פורום הדיג הספורטיבי בישראל
 פורומי דיג מקצועיים
  דיג פתיונות מהחוף - מים מלוחים (אחראים: rafi, אבי חכם)
   בולונז |
עמודים: 1 [2] 3
|
|
|
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
נושא: בולונז (נקרא 6412 פעמים) |
הדפסה |
|
MOTI-M
|
איש השנה 2012-2013-2014 מקום שני תחרות דייג חופי - מקום שלישי תחרות הטלה לרחוק לכל שאלה: surf casting 0549259774 חבר פורום
מנותקגיל:
52
|
|
אני פשוט משתגע  אני ניסיתי להתאפק עד עכשיו בולונז חכה שהמחיר שלה 350 שקל עד 2000 שקל להפוך אותה למשהו אחר לגמרי שלא קשור לבולונז אתם יודעים גם חכה חוף אפשר לזרזר באורך 4.20 מטר  וחכות בוס יהיה זרזור אחלה  לא בעיה אבל זה לא הייעוד שלה ,חכה זרזור נהפוך אותה ל דייג חופי על חי  אישית כל אחד שהשתמש איך שהוא רוצה 
|
|
עריכה אחרונה: ספטמבר 25, 2011, 10:35:16 AM על ידי motim
|
|
-------------------------------
|
|
|
mwmw
|
חבר פורום  
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
צודק יש הרבה סיגנונות דייג, הרבה שיטות והרבה ציוד. צריך להתאים את הציוד לשיטה ולא להיפך
|
|
|
|
אביחי
|
ויקום הגזר ויתן מכות רצח לגנן..והגנן מבסוט רצח! חבר פורום
מנותקגיל:
54
ויקום הגזר ויתן מכות רצח לגנן..והגנן מבסוט רצח!
|
|
אני פשוט משתגע  אני ניסיתי להתאפק עד עכשיו בולונז חכה שהמחיר שלה 350 שקל עד 2000 שקל להפוך אותה למשהו אחר לגמרי שלא קשור לבולונז אתם יודעים גם חכה חוף אפשר לזרזר באורך 4.20 מטר  וחכות בוס יהיה זרזור אחלה  לא בעיה אבל זה לא הייעוד שלה ,חכה זרזור נהפוך אותה ל דייג חופי על חי  אישית כל אחד שהשתמש איך שהוא רוצה  אל תשתגע מוטי  חבל על הבריאות אח שלי  איש איש ואמונתו ידוג  דברים שנראים לך או לי או למישהו אחר מוזרים  נראים טבעים לגמרי לאנשים אחרים  לדוגמה אני ראיתי בחוף איש (  ) שחיבר לאלמנה שחורה ורולר 80 וחוט 0.50 מצוף 5g של בוס  היה נראה לי הזוי  אבל כשחזרתי היה לו סל מלא דגים נו מה אתה יכול להגיד לו  תשמע יש חכות ייעודיות ?  הבן אדם עם סל מלא  וטוב שלא אמרתי לו כלום למה הייתי יוצא מה זה טמבל  כל אחד שידוג אך שנוח לו  גם אם הוא רוצה להפוך את חכת הג'ירג'ור לחכת חי  שתהיה לנו שנה טובה ושנסריח מדגים
|
|
|
|
mwmw
|
חבר פורום  
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
באופן מיקרי אפשר לראות תמיד כל מיני דברים משונים , אבל כשיטה ולאורך זמן זה לא נכון. הדייג שראית שתפס עם אלמנה שחורה לא יודע כמה היה תופס בציוד מתאים. אתה מסכים שבציוד שלו לא ניתן לראות או להרגיש אכילות, לכן סביר להניח שיתמזל מזלו באותו היום.
למרות המזל שניקרא בדרכו, להחזיק הציוד ולהשתמש בו כמו בוס היה עושה לי נקע ביד ושולח אותי לבית הבראה לנוח מהמאמץ, מוותר מעדיף את מקל האיזו שלי , מצוף 2 גרם וקצת פילוטה של רמי
|
|
|
|
MOTI-M
|
איש השנה 2012-2013-2014 מקום שני תחרות דייג חופי - מקום שלישי תחרות הטלה לרחוק לכל שאלה: surf casting 0549259774 חבר פורום
מנותקגיל:
52
|
|
אני פשוט משתגע  אני ניסיתי להתאפק עד עכשיו בולונז חכה שהמחיר שלה 350 שקל עד 2000 שקל להפוך אותה למשהו אחר לגמרי שלא קשור לבולונז אתם יודעים גם חכה חוף אפשר לזרזר באורך 4.20 מטר  וחכות בוס יהיה זרזור אחלה  לא בעיה אבל זה לא הייעוד שלה ,חכה זרזור נהפוך אותה ל דייג חופי על חי  אישית כל אחד שהשתמש איך שהוא רוצה  אל תשתגע מוטי  חבל על הבריאות אח שלי  איש איש ואמונתו ידוג  דברים שנראים לך או לי או למישהו אחר מוזרים  נראים טבעים לגמרי לאנשים אחרים  לדוגמה אני ראיתי בחוף איש (  ) שחיבר לאלמנה שחורה ורולר 80 וחוט 0.50 מצוף 5g של בוס  היה נראה לי הזוי  אבל כשחזרתי היה לו סל מלא דגים נו מה אתה יכול להגיד לו  תשמע יש חכות ייעודיות ?  הבן אדם עם סל מלא  וטוב שלא אמרתי לו כלום למה הייתי יוצא מה זה טמבל  כל אחד שידוג אך שנוח לו  גם אם הוא רוצה להפוך את חכת הג'ירג'ור לחכת חי  שתהיה לנו שנה טובה ושנסריח מדגים אבי צודק לא להשתגע מוטי 
|
|
|
|
אביחי
|
מנותקגיל:
54
|
|
באופן מיקרי אפשר לראות תמיד כל מיני דברים משונים , אבל כשיטה ולאורך זמן זה לא נכון. הדייג שראית שתפס עם אלמנה שחורה לא יודע כמה היה תופס בציוד מתאים. אתה מסכים שבציוד שלו לא ניתן לראות או להרגיש אכילות, לכן סביר להניח שיתמזל מזלו באותו היום.
למרות המזל שניקרא בדרכו, להחזיק הציוד ולהשתמש בו כמו בוס היה עושה לי נקע ביד ושולח אותי לבית הבראה לנוח מהמאמץ, מוותר מעדיף את מקל האיזו שלי , מצוף 2 גרם וקצת פילוטה של רמי
אין לי ספק שיותר נוח לדוג עם בוס במקרה של האלמנה השחורה אבל אני לא יכול להטיף לאיש או לדרוש ממנו תעבוד עם בוס הבן אדם רוצה לדוג עם אלמנה בולונז בעיה שלו אולי הוא רגיל כך מימים ימימה  ואולי בעיה תקציבית  אני אתה ומוטי ועוד המון חברים  נשתדל להתאים הציוד לסגנון  אבל זה עדיין לא מונע מקרים של אלמנה בוס או בולנז פיתיונות  בגלל זה כתבתי איש איש באמונתו ידוג (  )  או בתקציבו ידוג  חבל לנו על הבריאות ועל העצבים אז שוב שנה טובה לכולנו ושנסריח מדגים
|
|
|
|
פורל הים
|
יום יום בים חבר פורום   
מנותקגיל:
85
יום יום בים מאכיל את הדגים והציפורים
|
|
הי . אם כך זה גם הריג איתו אני מתנהל . יש ימים של תרומת משקולות רה . לא הצלחתי עדיין לעבוד בדרך זו עם מערך של מ"ס קרסים . רק כשאני ממזח מחבר מצוף שמתחתיו 2 קרסים במרחקים שונים . כשעובדים מהחוף זה מעכב עקב תקיעות בסלעים .
היי אני דג בחוף חולי הריג שלי מורכב מ4 קרסים מעל המשקולת המשקולות משתנות בהתאם למצב הים בחכה אחת משקולת של 100גרם בחכה השניה 140 גרם תוצרת עצמית בים גבוה אותם המשקלות עם עוגן לצערי בזמן האחרון הדייג חלש מאוד הדגים שנתפסים הם אוטוט והם מתאבדים הפתיון כנפים של עוף ללא העור שעות הדייג שלי הם מהזריחה עד 10 בבוקר שנה טובה וחג שמח פורל הים
|
הציוד שלי חכת בראוניג רולר גולדן F G 7000
חכת שפיגולה רולר אואזיס 7000
סטנדים בבניה עצמית
חכת אבו גרסיה 7 28
רולר קוונטום (אחרי שיפוץ החלפת מיסב) חכת אבו גארסיה רולר אוקומה V55
ארגז כלים בבניה עצמית
כיסא משודרג לדייג
|
|
IP: [
מחובר ]
|
|
|
MOTI-M
|
מנותקגיל:
52
|
|
אין לי ספק שיותר נוח לדוג עם בוס במקרה של האלמנה השחורה אבל אני לא יכול להטיף לאיש או לדרוש ממנו תעבוד עם בוס הבן אדם רוצה לדוג עם אלמנה בולונז בעיה שלו אולי הוא רגיל כך מימים ימימה  ואולי בעיה תקציבית  אני אתה ומוטי ועוד המון חברים  נשתדל להתאים הציוד לסגנון  אבל זה עדיין לא מונע מקרים של אלמנה בוס או בולנז פיתיונות  בגלל זה כתבתי איש איש באמונתו ידוג (  )  או בתקציבו ידוג  חבל לנו על הבריאות ועל העצבים אז שוב שנה טובה לכולנו ושנסריח מדגים שנה טובה אבי מחר אני יוצא לזרזר אם בולונז 
|
|
|
|
mwmw
|
חבר פורום  
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
בסופו של דבר אתה צודק, אנחנו יכולים להסביר , להמליץ ולפעמים גם להדגים והחברים יעשו כמיטב הבנתם ותקציבם, ולפעמים יצליחו יותר מאיתנו
חג שמח לכולם
|
|
|
|
אביחי
|
מנותקגיל:
54
|
|
בסופו של דבר אתה צודק, אנחנו יכולים להסביר , להמליץ ולפעמים גם להדגים והחברים יעשו כמיטב הבנתם ותקציבם, ולפעמים יצליחו יותר מאיתנו
חג שמח לכולם
 והאם אתה ומוטי רוצים לתצרף אלי מחרתיים לבולוס עם בוס
|
|
|
|
טל.
|
חבר פורום
מנותקגיל:
50
לומר לחבר שיושב לידך בדיג : "יש לך סרטן...." ?
|
|
צודק יש הרבה סיגנונות דייג, הרבה שיטות והרבה ציוד. צריך להתאים את הציוד לשיטה ולא להיפך
צודק. אך יש תוספת קטנה ומתחכמת...  כאשר נתאים את השיטה לציוד נפתחות לנו הרבה אפשרויות. כאשר נתאים את הציוד לשיטה האפשרויות מוגבלות הרבה יותר. ציוד "יעודי" נקרא כך מהסיבה שהיצרן ייעד אותו לסוג מסוים של פעולה , אז אנו "מוגבלים" כביכול. פיתוח שיטות דיג בציודים שונים והתאמת השיטה לציוד מאפשר לנו להיות יצירתיים יותר. כך או כך , זה הולך לשני הכיוונים , איך שלא נסתכל על זה...  ישנו בחור שאני מכיר אשר לקח בורי שתפס , הכניס בו שני קרסים גדולות , שחרר אותו למים בשחייה של הדג מהחוף לעומק- וזאת על מקל זרזור לייט ותפס מוסר של למעלה מ-2 קילו עד כמה שזכור לי. אז הוא התאים את השיטה לציוד , אבל גם "שינה קלות" את יעוד הציוד קטנה...  כל שנרשם כאן בדיון הוא כפי שרשמם , זה לא דיג בולונז. 
|
|
|
|
mwmw
|
חבר פורום  
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
זה לא סותר את מה שאמרתי בהמשך,
לא מזמן תפסתי בורי עם תולעת קנויה, כאשר זרקתי לפתיון רגיל, לא החזרתי לים למרות שעלה בטעות ולא לפי הספר,
המסקנה: בים יש הפתעות
לגבי הבורי על מקל זירזור, מאחר וחזר הביתה בשלום , אני מציע לו להגיד גומל על המקל, מירב הסיכויים שהמקל יישבר, הוא לא בנוי לעומסים כאלה.
כאשר אני מציע להתאעם הציוד לשיטה זו מתוך המחשבה שכך הדייג יגדיל את סיכויו לחזור הביתה בשלום, כאשר הציוד תקין והיתר תלוי בפוסיידון. כבר ראיתי דייג שזירזר בציוד חופי ודפק לעצמו את הכתף, יכול היה למנוע את הנזק הפיסי בעזרת שחמוש בציוד מתאים ולזו הכוונה
|
|
|
|
adamfished
|
חבר פורום
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
אני לא מבין על מה אנשים כועסים פה. אני בעבר דגתי המון על חי עם בולונז ומשטרת ייעוד ציוד הדיג מעולם לא עצרה אותי. אדרבה, אנשים פירגנו כשראו תוצאות. את הייעוד אנחנו ממציאים במקרה הטוב ובמקרה הגרוע היצרנים. כנ"ל לגבי דיג בלי מצוף עם ציוד בולונז. אולי זה לא ביי דה בוק אבל ככה נוצרות שיטות חדשות. בעבר, לפני ששוק ציוד הז' ירז'ור היה מפותח בארץ המון דגו עם מקלות זריקה טלסקופיים. אף אחד לא בא אליהם בתלונות. לא הכול צריך להיות כל כך ייעודי, במיוחד עבור אלה שלא יכולים להרשות לעצמם מקל לכל תת סגנון דיג.
|
|
|
|
tab
|
חבר פורום 
מנותקגיל:
50
|
|
טוב לא רוצה שאפ אחד יעצור עצמו ויתאפק ובטח שאף אחד לא ישתגע . ראשית חכת בולונז קרבון סבירה 5 מטר טבעות צפות קלה איכותית ורגישה עולה מתחת ל 200 ש"ח . {אצל היבואן האלוף בפינסקר ת"א }שנית לא תמיד אפשר לעבוד עם מצוף כשאתה דג על החוף הגלים במהרה דוחפים המצוף ליבשה . לכן סיגלתי לעצמי עבודה לייט ציוד קל משקולות זעירות וסורק החופ עובר מנקודה לנקודה . תיק קטן ללא סטנד השקעה מינימלית בציוד נלווה {כמו בוס } והעיקר הספורט והדגים . בכלל העליתי שאלה /בקשה אם מישו מתנהל כך ויש לו המלצה לריג מעל קרס אחד למטה . כי אני לא מצליח לשלב ריג מרובה קרסים עקב ריבוי קריעות . תודה ושנה טובה .
|
|
|
|
MOTI-M
|
מנותקגיל:
52
|
|
אני לא מבין על מה אנשים כועסים פה. אני בעבר דגתי המון על חי עם בולונז ומשטרת ייעוד ציוד הדיג מעולם לא עצרה אותי. אדרבה, אנשים פירגנו כשראו תוצאות. את הייעוד אנחנו ממציאים במקרה הטוב ובמקרה הגרוע היצרנים. כנ"ל לגבי דיג בלי מצוף עם ציוד בולונז. אולי זה לא ביי דה בוק אבל ככה נוצרות שיטות חדשות. בעבר, לפני ששוק ציוד הז' ירז'ור היה מפותח בארץ המון דגו עם מקלות זריקה טלסקופיים. אף אחד לא בא אליהם בתלונות. לא הכול צריך להיות כל כך ייעודי, במיוחד עבור אלה שלא יכולים להרשות לעצמם מקל לכל תת סגנון דיג.
צודק מאוד ,נכון לא כל אחד יש לו לקנות חכה לכל סוג דייג,אבל יבאו בן אדם שאין לו מושג בבולונז ויקרא מה שרשום כאן עוד יחשוב שבולונז דגים בשיטה הזאות , אבל לשואל השאלה אני לא דג בשיטה הזו , אבל אחלה אחי שיהיה בהצלחה 
|
|
|
|
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
« הקודם הבא »
|
הדפסה
|
|
עמודים: 1 [2] 3