פורום הדיג הספורטיבי בישראל
 הוואי הפורום, שמירת הים ודיני דיג
  על החוף (אחראים: rafi, Kobiarava)
   אם משחררים דגים מה עדיף לשחרר: גדולים או קטנים?! |
עמודים: 1 [2] 3
|
|
|
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
נושא: אם משחררים דגים מה עדיף לשחרר: גדולים או קטנים?! (נקרא 7650 פעמים) |
הדפסה |
|
טושקאן
|
חבר פורום
מנותקגיל:
33
0523464056
|
|
לפי דעתי בכלל לא זריך כול פעם לקחת וגם לא כמות אם כבר לוקחים ואם יש דייג טוב אז את אלה שהכי קשה נפצעו מהקרס
|
-------------------------------
שמור על החיים במים והמים יחזיקו בדגים
|
|
|
Misha Ravich
|
דיג קרפיונים ♥ חבר פורום
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
לפי דעתי בכלל לא זריך כול פעם לקחת וגם לא כמות אם כבר לוקחים ואם יש דייג טוב אז את אלה שהכי קשה נפצעו מהקרס
חחח כן אני זוכר את השיטה שלך 
|
|
|
|
|
האנשים מפתיעים אותי כל פעם מחדש.....תהרגו אותי אבל לא מבין מאיפה הבאתם את הקטע הזה של להוציא רק גודל ביניים  זה הרי בידיוק מה שמנסים לעשות במקומות עם הפיקוח הכי ראש גדול. כל הכבוד שהגעתם לזה בעצמכם. אני לא חשבתי מעולם שזה בר ישום כי הרי כולנו חולמים על הכי גדול, אבל יתכן שזאת רק תיסמונות גדלות סטייל מיגדל בבל שאני עצמי נגוע בה. אני הכרתי את הגישה הזאת רק מקריאת מאמרים מארצות הברית, כשעבדתי על המאסטר שלי על הלוקוסים. טוב, 1. ברור שקודם כל את הקטנים חייבים לשחרר כי אחרת לא יהיו בוגרים ואז לא תהייה הטלה וכל מחזור החיים יקטע---זה החוק הכי הכי בסיסי. 2. אבל מצד שני ברור שהדגים הכי גדולים הם הכי בריאים למערכת וגם נושאים את המיטען הגנטי הכי משובח, וגם מטילים הכי הרבה ביצים, לכן אם ממש רוצים להגדיל ראש צריך ליתפוש רק גודל בייניים. 3. מצד שלישי אם ירדו בגרזנים על גדלי הביניים לא ישארו גדולים וגם לא גודל ביניים לכן צריך גם מיכסות
|
|
עריכה אחרונה: פברואר 12, 2013, 20:09:15 PM על ידי אנדרי אהרונוב
|
|
|
|
|
|
האנשים מפתיעים אותי כל פעם מחדש.....תהרגו אותי אבל לא מבין מאיפה הבאתם את הקטע הזה של להוציא רק גודל ביניים  זה הרי בידיוק מה שמנסים לעשות במקומות עם הפיקוח הכי ראש גדול. כל הכבוד שהגעתם לזה בעצמכם. אני לא חשבתי מעולם שזה בר ישום כי הרי כולנו חולמים על הכי גדול, אבל יתכן שזאת רק תיסמונות גדלות סטייל מיגדל בבל. אני הכרתי את הגישה הזאת רק מקריאת מאמרים מארצות הברית, כשעבדתי על המאסטר של על הלוקוסים. טוב, 1. ברור שקודם כל את הקטנים חייבים לשחרר כי אחרת לא יהיו בוגרים ואז לא תהייה הטלה וכל מחזור החיים יקטע---זה החוק הכי הכי בסיסי. 2. אבל מצד שני ברור שהדגים הכי גדולים הם הכי בריאים למערכת וגם נושאים את המיטען הגנטי הכי משובח, וגם מטילים הכי הרבה ביצים, לכן אם ממש רוצים להגדיל ראש צריך ליתפוש רק גודל בייניים. 3. מצד שלישי אם ירדו בגרזנים על גדלי הביניים לא ישארו גדולים וגם לא גודל ביניים לכן צריך גם מיכסות לסיכום.1.לא ליתפוש קטנים מתחת לגודל רבייה ועדיף גודל של שנתיים שלוש מעל גיל רבייה 2.לקבוע מיכסות 3. לא ליתפש מעל גודל מסויים
|
|
עריכה אחרונה: פברואר 12, 2013, 20:08:12 PM על ידי אנדרי אהרונוב
|
|
|
|
|
|
גם וגם, צריך להיות סוג של איזון בכדי להגן על דור העתיד, ובו זמנית להגן על הדור שיוצר את דור העתיד. החוקים משתנים מדג לדג...לוקוס זה דוגמה מאוד רגישה. זה דג שלוקח המון זמן להגיע לבגרות מינית ולכן תמיד יהיה קשה להגדיר נכון ולא נכון. אז מה נכון? לקחת את הקטנים ולהשמיד את הדור הבא? לקחת את הדגים הבינוניים שיש להם הכי הרבה סיכוי להגיע לבגרות מינית? או לקחת את הגדולים שמשריצים את הדור הבא? לא רוצה להיכנס לפרטים קטנים. הכי חשוב זה שכל אחד יעשה חשבון לבד. לא לקחת בלי חשבון בכלל. מצד אחד לחזור הביתה עם כמה דגים להכניס לתנור, אבל מצד שני לשמור על העתיד של הים שלנו. הכל טוב בגבול הטעם הטוב!... אז מה השאלה? מה בא קודם הביצה או התרנגולת? לפי דעתי- לשמור על שניהם בדרך שלך 
|
"תן לאדם דג - והשבעת אותו ליום אחד, למד את האדם לדוג - והשבעת אותו לכל החיים."
|
|
|
(אלון)
|
חבר פורום
מנותקגיל:
55
|
|
נושא הדיון מזכיר לי את השאלה מה קדם למה הביצה או התרנגולת
בקיצור כל תשובה שלא תהיה ואפילו המדעית ביותר עדיין לא תענה על השאלה
|
|
|
|
|
בקיצור כל תשובה שלא תהיה ואפילו המדעית ביותר עדיין לא תענה על השאלה
טעות. יש גישה נכונה, היא דורשת הגדלת ראש, ולא מעט חברה ציינו אותה. קרא את התגובות. 
|
|
|
|
rafi
|
מנהל אתר חבר פורום    
מנותקגיל:
62
|
|
 |
|
|
כמי שפתח את הדיון אגיב ראשון, ואתמקד דווקא בלוקוסים...
לדעתי הנחרצת- אם כי יודגש שזו דעה אישית וממש לא מדעית, מי שמשחרר דגים בבחינת עשייה/תרומה לעתיד הים (ים- משמע גם כנרת ונחלים)- עדיף שישחרר דג גדול מאוד על פני שחרור כמה דגים קטנים... כך לכל הפחות כשמדובר בלוקוסים, ואנמק:
* סיכויי ההישרדות של הלוקוסים הקטנים עד הגעה לבגרות מינים- נמוכים, וממילא הרבה יותר נמוכים מסיכויי ההישרדות של לוקוס גדול, זאת מכמה טעמים:
**הלוקוסים הקטנים די טפשים, הגדולים יותר זהירים. זוכר את התקופה כשצללתי צלילה חופשית, לוקוסים גדולים היו רובצים ליד המערה או מטיילים באיטיות- איך שהבחינו בך מתקרב ברחו... לוקוסים קטנים כמו כל ילד סקרן, התקרבו או נעמדו- ממש ביקשו "בוא תתקע בי חץ". אגב, לוקוס גדול ששרד- ככל שחי יותר לומד להיזהר יותר...
**לדג קטן יש הרבה יותר אויבים מאשר דג גדול- הסיכוי שייטרף הרבה יותר גבוהים. לוקוס במשקל 500 גרם יכול להיטרף/להיפצע ע"י אינטיאס/פלמידה/לוקוס אחר, במשקל כ:4 ק"ג ומעלה, שלא לדבר על אבו-נפחות, אולי צבי ים ועוד אויבים... לוקוס במשקל 5 ק"ג לא יחשוש מדגים במשקל 10ק"ג ומטה, גם בשל כך גבוהים יותר סיכויי הישרדותו... משמע, כל דג במשקל 4-10ק"ג הוא פוטנציאל חיסול ללוקוס הקטן- ואינו מסכן את הלוקוס הגדול.
**הלוקוס הגדול שהגיע לבגרות מינית, יכול בתוך זמן קצר ממועד תפיסתו, אם הוא זכר - לעבר נקבות, ואם נקבה - להטיל אלפי ביצים של דור המשך. הלוקוס הקטן עד שיגיע לגיל פוריות- צריך לשרוד חודשים ארוכים את הדייגים למיניהם, טורפים וכו'...
**מסקנה אישית: עד שנקבת לוקוס אחת מבין קבוצה של 10 במשקל 500 גרם תגיע לבגרות מינית (להערכתי- נתתי סיכויים טובים כי סיכוי ראלי לדעתי הוא 1 ל:20), נקבת לוקוס במשקל 5ק"ג תביא לעולם השרצה אחת לפחות... נכון שגם לוקוס גדול יכול שלא ישרוד יומיים, אך המודל מבוסס על סיכויים סטטיסטים רחבים, למשל 1,000 גדולים מול 10,000 קטנים - איזו קבוצה (הגדולים או הקטנים) תביא לעולם יותר דגיגים-צאצאים בתקופה של 3 שנים... לדעתי: הקבוצה של הגדולים למרות שהיא רק 10% מהקבוצה של הקטנים.
*היבט נוסף: למעט בפלמודים, הקטנים תמיד יותר טעימים... לטעמי, לוקוס במשקל של 700 גרם הרבה יותר טעים מאשר לוקוס במשקל 5ק"ג...
*מסקנה סופית: אם הבחירה היא בין לשחרר 10 לוקוסים כ"א במשקל 500 גרם, לבין שחרור לוקוס אחד במשקל 5 ק"ג, מבחינת האינטרס של "עתיד הלוקוסים" - עדיף לשחרר את הגדול....
נ.ב. לא שכחתי שיש כאן כמה חברים שדעתם הנחרצת תהיה "לשחרר את כולם, את הגדול והקטנים, אך בואו נשאר בתחומי המסגרת של הדיון הנוכחי, ונניח לרגע בצד את הדעות האישיות מתוך נקודת מוצא שהדיון הוא תאורתי. חשוב שההשקפה האישית לא תמנע את הדעות והידע בכל הנוגע לנושא הדיון....
קודם כל שלום אני חדש פה. השתתפתי בדיון דיי דומה בפורום IFF. אז אנדריי הסב את צומת ליבי לדיון הזה. הדעה / רעיון שלך מתחלק לשניים לדעתי כמובן. 1. אתה אומר שהלוקוסים הקטנים הם קלים לתפיסה בצלילה ואתה אומר חברה תרדו עליהם זה בסדר, אז הרבה פחות יגיעו לבגרות מינית. וזה עלול לגרום לירידה משמעותית בכמויות. לוקוס לידיעתי משני קילו וגם פחות כבר הגיע לבגרות מינית והנקבה מסוגלת להטיל מעל מיליון ביצים (לפי מחקר של אנדריי) http://www.avidag.co.il/wp-content/uploads/2012/01/MASTER_ANDREY.pdf עמוד 48 . 2. אתה אומר בוא נשחרר את הגדולים הם כבר בבגרות מינית והסיכוי שלהם להטיל ביצים גבוהה יותר. זה גם נכון אני חושב שבעונת הרבייה צריך לאסור דייג לוקוסים בצורה גורפת זה משהו שיעזור משמעותית לכמות הדגה. בצלילה חופשית יש לא מעט חברה שיורדים על "חתונות" וזה רע מאוד! לדעתי (האישית בלבד) בין קילו וחצי לשלוש זה גודל מעולה לקחת מתחת ומעל פשוט מיותר. שבוע מצויין. שלום guyca וברוך הבא... ראשית, עם כזו גישה יסודית ועניינית- אתה בהחלט מוזמן להמשיך לשתף ולהשתתף, ובקיצור להרגיש בבית  תיקון קל: ממש לא אמרתי לגבי הלוקוסים הקטנים "חברה תרדו עליהם זה בסדר" - בטח לא בצלילה כשיש לך אפשרות להחליט מראש במה אתה יורה... זו לא היתה כוונתי- כוונתי היתה לחדד את הדיון בסוגיה. לצורך הדוגמא: נניח שאתה צוללן חיית-ים כמו אנדריי, שמכיר כמעט כל סלע בים, אם מעונין- יכול להחליט מראש בדיוק אילו דגים וכמה יוציא בצלילה... מתכנן ארוחת דגים ל:7 חברים- צריך להחליט אם לתפוס 7 לוקוסים כ"א 700 גרם או לוקוס של 5ק"ג, והשיקול הוא מה נכון יותר להותיר בים מבחינת העתיד. מה התשובה... בכל אופן, חן חן על התשובה המפורטת... נ.ב. הזכרתי לי את עבודת המחקר של אנדריי- אותה קראתי בעבר, אכן מחקר מעולה ומרתק http://www.avidag.co.il/wp-content/uploads/2012/01/MASTER_ANDREY.pdf
|
|
עריכה אחרונה: פברואר 13, 2013, 02:27:49 AM על ידי rafi
|
|
|
|
|
|
 |
|
|
לדעתי הנחרצת- אם כי יודגש שזו דעה אישית וממש לא מדעית, מי שמשחרר דגים בבחינת עשייה/תרומה לעתיד הים (ים- משמע גם כנרת ונחלים)- עדיף שישחרר דג גדול מאוד על פני שחרור כמה דגים קטנים... כך לכל הפחות כשמדובר בלוקוסים, ואנמק:
* סיכויי ההישרדות של הלוקוסים הקטנים עד הגעה לבגרות מינים- נמוכים, וממילא הרבה יותר נמוכים מסיכויי ההישרדות של לוקוס גדול, זאת מכמה טעמים:
**הלוקוסים הקטנים די טפשים, הגדולים יותר זהירים. זוכר את התקופה כשצללתי צלילה חופשית, לוקוסים גדולים היו רובצים ליד המערה או מטיילים באיטיות- איך שהבחינו בך מתקרב ברחו... לוקוסים קטנים כמו כל ילד סקרן, התקרבו או נעמדו- ממש ביקשו "בוא תתקע בי חץ". אגב, לוקוס גדול ששרד- ככל שחי יותר לומד להיזהר יותר...
**לדג קטן יש הרבה יותר אויבים מאשר דג גדול- הסיכוי שייטרף הרבה יותר גבוהים. לוקוס במשקל 500 גרם יכול להיטרף/להיפצע ע"י אינטיאס/פלמידה/לוקוס אחר, במשקל כ:4 ק"ג ומעלה, שלא לדבר על אבו-נפחות, אולי צבי ים ועוד אויבים... לוקוס במשקל 5 ק"ג לא יחשוש מדגים במשקל 10ק"ג ומטה, גם בשל כך גבוהים יותר סיכויי הישרדותו... משמע, כל דג במשקל 4-10ק"ג הוא פוטנציאל חיסול ללוקוס הקטן- ואינו מסכן את הלוקוס הגדול.
**הלוקוס הגדול שהגיע לבגרות מינית, יכול בתוך זמן קצר ממועד תפיסתו, אם הוא זכר - לעבר נקבות, ואם נקבה - להטיל אלפי ביצים של דור המשך. הלוקוס הקטן עד שיגיע לגיל פוריות- צריך לשרוד חודשים ארוכים את הדייגים למיניהם, טורפים וכו'...
**מסקנה אישית: עד שנקבת לוקוס אחת מבין קבוצה של 10 במשקל 500 גרם תגיע לבגרות מינית (להערכתי- נתתי סיכויים טובים כי סיכוי ראלי לדעתי הוא 1 ל:20), נקבת לוקוס במשקל 5ק"ג תביא לעולם השרצה אחת לפחות... נכון שגם לוקוס גדול יכול שלא ישרוד יומיים, אך המודל מבוסס על סיכויים סטטיסטים רחבים, למשל 1,000 גדולים מול 10,000 קטנים - איזו קבוצה (הגדולים או הקטנים) תביא לעולם יותר דגיגים-צאצאים בתקופה של 3 שנים... לדעתי: הקבוצה של הגדולים למרות שהיא רק 10% מהקבוצה של הקטנים.
*היבט נוסף: למעט בפלמודים, הקטנים תמיד יותר טעימים... לטעמי, לוקוס במשקל של 700 גרם הרבה יותר טעים מאשר לוקוס במשקל 5ק"ג...
*מסקנה סופית: אם הבחירה היא בין לשחרר 10 לוקוסים כ"א במשקל 500 גרם, לבין שחרור לוקוס אחד במשקל 5 ק"ג, מבחינת האינטרס של "עתיד הלוקוסים" - עדיף לשחרר את הגדול....
נ.ב. לא שכחתי שיש כאן כמה חברים שדעתם הנחרצת תהיה "לשחרר את כולם, את הגדול והקטנים, אך בואו נשאר בתחומי המסגרת של הדיון הנוכחי, ונניח לרגע בצד את הדעות האישיות מתוך נקודת מוצא שהדיון הוא תאורתי. חשוב שההשקפה האישית לא תמנע את הדעות והידע בכל הנוגע לנושא הדיון....
קודם כל שלום אני חדש פה. השתתפתי בדיון דיי דומה בפורום IFF. אז אנדריי הסב את צומת ליבי לדיון הזה. הדעה / רעיון שלך מתחלק לשניים לדעתי כמובן. 1. אתה אומר שהלוקוסים הקטנים הם קלים לתפיסה בצלילה ואתה אומר חברה תרדו עליהם זה בסדר, אז הרבה פחות יגיעו לבגרות מינית. וזה עלול לגרום לירידה משמעותית בכמויות. לוקוס לידיעתי משני קילו וגם פחות כבר הגיע לבגרות מינית והנקבה מסוגלת להטיל מעל מיליון ביצים (לפי מחקר של אנדריי) http://www.avidag.co.il/wp-content/uploads/2012/01/MASTER_ANDREY.pdf עמוד 48 . 2. אתה אומר בוא נשחרר את הגדולים הם כבר בבגרות מינית והסיכוי שלהם להטיל ביצים גבוהה יותר. זה גם נכון אני חושב שבעונת הרבייה צריך לאסור דייג לוקוסים בצורה גורפת זה משהו שיעזור משמעותית לכמות הדגה. בצלילה חופשית יש לא מעט חברה שיורדים על "חתונות" וזה רע מאוד! לדעתי (האישית בלבד) בין קילו וחצי לשלוש זה גודל מעולה לקחת מתחת ומעל פשוט מיותר. שבוע מצויין. שלום guyca וברוך הבא... ראשית, עם כזו גישה יסודית ועניינית- אתה בהחלט מוזמן להמשיך לשתף ולהשתתף, ובקיצור להרגיש בבית  תיקון קל: ממש לא אמרתי לגבי הלוקוסים הקטנים "חברה תרדו עליהם זה בסדר" - בטח לא בצלילה כשיש לך אפשרות להחליט מראש במה אתה יורה... זו לא היתה כוונתי- כוונתי היתה לחדד את הדיון בסוגיה. לצורך הדוגמא: נניח שאתה צוללן חיית-ים כמו אנדריי, שמכיר כמעט כל סלע בים, אם מעונין- יכול להחליט מראש בדיוק אילו דגים וכמה יוציא בצלילה... מתכנן ארוחת דגים ל:7 חברים- צריך להחליט אם לתפוס 7 לוקוסים כ"א 700 גרם או לוקוס של 5ק"ג, והשיקול הוא מה נכון יותר להותיר בים מבחינת העתיד. מה התשובה... בכל אופן, חן חן על התשובה המפורטת... נ.ב. הזכרתי לי את עבודת המחקר של אנדריי- אותה קראתי בעבר, אכן מחקר מעולה ומרתק http://www.avidag.co.il/wp-content/uploads/2012/01/MASTER_ANDREY.pdf ברור שאת הגדול ולא את הקטנים. סדר העדיפויות תמיד לטובת אלו שעדיין לא התבגרו. חוצמיזה...אני אוהב לאכול את הגדולים הרבה יותר....עסיסיים ובלי עצמות וטקסטורה יציבה---הקטנים סתם מזון תינוקות (במסעדה מעדיפים אותם בגל הגודל מנה)
|
|
|
|
guyca
|
מתעניין
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
 |
|
|
קודם כל שלום אני חדש פה. השתתפתי בדיון דיי דומה בפורום IFF. אז אנדריי הסב את צומת ליבי לדיון הזה. הדעה / רעיון שלך מתחלק לשניים לדעתי כמובן. 1. אתה אומר שהלוקוסים הקטנים הם קלים לתפיסה בצלילה ואתה אומר חברה תרדו עליהם זה בסדר, אז הרבה פחות יגיעו לבגרות מינית. וזה עלול לגרום לירידה משמעותית בכמויות. לוקוס לידיעתי משני קילו וגם פחות כבר הגיע לבגרות מינית והנקבה מסוגלת להטיל מעל מיליון ביצים (לפי מחקר של אנדריי) http://www.avidag.co.il/wp-content/uploads/2012/01/MASTER_ANDREY.pdf עמוד 48 . 2. אתה אומר בוא נשחרר את הגדולים הם כבר בבגרות מינית והסיכוי שלהם להטיל ביצים גבוהה יותר. זה גם נכון אני חושב שבעונת הרבייה צריך לאסור דייג לוקוסים בצורה גורפת זה משהו שיעזור משמעותית לכמות הדגה. בצלילה חופשית יש לא מעט חברה שיורדים על "חתונות" וזה רע מאוד! לדעתי (האישית בלבד) בין קילו וחצי לשלוש זה גודל מעולה לקחת מתחת ומעל פשוט מיותר. שבוע מצויין. שלום guyca וברוך הבא... ראשית, עם כזו גישה יסודית ועניינית- אתה בהחלט מוזמן להמשיך לשתף ולהשתתף, ובקיצור להרגיש בבית  תיקון קל: ממש לא אמרתי לגבי הלוקוסים הקטנים "חברה תרדו עליהם זה בסדר" - בטח לא בצלילה כשיש לך אפשרות להחליט מראש במה אתה יורה... זו לא היתה כוונתי- כוונתי היתה לחדד את הדיון בסוגיה. לצורך הדוגמא: נניח שאתה צוללן חיית-ים כמו אנדריי, שמכיר כמעט כל סלע בים, אם מעונין- יכול להחליט מראש בדיוק אילו דגים וכמה יוציא בצלילה... מתכנן ארוחת דגים ל:7 חברים- צריך להחליט אם לתפוס 7 לוקוסים כ"א 700 גרם או לוקוס של 5ק"ג, והשיקול הוא מה נכון יותר להותיר בים מבחינת העתיד. מה התשובה... בכל אופן, חן חן על התשובה המפורטת... נ.ב. הזכרתי לי את עבודת המחקר של אנדריי- אותה קראתי בעבר, אכן מחקר מעולה ומרתק http://www.avidag.co.il/wp-content/uploads/2012/01/MASTER_ANDREY.pdfלוקוסים זה נושא רגיש אצלי בדרך כלל אני לא יורה בהם ואם אני כן יורה אז זה גודל של קילו וחצי פלוס לפי הערכת עין. בשנים האחרונות אני והשותף שלי לצלילה לא מוציאים יותר מאחד בצלילה ולא נוגעים בהם בעונת הרבייה. בהזדמנות אני אצלם צלילה מהתחלה עד הסוף כדי להראות בכמה אני נתקל, בכמה אני יורה ליד (קטנים) שילמדו לפחד, ובכמה אני לא יורה בכלל. אם אני אזמן חברים לארוחת דגים הם יאכלו לברקים סרגוסים מליטות בורים ואם היה לוקוס אחד אז יהנו גם ממנו. אני פשוט לא יורה בקטנים. יום טוב.
|
|
|
|
ינון לשם
|
תן לו לקחת חוט.... חבר פורום
מנותקגיל:
49
|
|
הרעיון בכללי הוא לשחרר כל דג .
כך הטבע יוצר את האיזון לבד
הבעיה נוצרת כאשר נגרם חוסר איזון בין הגדולים לקטנים
כפער שלא יוכל לחזור לקדמותו .
נכון לכולנו יש את הרצון לקחת את הדג הביתה
וכולנו חווינו מז'רז'רים שלוקחים לוקוסים בגודל כף יד
רק בגלל שזה לוקוס ובלי רגע של מחשבה שהדג הזה יכול להגיע לגדלים מרשימים יותר.
לסיכום השאלה הזאת , היא בנוסח מה היה קודם הביצה או התרנגולת .
|
לפעמים החיים מורידים אותי על הברכיים אין שומר את השער, אין סימן משמיים. אני רואה אנשים שחיים חלומות ותקוות אנשים שחיים רק תככים ומזימות. יש ששואלים שאלות ואין תשובות יש כאלה מלאים רק טענות ודרישות.
|
|
|
רון דדון
|
Gone fishin... חבר. ISF. חבר פורום
מנותקגיל:
39
|
|
ממש לא מסכים עם זה הדימוי - להבדיל מהביצה והתרנגולת, פה מחקר מדעי יחסית שיגרתי יכול לענות על השאלה בקלות. הדבר נעשה בארצות בכל העולם, ואוכלוסיות דגים שונות התרוממו ממצב גבולי של הכחדה כלפי מעלה לאחר מספר שנים בלבד. באם מגיעים למסקנות: דג מסויים בעל יכולת רביה מקסימלית בין הגדלים X ל-Y כמות הצאצאים ששורדת ומגיעה לבגרות מינית בממוצע היא A תקופת הרביה שלו היא Z הפיתרון יכול להיות פשוט: להמנע לחלוטין מהוצאת דגים בגדלים X-Y הטלת מכסות כך שכמות הצאצאים A פחות כמות הדייגים כפול מכסה יומית/חודשית/שנתית לדייג בהתאם לצורך, תשאר אופטימלית לצורך התבגרות הצאצאים. איסור מוחלט על דיג בעונה Z. כמו כמעט בכל דבר - העניין הוא רצון, ותקציב למחקר ופיקוח.
|
|
|
|
|
ממש לא מסכים עם זה הדימוי - להבדיל מהביצה והתרנגולת, פה מחקר מדעי יחסית שיגרתי יכול לענות על השאלה בקלות. הדבר נעשה בארצות בכל העולם, ואוכלוסיות דגים שונות התרוממו ממצב גבולי של הכחדה כלפי מעלה לאחר מספר שנים בלבד. באם מגיעים למסקנות: דג מסויים בעל יכולת רביה מקסימלית בין הגדלים X ל-Y כמות הצאצאים ששורדת ומגיעה לבגרות מינית בממוצע היא A תקופת הרביה שלו היא Z הפיתרון יכול להיות פשוט: להמנע לחלוטין מהוצאת דגים בגדלים X-Y הטלת מכסות כך שכמות הצאצאים A פחות כמות הדייגים כפול מכסה יומית/חודשית/שנתית לדייג בהתאם לצורך, תשאר אופטימלית לצורך התבגרות הצאצאים. איסור מוחלט על דיג בעונה Z. כמו כמעט בכל דבר - העניין הוא רצון, ותקציב למחקר ופיקוח. זה מה שניסיתי להגיד.... תודה 
|
"תן לאדם דג - והשבעת אותו ליום אחד, למד את האדם לדוג - והשבעת אותו לכל החיים."
|
|
|
rafi
|
מנהל אתר חבר פורום    
מנותקגיל:
62
|
|
 |
|
|
קודם כל שלום אני חדש פה. השתתפתי בדיון דיי דומה בפורום IFF. אז אנדריי הסב את צומת ליבי לדיון הזה. הדעה / רעיון שלך מתחלק לשניים לדעתי כמובן. 1. אתה אומר שהלוקוסים הקטנים הם קלים לתפיסה בצלילה ואתה אומר חברה תרדו עליהם זה בסדר, אז הרבה פחות יגיעו לבגרות מינית. וזה עלול לגרום לירידה משמעותית בכמויות. לוקוס לידיעתי משני קילו וגם פחות כבר הגיע לבגרות מינית והנקבה מסוגלת להטיל מעל מיליון ביצים (לפי מחקר של אנדריי) http://www.avidag.co.il/wp-content/uploads/2012/01/MASTER_ANDREY.pdf עמוד 48 . 2. אתה אומר בוא נשחרר את הגדולים הם כבר בבגרות מינית והסיכוי שלהם להטיל ביצים גבוהה יותר. זה גם נכון אני חושב שבעונת הרבייה צריך לאסור דייג לוקוסים בצורה גורפת זה משהו שיעזור משמעותית לכמות הדגה. בצלילה חופשית יש לא מעט חברה שיורדים על "חתונות" וזה רע מאוד! לדעתי (האישית בלבד) בין קילו וחצי לשלוש זה גודל מעולה לקחת מתחת ומעל פשוט מיותר. שבוע מצויין. שלום guyca וברוך הבא... ראשית, עם כזו גישה יסודית ועניינית- אתה בהחלט מוזמן להמשיך לשתף ולהשתתף, ובקיצור להרגיש בבית  תיקון קל: ממש לא אמרתי לגבי הלוקוסים הקטנים "חברה תרדו עליהם זה בסדר" - בטח לא בצלילה כשיש לך אפשרות להחליט מראש במה אתה יורה... זו לא היתה כוונתי- כוונתי היתה לחדד את הדיון בסוגיה. לצורך הדוגמא: נניח שאתה צוללן חיית-ים כמו אנדריי, שמכיר כמעט כל סלע בים, אם מעונין- יכול להחליט מראש בדיוק אילו דגים וכמה יוציא בצלילה... מתכנן ארוחת דגים ל:7 חברים- צריך להחליט אם לתפוס 7 לוקוסים כ"א 700 גרם או לוקוס של 5ק"ג, והשיקול הוא מה נכון יותר להותיר בים מבחינת העתיד. מה התשובה... בכל אופן, חן חן על התשובה המפורטת... נ.ב. הזכרתי לי את עבודת המחקר של אנדריי- אותה קראתי בעבר, אכן מחקר מעולה ומרתק http://www.avidag.co.il/wp-content/uploads/2012/01/MASTER_ANDREY.pdfלוקוסים זה נושא רגיש אצלי בדרך כלל אני לא יורה בהם ואם אני כן יורה אז זה גודל של קילו וחצי פלוס לפי הערכת עין. בשנים האחרונות אני והשותף שלי לצלילה לא מוציאים יותר מאחד בצלילה ולא נוגעים בהם בעונת הרבייה. בהזדמנות אני אצלם צלילה מהתחלה עד הסוף כדי להראות בכמה אני נתקל, בכמה אני יורה ליד (קטנים) שילמדו לפחד, ובכמה אני לא יורה בכלל. אם אני אזמן חברים לארוחת דגים הם יאכלו לברקים סרגוסים מליטות בורים ואם היה לוקוס אחד אז יהנו גם ממנו. אני פשוט לא יורה בקטנים. יום טוב. יופי של גישה, בהחלט גישה ראויה עם המון מחשבה על עתיד הים  בהחלט מצפה בשקיקה לסרטון כפי שציינת 
|
|
|
|
rafi
|
מנהל אתר חבר פורום    
מנותקגיל:
62
|
|
בעקבות דיון שהתעורר בקבוצת ווטסאפ, כתב שם השף אלעד אמיתי (בנציון, שף ודייג) משהו חשוב: על כל לוקוס נקבה יש 5 זכרים וניתן לזהות ולהבדיל ביניהם, לחיצה קטנה על הבטן: הזכר יפריש מה שנראה כמו "חלב" והנקבה ביצים.... מדוע זה חשוב ודווקא כעת בעונת הרבייה ("החתונות")?! מי שחשוב לו לשחרר למען עתיד אוכלוסיית הלוקוסים, זכר אפשר לקחת - פגיעה קטנה יחסית, נקבה שתשוחרר זה עם כל אלפי הביצים - עם דור העתיד.... אגב, דוגמה נהדרת מדוע טוב וחשוב שיש ווטסאפ ופורום - שתי פלטפורמות אשר חיות מצויין זו לצד זו ומשלימות זו את זו... במבזקוני הווטסאפ עולים לעיתים נושאים מעניינים ודי בקצב, זמין בשליפה.... מאידך בווטסאפ לעולם לא הייתי יכול להגיע לדיון מעמיק מלפני שנה, גם לא מלפני שבועיים - גם קשה לקיים דיון מעמיק... כאן, איך שהנושא עלה בקבוצת הווטסאפ, נכנסתי לפורום וחיפשתי "שחרור לוקוסים" - הדיון קפץ והוא זמין לרשותנו... קובי יהלומים (יעקב עדן שרון), בהיותך מי ששחרור לוקוסים זורם לו בעורקים - אשמח לדעתך... 
|
|
|
|
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
« הקודם הבא »
|
הדפסה
|
|
עמודים: 1 [2] 3