|
כותרת: התנסות ראשונה בהכנת פילוטה.. לפי הוראות אומן הפילוטה הנצרתי מס 1 תגובה על ידי: mahajnaa על פברואר 20, 2013, 12:00:27 PM הי חברים,
אחרי כמה יציאות פילוטה בודדות שבהן התוצאות לא איחרו לבוא, הגיע הזמן לנסות ולהכין את הפתיון הזה בעצמי 049s; אתמול בערב מקבל את הסרדינים.. כמות סרדינים שמספיקה לכמה חתונות גומברים וטרכונים בים. ומיד מתחיל בעבודה.. הכל לפי הספר.. ובפורום הזה לא חסר כלום ובמיוחד ידע מקצועי. ובמקרה הזה, המאמר על דיג בפילוטה מכסה את הכל.. 112s; בנתיים שלב ראשון הסתיים עם כמות מלח נדיבה ביותר. עדכונים בהמשך thumbUp; מאמון תודה רבה על כל שיתוף הידע והטיפים. אחמד כותרת: בעניין: התנסות ראשונה בהכנת פילוטה.. לפי הוראות אומן הפילוטה הנצרתי מס 1 תגובה על ידי: adamfished על פברואר 20, 2013, 13:09:26 PM יש לך מספיק לחמש שנים שם.
הסרדין לא נראה ברור בתמונה, מקווה שלא נפלת על סרדין כנרת בטעות. כמה זמן אתה מתכנן לשלב המלח? איך תבצע את הטחינה על כמות כזאת? כותרת: בעניין: התנסות ראשונה בהכנת פילוטה.. לפי הוראות אומן הפילוטה הנצרתי מס 1 תגובה על ידי: mahajnaa על פברואר 20, 2013, 13:21:22 PM יש לך מספיק לחמש שנים שם. הסרדין לא נראה ברור בתמונה, מקווה שלא נפלת על סרדין כנרת בטעות. כמה זמן אתה מתכנן לשלב המלח? איך תבצע את הטחינה על כמות כזאת? זה סרדין ים אותנטי מעכו :) בוודאות. במיוחד גם שבחבילה הגיעו כמה סרגוסים קטנים וטרכון אחד. במשך שבוע וחצי שבועיים אני אנקז את המים ואז אעזוב אותם חודש עד חודשיים בתוך דלי אטום. כמובן שלפני שאני עובר כל שלב בודק כמה יחידות.. לגבי הטחינה , יש עוד זמן אך לרוב לא ידנית. כותרת: בעניין: התנסות ראשונה בהכנת פילוטה.. לפי הוראות אומן הפילוטה הנצרתי מס 1 תגובה על ידי: adamfished על פברואר 20, 2013, 13:49:49 PM מאמון בנה פעם מכונת טחינה משולבת עם מקדחה, שווה לבדוק גם לגבי זה.
לדעתי כל מטחנה חשמלית ביתית לא תעמוד בכמות כזאת. כותרת: בעניין: התנסות ראשונה בהכנת פילוטה.. לפי הוראות אומן הפילוטה הנצרתי מס 1 תגובה על ידי: mahajnaa על פברואר 20, 2013, 13:55:21 PM מאמון בנה פעם מכונת טחינה משולבת עם מקדחה, שווה לבדוק גם לגבי זה. לדעתי כל מטחנה חשמלית ביתית לא תעמוד בכמות כזאת. נכון, הוא הסביר לי לגבי אפשרות זאת.. שילוב של חגורת מנוע של מכונת כביסה. אני אבדוק את זה לעומק. שלב הטחינה לפחות עוד חודשיים כך שיש לי בנתיים זמן כותרת: בעניין: התנסות ראשונה בהכנת פילוטה.. לפי הוראות אומן הפילוטה הנצרתי מס 1 תגובה על ידי: mahajnaa על פברואר 20, 2013, 18:49:03 PM מתבשל
כותרת: בעניין: התנסות ראשונה בהכנת פילוטה.. לפי הוראות אומן הפילוטה הנצרתי מס 1 תגובה על ידי: andreypa על פברואר 20, 2013, 19:40:58 PM למה הבלוקים מעל ???
כותרת: בעניין: התנסות ראשונה בהכנת פילוטה.. לפי הוראות אומן הפילוטה הנצרתי מס 1 תגובה על ידי: adamfished על פברואר 20, 2013, 20:02:38 PM כותרת: בעניין: התנסות ראשונה בהכנת פילוטה.. לפי הוראות אומן הפילוטה הנצרתי מס 1 תגובה על ידי: mahajnaa על פברואר 20, 2013, 20:33:06 PM חחחח אלה בלוקים מיוחדים נגד חתולים paddle: shy2; כותרת: בעניין: התנסות ראשונה בהכנת פילוטה.. לפי הוראות אומן הפילוטה הנצרתי מס 1 תגובה על ידי: Caza על פברואר 20, 2013, 20:44:28 PM נראה מצוין אחמד acigar;,תמשיך לעדכן thumbUp;
כותרת: בעניין: התנסות ראשונה בהכנת פילוטה.. לפי הוראות אומן הפילוטה הנצרתי מס 1 תגובה על ידי: הנצרתי מס 1 על פברואר 20, 2013, 21:36:40 PM תם ונשלם השלב הראשון ..במשך השבועיים הקרובים ה אמור להעסיק אותך כל כמה ימים לשפוך
את המיץ שמתנקז מהסרדינים בעזרת המלח 3-4 ניקוזים כאלה ואתה כבר מוכן לשלב לפני אחרון ..לשמור אותם משהו כמו חודשיים עד שיתבשלו וכל הבשר החי יהפוך לממש מת ..כך שבמידה ותכין כמות גדולה של בצק לא יהיה ריחות ולא יתפוס תולעים את שלב הטחינה וכמו שאמרתי לך יהיה קשה בידני ..חובה לשלב משהו חשמלי למטחנה ידנית אדם לגבי הסרדינים הם של ים ...אני זה שארגנתי לו מאיפה לקנות וגם מחיר של 10 שקל לקילו יפה איש ואני בטוח שיצא לך מתכון מוצלח ..אהיה לצידך כל אורך הדרך t39 thumbUp; כותרת: בעניין: התנסות ראשונה בהכנת פילוטה.. לפי הוראות אומן הפילוטה הנצרתי מס 1 תגובה על ידי: סקווידוויד על פברואר 20, 2013, 21:50:46 PM עם כזה מורה ומנטור... וכזה תלמיד שקדן איך לא תצליח.
דווח איך הטעם בעוד חדשיים. כותרת: בעניין: התנסות ראשונה בהכנת פילוטה.. לפי הוראות אומן הפילוטה הנצרתי מס 1 תגובה על ידי: mahajnaa על פברואר 21, 2013, 15:54:17 PM תם ונשלם השלב הראשון ..במשך השבועיים הקרובים ה אמור להעסיק אותך כל כמה ימים לשפוך את המיץ שמתנקז מהסרדינים בעזרת המלח 3-4 ניקוזים כאלה ואתה כבר מוכן לשלב לפני אחרון ..לשמור אותם משהו כמו חודשיים עד שיתבשלו וכל הבשר החי יהפוך לממש מת ..כך שבמידה ותכין כמות גדולה של בצק לא יהיה ריחות ולא יתפוס תולעים את שלב הטחינה וכמו שאמרתי לך יהיה קשה בידני ..חובה לשלב משהו חשמלי למטחנה ידנית אדם לגבי הסרדינים הם של ים ...אני זה שארגנתי לו מאיפה לקנות וגם מחיר של 10 שקל לקילו יפה איש ואני בטוח שיצא לך מתכון מוצלח ..אהיה לצידך כל אורך הדרך t39 thumbUp; הכל לפי הספר t39 כשמנקזים את המים, לסנן אותם או רק להטות את הפח שהמים יירדו וזהו? כותרת: בעניין: התנסות ראשונה בהכנת פילוטה.. לפי הוראות אומן הפילוטה הנצרתי מס 1 תגובה על ידי: הנצרתי מס 1 על פברואר 21, 2013, 17:19:30 PM תם ונשלם השלב הראשון ..במשך השבועיים הקרובים ה אמור להעסיק אותך כל כמה ימים לשפוך את המיץ שמתנקז מהסרדינים בעזרת המלח 3-4 ניקוזים כאלה ואתה כבר מוכן לשלב לפני אחרון ..לשמור אותם משהו כמו חודשיים עד שיתבשלו וכל הבשר החי יהפוך לממש מת ..כך שבמידה ותכין כמות גדולה של בצק לא יהיה ריחות ולא יתפוס תולעים את שלב הטחינה וכמו שאמרתי לך יהיה קשה בידני ..חובה לשלב משהו חשמלי למטחנה ידנית אדם לגבי הסרדינים הם של ים ...אני זה שארגנתי לו מאיפה לקנות וגם מחיר של 10 שקל לקילו יפה איש ואני בטוח שיצא לך מתכון מוצלח ..אהיה לצידך כל אורך הדרך t39 thumbUp; הכל לפי הספר t39 כשמנקזים את המים, לסנן אותם או רק להטות את הפח שהמים יירדו וזהו? להטות את הפח שהמים ירדו וזהו...חשוב מאד לשמור על לחות הסרדינים ולא לייבש אותם ממש המרקם הסופי אחרי טחינה ממש כמו בוץ רטוב ..עם אחוז מים גבוה יחסית כותרת: בעניין: התנסות ראשונה בהכנת פילוטה.. לפי הוראות אומן הפילוטה הנצרתי מס 1 תגובה על ידי: IZHAK על פברואר 21, 2013, 20:57:59 PM לא מבין בשביל מה כל הטירחה הזו
העבודה הקשה הריחות והזמן כל כך ארוך עד לתוצאה המוגמרת sml102; אצלי זה כל כך קצר ופשוט . קופץ למאמון בבית ומיד יש לי .מוכן מזומן ועם ברכת הדרך . ומה יותר טוב מזה .? אגב בהצלחה בהכנת הפילוטה כותרת: בעניין: התנסות ראשונה בהכנת פילוטה.. לפי הוראות אומן הפילוטה הנצרתי מס 1 תגובה על ידי: הנצרתי מס 1 על פברואר 21, 2013, 21:16:38 PM לא מבין בשביל מה כל הטירחה הזו העבודה הקשה הריחות והזמן כל כך ארוך עד לתוצאה המוגמרת sml102; אצלי זה כל כך קצר ופשוט . קופץ למאמון בבית ומיד יש לי .מוכן מזומן ועם ברכת הדרך . ומה יותר טוב מזה .? בכיף יצחק וחופשי חופשי @call@ אגב בהצלחה בהכנת הפילוטה כותרת: בעניין: התנסות ראשונה בהכנת פילוטה.. לפי הוראות אומן הפילוטה הנצרתי מס 1 תגובה על ידי: IZHAK על פברואר 21, 2013, 21:27:11 PM לא מבין בשביל מה כל הטירחה הזו העבודה הקשה הריחות והזמן כל כך ארוך עד לתוצאה המוגמרת sml102; אצלי זה כל כך קצר ופשוט . קופץ למאמון בבית ומיד יש לי .מוכן מזומן ועם ברכת הדרך . ומה יותר טוב מזה .? בכיף יצחק וחופשי חופשי @call@ אגב בהצלחה בהכנת הפילוטה מאמון אם אני אכין בבית פילוטה כמו שאתה מכין אז כדאי שתסדר לי מקום גם לישון אצלך כי wife: לא תאפשר לי לעולם להכנס הביתה . גם כך יש לי מספיק בעיות עם הסבידות והקלמר כותרת: בעניין: התנסות ראשונה בהכנת פילוטה.. לפי הוראות אומן הפילוטה הנצרתי מס 1 תגובה על ידי: דוראדו על החוף על פברואר 21, 2013, 21:55:14 PM שלום לכם
היום הייתי בחוף תל ברוך השחפים חגגו וראיתי להקה ענקית של סרדינים קטנים על החוף, רצתי לאוטו הבאתי את השבקה והדלי,מזל של הסרדינים שהיה לי רק דלי אחד וגב כואב sml98; 2 זריקות והדלי מלא תודה לאלyahoo: הם יותר קטנים מהתמונות שהעלה מוחמד. מאמון היקר ,האם הם ראויים להכנת פילוטה ,יצא מהם משהו ? התחלתי את התהליך היום,שמתי בדלי שכבת דגים ועליהם מלח וחוזר חלילה, ערבבתי כל שכבה עם המלח עד למעלה,האם זו הדרך הנכונה ? מה נשאר מדלי דגים בק"ג בערך,לכמה זמן זה יספיק עם יציאה פעם בשבוע כולל ריסוסים ? בהצלחה מוחמד עם הפילוטה,עם כמות כזו אתה הופך עוד שלושה חודשים לאימת הדגים dnr: בהצלחה רבה כותרת: בעניין: התנסות ראשונה בהכנת פילוטה.. לפי הוראות אומן הפילוטה הנצרתי מס 1 תגובה על ידי: mahajnaa על פברואר 21, 2013, 23:03:37 PM לא מבין בשביל מה כל הטירחה הזו העבודה הקשה הריחות והזמן כל כך ארוך עד לתוצאה המוגמרת sml102; אצלי זה כל כך קצר ופשוט . קופץ למאמון בבית ומיד יש לי .מוכן מזומן ועם ברכת הדרך . ומה יותר טוב מזה .? בכיף יצחק וחופשי חופשי @call@ אגב בהצלחה בהכנת הפילוטה מאמון אם אני אכין בבית פילוטה כמו שאתה מכין אז כדאי שתסדר לי מקום גם לישון אצלך כי wife: לא תאפשר לי לעולם להכנס הביתה . גם כך יש לי מספיק בעיות עם הסבידות והקלמר תכין תכין אסדר לך כמה ימי לינה sml98; כותרת: בעניין: התנסות ראשונה בהכנת פילוטה.. לפי הוראות אומן הפילוטה הנצרתי מס 1 תגובה על ידי: mahajnaa על פברואר 21, 2013, 23:06:42 PM שלום לכם היום הייתי בחוף תל ברוך השחפים חגגו וראיתי להקה ענקית של סרדינים קטנים על החוף, רצתי לאוטו הבאתי את השבקה והדלי,מזל של הסרדינים שהיה לי רק דלי אחד וגב כואב sml98; 2 זריקות והדלי מלא תודה לאלyahoo: הם יותר קטנים מהתמונות שהעלה מוחמד. מאמון היקר ,האם הם ראויים להכנת פילוטה ,יצא מהם משהו ? התחלתי את התהליך היום,שמתי בדלי שכבת דגים ועליהם מלח וחוזר חלילה, ערבבתי כל שכבה עם המלח עד למעלה,האם זו הדרך הנכונה ? מה נשאר מדלי דגים בק"ג בערך,לכמה זמן זה יספיק עם יציאה פעם בשבוע כולל ריסוסים ? בהצלחה מוחמד עם הפילוטה,עם כמות כזו אתה הופך עוד שלושה חודשים לאימת הדגים dnr: בהצלחה רבה האמת שקוראים לי אחמד ולא מוחמד (: לעניין הדגים, אם כבר אתה מכין עדיף להכין כמות יותר גדולה כי העבודה אותה עבודה בערך. בקשר לדגים מהחוף אין לי מושג .. בהצלחה כותרת: בעניין: התנסות ראשונה בהכנת פילוטה.. לפי הוראות אומן הפילוטה הנצרתי מס 1 תגובה על ידי: דוראדו על החוף על פברואר 22, 2013, 00:28:40 AM סליחה אחמד.
כותרת: בעניין: התנסות ראשונה בהכנת פילוטה.. לפי הוראות אומן הפילוטה הנצרתי מס 1 תגובה על ידי: הנצרתי מס 1 על פברואר 22, 2013, 07:14:05 AM שלום לכם היום הייתי בחוף תל ברוך השחפים חגגו וראיתי להקה ענקית של סרדינים קטנים על החוף, רצתי לאוטו הבאתי את השבקה והדלי,מזל של הסרדינים שהיה לי רק דלי אחד וגב כואב sml98; 2 זריקות והדלי מלא תודה לאלyahoo: הם יותר קטנים מהתמונות שהעלה מוחמד. מאמון היקר ,האם הם ראויים להכנת פילוטה ,יצא מהם משהו ? התחלתי את התהליך היום,שמתי בדלי שכבת דגים ועליהם מלח וחוזר חלילה, ערבבתי כל שכבה עם המלח עד למעלה,האם זו הדרך הנכונה ? מה נשאר מדלי דגים בק"ג בערך,לכמה זמן זה יספיק עם יציאה פעם בשבוע כולל ריסוסים ? בהצלחה מוחמד עם הפילוטה,עם כמות כזו אתה הופך עוד שלושה חודשים לאימת הדגים dnr: בהצלחה רבה אם זה סרדינים אז אין סיבה שלא יעבוד...הגודל לא קובע בכלל דווקא יותר קל עם הקטנים בסופו של יום כולם הולכם למטחנה !! העיקר שתשים מספיק מלח..מספיק שגם אחרי ניקוז תראה פתיתי המלח שלא נמסו.. מלח שנשאר לא נמס אומר שיש מספיק במידה ואחרי ניקוז לא ראית כאלה חשוב להוסיף בקשר לכמות הכל תלוי בתפיסות .. החודשיים האלה ועם הפילוטה הלך לי דלי 18 ליטר שלם שזה אומר בערך 20 קילו סרדינים ( שני ארגזים ) בעיקרון ואם אין חריגות יכול להספיק לעונה שלמה כותרת: בעניין: התנסות ראשונה בהכנת פילוטה.. לפי הוראות אומן הפילוטה הנצרתי מס 1 תגובה על ידי: דוראדו על החוף על פברואר 22, 2013, 08:54:31 AM תודה על התשובות המפורטות.
היכן אני יכול במרכז/דרום סרדינים במחיר סביר? עד שאפגש עם הלהקה הבאה dnr: כותרת: בעניין: התנסות ראשונה בהכנת פילוטה.. לפי הוראות אומן הפילוטה הנצרתי מס 1 תגובה על ידי: mahajnaa על פברואר 22, 2013, 11:47:12 AM ניקוז ראשון תם ונשלם
כותרת: בעניין: התנסות ראשונה בהכנת פילוטה.. לפי הוראות אומן הפילוטה הנצרתי מס 1 תגובה על ידי: mahajnaa על פברואר 22, 2013, 11:52:13 AM סינון
כותרת: בעניין: התנסות ראשונה בהכנת פילוטה.. לפי הוראות אומן הפילוטה הנצרתי מס 1 תגובה על ידי: mahajnaa על פברואר 22, 2013, 11:53:48 AM אחרי הסינון .
איטום ומחזיר למקום כותרת: בעניין: התנסות ראשונה בהכנת פילוטה.. לפי הוראות אומן הפילוטה הנצרתי מס 1 תגובה על ידי: andreypa על פברואר 22, 2013, 12:18:21 PM סינון אממ מעורר תאבון truwup; האבתי שהיד אם הכפפה דווקא באזור הנקי של הדלי והיד בלי בגיפה sml98; sml98; ;D ;D ;D ;D כותרת: בעניין: התנסות ראשונה בהכנת פילוטה.. לפי הוראות אומן הפילוטה הנצרתי מס 1 תגובה על ידי: mahajnaa על פברואר 22, 2013, 13:01:08 PM סינון אממ מעורר תאבון truwup; האבתי שהיד אם הכפפה דווקא באזור הנקי של הדלי והיד בלי בגיפה sml98; sml98; ;D ;D ;D ;D חחח תאמין לי הכפפה לפרוטוקול בלבד thumbUp; כותרת: בעניין: התנסות ראשונה בהכנת פילוטה.. לפי הוראות אומן הפילוטה הנצרתי מס 1 תגובה על ידי: adamfished על פברואר 22, 2013, 13:47:29 PM אחרי הסינון . איטום ומחזיר למקום ארטילריה כבדה - תמשיך לעדכן בשלבים וכמובן במוצר הסופי. עשית לי חשק להכין גם כי כמעט נגמר לי, רק שאצלי זה בכמויות הרבה יותר קטנות. כותרת: בעניין: התנסות ראשונה בהכנת פילוטה.. לפי הוראות אומן הפילוטה הנצרתי מס 1 תגובה על ידי: mahajnaa על פברואר 22, 2013, 20:13:11 PM אחרי הסינון . איטום ומחזיר למקום ארטילריה כבדה - תמשיך לעדכן בשלבים וכמובן במוצר הסופי. עשית לי חשק להכין גם כי כמעט נגמר לי, רק שאצלי זה בכמויות הרבה יותר קטנות. עדכונים ימשיכו לזרום thumbUp; כותרת: בעניין: התנסות ראשונה בהכנת פילוטה.. לפי הוראות אומן הפילוטה הנצרתי מס 1 תגובה על ידי: הנצרתי מס 1 על פברואר 23, 2013, 11:03:10 AM סינון הפעם מוותר לך אבל בבאות ממש לא ...כאן סיננת את כל הנוזלים וזה לא טוב ולמה הפעם לא נורא ? כי זה סינון ראשון ועוד הרבה מיצים יצאו מהסרדינים בפעם הבאה לסנן אבל להשאיר קצת...להטות את הדלי בלי הרשת ולשמור על חלק מהנוזלים בתחתית הדלי ...אנו לא אמורים לייבש את הסרדינים לגמרי...חובה לשמור על הרבה לחות בפנים כותרת: בעניין: התנסות ראשונה בהכנת פילוטה.. לפי הוראות אומן הפילוטה הנצרתי מס 1 תגובה על ידי: mahajnaa על פברואר 23, 2013, 12:54:49 PM סינון הפעם מוותר לך אבל בבאות ממש לא ...כאן סיננת את כל הנוזלים וזה לא טוב ולמה הפעם לא נורא ? כי זה סינון ראשון ועוד הרבה מיצים יצאו מהסרדינים בפעם הבאה לסנן אבל להשאיר קצת...להטות את הדלי בלי הרשת ולשמור על חלק מהנוזלים בתחתית הדלי ...אנו לא אמורים לייבש את הסרדינים לגמרי...חובה לשמור על הרבה לחות בפנים האמת שחשבתי על זה בסוף, כי נזכרתי שצריך לשמור על לחות sml17; כבר מהסינון הבא אני רק אטה את הפחים ואשאיר נוזל בתחתית ללא שימוש במסננת. נרשם והופנם t39 kaffeetrinker_2; טוב שזה בסינון הראשון.. יש עוד נוזל שיתנקז. תודה רבה מאמון |