פורום הדיג הספורטיבי בישראל

הוואי הפורום, שמירת הים ודיני דיג => על החוף => נושא נשלח על ידי: zinger על אוקטובר 15, 2015, 14:12:48 PM



כותרת: טריות בשר \ דגים משרד הבריאות
תגובה על ידי: zinger על אוקטובר 15, 2015, 14:12:48 PM
בשר עופות ודגים


בשר, עוף ודגים הם מזונות שבאופן טבעי עלולים להכיל  חיידקים גורמי מחלה.     

מניעת מחלות שמקורן במזונות אלה תלויה בשמירה והקפדה על כל הכללים המפורטים להלן, החל משלב הקניה, דרך האחסון והטיפול בבית.
 
 
קניה נכונה של בשר עוף ודגים
רכשו רק מוצרים בעלי סימון ברור של תאריך אחרון לשימוש
במוצרים ארוזים מראש בדקו כי לא חלף התאריך האחרון לשיווק.
ברכישת מזון נא (לא מבושל), שאינו ארוז מראש בקצביה, בקשו מהקצב להציג תווית מקורית של המוצר לרבות סימון ברור של התאריך האחרון לשימוש.
רכשו רק במקומות ממוזגים, מוארים ונקיים בלבד.
רכשו רק במקומות בהם העובדים לבושים בלבוש נקי ומסודר.
רכשו בשר או עוף נאים (לא מבושלים), שנטחנו לעיניכם בלבד או רק אם הם ארוזים ומסומנים בלבד.
רכשו רק מוצרים בעלי  מראה, צבע וריח אופייניים.
לדגים יש סימנים מיוחדים לטריות שמומלץ להתייחס אליהם (ראו בהמשך)
רכשו רק מוצרים המאוחסנים בחנות בהתאם להוראות היצרן.
בשר עופות ודגים  טריים/ נאים (אינם מבושלם) חייבים  להיות בקירור (0 - 4 מעלות  צלזיוס) או בהקפאה (18 - מעלות צלזיוס) בכל שלבי השיווק, ואין לקנותם אם אינם במקרר או במקפיא.
הטמפרטורה המומלצת על-יד היצרן מסומנת על גבי המוצר, ביכולתכם לבדוק שהמוצר מאוחסן נכון בחנות במקרר או במקפיא לפי המלצות היצרן (היצרן קובע איך יש לאחסן את המוצר ואין להקפיא בחנות מוצר שמסומן כמצונן או לשמור במקרר מוצר שהוגדר כקפוא).
ביכולתכם לזהות אם מוצר קפוא בחנות הופשר והוקפא שנית: אם בתוך שקית האריזה יש גבישי קרח סימן כי המוצר הופשר והוקפא שנית ולא רצוי לקנות מוצר כזה.
רכשו מוצרים ארוזים מראש רק אם האריזה שלמה ותקינה.
ארזו בשקית נקייה בשר, עוף ודגים נאים (לא מבושלים) ובנפרד ממוצרים אחרים של קנייתכם.
אריזה נפרדת ונקייה תמנע טפטוף וזיהום מוצרים אחרים בעת הקניות.
הוציאו את מוצרי הבשר, העוף והדגים מהמקרר סמוך ככל שניתן למועד התשלום.
רכשו עוף והודו (קפוא או מצונן), רק אם מופיע סמל הפיקוח הווטרינרי.
הסמל מופיע על תווית המוצר ובתוכו המילים "נבדק והותר" ומספר הפיקוח הווטרינרי הייחודי של המשחטה.
 
 
דגשים לקניית דגים
רכשו דגים שאינם ארוזים מראש רק אם הם מוצגים במקרר ומכוסים בפתיתי קרח.
אסור לחלוטין לגעת עם הידיים בדגים, טרם ניקויים.
רכשו דגים שאינם ארוזים מראש רק אחרי הניקוי על ידי המוכר.
רכשו דגים שאינם ארוזים מראש רק בעלי מראה, ריח וצבע אופייניים.
עיני הדג שחורות, שקופות ובולטות.
הזימים אדומים ולא לבנים או אפורים וללא ריח קלקול.
 
 
טיפול בבית בבשר עופות ודגים
 
יש להקפיד על 5 פעולות פשוטות:


1. הפרדה - הפרידו בשר לסוגיו, עופות ודגים אחד מהשני וממזונות אחרים 
 
טפלו בבשר, בעוף או בדג  נאים (לא מבושלים) בכלים (סכין וקרש) המיוחדים לטיפול בהם בלבד ומאוחסנים בנפרד מאלה המשמשים להכנת מוצרים מוכנים לאכילה ללא בישול (כמו סלט). מומלץ לטפל  בנפרד בבשר, בעוף ובדג.

2. ניקיון -  שטפו ידיים, כלים ומשטחים לעיתים קרובות
 
ההקפדה על ניקיון הציוד והידיים לפני ואחרי טיפול בבשר, עוף או בדג מיועדת למנוע מעבר חיידקים גורמי מחלה מהבשר, מהעוף או מהדג למזונות אחרים ולמוצר המבושל ("זיהום צולב").
אחרי הניקוי, ההכשרה, הפירוק וכל טיפול אחר לפני הבישול, יש לסלק מיד את החלקים שאינם לאכילה, לרחוץ היטב ובהקפדה את הכלים והידיים (במים וסבון).
באופן מיוחד חשוב להקפיד על שפשוף קרש החיתוך עם נוזל לניקוי כלים, לשטוף היטב במים חמים ולייבש באוויר זאת על מנת להסיר שכבה של חיידקים שאינה נראית בעין.
שטיפת בשר, עוף או דג לפני הבישול עלולה לגרום לזיהום הסביבה בחיידקים. במידה  ושוטפים את המוצר יש לחטא כל מה שבא במגע עם מי השטיפה (הכיור, השיש וכדומה).

 
3. בישול  - הימנעו מאכילת בשר, עופות ודגים לא מבושלים
 
אם ברשותכם מד חום מתאים למזון ניתן לוודא כי הטמפרטורה במרכז המוצר הגיעה ל - 70 מעלות צלזיוס לפחות. אחרי כל בדיקה יש לשטוף באופן יסודי את מד החום על מנת שלא יזהם מחדש את המוצר המבושל.
אם מבשלים את הבשר, העוף או הדג כשהוא קפוא יש להאריך את זמן הבישול לעומת המוצר המופשר כך שכל המוצר יתבשל כראוי ויגיע לטמפרטורה המומלצת.
אם צולים או מטגנים, בגריל (מנגל) או במחבת, את המוצרים - יש להשתמש במוצרים כמה שיותר דקים כדי להבטיח בישול יסודי.
שימוש במיקרוגל מיועד לחימום של מוצרים מוכנים לאכילה בלבד או להפשרת מוצרים קפואים, לא מומלץ להשתמש במיקרוגל לבישול המוצרים.
לא מומלץ לטעום את המוצרים במהלך הבישול לפני שהגיעו לטמפרטורה המומלצת.


 
 
 
4. קירור  -  שמרו מוצרים במקרר או במקפיא בהתאם להוראות היצרן או האטליז/ קצב
 
מיד לאחר הבישול מומלץ לאכול את הבשר או להכניסו למקרר (אין לצרוך בשר שבושל ונשאר שעתיים או יותר מחוץ למקרר).


5. הפשרה  - הפשירו בשר, עופות ודגים אך ורק במקרר או במיקרוגל
 
יש להפשיר את המוצר בכלי סגור כדי למנוע זיהום של מוצרי מזון אחרים ובמיוחד מזונות מוכנים אכילה.
בהפשרה במיקרוגל יש להקפיד שהבישול יעשה מיד לאחר ההפשרה.
לא מומלץ להפשיר בשר, עוף או דג ולהקפיא שנית, אפילו לא חלקים מהם.
כשקונים מוצרים קפואים רצוי לרכוש אותם באריזות המתאימות לגודל הרצוי לשימוש כדי להימנע מהפשרת כמות גדולה מהנדרש.
 

 
אחסון בבית של בשר עוף ודגים
 
אחסנו  בשר, עופות ודגים טריים במקרר בלבד בטמפרטורה של 0  - 4 מעלות צלזיוס
יש לבשל אותם בהקדם (בהתאם להוראות היצרן או הקצב). אם רוצים לאחסנם תקופה ממושכת מומלץ לרכוש מראש בשר, עופות או דגים קפואים.
אחסנו בשר, עוף או דגים קפואים במקפיא, בטמפרטורה שאינה עולה על 18- מעלות צלזיוס.
צרכו את המוצרים המאוחסנים לא יאוחר מהתאריך האחרון לשימוש המפורט על האריזה.
מנעו מגע בין מזונות נאיים (לא מבושלים) מסוגים שונים כדוגמת- בשר, ביצים וירקות.
מנעו מגע בין מזונות  נאיים (לא מבושלים) המשמשים כחומר גלם לבישול לבין מזונות שכבר מוכנים לאכילה.
 
 
דגשים מיוחדים לקניה טיפול ואחסון של בשר טחון
בשר טחון הינו בשר רגיש מאד לריבוי חיידקים ולכן עלול להיות מסוכן אם לא יטופל כראוי.

רכשו מוצרים ארוזים ומסומנים בלבד או דרשו טחינה לעיניכם בלבד.
רכשו בשר טחון קפוא שיוצר במפעל בעל רישיון יצרן בלבד
לאטליז אסור להקפיא בשר טחון או כל סוג בשר אחר  ולכן בדקו כי הבשר הטחון הקפוא מסומן בשם ובכתובת המפעל המייצר.
אחסנו בשר טחון טרי במקרר ובשר טחון קפוא במקפיא עד לשימוש.
בשלו בשר טחון טרי מוקדם ככל האפשר
אם רוצים לאחסן בשר טחון לתקופה ממושכת מומלץ לרכוש בשר טחון קפוא ולהקפיד להשתמש בו לא יאוחר מהתאריך האחרון שקבע היצרן.
רצוי לא לערבב בשר טחון מסוגי בעלי-חיים שונים אלא במהלך בישול יסודי.
לסוגי הבשר הטחון השונים (עופות, הודו , בקר, כבש, עז, חזיר) אופיינים חיידקים גורמי מחלה שונים
הקפידו לא לצרוך בשר טחון שלא עבר בישול או טיגון יסודיים
מיד לאחר הבישול מומלץ לאכול את הבשר או להכניסו למקרר (אין לצרוך בשר שבושל ונשאר שעתיים או יותר מחוץ למקרר).   @isf@


לכתבה משרד הבריאות :
http://www.health.gov.il/Subjects/FoodAndNutrition/food/HandlingFood/Guide_treatment_and_food_hygiene/Pages/Fresh_meat_winged.aspx


כותרת: בעניין: טריות בשר \ דגים משרד הבריאות
תגובה על ידי: shragam על אוקטובר 15, 2015, 18:02:36 PM
 thumbUp;
אהבתי את התמונה הראשונה  sml98;


כותרת: בעניין: טריות בשר \ דגים משרד הבריאות
תגובה על ידי: zinger על אוקטובר 15, 2015, 19:07:39 PM
בכוונה שרגי  tongu9;


כותרת: בעניין: טריות בשר \ דגים משרד הבריאות
תגובה על ידי: אליהו בנימין על אוקטובר 15, 2015, 20:57:34 PM
פוסט חשוב ביותר

 dnr: dnr: dnr:

ושומר נפשו ירחק- באופן כללי להמעיט כמה שיותר בחלבונים מהחי, חומצי מאוד לגוף האנושי שלנו ולא מאריך ימים sml45;

ובייחוד בשר בשל האובר מסחריות והפקרות בה הוא גדל, מובל, נשחט ונסחר בימינו  cutn: sml102;

הבנתם אותי גברברים שלי  tongu9;


כותרת: בעניין: טריות בשר \ דגים משרד הבריאות
תגובה על ידי: Shahar Cohen על אוקטובר 17, 2015, 00:44:39 AM
חשוב מאד , במיוחד בקניית דגים בשווקים
שווה לבדוק טוב טוב את טריות הדג


נחמיאס - אין כמו בשר בקר על עצם מדמם מעט עם בירה צוננת  tongu9;


כותרת: בעניין: בעניין: טריות בשר \ דגים משרד הבריאות
תגובה על ידי: yossid על אוקטובר 17, 2015, 06:37:22 AM

נחמיאס - אין כמו בשר בקר על עצם מדמם מעט עם בירה צוננת  tongu9;

אהבתי

זינגר תודה על השיתוף. מידע חשוב מאוד

Sent from my SM-N910C using Tapatalk


כותרת: בעניין: טריות בשר \ דגים משרד הבריאות
תגובה על ידי: דוראדו על החוף על אוקטובר 20, 2015, 13:17:48 PM
חשוב מאוד ומלמד
פוסט חשוב ביותר

 dnr: dnr: dnr:

ושומר נפשו ירחק- באופן כללי להמעיט כמה שיותר בחלבונים מהחי, חומצי מאוד לגוף האנושי שלנו ולא מאריך ימים sml45;

ובייחוד בשר בשל האובר מסחריות והפקרות בה הוא גדל, מובל, נשחט ונסחר בימינו  cutn: sml102;

הבנתם אותי גברברים שלי  tongu9;
אחי תספר את זה לאברהם יצחק ויעקב אבותינו הם יצחקו ,כל יום אכלו בשר
וזה האוכל הכי טוב לאדם,מסכים שרמת הבשר התעשייתית כיום אינו במיטבו בלשון המעטה
חשוב מאד , במיוחד בקניית דגים בשווקים
שווה לבדוק טוב טוב את טריות הדג


נחמיאס - אין כמו בשר בקר על עצם מדמם מעט עם בירה צוננת  tongu9;
לא תאכלו את כי הדם הוא הנפש,נפש החיה שוכנת בדמו,וכל האוכל את הדם
נסתם מבחינה רוחנית.  od:
ושומר נפשו ירחק


כותרת: בעניין: טריות בשר \ דגים משרד הבריאות
תגובה על ידי: אליהו בנימין על אוקטובר 22, 2015, 14:50:26 PM
חשוב מאוד ומלמד
פוסט חשוב ביותר

 dnr: dnr: dnr:

ושומר נפשו ירחק- באופן כללי להמעיט כמה שיותר בחלבונים מהחי, חומצי מאוד לגוף האנושי שלנו ולא מאריך ימים sml45;

ובייחוד בשר בשל האובר מסחריות והפקרות בה הוא גדל, מובל, נשחט ונסחר בימינו  cutn: sml102;

הבנתם אותי גברברים שלי  tongu9;
אחי תספר את זה לאברהם יצחק ויעקב אבותינו הם יצחקו ,כל יום אכלו בשר
וזה האוכל הכי טוב לאדם,מסכים שרמת הבשר התעשייתית כיום אינו במיטבו בלשון המעטה


אין מה להשוות בשר שלהם לשלנו כפי שכתבת גם אתה- זה א'.

בזמנם האדם היה מחובר לטבע ה-ר-ב-ה יותר ממה שאנו כיום, וזה אומר ללא תעשיית מזון מעובד/מהונדס, פירות וירקות אמיתיים עם כל פוטנציאל הויטמינים והמינרליים המקורי הטמון בהם, לא מזוייפים ומרוססים (שהם היו עיקר המזון נוסף לבשר תהיה בטוח), ואולי לפני אבותינו לא באו במגע עם כימיקלים ורעלים מסוכנים כמונו היום, כולל "תרופות", כך שגופם היה בריא וחזק יותר באופן כללי. כל זה ב'.

הוכחה מדעית חותכת לכך שאיננו טורפי בשר בטבע שלנו- אורך המעיים. אצל טורפים הוא שליש מהאורך שלנו (כ3 מ') אשר על כן הבשר לא "נתקע" בגוף שלהם ומרקיב אלא נכנס ואחרי כמה שעות הפסולת נפלטת וגמרנו. אצלנו בדומה לקופים מסויימים ולבהמות אורך המעי הוא פי שלוש (כ12 מ') לכן הדרך שהבשר צריך לעשות הרבה יותר גדולה, יוצא שהוא נרקב לנו במערכת העיכול ומתחיל פירוק חיידקי שלו עם כל הרעלים הנלווים. זה ג'  ;)

ניתן לאכול בשר אפילו כל יום למי שמתעקש, אך ראשית כל- עדיף בשר/עוף כמה שיותר "אורגני" עם כמה שפחות כימיקלים/הורמונים/אנטיביוטיקות שהוא קיבל במהלך חייו, ובכל מקרה לא לאכול איתו שום דבר- מלבד סלט גדול ועשיר כמה שיותר, עם המון עלים ירוקים כמו חסה/פטרוזיליה/סלרי וכד'. גם בגלל שירקות (ובמיוחד הירוקים) הם הסיבים הכי קלים לעיכול שיש בטבע- וזה הרי מה שחסר בעיקר בבשר (וגורם לו להתקדם עוד יותר לאט במערכת העיכול)- סיבים.  וגם כמובן מפני שהירקות (ובמיוחד הירוקים) הם הכי עשירים בטבע בויטמינים ומינרלים וכל אלה עוזרים מאוד לעיכול. זה ד'  tongu9;

כל הנ"ל אגב מניסיון אישי על הגוף שלי עצמי.. אין טורף על האש יותר ממני יעידו כמה מנהלים פה  112s;

כאשר אני משלב אותו רק עם הסלט הנ"ל- הוא עף במערכת העיכול, הפירוק שלו אפילו אם הוא חיידקי בטבעו הוא הרבה יותר מהיר ועובדה שהפסולת שלו לא נשארת לי בגוף יותר מיום אחד (במקום לפחות יומיים ללא כל הנ"ל כולל תופעות לוואי לא נעימות וריחניות  ;D).


כותרת: בעניין: טריות בשר \ דגים משרד הבריאות
תגובה על ידי: edygalantzan על אוקטובר 22, 2015, 15:55:24 PM
אנו אוכלי כל.
וזה אומר שאנו דומים לדוב וחזיר.
מה שכתבת לא נכון
זה סיפורים של פעילים למינהם שממציאים תאוריות שמתאימות להם.

זה כמו שאגיד שאנו לא בנויים לאכול צמחים כי המבנה שלנו לא דומה לפרה.

סבירות גבוה שאם לא היינו טורפים היינו נטרפים.

כיום אנו טורפי על.

הסינים אוכלים כל דבר שזז, וכנראה גם האדם הקדמון היה אוכל כל מה שהוא היה יכול אם היתה לו אפשרות.
 


כותרת: בעניין: טריות בשר \ דגים משרד הבריאות
תגובה על ידי: אליהו בנימין על אוקטובר 22, 2015, 16:20:06 PM
אנו אוכלי כל.
וזה אומר שאנו דומים לדוב וחזיר.
מה שכתבת לא נכון
זה סיפורים של פעילים למינהם שממציאים תאוריות שמתאימות להם.

זה כמו שאגיד שאנו לא בנויים לאכול צמחים כי המבנה שלנו לא דומה לפרה.

סבירות גבוה שאם לא היינו טורפים היינו נטרפים.

כיום אנו טורפי על.

הסינים אוכלים כל דבר שזז, וכנראה גם האדם הקדמון היה אוכל כל מה שהוא היה יכול אם היתה לו אפשרות.
 

וזה שהם אוכלים כל דבר שזז- זה אומר שהם בריאים? הצחקת אותי חבר  112s; תעשה עליהם קצת גוגל...

במילים אחרות- זה ש"מאכל" כלשהוא עובר איכשהוא את מערכת העיכול- האם זה אומר שהוא מתאים לה? שהוא בריא לה ולגוף בכלל? שהוא לא משאיר בו מזכרות רעילות מחוללות מחלות?

הוכחות אינספור יש על הקשר המובהק בין חלבונים מהחי לכל המחלות הכרוניות והקשות בימינו, עד כדי שאפילו הרפואה הקונבנציונלית ממליצה להמעיט בהם כמה שיותר.

כל הדברים שכתבת אינם מדויקים בלשון המעטה ידידי, למרות שהשתמשת במילה "כנראה" רק בשורה האחרונה..

וגם לא הבנת אותי נכון ככל הנראה.. כתבתי בדיוק את מה שאתה טוען שלא כתבתי- המבנה שלנו (הפנימי של מערכת העיכול, ובמיוחד אורך המעיים) אכן דומה לשל פרה ולכן עיקר המאכל שלנו זה אכן מן הצומח, כמו הפרה.

למה הוא דומה בדיוק? לזה של הקוף האנטרופואידי. והוא אוכל אך ורק פירות, ירקות ואגוזים למיניהם.

שום תאוריה פשוט עובדה, שמלמדת המון.

התגובה המצויינת של הגוף למאכלים מן הצומח לעומת התגובה הגרועה שלו למאכלים מן החי רק מעידים יותר מכל העובדה הפשוטה הזו. נסה בעצמך ותראה.


כותרת: בעניין: טריות בשר \ דגים משרד הבריאות
תגובה על ידי: edygalantzan על אוקטובר 22, 2015, 21:35:27 PM
תעלה גרה אם אתה רוצה.
לי אין מערכת כזאת בגוף....


כותרת: בעניין: טריות בשר \ דגים משרד הבריאות
תגובה על ידי: אליהו בנימין על אוקטובר 22, 2015, 21:46:07 PM
תעלה גרה אם אתה רוצה.
לי אין מערכת כזאת בגוף....

כדאי שתגלה אותה אחי.. או שפשוט.. תהיה לי בריא  t39

עזוב זה לא ויכוח של שכנועים.

בסופו של דבר עיקר השאלה היא לא בהכרח מה אתה אוכל, אלא איך אתה אוכל.

והנפש מעל הכל  ang:


כותרת: בעניין: טריות בשר \ דגים משרד הבריאות
תגובה על ידי: ilan62 על אוקטובר 26, 2015, 15:03:32 PM
תודה רבה לשיתוף יש שמה הרבה דברים חשובים  snn2a

אבל ניראה כי כתבו שם גם קצת חרטות בקטע שלהיות סטירילים 169s; 112s;