בית דף הבית
עזרה עזרה
ברוך הבא, אורח. בבקשה התחבר או הירשם.

חיפוש:     חיפוש מתקדם
*
+  פורום הדיג הספורטיבי בישראל
|-+  פורומי דיג מקצועיים
| |-+  דיג מסירה (אחראים: rafi, אבי חכם, shragam)
| | |-+  מקלות לדיג בסגנון הג'יגינג - שיתוף ודיון
עמודים: [1] למטה
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.
נושא: מקלות לדיג בסגנון הג'יגינג - שיתוף ודיון  (נקרא 1235 פעמים) הדפסה
rafi

מנהל אתר
חבר פורום

מנותק מנותק

מקלות לדיג בסגנון הג'יגינג - שיתוף ודיון
« ב- : פברואר 11, 2013, 04:25:02 AM »
בעקבות הדיון הזה שפתח רמי פרידמן:
http://www.israelsportfishing.co.il/index.php?option=com_smf&Itemid=41&topic=9831.0

עלתה בי מחשבה...
אם כל אחד מאיתנו ישתף במקלות שיש או היו לו, -
שמשמשים ושימשו אותו לדיג בסגנון הג'יגינג (לא ג'יג-לייט, לזה יש דיון נפרד),
לאיזו מטרה הוא משתמש בהם ולאילו דגי מטרה...
יתרונות וחסרונות...
מרוצה או לא מרוצה וממה...
מה המחיר (אם זוכרים) ואם המקל מבחינתו נותן או לא נותן את התמורה...
נקבל כאן יופי של מאגר מידע לגבי מקלות שמשמשים לדיג בסגנון הג'יגינג,

אפשר לסקור מקל אחד או יותר, ביחד או לסירוגין....

מה שנותר חברים, זה רק להתחיל לשתף...
מי הראשון?! מגניב
עריכה אחרונה: פברואר 16, 2013, 03:18:44 AM על ידי rafi
-------------------------------
 IP: [ מחובר ]
סאמח הצפר

חבר פורום
*

מנותק מנותק

בעניין: מקלות לדיג בסגנון הג'יגינג - שיתוף ודיון
« הגיב #1 ב- : פברואר 11, 2013, 13:35:08 PM »
אני ראשון סמיילי

לא מומחה בציוד ולא משקיען בכסף. עכשיו יש לי חכת ג'יגינג מאסטר טורמינטור אבל עוד מחכה לצאת איתה עם חניכת הסירה החדשה אביל

עד עכשיו השתמשתי במקלות עד 300 ש"ח. משקלים עד 300 גר. זה מה שהתאים לי לדיג אנטיאסים והיה מספיק קשיח בשביל לא להישבר אם בטעות נופל וכו'
הקשיחות של המקל זה משהו שראיתי בו הרבה חשיבות בהקפצת הג'יג. מקל פחות קשיח מקפיץ בפחות אגרסיביות ובולם חלק מהקפיצה של הג'יג-אבל באותו זמן יתן תנועה יותר הרמונית. לאנטיאסים מעדיף  הקפצה  גדולה על תנועה הרמונית.
מקל שאהבתי זה טרבוקו טי פורס (אם זוכר את השם נכון). החלפתי 3 פעמים.

כרגע קניתי ג'יגינג מאסטר בשביל לראות האם החברה המדוברת והנערצת אכן יש בה יתרון מסוים, גם בתפקוד וגם בפיניש
בלי להתחיל מדגים קטנים קשה להעריך באמת דגים גדולים
sidesjig
חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #2 ב- : פברואר 11, 2013, 14:26:28 PM »
אני שני  סמיילי

אני דווקא חולה ציוד וחושב שאין מה לעשות ציוד טוב לאורך זמן  בים עולה הרבה כסף .

אני חייב לציין שרולרים  פשוטים  ומקלות זולים בעלי טבעות  פשוטות  נמצאים אצלי בארון  למזכרת  רק צרות היו לי , טבעות שבורות חלודות   ומדפסים של הרולר שזזו מהמקום  .

כולנו יודעים איזה באסה זה לצאת לדוג אחריי שאתה מחכה בדודה לנעילה והדייג נהרס לך ברגע בגלל גלגל שניים של רולר זול שנתקע טבעת של מקל שעפה וכו ....

לגביי מקלות  ספציפית  אני מכור לגיניגמאסטר בציוד בינוני עד כבד .
 יש לי מקל בינוני טרי קיניג ספיישל 80 - 220 מקל שיודע לתת מענה בעיקר בגיג גם לדגים קטנים וגם לדגים יותר גדולים כאחד . למקל הזה מעבר לעוצמה מטורפת יש תכונות של גמישות שחשובה לטרגט בגיג (פרבוליות) וגם לעבוד עם מקל מקצועי פחות  מעייף להקפיץ לאורך זמן . שלא נדבר  על איכות טבעות  (פוגי) מדפס (פוגי) ומשקל קל מאוד של המקל.

לציוד כבד מאוד מטרת דייג הורדת דג חי אני משתמש עם מקל מאסיבי מאוד מדובר על גיגניגמאסטר 500 גרם לימיטד  בחרתי מקל חזק מאוד וקשיח  למטרה זו מהסיבה שאני לא צריך להחזיק את המקל כול היום בידיים כמו בגיג . מקל טיפה קשיח לטעמי שהוא נמצא עם דג חי עליו בסטנד ייתן קונטרה  נעילה הרבה יותר טובה ממקל גמיש והדג ינעל יותר טוב . פחות בריחות לטעמי  . מנגד צריך לקחת בחשבון שעבודה עם דג עם מקל קשיח היא יותר מעייפת  אבל למי זה אכפת ברגע שהאינטיאס על המקל  קריצה

עוד מקל  נדיר לגיג בעיקר שלא הרבה מעריכים וחבל  הוא סמית AMJ 56  ספיניניג עד 220 גרם .

המקל הוא מקל יפני  חזק מאוד למרות שמרוב שהוא גמיש הרבה דייגים ברושם הראשוני  בטוחים שהוא לא יעמוד במשימות קשות . לא כך הדבר אני נעלתי עליו אינטאיסים דו ספרתיים רבים המקל צחק על הדגים והגמישות שלו גמרה עליהם כול הדרך למעלה  .

זה מקל מושלם לגיג מקל קל מאוד עם תכונות הקפצה  מהטובות ביותר שניסיתי .

בברכה  ,
סידס
shragam

הערוץ שלי
מנהל פורום
חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #3 ב- : פברואר 12, 2013, 12:38:41 PM »
ואני שלישי
שני מקלות של Jigging Master
הראשון עד 350 גרם מהדגמים הראשונים שהגיעו לארץ בצבע כחול כהה. עלה כ 1100 ש"ח +-
השני Power Spell עד 250 גרם , נקנה יד שניה+ רולר חשלי של שימנו ב 2600 ש"ח +-
בחרתי בהם בגלל האמינות והאיכות הידועים של החברה.
העדפתי להשקיע קצת יותר כי בלב ים עם דגים גדולים, אני לא מעוניין בכשלים בציוד.

מוזמנים להכנס לערוץ היוטיוב שלי  ולהרשם 

https://www.youtube.com/ShragaMiFishingForTheSoul

it
חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #4 ב- : פברואר 12, 2013, 13:03:47 PM »
רביעי!!

אז ככה ניסיון עם הדבר הזה יש , אכזבות והצלחות גם היו!
ככה מקל ראשון שקניתי בחיים טונה טרור....מקל קשיח!! חח תאמת הוציא לא מעט דגים אבל פחות התחברתי , פחות אוהב עבודה עם מקלות קשיחים כי זה מוציא ממך הרבה יותר אנרגיה.
טבעות ומאחז לרולר של פיוניר וזה הוכיח את עצמו המקל אצלי אין טיפה חלודה או ירוקת עליו כמו חדש!!.
זה המקל הראשון שהציעו לי לקנות וקניתי.
עלות לי 700 ש"ח

מקל שני מאיה 200 שקל...בחיי מקל סבבה לאלה עושה תעבודה לא נישבר גם טיפה גמיש (דגם מדויק לא זוכר).
מקפיץ אותם יופי!..ממליץ עליו למי שמתחיל ולא רוצה להשקיע.

כמו כן..רולר...הרולר הראשון שלי ששודך למקל הטונה טרור היה אוקומה סלינה 80....רולר סבבה למתחילים וגם לי שאין בתקציב יותר מידי....עושה את העבודה יופי, קלאצ' מדוייק, שמתי עליו ג'יג מאן 80 ליברות היה אחלה ציוד האמת לאאא מהרמות הגבוהות אבל עשה תעבודה ללא ספק.

הציוד הסופי שלי שהרכבתי לא מזמן....אשמח לשמוע את דעתכם עליו!!  בירה
מקל  -  שוכב עד 330 גרם smich amj 52h... קבלתי עליו הרבה דעות טובות ובגלל זה רכשתי..עוד לא ניסיתי אז לא יכול לספר על העבודה איתו (הים לא נתן אפשרות נו מה נעשה).....אשמח לשמוע עוד עליו.

רולר שעובד איתו כיום omoto vs10  יד שמאל עליו חוט ג'יג מאן 60 ליברות פי 4.

איתי
עריכה אחרונה: פברואר 12, 2013, 15:28:11 PM על ידי it
rafi

מנהל אתר
חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #5 ב- : פברואר 16, 2013, 03:13:20 AM »
אני ראשון סמיילי

לא מומחה בציוד ולא משקיען בכסף. עכשיו יש לי חכת ג'יגינג מאסטר טורמינטור אבל עוד מחכה לצאת איתה עם חניכת הסירה החדשה אביל

עד עכשיו השתמשתי במקלות עד 300 ש"ח. משקלים עד 300 גר. זה מה שהתאים לי לדיג אנטיאסים והיה מספיק קשיח בשביל לא להישבר אם בטעות נופל וכו'
הקשיחות של המקל זה משהו שראיתי בו הרבה חשיבות בהקפצת הג'יג. מקל פחות קשיח מקפיץ בפחות אגרסיביות ובולם חלק מהקפיצה של הג'יג-אבל באותו זמן יתן תנועה יותר הרמונית. לאנטיאסים מעדיף  הקפצה  גדולה על תנועה הרמונית.
מקל שאהבתי זה טרבוקו טי פורס (אם זוכר את השם נכון). החלפתי 3 פעמים.

כרגע קניתי ג'יגינג מאסטר בשביל לראות האם החברה המדוברת והנערצת אכן יש בה יתרון מסוים, גם בתפקוד וגם בפיניש

ראשית תתחדש סאמח,
נצפה לדיווח....

הנקודה עליה עמדת בקשר  להבדל בין הקפצה גדולה לבין תנועה הרמונית- בהחלט מעניינת...
שתי השיטות עובדות, מי שיודע לעבוד מהר ובקצב עם התנועה ההרמונית - ולעבוד נכון,
יראה פירות...
לדעתי צריך לנסות בכל יום נתון גם וגם- ולהיצמד לשיטה שתביא יותר תקיפות באתו יום...

לגבי "החלפתי שלוש פעמים" - החלפת 3 מקלות טרבוקו?!
rafi

מנהל אתר
חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #6 ב- : פברואר 16, 2013, 03:17:39 AM »
אני שני  סמיילי

אני דווקא חולה ציוד וחושב שאין מה לעשות ציוד טוב לאורך זמן  בים עולה הרבה כסף .

אני חייב לציין שרולרים  פשוטים  ומקלות זולים בעלי טבעות  פשוטות  נמצאים אצלי בארון  למזכרת  רק צרות היו לי , טבעות שבורות חלודות   ומדפסים של הרולר שזזו מהמקום  .

כולנו יודעים איזה באסה זה לצאת לדוג אחריי שאתה מחכה בדודה לנעילה והדייג נהרס לך ברגע בגלל גלגל שניים של רולר זול שנתקע טבעת של מקל שעפה וכו ....

לגביי מקלות  ספציפית  אני מכור לגיניגמאסטר בציוד בינוני עד כבד .
 יש לי מקל בינוני טרי קיניג ספיישל 80 - 220 מקל שיודע לתת מענה בעיקר בגיג גם לדגים קטנים וגם לדגים יותר גדולים כאחד . למקל הזה מעבר לעוצמה מטורפת יש תכונות של גמישות שחשובה לטרגט בגיג (פרבוליות) וגם לעבוד עם מקל מקצועי פחות  מעייף להקפיץ לאורך זמן . שלא נדבר  על איכות טבעות  (פוגי) מדפס (פוגי) ומשקל קל מאוד של המקל.

לציוד כבד מאוד מטרת דייג הורדת דג חי אני משתמש עם מקל מאסיבי מאוד מדובר על גיגניגמאסטר 500 גרם לימיטד  בחרתי מקל חזק מאוד וקשיח  למטרה זו מהסיבה שאני לא צריך להחזיק את המקל כול היום בידיים כמו בגיג . מקל טיפה קשיח לטעמי שהוא נמצא עם דג חי עליו בסטנד ייתן קונטרה  נעילה הרבה יותר טובה ממקל גמיש והדג ינעל יותר טוב . פחות בריחות לטעמי  . מנגד צריך לקחת בחשבון שעבודה עם דג עם מקל קשיח היא יותר מעייפת  אבל למי זה אכפת ברגע שהאינטיאס על המקל  קריצה

עוד מקל  נדיר לגיג בעיקר שלא הרבה מעריכים וחבל  הוא סמית AMJ 56  ספיניניג עד 220 גרם .

המקל הוא מקל יפני  חזק מאוד למרות שמרוב שהוא גמיש הרבה דייגים ברושם הראשוני  בטוחים שהוא לא יעמוד במשימות קשות . לא כך הדבר אני נעלתי עליו אינטאיסים דו ספרתיים רבים המקל צחק על הדגים והגמישות שלו גמרה עליהם כול הדרך למעלה  .

זה מקל מושלם לגיג מקל קל מאוד עם תכונות הקפצה  מהטובות ביותר שניסיתי .

בברכה  ,
סידס

סידס,

תגובה ברמות הגבוהות...
שיתוף ופירוט בהחלט בטופ -
עם כל הנתונים וכל הטיפים....
בהחלט נתת כאן כמה תובנות חשובות... אתה בסדר

אגב,
אם אינני טועה נימר משתמש במקל סמית...
אכן למקל הזה אין "יחסי ציבור"-
אך אומרים כי כל מי שמשתמש בו טוען שהוא מעולה...
עריכה אחרונה: פברואר 16, 2013, 03:20:11 AM על ידי rafi
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.
« הקודם הבא »
הדפסה
עמודים: [1] למעלה  
« הקודם הבא »
קפוץ ל:  

מופעל ע מופעל ע Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC
SMFAds for
XHTML 1.0 תקין! CSS תקין!