פורום הדיג הספורטיבי בישראל

פורומי דיג מקצועיים => דיג במים מתוקים בכל הסגנונות => נושא נשלח על ידי: טושקאן על מרץ 16, 2013, 23:51:17 PM



כותרת: הבוליס של טושקאן (מתכון) - עלה לפינת המאמרים
תגובה על ידי: טושקאן על מרץ 16, 2013, 23:51:17 PM
גאיצוק לא שחכתי  ;)

מרכיבים:
קמח סויה 125 גרם
סולת 185 גרם
קמח אורז 50 גרם (לא חובה)
גרעינים שחורים קטנים 100 גרם +/- (ניתן לקנות בכול חנות רוסיה)
ביצה 1 מידה L

אופן ההכנה:
טוחנים את הגרעינים ומארבבים טוב אם כול שאר החומרים (מומלץ בשקית כי מתרבב יותר טוב) בקערה נפרדת שוברים ביצה ומקשקשים אותה היטב ולאט לאט מוסיפים את התערובת היבשה לבפנים ומהרבבים היטב עד שיצא בצק רח ולא יבש אבל שלא ידבק לידיים ומתחילים לעשות את הקדורים בקוטר שרוצים לקראת הסוף מומלץ כבר להשים סיר מים על האש שירתחו כמה שיותר ואז זורקים כמה בוילים במכה ל 2 וחצי דקות בערך (תלוי בקוטר) מוציאים ושמים על נייר סופג ואז מאבירים למגבת ונותנים להם להיתיבש יומיים שלוש תלוי במזג האוויר והם מוכנים לדייג (הבוליס הזה מתקלקל די מהר אז לא מומלץ לעשות כמות)
שיהיה בהצלחה ושתפו בתפיסות


כותרת: בעניין: הבוליס של טושקאן (מתכון)
תגובה על ידי: טושקאן על מרץ 16, 2013, 23:52:50 PM
ולסוף


כותרת: בעניין: הבוליס של טושקאן (מתכון)
תגובה על ידי: gaichuk על מרץ 17, 2013, 08:53:14 AM
תודה על המתכון ועל ההשקעה עם התמונות של התהליך  thumbUp;

אני חייב להודות שאני כבר שכחתי מההבטחה שלך אבל כנראה שאצלך הבטחה זו הבטחה  shake2;


כותרת: בעניין: הבוליס של טושקאן (מתכון)
תגובה על ידי: andreypa על מרץ 17, 2013, 09:01:38 AM
אחלה מתכון תודה על השיתוף דימה  thumbUp; icon_pray; icon_pray;
אני כבר שנה מחפש איפה לקנות מטחנה ידנית כזאת של פעם ואין איפה למצוא  :'(


כותרת: בעניין: הבוליס של טושקאן (מתכון)
תגובה על ידי: טושקאן על מרץ 17, 2013, 09:04:55 AM
אחלה מתכון תודה על השיתוף דימה  thumbUp; icon_pray; icon_pray;
אני כבר שנה מחפש איפה לקנות מטחנה ידנית כזאת של פעם ואין איפה למצוא  :'(
תלך לשוק פשפשים איפה שהוא רוב הסיכויים תמצא את זה שם כי עד כמה שאני יודע בחנויות כבר אין כאלה שלי בת איזה 20 שנה


כותרת: בעניין: הבוליס של טושקאן (מתכון)
תגובה על ידי: andreypa על מרץ 17, 2013, 09:49:53 AM
אחלה מתכון תודה על השיתוף דימה  thumbUp; icon_pray; icon_pray;
אני כבר שנה מחפש איפה לקנות מטחנה ידנית כזאת של פעם ואין איפה למצוא  :'(
תלך לשוק פשפשים איפה שהוא רוב הסיכויים תמצא את זה שם כי עד כמה שאני יודע בחנויות כבר אין כאלה שלי בת איזה 20 שנה

כן אני יודע היחידה שאני מכיר שיש לה זה סבתא שלי יש לה שניים כאלה שכנראה יותר מבוגרים ממני אבל היא לא מוכנה לוותר על אחד אפילו  sml11;


כותרת: בעניין: הבוליס של טושקאן (מתכון)
תגובה על ידי: dani77 על מרץ 17, 2013, 10:34:43 AM
תודה , נראה טוב  t39


כותרת: בעניין: הבוליס של טושקאן (מתכון)
תגובה על ידי: טושקאן על מרץ 17, 2013, 11:21:35 AM
אחלה מתכון תודה על השיתוף דימה  thumbUp; icon_pray; icon_pray;
אני כבר שנה מחפש איפה לקנות מטחנה ידנית כזאת של פעם ואין איפה למצוא  :'(
תלך לשוק פשפשים איפה שהוא רוב הסיכויים תמצא את זה שם כי עד כמה שאני יודע בחנויות כבר אין כאלה שלי בת איזה 20 שנה

כן אני יודע היחידה שאני מכיר שיש לה זה סבתא שלי יש לה שניים כאלה שכנראה יותר מבוגרים ממני אבל היא לא מוכנה לוותר על אחד אפילו  sml11;
באסה אם אני יראה איפשרו אני יגיד לך


כותרת: בעניין: הבוליס של טושקאן (מתכון)
תגובה על ידי: itamar26 על מרץ 18, 2013, 06:45:44 AM
אחלה מתכון דימה , יצאו ממש כמו בחנות תאמין לי  icon_pray; icon_pray;


כותרת: בעניין: הבוליס של טושקאן (מתכון)
תגובה על ידי: טושקאן על מרץ 18, 2013, 07:37:45 AM
אחלה מתכון דימה , יצאו ממש כמו בחנות תאמין לי  icon_pray; icon_pray;
אני משתדל לעשות אותם כמה שיותר יפים כי הבסופו של דבר הקרפ מפונק  sml98;


כותרת: בעניין: הבוליס של טושקאן (מתכון)
תגובה על ידי: מאיר על מרץ 18, 2013, 09:20:12 AM
יש לי 2 הערות:
לגבי קמח סויה, הבעיה שהוא משטלת על התערובת מבחינת טעם וריח וכל תוספת אחרת "נעלמת", אם כן רוצים, אז קצת, אולי 50 גרם.
לגבי מטחנה, אפשר להשתמש במג'ימיקס או מטחנת טבלינים קטנה, קניתי דרך הרשת בארץ, 100 ש'+ משלוח.
בהצלחה


כותרת: בעניין: הבוליס של טושקאן (מתכון)
תגובה על ידי: טושקאן על מרץ 18, 2013, 10:16:10 AM
יש לי 2 הערות:
לגבי קמח סויה, הבעיה שהוא משטלת על התערובת מבחינת טעם וריח וכל תוספת אחרת "נעלמת", אם כן רוצים, אז קצת, אולי 50 גרם.
לגבי מטחנה, אפשר להשתמש במג'ימיקס או מטחנת טבלינים קטנה, קניתי דרך הרשת בארץ, 100 ש'+ משלוח.
בהצלחה
הבוילס האלה קמח סויה רק מוסיף לא הורס והם כבר הוכיחו את אצמם יותר מ 20 יציאות תמיד נתפס משהו אלהם


כותרת: בעניין: הבוליס של טושקאן (מתכון)
תגובה על ידי: gaichuk על מרץ 18, 2013, 22:47:51 PM
יש לי 2 הערות:
לגבי קמח סויה, הבעיה שהוא משטלת על התערובת מבחינת טעם וריח וכל תוספת אחרת "נעלמת", אם כן רוצים, אז קצת, אולי 50 גרם.
לגבי מטחנה, אפשר להשתמש במג'ימיקס או מטחנת טבלינים קטנה, קניתי דרך הרשת בארץ, 100 ש'+ משלוח.
בהצלחה

קמח סויה בעל ריח חריף יחסית ובמגע עם מים הוא משנה את הריח לחמוץ אבל עדיין נחשב כאחד המרכיבים החזקים בהכנה של בוייליס.
עם מתוק השילוב לא הכי מוצלח לדעתי אבל עם מלוח,חריף וריחות טבעיים של גרגירים,דגנים וירק, הוא הולך מצוין!

הבעיה היא, כפי שציין טושקאן, שחיי המדף של הבויילי שמכינים איתו, קצרים ...


כותרת: בעניין: הבוליס של טושקאן (מתכון)
תגובה על ידי: טושקאן על מרץ 19, 2013, 13:00:16 PM
יש לי 2 הערות:
לגבי קמח סויה, הבעיה שהוא משטלת על התערובת מבחינת טעם וריח וכל תוספת אחרת "נעלמת", אם כן רוצים, אז קצת, אולי 50 גרם.
לגבי מטחנה, אפשר להשתמש במג'ימיקס או מטחנת טבלינים קטנה, קניתי דרך הרשת בארץ, 100 ש'+ משלוח.
בהצלחה

קמח סויה בעל ריח חריף יחסית ובמגע עם מים הוא משנה את הריח לחמוץ אבל עדיין נחשב כאחד המרכיבים החזקים בהכנה של בוייליס.
עם מתוק השילוב לא הכי מוצלח לדעתי אבל עם מלוח,חריף וריחות טבעיים של גרגירים,דגנים וירק, הוא הולך מצוין!

הבעיה היא, כפי שציין טושקאן, שחיי המדף של הבויילי שמכינים איתו, קצרים ...
כול מילה נכונה  thumbUp;


כותרת: בעניין: הבוליס של טושקאן (מתכון) - עלה לפינת המאמרים
תגובה על ידי: gaichuk על מרץ 24, 2013, 08:00:38 AM
המאמר עלה לפינת המאמרים  thumbUp;
http://www.israelsportfishing.co.il/index.php?option=com_content&view=article&id=3039:2013-03-23-21-36-43&catid=126:2011-05-29-09-44-34&Itemid=194

תודה על המתכון ונשמח לקבל מתכונים ומאמרים נוספים מהתחום  sml45;


כותרת: בעניין: הבוליס של טושקאן (מתכון) - עלה לפינת המאמרים
תגובה על ידי: rafi על מרץ 25, 2013, 05:18:12 AM
המאמר עלה לפינת המאמרים  thumbUp;
http://www.israelsportfishing.co.il/index.php?option=com_content&view=article&id=3039:2013-03-23-21-36-43&catid=126:2011-05-29-09-44-34&Itemid=194

תודה על המתכון ונשמח לקבל מתכונים ומאמרים נוספים מהתחום  sml45;

מה שאמר גיאצוק thumbUp;