חרטה חרטה חרטה!!!
30 שנה אני דג
יש לי ידיים בריאות (בלי עין הרע) וכבר שברתי מקלות בזריקה
המרחק המקסימלי שהגעתי אליו היה 110 מטר!!!
כל מי שמספר לך שהוא זורק עם ציוד סטנדרטי למרחק 150 מטר הוא סופר שקרן
טרולוס(אמיר למי שלא מכיר)נתן את התשובה הכי נכונה שיכולה להיות
עם ציוד שמיועד לזריקות הם מגיעים ל-124 מטר וזה עוד כהכנות לתחרות!!!
אני מבקש מכולם להפסיק עם כל הסיפורי מעשיות של זריקות ל-150-300 מטר
מרחקים כאלה משיגים רק בתחרויות זריקה עם ציוד שמיועד אך ורק לזריקות ובכלל לא לדיג ועם שיטות זריקה מאוד מיוחדות שלא מתאימות לדיג עם פתיונות
רוב הפתיונות שאני מכיר ואפילו קלמרי וסבידה יתלשו מהקרסים בזמן הזריקה למרחקים מעל 120 מטר
הלחץ שמופעל על הפתיון מהקרסים פשוט יגרום לפתיונות להקרע ולהתלש מהקרסים
ומכאן אני מגיע לשאלה
מה שווה לכם זריקה של 150 מטר כשהפתיונות נפלו לכם בזמן הזריקה?
ותחשבו על זה

למרות שאני מסכים עם חלק ממה שאתה אומר,הטיעונים שאתה מתבסס עליהם לא ממש רלוונטיים.
אני מכיר אנשים שדגים יותר שנים ממך ועדיין לא למדו לזרוק כמו שצריך.
אני מכיר אנשים עם ידיים פחות ממוצעות אבל עם טכניקה שיכולים ללמד אותי ואותך כמה טריקים.
שבירת מקלות אף לא נתנה אומדן כלשהו למשהו... לפחות לא אומדן חיובי...
אם המרחק שהגעת אליו עם הציוד שאתה עובד איתו היה 110 מטר זה יפה ומכובד אבל לחשוב שזה המרחק לכול היותר שאחרים יוכלו להגיע אליו,זו תמיממות במקרה הטוב אם לא יהירות...
מרחקי הטלה של 250 מטר זה בהחלט לא נורמלי וקורה רק בתחרויות כפי שכתבת אבל 150 מטר זה לא בלתי אפשרי עם ציוד דיג פונקציונאלי שהותאם ויועד להישגים האלו.
הדעה שלך על קריעת הפיתיונות נובעת מנקודת המוצא שמרחק ההטלה הוא פונקציה ישירה של הכוח שאתה מפעיל על החכה ברגע השיגור כשלמעשה מה שקובע את המרחק זה בעיקר המשקולת וההתנגדות הנמוכה לשחרור החוט מהרולר.
אני לא יודע כמה ניסיון יש לך עם רולר בסגנון המולטיפלייר אבל ההבדל בזריקה איתו לעומת רולר ספיניג רגיל כששאר הציוד זהה,יהיה בסדר גודל של 20% יותר בקלות!
עושה רושם שבהחלט נדרשת כאן תחרות הטלה בכדי לאושש או ליצור,טענות וחשדות...

יש לי באמת המון שנות נסיון בדיג
110 מטר זה היה השיא
אבל לרוב הזריקות שלי עומדות על ה-80-90 מטר
ההבדל הוא שאני נותן דיווחי אמת ולא פנטזיות מארץ עוץ
לגבי הרולר שאתה מדבר עליו אין שמץ של מושג מה זה הרולר הזה ויכול באמת להיות שטווח הזריקה איתו יעלה ב-20%
לגבי הפתיונות
לרוב כשאני מנסה להשיג מרחק זריקה גדול יותר בזמן ההצלפה של הזריקה אני כבר רואה פתיון אחד או 2 שמתנתקים לי מהקרסים
אז נכון שעם טכניקה אחרת אני כן מצליח לזרוק טיפה יותר רחוק בלי שיעופו לי הפתיונות
אבל אני מבטיח לך ששום טכניקה לא תצליח לשמור את הפתיונות בהטלה ל-130 מטר
הפתיון היחידי שאני מכיר שיכול להחזיק מעמד בזריקות רחוקות זה אך ורק זרועות תמנון
כל שאר הפתיונות יעופו בזמן ההטלה
על אחת כמה וכמה אם מדובר בגמברי שהבשר שלו מאוד מאוד רך
ועוד נקודה לבדיקה לכל דייגי הפתיונות
פעם אחת תבדקו את עצמכם
תזרקו את הזריקה הרגילה שלכם ותגלגלו מיד בלי לתת לדגים לאכול
תבדקו אם נשארו לכם פתיונות על הקרסים והאם הפתיונות יושבים נכון על הקרסים לאחר ההטלה
אני מאמין שתגלו ברוב המקרים שהפתיונות לא יושבים טוב על הקרסים ושאולי גם יהיו חסרים לכם פתיונות
ואם זה באמת כך אז שיטת הזריקה שלכם לא נכונה ואולי אפילו ניסיתם לזרוק רחוק מידי והפתיונות נתלשו מהקרסים