פורום הדיג הספורטיבי בישראל
 פורומי דיג מקצועיים
  דיג פתיונות מהחוף - מים מלוחים (אחראים: rafi, אבי חכם)
   קניתי מקל חדש!צריך חוות דעת! |
עמודים: [1] 2
|
|
|
| 0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
|
נושא: קניתי מקל חדש!צריך חוות דעת! (נקרא 3392 פעמים) |
הדפסה |
|
|
אברום רומנו
|
דייג!!!!! חבר פורום    
מנותקגיל:
24
0502514926 אם תרצו לדבר!
|
|
שלום לכולם לפני חודש או פחות קיבלתי מאבא שלי חכה חדשה עם רולר חדש
המקל הוא משקלים 60-120 גרם וואני זורק איתו 100 מטר הרולר החדש שקניתי
נכנס בו 105 מטר חוט 0.35 ואני שם את החוט הזה כי אני מפחד שיקרע החוט מהעופרות
וישלי עוד רולר שנכנס בו 250 מטר.אתם אומרים לשים את הרולר שנכנס בו 250 מטר
או להישאר עם הרולר של ה105 מטר?
ואם החכה טובה:החכה היא 4.50 מטר משקלים 60-120 גרם כמו שאמרתי עשויה
מטלסקופ חזקה מאוד!מה אתם אומרים?
|
|
-------------------------------
דייג זה החיים שלי!!! הים זו האהבה הגדולה שלי!!!
|
|
|
|
ינון לשם
|
תן לו לקחת חוט.... חבר פורום
מנותקגיל:
49
|
|
בוא נעשה סדר סבבה ?  כל חכה שיש לך והיא מעל 4 מטרים תצמיד לה רולר שקיבולת החוט שלו היא גדולה . חוט 0.35 ייכנס ברולר סטנדרטי לפחות 300 מטר ואולי יותר. לא הגיוני להצמיד לחכה רולר שנכנס בו רק 105 מטר חוט במיוחד אם אתה טוען שאתה זורק 100 מטר אז נשארים לך חמישה מטרים לעבודה עם הדג ....  אני לא מת על זה ..... דבר נוסף איך אתה יודע שאתה זורק 100 מטרים מדדת ? ספר לנו באיזו שיטת הטלה אתה משתמש בכדי להגיע למרחק שכזה . בהצלחה .
|
|
לפעמים החיים מורידים אותי על הברכיים אין שומר את השער, אין סימן משמיים. אני רואה אנשים שחיים חלומות ותקוות אנשים שחיים רק תככים ומזימות. יש ששואלים שאלות ואין תשובות יש כאלה מלאים רק טענות ודרישות.
|
|
|
|
אברום רומנו
|
דייג!!!!! חבר פורום    
מנותקגיל:
24
0502514926 אם תרצו לדבר!
|
|
בוא נעשה סדר סבבה ?  כל חכה שיש לך והיא מעל 4 מטרים תצמיד לה רולר שקיבולת החוט שלו היא גדולה . חוט 0.35 ייכנס ברולר סטנדרטי לפחות 300 מטר ואולי יותר. לא הגיוני להצמיד לחכה רולר שנכנס בו רק 105 מטר חוט במיוחד אם אתה טוען שאתה זורק 100 מטר אז נשארים לך חמישה מטרים לעבודה עם הדג ....  אני לא מת על זה ..... דבר נוסף איך אתה יודע שאתה זורק 100 מטרים מדדת ? ספר לנו באיזו שיטת הטלה אתה משתמש בכדי להגיע למרחק שכזה . בהצלחה . אוקיי! אני יחליף את הרולר ואני יודע שאני זורק 100 מטר בגלל שאם המקל הקודם שלי אני יודע בדיוק כמה זרקתי וראיתי שזה זרק עוד מספר מטרים יותר מזה והגעתי למסקנה שאני זורק בין 90 ל100 מטר!
|
|
|
|
|
|
ינון לשם
|
תן לו לקחת חוט.... חבר פורום
מנותקגיל:
49
|
|
|
|
לפעמים החיים מורידים אותי על הברכיים אין שומר את השער, אין סימן משמיים. אני רואה אנשים שחיים חלומות ותקוות אנשים שחיים רק תככים ומזימות. יש ששואלים שאלות ואין תשובות יש כאלה מלאים רק טענות ודרישות.
|
|
|
|
אלון Y
|
חבר פורום  
מנותקגיל:
30
|
|
בוא נעשה סדר סבבה ?  כל חכה שיש לך והיא מעל 4 מטרים תצמיד לה רולר שקיבולת החוט שלו היא גדולה . חוט 0.35 ייכנס ברולר סטנדרטי לפחות 300 מטר ואולי יותר. לא הגיוני להצמיד לחכה רולר שנכנס בו רק 105 מטר חוט במיוחד אם אתה טוען שאתה זורק 100 מטר אז נשארים לך חמישה מטרים לעבודה עם הדג ....  אני לא מת על זה ..... דבר נוסף איך אתה יודע שאתה זורק 100 מטרים מדדת ? ספר לנו באיזו שיטת הטלה אתה משתמש בכדי להגיע למרחק שכזה . בהצלחה . אוקיי! אני יחליף את הרולר ואני יודע שאני זורק 100 מטר בגלל שאם המקל הקודם שלי אני יודע בדיוק כמה זרקתי וראיתי שזה זרק עוד מספר מטרים יותר מזה והגעתי למסקנה שאני זורק בין 90 ל100 מטר! קצת נשמע לי מופרך ולא הגיוני... לצערנו לא אני ולא אתה מגיעים למרחקים כאלה... אני לא מאמין שאתה מצליח להגיע ליותר מ70 מטרים, וגם זה אם אתה תותח אמיתי...
|
|
אלון
|
|
|
|
gaichuk
|
יעד מצומצם חבר פורום
מנותקגיל:
49
יש אכילות ???
|
|
אברום, תן פרטים או תמונה של הנתונים על החכה והרולר.
חכה של 4.50 זו חכה ארוכה ומוזר שיש לה משקלי הטלה כאלו. הייתי מצפה למשקלי הטלה גבוהים יותר...
דבר אחד בטוח, עם רולר ספינינג (רולר רגיל) שיש עליו 105 מטר, אין אף אחד בעולם שיזרוק איתו 100 מטר וזה לא משנה על איזו חכה הוא מורכב. עם רולר שוכב זה אפשרי כי אפשר לרוקן איתו את החוט עד הסוף אבל לא ברולר רגיל.
|
|
"I don't know half of you half as well as I should like, and I like less than half of you half as well as you deserve."
|
|
|
|
IZHAK
|
חבר פורום
מנותקגיל:
לא זמין
לא מתיחסים אליך משמע אתה לא קיים
|
|
חכה של 4.50 זו חכה ארוכה ומוזר שיש לה משקלי הטלה כאלו. הייתי מצפה למשקלי הטלה גבוהים יותר...
דבר אחד בטוח, עם רולר ספינינג (רולר רגיל) שיש עליו 105 מטר, אין אף אחד בעולם שיזרוק איתו 100 מטר וזה לא משנה על איזו חכה הוא מורכב. עם רולר שוכב זה אפשרי כי אפשר לרוקן איתו את החוט עד הסוף אבל לא ברולר רגיל.
איך הגעת למסקנה כזו ? צריך אזור פתוח עד 200 מטר . ואז לזרוק הכי רחוק. לגולל את החוט . ללכת עד למקום שנפלמ המשקולת ומשם לזרוק שוב וחוזר חלילה ושוב בלי הרף . והנה לך כמעט 100 מטר  מה הבעיה 
|
|
אתה ואנחנו ====זה כולם=====נכון?
|
|
|
|
gaichuk
|
יעד מצומצם חבר פורום
מנותקגיל:
49
יש אכילות ???
|
|
איך הגעת למסקנה כזו ? צריך אזור פתוח עד 200 מטר . ואז לזרוק הכי רחוק. לגולל את החוט . ללכת עד למקום שנפלמ המשקולת ומשם לזרוק שוב וחוזר חלילה ושוב בלי הרף . והנה לך כמעט 100 מטר  מה הבעיה  זה מה שנקרא, 100 מטר בהמשכים או 100 מטר בתשלומים...  אברום, עדיין מחכים לפרטים נוספים בכדי להתייחס לשאלות ברצינות 
|
|
"I don't know half of you half as well as I should like, and I like less than half of you half as well as you deserve."
|
|
|
|
yoelsh
|
חבר פורום
מנותקגיל:
53
החיים הם כמו גלידה, עם לא מנצלים אותם הם נמסים
|
|
שלום חבר! לדייג חופי אתה צריך את הרולר הגדול יותר . הרולר שניכנס בו 100 מטר חוט קטן מאוד לדייג חוף .
|
|
|
|
|
|
Misha Ravich
|
דיג קרפיונים ♥ חבר פורום
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
אין מצב שאתה זורק 100 מטר..
|
|
|
|
|
|
yoelsh
|
חבר פורום
מנותקגיל:
53
החיים הם כמו גלידה, עם לא מנצלים אותם הם נמסים
|
|
למה כולם ניתפסו על כמה מטר הבנאדם זורק. וויכוח מיותר סך הכול שאל שאלה ,אים אפשר להיות עיניינים ולתת לו תשובה נאותה תודה וסו ברכה
|
|
|
|
|
|
עדי
|
חבר פורום
מנותקגיל:
51
|
|
למה כולם ניתפסו על כמה מטר הבנאדם זורק. וויכוח מיותר סך הכול שאל שאלה ,אים אפשר להיות עיניינים ולתת לו תשובה נאותה תודה וסו ברכה
בהיעדר פרטים מזהים על הציוד , לא ניתן לענות ברצינות. ושהשאלות לא רציניות, קשה להתייחס במקצועיות. אם אתה זורק 100 מטר הרי ברור שלא תשתמש ברולר עם קיבולת של 105 מטר, יהיה גם קשה "להפשיט" רולר ספינינג בצורה כזו. בטח לילד בן 11 שגובהו להערכתי , לא יותר משליש המקל (4.5 מטר).
|
|
איזהו חכם? הלומד מכל אדם, איזהו גיבור? הכובש את יצרו, איזהו עשיר? השמח בחלקו, איזהו מכובד? המכבד את הבריות
|
|
|
|
אברום רומנו
|
דייג!!!!! חבר פורום    
מנותקגיל:
24
0502514926 אם תרצו לדבר!
|
|
בהיעדר פרטים מזהים על הציוד , לא ניתן לענות ברצינות. ושהשאלות לא רציניות, קשה להתייחס במקצועיות. אם אתה זורק 100 מטר הרי ברור שלא תשתמש ברולר עם קיבולת של 105 מטר, יהיה גם קשה "להפשיט" רולר ספינינג בצורה כזו. בטח לילד בן 11 שגובהו להערכתי , לא יותר משליש המקל (4.5 מטר). מה זה קשור מה הגובה שלי  זה קשור לכווח שלי!!אבא שלי יותר גבוה ממני ועמדתי לידו עם המקל וזרקתי הרבה יותר רחוק ממנו אז מה זה קשור??
|
|
|
|
|
|
itamar26
|
מנהל פורום חבר פורום    
מנותקגיל:
37
|
|
בהיעדר פרטים מזהים על הציוד , לא ניתן לענות ברצינות. ושהשאלות לא רציניות, קשה להתייחס במקצועיות. אם אתה זורק 100 מטר הרי ברור שלא תשתמש ברולר עם קיבולת של 105 מטר, יהיה גם קשה "להפשיט" רולר ספינינג בצורה כזו. בטח לילד בן 11 שגובהו להערכתי , לא יותר משליש המקל (4.5 מטר). מה זה קשור מה הגובה שלי  זה קשור לכווח שלי!!אבא שלי יותר גבוה ממני ועמדתי לידו עם המקל וזרקתי הרבה יותר רחוק ממנו אז מה זה קשור?? אברום בוא נהיה מציאותיים בסדר? הגובה משפיע ועוד איך וכמה כבר כוח יש לילד בן 11? אנחנו לא באים לפגוע בך או לצחוק עליך אבל אני חושב שאתה קצת מגזים עם ההשערות שלך. כי אם אתה זורק 100 מטר אז אני זורק 250 מטר. ועוד עם רולר כמו שתיארת אין שום מצב שאתה יכול לזרוק 90-100 מטר. בכל מקרה לגבי השאלה שלך על המקל ללא שם דגם לא נוכל לעזור לך. לגבי הרולר בוודאי שהרולר הגדול עדיף יותר.
|
|
|
|
|
|
עדי
|
חבר פורום
מנותקגיל:
51
|
|
אני אסביר הגובה שלך קובע את מוטת הידיים שלך והיכולת שלך להחזיק את המקל . המנוף שמתקבל מאחיזה צרה או רחבה של הידיים על המקל, משפיעות על השליטה בו והפעלתו בצורה אופטימלית וניצול היכולת שלו.
לא יודע מה הגובה שלך, אני מעריך לפי הגיל והתמונות . ובהתאם לכך לא הגיוני שתצליח למצות פוטנציאל הטלה ממקל שהוא יותר מפי 3 מהגובה שלך.
אם בכל זאת נח לך ואתה שולט במקלות 4.5 , לך על זה. נסה אורכים קצרים ותראה שאתה תשפר עוד יותר את הטכניקה והתוצאה.
Sent from my iPhone using Tapatalk
|
|
איזהו חכם? הלומד מכל אדם, איזהו גיבור? הכובש את יצרו, איזהו עשיר? השמח בחלקו, איזהו מכובד? המכבד את הבריות
|
|
|
| 0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
| « הקודם הבא »
|
| הדפסה
|
|
עמודים: [1] 2
|
|