בית דף הבית
עזרה עזרה
ברוך הבא, אורח. בבקשה התחבר או הירשם.

חיפוש:     חיפוש מתקדם
*
+  פורום הדיג הספורטיבי בישראל
|-+  פורומי דיג מקצועיים
| |-+  דיג פתיונות מהחוף - מים מלוחים (אחראים: rafi, אבי חכם)
| | |-+  בחירת חוט לדייג חוף
עמודים: 1 [2] למטה
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.
נושא: בחירת חוט לדייג חוף  (נקרא 5124 פעמים) הדפסה
dovdov

חבר פורום
*

מנותק מנותק

בעניין: בחירת חוט לדייג חוף
« הגיב #15 ב- : פברואר 17, 2013, 01:48:23 AM »
מצטרף לדעה של רון

אין שום סיבה להגיע בדייג surf לטסט מעבר ל20-30 ליברות

ומבחינת קוטר חוט מעבר ל-0.40 ,חוטים עבים מושפעים יותר מזרמים וגלים מושפעים יותר

מרוח בזמן ההטלה , ופוגעים אי לכך במרחק

אני באופן אישי לא עובד בכלל עם חוטי בד בדייג surf לא חושב שזה מצדיק את המחיר

וסכנת הפלונטרים(גם ענפים,שקיות ניילון ,ושאר מרעין בישין גורמים לפלונטרים)

מה כן ,תמיד אבל תמיד אני דג עם שוקלידר ,וכך ניתן להטיל משקולת 175-150גרם

בהטלה סופר אגרסיבית כשהחוט הראשי 0.35 -0.30 ,17-30ליברות

המפתח להתאמת השוקלידר הוא:10ליב שוקלידר על כל 30 גרם משקולת

לדוגמא-150גרם משקולת=50ליברות שוק לידר

אורך המקטע של השוקלידר =4-6 ליפופים על הרולר +אורך מלא של החכה +אורך חוט מקצה החכה עד המשקולת

כך גם אצלי
באיזה קשר אתם משתמשים לקשור שוקלידר למונו?
 IP: [ מחובר ]
MK2
חבר פורום

מנותק מנותק

כשהגלים מתחזקים... הולכים לשבת בבית

« הגיב #16 ב- : פברואר 18, 2013, 01:33:55 AM »
בדייג סרף, אני משתמש בראשי 0.30- עם שוק לידר 0.50- מקפיד על שימוש בחוטי טרבוקו
אני מקפיד על שוק לידר 0.50 לא רק בגלל הבטחון בהטלה, אלה בעיקר כדי לשמור על האצבע שמחזיקה את הלידר

חוט 0.30 יכול לגרום בקלות לחתכים אם עוזבים מאוחר מידי

בתור ריג משתמש גם ב0.50

אם אתה רוצה לוותר על שוק לידר אפשר להשתמש ב0.35 אך עדיין יש להקפיד על ריג 0.50
ה0.50 עדין סופג חלק מעוצמת ההטלה

אם החוף חולי נטו אפשר לרדת בראשי ל0.25 ואפילו פחות מזה אך חובה שוק לידר, טסט של 0.25 לפחות 6 קילו, אמור להתמודד עם כל דג מצוי

לגבי הרולרים, לא מכיר אותם אישית, אך לטעמי האישי רולר בגודל 6000 סטנדרטי  מתחיל להרגיש גדול מידי

סקווידוויד

חבר פורום
*

מנותק מנותק

« הגיב #17 ב- : מרץ 29, 2013, 13:08:29 PM »
אני מקפיד על שוק לידר 0.50 לא רק בגלל הבטחון בהטלה, אלה בעיקר כדי לשמור על האצבע שמחזיקה את הלידר

בתור ריג משתמש גם ב0.50

אם החוף חולי נטו אפשר לרדת בראשי ל0.25 ואפילו פחות מזה אך חובה שוק לידר, טסט של 0.25 לפחות 6 קילו, אמור להתמודד עם כל דג מצוי

לגבי הרולרים, לא מכיר אותם אישית, אך לטעמי האישי רולר בגודל 6000 סטנדרטי  מתחיל להרגיש גדול מידי

MK
כמה הערות -
לגבי הרולר, חפש תמיד שפולה כמה שיותר גבוהה וכמה שיותר רחבה, זה ישפר לך את ההטלות.
לגבי השוק לידר - נסה לרדת לכיוון ה 30 ליב' תגלה שעד משקולות של אפילו 150 גר' קשה יהיה לך לקרוע אותו. אבל הקשרים יהיו הרבה יותר קטנים ותיהנה יותר מההטלה.
את הריג תוכל להמשיך לקשור עם 50 ליב'
לגבי ההמלצות על קוטר החוט - מקבל בהחלט  אתה בסדר
dovdov

חבר פורום
*

מנותק מנותק

« הגיב #18 ב- : מרץ 29, 2013, 19:20:17 PM »

בתור ריג משתמש גם ב0.50

MK
כמה הערות -
לגבי הרולר, חפש תמיד שפולה כמה שיותר גבוהה וכמה שיותר רחבה, זה ישפר לך את ההטלות.
לגבי השוק לידר - נסה לרדת לכיוון ה 30 ליב' תגלה שעד משקולות של אפילו 150 גר' קשה יהיה לך לקרוע אותו. אבל הקשרים יהיו הרבה יותר קטנים ותיהנה יותר מההטלה.

סקוויד מה עם קשר בין מונו לשוקלידר?
אני עכשיו ירדתי לחוט 0.30 האם אמנזיה 30 ליברות יהיה מספיק כשוקלידר?
תודה אייל
gaichuk

יעד מצומצם
חבר פורום
*

מנותק מנותק

יש אכילות ???

« הגיב #19 ב- : מרץ 29, 2013, 21:31:53 PM »
יוסי,
לדעתי חוט בד לדיג חופי זה דבר מיותר.
לא מצדיק את המחיר והשימוש שמביא לבלאי וקיצור של החוט מדי פעם סתם עולה כסף מיותר.
עם חכות חוף של 4.20-4.50 ורולרים גדולים כמו שיש לך הייתי הולך על חוט מונו 0.40-0.45 ומוותר על ה"תענוג" שבשוק לידר...
במשך כמה שנים עבדתי עם חוט 0.45 של סופיקס קאסט&קאטץ' שמוצהר כ-25 ליברות (11.4 ק"ג) ושנקנה בחבילות באלק של 2-3 ק"מ.
http://international.sufix.com/fishing_line/precision_performance_mono/cast_n_catch/
בניתי מתקן לגלילת חוט ברולרים בבית וכול עונה מחליף חוט ולא סופר שקלים  אתה בסדר
אמרתי בעבר ואני חוזר ואומר, מעדיף חוט שאומר שהוא מחזיק X ועומד בו מאשר חוט באותו קוטר של חברה אחרת שטוען שהוא מחזיק X וחצי או אפילו 2X ובתכלס מחזיק כמו הראשון...

חוט מעולה נוסף שהומלץ לי והצליח להפתיע אותי מבחינת העמידות שלו בהטלות של משקלים גדולים ביחס לקוטר שהיה 0.40, היה של MUSTAD.
אני לא זוכר את הדגם הספציפי אבל ההמלצה הגיע אלי מזיו שדג מקיאק שקיבל את ההמלצה על החוט מרפי שדג מסירה ולדעתי גם הוציא על החוט הזה את המובי דיק לפני שנה...
חוט חזק מאד לקוטר!!
-------------------------------
"I don't know half of you half as well as I should like, and I like less than half of you half as well as you deserve."
סקווידוויד

חבר פורום
*

מנותק מנותק

« הגיב #20 ב- : מרץ 29, 2013, 21:38:50 PM »

בתור ריג משתמש גם ב0.50

MK
כמה הערות -

סקוויד מה עם קשר בין מונו לשוקלידר?
אני עכשיו ירדתי לחוט 0.30 האם אמנזיה 30 ליברות יהיה מספיק כשוקלידר?
תודה אייל

עם זה אני עובד - 30 ליב' אמנזיה - וטרם הצלחתי לקרוע
yossid

הים הוא המרגוע האמתי שלי
חבר פורום
*

מנותק מנותק

דייג חוף ומז'רז'ר

« הגיב #21 ב- : מרץ 30, 2013, 00:33:23 AM »
ציטוט
יוסי,
לדעתי חוט בד לדיג חופי זה דבר מיותר.
לא מצדיק את המחיר והשימוש שמביא לבלאי וקיצור של החוט מדי פעם סתם עולה כסף מיותר.
עם חכות חוף של 4.20-4.50 ורולרים גדולים כמו שיש לך הייתי הולך על חוט מונו 0.40-0.45 ומוותר על ה"תענוג" שבשוק לידר...
במשך כמה שנים עבדתי עם חוט 0.45 של סופיקס קאסט&קאטץ' שמוצהר כ-25 ליברות (11.4 ק"ג) ושנקנה בחבילות באלק של 2-3 ק"מ.
http://international.sufix.com/fishing_line/precision_performance_mono/cast_n_catch/
בניתי מתקן לגלילת חוט ברולרים בבית וכול עונה מחליף חוט ולא סופר שקלים 
אמרתי בעבר ואני חוזר ואומר, מעדיף חוט שאומר שהוא מחזיק X ועומד בו מאשר חוט באותו קוטר של חברה אחרת שטוען שהוא מחזיק X וחצי או אפילו 2X ובתכלס מחזיק כמו הראשון...

חוט מעולה נוסף שהומלץ לי והצליח להפתיע אותי מבחינת העמידות שלו בהטלות של משקלים גדולים ביחס לקוטר שהיה 0.40, היה של MUSTAD.
אני לא זוכר את הדגם הספציפי אבל ההמלצה הגיע אלי מזיו שדג מקיאק שקיבל את ההמלצה על החוט מרפי שדג מסירה ולדעתי גם הוציא על החוט הזה את המובי דיק לפני שנה...
חוט חזק מאד לקוטר!!

גאי תודה על התגובה, עם זאת ולאחר התנסות של לא מעט יציאות עם 3 מקלות חוף באורכים שווים עם הרולרים שכבר ציינתי ולכול רולר שודך חוט אחר וזאת כדי לבחון את נוחיות ומרחקי ההטלה.

לרולר 1 מסוג פן שודך חוט סופיקס 0.40 מונו, משקולת 110 גרם,
לרולר 2 מסוג אקומה אוונג'ר 90 שודך על שפולה 1 חוט בד של POWER PRO SUPER 8 SLICK 50 LB, לשפולה השנייה שודך חוט מונו 0.40 של  STREN.
לרולר 3 מסוג שימנו ספרוס 18000 שודך חוט בד פאור פרו 65 ליברות.

במשך הזמן נוסו עוד מספר חוטי מונו 0.45, ממספר חברות. וחוטי בד בקטרים של 20 ליברות של ברקלי, 30 ו-40 ליברות של חברות אחרות.

סוגי המקלות הם של שימנו, דואל, ועוד אחד יפני שאנני זוכר את שמו. לכול השפולות עם חוט הבד שודך שוק לידר אמנזיה 30 ליברות

במהלך התקופה הצלבתי את הרולרים על המקלות וזאת על מנת לבדוק את המרחקים והנוחיות שלי וכן פלונטרים. והתוצאות הצביעו בוודאות על מרחקי זריקה ארוכים משמעותית יותר עם חוטי בד לעומת חוטי מונו.
הרגישות של האכילה (הנשנוש אצל דגים מסוימים) בחוטי הבד הייתה מורגשת הרבה יותר טוב. לגבי הקטרים של החוטים שייחסית הם גבוהים אצלי, זה נעשה לאחר שבחוטים דקים יותר סבלתי מפלונטרים דחופים יותר ולמרות שמרחק הזריקה נפגע מעט, הוא לא היה מופחת משמעותית.

לסיכום שלי ורק על פי ניסיוני, חוטי הבד עדיפים הרבה יותר אם כי מחירם יקר יותר. שוק לידר 30 ליברות אמנזיה נתן מענה הולם ומספק לצרכים שלי, לרולרים ישנים יותר כמו הפן שלי עדיין עדיף להשתמש בחוטי מונו ולא בחוטי בד וזאת משום הסידור הלקוי של החוט על השפולה.

ושוב תודה לכול העוזרים והמשיבים כאן ובכלל
-------------------------------
תמיד תזכרו... שהדג שיושב אצלכם בצלחת, נמצא שם רק כי הוא פתח את פיו לאכול!!!
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.
« הקודם הבא »
הדפסה
עמודים: 1 [2] למעלה  
« הקודם הבא »
קפוץ ל:  

מופעל ע מופעל ע Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC
SMFAds for
XHTML 1.0 תקין! CSS תקין!