, למרות שמה שמגיע מחו"ל וכתוב "טרי", אז זה טרי!
תודה על השיתוף t39 וזה מה שחשוב ! מארט thumbUp; כותרת: בעניין: סלמון בלימון תגובה על ידי: ilan62 על יולי 28, 2017, 11:48:42 AM ניראה יאמי יאמי צריך ליבדוק 049s;
תודה רבה כותרת: בעניין: סלמון בלימון תגובה על ידי: אסלן על יולי 30, 2017, 07:15:26 AM :P br:
כותרת: בעניין: סלמון בלימון תגובה על ידי: UZIK על יולי 30, 2017, 07:54:56 AM המתכון ניראה אחלה - ננסה
בקשר לסלמונים ביבוא יש לי קצת מידע כי אני עובד בחברת תעופה שמביאה אותם לארץ יש לנו פעם בשבוע טיסה ישירה מאוסלו עם 70-80 טון דגים ועוד 3 פעמים בשבוע אנחנו מבאים סלמונים מקוררים (טריים) בכמיות גדולות .זמן מכירה מקסימלי 5 ימים נימדד מיום התפיסה. דג מצונן אסור לסופר או ליבואן להקפיא אותו . לכן אפשר למצא לעיתים דגים מצוננים במחיר נמוך מהקפואים כמובן שדג מצונן יהיה טעים יותר מהקפוא. עוזי |