כותרת: גמברי קפוא או טרי ? תגובה על ידי: לישי על דצמבר 21, 2015, 20:21:55 PM שלום לחברי הפורום היקרים.
רציתי לשאול האם יש משמעות קריטית לשימוש בגמברי טרי או קפוא על פי נסיונכם? האם הגמברי הקפוא והמקולף שמוכרים בחנויות נותן תמורה כמו השלם טרי ? ובנוסף לזה האם התשובות שלכם נכונות גם לגבי קלאמרי קפוא ? כותרת: בעניין: גמברי קפוא או טרי ? תגובה על ידי: xRoronoax(רן) על דצמבר 21, 2015, 21:26:48 PM אני עובד רק עם טרי
הנקי בכלל לא באותו מה הוא לא מסריח במים באותו אופן של הטרי כותרת: בעניין: גמברי קפוא או טרי ? תגובה על ידי: rafi על דצמבר 21, 2015, 23:02:04 PM דגתי עשרות שנים עם גמברי וגם עם קלמארי..
קפוא, טרי, ממוחזר, בכל הורסיות... התשובה מורכבת: *ראשית, תלוי מה דג המטרה - יש דגים יותר בררנים ופחות בררנים... *שנית, שאלת השאלות היא מה היה מצב הגמברי כשהוקפא: אם נקנה טרי (טרי טרי - לא טרי מסריח), הורדת ראשים והקפאה - נשמר חודשים כמו טרי. *דבר שלישי, תלוי בסוג הגמברי: יש מקריסטל וסוג מסוים של ורוד בינוני ויפה - נשמר מצוין, ויש למשל את אלו עם הראש המאוד גדול יחסית ולרוב פלוס בטן מלאת ביצים - נוטים להסריח מהר. *כעקרון, גמברי טוב שנרכש במצב טרי - גם למראה וגם מבחינת ריח, מחייב לשמור עליו במהלך הדיג - לשים בקופסה בצידנית בצל ולא בשמש או בחום, כך אפשר בסוף הדיג לקלף ולהשתמש גם שוב. *כעקרון, לא מתלהב לרכוש גמברי קפוא אלא אם אתה מכיר את המוכר ווידאת מולו שהוא הקפיא טרי. אם הקפיא גמברי ירוד - מיובש או מסריח - אתה בבעיה... לגבי קלמרי, רק אם הוקפא טרי יחסית, אחרי הפשרה אחת לא אוהב למחזרו - לרוב הבחנתי כי מחזור הקלמרי גורם לו לקבל הרבה פחות תקיפות מאשר טרי או "הופשר לראשונה", גם כאן ממש לא הייתי ממהר לקנות קפוא - כי אולי הוקפא כשהוא ישן, תלוי בהכרות בעל החנות. מה דגי המטרה שלך? כותרת: בעניין: גמברי קפוא או טרי ? תגובה על ידי: צור. על דצמבר 21, 2015, 23:30:12 PM דגתי עשרות שנים עם גמברי וגם עם קלמארי.. רפי לדעתי הבחור מדבר על הגמברי הקפוא שמוכרים בסופריםקפוא, טרי, ממוחזר, בכל הורסיות... התשובה מורכבת: *ראשית, תלוי מה דג המטרה - יש דגים יותר בררנים ופחות בררנים... *שנית, שאלת השאלות היא מה היה מצב הגמברי כשהוקפא: אם נקנה טרי (טרי טרי - לא טרי מסריח), הורדת ראשים והקפאה - נשמר חודשים כמו טרי. *דבר שלישי, תלוי בסוג הגמברי: יש מקריסטל וסוג מסוים של ורוד בינוני ויפה - נשמר מצוין, ויש למשל את אלו עם הראש המאוד גדול יחסית ולרוב פלוס בטן מלאת ביצים - נוטים להסריח מהר. *כעקרון, גמברי טוב שנרכש במצב טרי - גם למראה וגם מבחינת ריח, מחייב לשמור עליו במהלך הדיג - לשים בקופסה בצידנית בצל ולא בשמש או בחום, כך אפשר בסוף הדיג לקלף ולהשתמש גם שוב. *כעקרון, לא מתלהב לרכוש גמברי קפוא אלא אם אתה מכיר את המוכר ווידאת מולו שהוא הקפיא טרי. אם הקפיא גמברי ירוד - מיובש או מסריח - אתה בבעיה... לגבי קלמרי, רק אם הוקפא טרי יחסית, אחרי הפשרה אחת לא אוהב למחזרו - לרוב הבחנתי כי מחזור הקלמרי גורם לו לקבל הרבה פחות תקיפות מאשר טרי או "הופשר לראשונה", גם כאן ממש לא הייתי ממהר לקנות קפוא - כי אולי הוקפא כשהוא ישן, תלוי בהכרות בעל החנות. מה דגי המטרה שלך? אם כן מדובר בגמברי שמיועד למאכל ולכן יהיה במצב טוב ולא מסריח ויתאים לדייג אבל ויש אבל גדול חשוב להקפיד ולבדוק שמדובר בגמברי שלא עבר בישול / חליטה דבר זה יצוין על גבי האריזה גמברי שעבר בישול / חליטה יהיה פחות טוב כותרת: בעניין: גמברי קפוא או טרי ? תגובה על ידי: mshark על דצמבר 21, 2015, 23:39:00 PM למרות שכולם ממליצים על הקריסטל אני דווקא מעדיף את הגמברי טייגר , קונה אותו מהשוק אחרי שכבר הורידו לו הראש ,ככה אתה מקבל משקל נקי, יש לי הרבה תקיפות עליו.
בנוסף יש גמברי שנקרא גרדת(לא יודע למה קוראים לו ככה) עוד יותר מומלץ(בדר"כ בקיץ יש אותו בשוק) , תופרים אותו שלם בלי לקלף (חתיכות מאוד קטנות) לגבי הגמברי הקפוא הנקי שמוכרים פעם השתמשתי בו היו פחות תקיפות. כותרת: בעניין: גמברי קפוא או טרי ? תגובה על ידי: לישי על דצמבר 22, 2015, 07:33:46 AM בוקר טוב לכולם.
תודה על התשובות הנפלאות והמנומקות! דגי המטרה הם בגדול לוקוסים כותרת: בעניין: גמברי קפוא או טרי ? תגובה על ידי: mshark על דצמבר 22, 2015, 07:44:13 AM ללוקסים מומלץ בחום גרדת\קלמרי, אבל אין כמו לתפור סרגוס\ברקן חי(לדעתי)
כותרת: בעניין: גמברי קפוא או טרי ? תגובה על ידי: לישי על דצמבר 22, 2015, 09:18:35 AM מה הסגנון תפירה שלכם?
גמברי שלם או בחלקים? כותרת: בעניין: גמברי קפוא או טרי ? תגובה על ידי: yoelsh על דצמבר 22, 2015, 14:15:02 PM אני אוהב להישתמש בגומברי כפיתיון , ורוכש רק מהשוק עם הקליפה
תוך כדי דייג מחליט עם להוריד את הקליפה או להשאיר אותה לא אוהב את הגומברי הקפוא בסופרים הוא פחות טוב בשוק יש גם את המקולפים לפי מה שידוע לי זה מיובא וגם הם פחות טובים ללוקוסים גומברים וכדומה (דגים גדולים ) תופר גומברי שלם עם מחט יעודית לדגים קטנים כגון סרגוסים מרמירים חתיחות קטנות של גומברי כותרת: בעניין: גמברי קפוא או טרי ? תגובה על ידי: (אלון) על דצמבר 22, 2015, 15:15:01 PM תסלחו לי על הסטיה מהנושא
כל עוד יש מי שיקנה גמברי יהיה גם מי שיספק אותו ולצערנו מי שמספק את הגמברי אלה הם הטרולים בלבד!!! בשביל 10 קילו גמברי הטרולים משמידים עשרות וגם מאות קילוגרמים של דגיגים אז כל עוד אתם קונים גמברי אל תתלוננו על הטרולים שהורסים את הים mad3; mad3; mad3; הגיע הזמן לעבור לפתיונות אחרים ולא פחות טובים אני כבר 20 שנה לא קונה גמברי אני עובד בעיקר עם קלמרי סבידות וקישקע של עוף שהוא ממש לא פחות טוב מגמברי תזכרו הכל עינין של היציע וביקוש כל עוד יש ביקוש יהיה מי שיציע תפסיקו לקנות גמברי הצרכנים העיקריים של הגמברי זה ציבור הדיגים החובבים שבוכים על הרס הים ע"י זה שמספק להם את הגמברי כותרת: בעניין: גמברי קפוא או טרי ? תגובה על ידי: MOTI-M על דצמבר 22, 2015, 16:37:52 PM לא יודע מה להגיד לכם אבל אני מעדיף לדוג ללא גמברי , לא אוהב את הפיתיון
מה שמחליף לי את הגמברי זה תולעים עובדים הרבה יותר טוב , גמברי תמיד טוב טרי אבל גם קפוא עובד לא פחות טוב ,רק הבעיה שאני לא אוהב לדוג עם גמברי כי צריך כל הזמן לתפור את הפיתיון בחוט אלסטי . כותרת: בעניין: גמברי קפוא או טרי ? תגובה על ידי: mshark על דצמבר 23, 2015, 08:00:11 AM תסלחו לי על הסטיה מהנושא כל עוד יש מי שיקנה גמברי יהיה גם מי שיספק אותו ולצערנו מי שמספק את הגמברי אלה הם הטרולים בלבד!!! בשביל 10 קילו גמברי הטרולים משמידים עשרות וגם מאות קילוגרמים של דגיגים אז כל עוד אתם קונים גמברי אל תתלוננו על הטרולים שהורסים את הים mad3; mad3; mad3; הגיע הזמן לעבור לפתיונות אחרים ולא פחות טובים אני כבר 20 שנה לא קונה גמברי אני עובד בעיקר עם קלמרי סבידות וקישקע של עוף שהוא ממש לא פחות טוב מגמברי תזכרו הכל עינין של היציע וביקוש כל עוד יש ביקוש יהיה מי שיציע תפסיקו לקנות גמברי הצרכנים העיקריים של הגמברי זה ציבור הדיגים החובבים שבוכים על הרס הים ע"י זה שמספק להם את הגמברי מאוד מבין אותך אבל אנחנו (דייגי הספורט) לא בדיוק נעצור את השימוש,אם אני קונה חצי קילו כל חודשיים אז מסעדות בינוניות קונות עשרות קילו ביום, באיזור המרכז יש מאות מסעדות או דוחנים שמוכרים גמברי מטוגן... כותרת: בעניין: גמברי קפוא או טרי ? תגובה על ידי: mshark על דצמבר 23, 2015, 08:03:33 AM לא יודע מה להגיד לכם אבל אני מעדיף לדוג ללא גמברי , לא אוהב את הפיתיון מה שמחליף לי את הגמברי זה תולעים עובדים הרבה יותר טוב , גמברי תמיד טוב טרי אבל גם קפוא עובד לא פחות טוב ,רק הבעיה שאני לא אוהב לדוג עם גמברי כי צריך כל הזמן לתפור את הפיתיון בחוט אלסטי . אם אני מכניס תולעים הביתה , אשתי זורקת אותם עם כל החכות שלי, לגמברי יש לי איזור סטרלי במקפיא שהיא יודעת לא לפתוח. כותרת: בעניין: גמברי קפוא או טרי ? תגובה על ידי: MOTI-M על דצמבר 23, 2015, 08:19:21 AM לא יודע מה להגיד לכם אבל אני מעדיף לדוג ללא גמברי , לא אוהב את הפיתיון מה שמחליף לי את הגמברי זה תולעים עובדים הרבה יותר טוב , גמברי תמיד טוב טרי אבל גם קפוא עובד לא פחות טוב ,רק הבעיה שאני לא אוהב לדוג עם גמברי כי צריך כל הזמן לתפור את הפיתיון בחוט אלסטי . אם אני מכניס תולעים הביתה , אשתי זורקת אותם עם כל החכות שלי, לגמברי יש לי איזור סטרלי במקפיא שהיא יודעת לא לפתוח. היה לי את זה פעם ,קניתי תולעים ואשתי זרקה אותם לפח , אני שמח יש לי תולעים במקרר מכין את הציוד , הולך למקרר ואין תולעים אומר לעצמי אבל רק אתמול קניתי איפה הם כמובן שעולה לי בראש לשאול את אשתי , זרקתי אותם למה ????? פעם אחרונה שאתה מכניס למקרר תולעים , אבל זה כבר הסטוריה היום נכנסים חופשי secret.gif במקום שהיא החליטה ;) כותרת: בעניין: גמברי קפוא או טרי ? תגובה על ידי: rafi על דצמבר 23, 2015, 11:16:53 AM בוקר טוב לכולם. תודה על התשובות הנפלאות והמנומקות! דגי המטרה הם בגדול לוקוסים אין בעד מה, זו אחת ממטרות הפורום, זה יעודו... shake2; אם דגי המטרה הם לוקוסים, שידועים כבעלי פה גדול ולדעתי יעדיפו קריסטל, ממליץ חד משמעית על גמברי קריסטל גדול, טרי או שהוקפא טרי, לא מקולף (לצמצם כרסום ע"י קטנים), או קלמארי/סבידה קטן/ה עד בינוני/ת או ראש קלמארי/סבדה גדול/ה, טרי או שהוקפא טרי והופשר. כותרת: בעניין: גמברי קפוא או טרי ? תגובה על ידי: rafi על דצמבר 23, 2015, 11:21:28 AM תסלחו לי על הסטיה מהנושא כל עוד יש מי שיקנה גמברי יהיה גם מי שיספק אותו ולצערנו מי שמספק את הגמברי אלה הם הטרולים בלבד!!! בשביל 10 קילו גמברי הטרולים משמידים עשרות וגם מאות קילוגרמים של דגיגים אז כל עוד אתם קונים גמברי אל תתלוננו על הטרולים שהורסים את הים mad3; mad3; mad3; הגיע הזמן לעבור לפתיונות אחרים ולא פחות טובים אני כבר 20 שנה לא קונה גמברי אני עובד בעיקר עם קלמרי סבידות וקישקע של עוף שהוא ממש לא פחות טוב מגמברי תזכרו הכל עינין של היציע וביקוש כל עוד יש ביקוש יהיה מי שיציע תפסיקו לקנות גמברי הצרכנים העיקריים של הגמברי זה ציבור הדיגים החובבים שבוכים על הרס הים ע"י זה שמספק להם את הגמברי יש טעם רב בדבריך בנצי ויש גם הגיון... יחד עם זאת, כמות הגמברי קטנה יחסית ויש ביקוש רב לגמברי לאכילה, גם אם הספורטיביים לא ייקנו גמברי - מקסימום המחיר ירד קצת, אך לצערנו הם ימשיכו.. ואם לא על גמברי אז ילכו לחפש להקות דגים באזור אחר... כותרת: בעניין: גמברי קפוא או טרי ? תגובה על ידי: סאמח איוב על דצמבר 23, 2015, 15:36:14 PM אישית ממליץ על קלמארי טרי ובכל העונות במיוחד לבולוס, עוד לא ראיתי יתרון לגמברי חוץ מדיג סרגוסים ומנורי. ללוקסים הייתי משתמש בקרס גדולה, תלוי בגודל הדגים שאני מצפה להם, אבל לא פחות מקרס מס 1, תשחיל על הקרס פרוסת קלמארי טרי מסודרת טוב.
אם אתה על הסירה אז יש שתי שיטות לתרגוט לוקוסים. או שאתה משחרר חוט כמו בולוס רגיל, אבל לא למרחקים. או אם יש מספיק מקום לעוד מקל אתה שם קרס גדולה עם פתיון מתחת למשקולת, מוריד וכשמגיע לרצפה אוסף 2-3 מ וסוגר את הקשת וממתין לכיפוף. אם אתה משתמש בסירקל אל תתן הוק סט פשוט גלגל עד שהדג על הסירה . אישית תפסתי חתיכות יפות בשיטה זו באזור ראש הכרמל. אם אתה דג מהחוף, אז מפנה אותך למאמר מיוחד שכתב YAKIR על דייג לוקוסים מהחוף/מזח: http://www.israelsportfishing.co.il/index.php?option=com_content&view=article&id=3408:2015-05-21-10-03-30&catid=136:2011-08-15-16-37-05&Itemid=204 |