פורום הדיג הספורטיבי בישראל
 פורומי דיג מקצועיים
  דיג במים מתוקים בכל הסגנונות (אחראים: itamar26, shragam)
   מקלות לדיג פתיונות במתוקים- שיתוף ודיון |
עמודים: [1]
|
|
|
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
נושא: מקלות לדיג פתיונות במתוקים- שיתוף ודיון (נקרא 2279 פעמים) |
הדפסה |
|
rafi
|
מנהל אתר חבר פורום    
מנותקגיל:
62
|
|
בעקבות הדיון הזה שפתח רמי פרידמן: http://www.israelsportfishing.co.il/index.php?option=com_smf&Itemid=41&topic=9831.0עלתה בי מחשבה... אם כל אחד מאיתנו ישתף במקלות שיש או היו לו, שמשמשים ושימשו אותו לדיג פתיונות במתוקים, לאיזו מטרה הוא משתמש בהם - קרפיונים או מושטים או.... יתרונות וחסרונות... מרוצה או לא מרוצה וממה... מה המחיר (אם זוכרים) ואם המקל מבחינתו נותן או לא נותן את התמורה... נקבל כאן יופי של מאגר מידע לגבי מקלות שמשמשים לדיג פתיונות במתוקים, אפשר לסקור מקל אחד או יותר, ביחד או לסירוגין.... מה שנותר חברים, זה רק להתחיל לשתף... מי הראשון?! 
|
-------------------------------
|
|
|
rafi
|
מנהל אתר חבר פורום    
מנותקגיל:
62
|
|
אנשי המתוקים, לא מתכוון לוותר לכם על זה....  בכל הפורומים המקצועיים האחרים- החברים כבר התחילו לשתף..... אז מה קורה עם המתוקים שלנו?! 
|
|
|
|
שני יצחקי
|
חבר פורום
מנותקגיל:
27
|
|
אנשי המתוקים, לא מתכוון לוותר לכם על זה....  בכל הפורומים המקצועיים האחרים- החברים כבר התחילו לשתף..... אז מה קורה עם המתוקים שלנו?!  כרגע הגבתי באשכול לאן נעלמה התגובה שלי? 
|
|
|
|
טושקאן
|
חבר פורום
מנותקגיל:
32
0523464056
|
|
אני יכתוב בנתיים רק על מקל אחד וזה CHUB SNOOPER 3 וחצי ליברות ואורך 3,90
מקל קשיח אבל לא יותר מדי בולם את הנגיחות החזקות של הקרפיון בכיף
מעולה לזריקה רחוקה אבל לא לאחד גבוה כמוני בגלל הידית היחסית קצרה
|
שמור על החיים במים והמים יחזיקו בדגים
|
|
|
ינון לשם
|
תן לו לקחת חוט.... חבר פורום
מנותקגיל:
49
|
|
אני בעל 3 חכות של פוקס ווריייר 3.90 מ' משקלי זריקה 3.5 ליברות .
החכה עובדת בצורה מושלמת בזריקה
רוב חלקו העליון של השפיץ עובד כהצלפה מה שמאפשר להגיע למרחקים גדולים מברגיל.
החכה בנויה כשתי חלקים , בסיס ושפיץ .
בעלת כת ארוכה לאחיזה מירבית וטובה , בזכות כך ניתן להשתמש בכל המומנט של החכה בזריקה.
יש לי את הדגם הישן והחדש שבדגם החדש נעשו שינויים במתפס הרולר שהוא לא מחזיק מעמד כמו
בדגם הישן , ניתן לזהות בין שני הדגמים שהדגם החדש נצבע בצבעי קומופלאג' והדגם הישן צבעי שחור מלא .
ה wariorr הם החכות הבסיסיות ביותר של פוקס לדיג קרפיון אך נותנות ביצועים מעולים וספורטיביים ביותר.
חכות מומלצות מאוד מחיר צרכן ליחידה נע בין 700 - 850 שקלים .
|
לפעמים החיים מורידים אותי על הברכיים אין שומר את השער, אין סימן משמיים. אני רואה אנשים שחיים חלומות ותקוות אנשים שחיים רק תככים ומזימות. יש ששואלים שאלות ואין תשובות יש כאלה מלאים רק טענות ודרישות.
|
|
|
rafi
|
מנהל אתר חבר פורום    
מנותקגיל:
62
|
|
אנשי המתוקים, לא מתכוון לוותר לכם על זה....  בכל הפורומים המקצועיים האחרים- החברים כבר התחילו לשתף..... אז מה קורה עם המתוקים שלנו?!  כרגע הגבתי באשכול לאן נעלמה התגובה שלי?  שני, אם חולף מעל פרק זמן מסוים מרגע שהתחלת בכתיבת התגובה- ועד שאתה לוחץ על השליחה (אם כתבת הרבה או גם אם קמת וחזרת להמשיך אחרי כמה דקות), אז בנסיון השיגור הראשון התגובה נותרת ולא משוגרת- צריך פשוט ללחוץ פעם נוספת על "שליחה" ואז היא נשלחת... עד היום קורה לי ברגע של היסח דעת שאני לוחץ "שליחה"- ממהר לעבור מסך ומגלה שההודעה לא שוגרה ולמעשה "נעלמה", וזה מעצבן  זה לדעתי מה שקרה לך 
|
|
|
|
rafi
|
מנהל אתר חבר פורום    
מנותקגיל:
62
|
|
מרוצה ממנו דימה?! ובהחלט מסקרן אילו מקלות נוספים יש... אל תחסוך- לא מחייבים כאן על דיו... 
|
|
|
|
טושקאן
|
חבר פורום
מנותקגיל:
32
0523464056
|
|
מרוצה ממנו דימה?! ובהחלט מסקרן אילו מקלות נוספים יש... אל תחסוך- לא מחייבים כאן על דיו...  זה פשוט המקל היחידי שנישאר ואני מרוצה ממנו מקל טוב
|
|
|
|
itamar26
|
מנהל פורום חבר פורום    
מנותקגיל:
37
|
|
כיום אני עובד עם starbait milspec lcr limited edition מקל מדהים פשוט! המקל היחידי בעולם שמיוצר עם טבעת קצה 20MM כמובן טבעת 50MM תחתונה אורך 3.9 3.5LB
לאחר שעשיתי איתו ספתח שהוא גם השיא החדש 14 קילו ולאחריו 12.750 שאותו הוצאתי עם הסירה ובסירה המקל עובד הרבה יותר מבחוף......אני חייב לציין מקל מדהים גמיש וחזק בו זמנית, כת ארוכה בקיצור כל הדברים הטובים שדייג קרפיונים רוצה לבקש.
|
|
|
|
gaichuk
|
יעד מצומצם חבר פורום
מנותקגיל:
49
יש אכילות ???
|
|
אני משתמש במה שיש לי ונהנה מגיוון...  מקל ראשון זה האי-פוינט קארפ 3.60 מ' 2.75 ליברות שקיניתי לפני כמעט 10 שנים לז'ירז'ור. לימים הוא נכנס לדיג הקרפיונים עם רוד פוד וזמזמים ובשימוש עם פידר קטן או משקולת 70 ג' והייר ריג, הוא נוח מאד. מקל שני זה האוקומה סלילו 10-30 גרם. מקל ז'ירז'ור ארוך שגם הוא עם פידר קטן נותן הנאה בעבודה איתו... מקל שלישי זה ספוד. מקל לפידור שאני יכול להעמיס עליו פידר גדול עם ריג ולזרוק בלי מחשבה נוספת בכול הכוח... שאר המקלות שנמצאים אצלי בשימוש אלו מקלות החוף (בלאק ווידו,מרינר פסיפיק,מאיה משהו וכו'...). איתם אני דג בירדן בעיקר אבל לפעמים גם בדיג בכנרת עם סטנדים עומדים ופידרים גדולים, בעיקר בקיץ... אני לא פריק של ציוד ומאמין שהציוד קצה חשוב יותר מהחכה או הרולר ובסופו של יום החכה צריכה לשרת את המטרה ולא המטרה את החכה... במלים אחרות, אם אני צריך מקל חזק לירדן עם משקולת של 150 גרם, אני אקח את המרינר פסיפיק או בלאק ווידו ולא מקל קרפיון שמיועד לדיג במים מתוקים אבל לא יסתדר עם הזרם והמשקולת הכבדה... מחיר? כמה שיותר זול... תמורה? בינתיים טפו-טפו, סבבה... 
|
"I don't know half of you half as well as I should like, and I like less than half of you half as well as you deserve."
|
|
|
Misha Ravich
|
דיג קרפיונים ♥ חבר פורום
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
 |
|
|
אני משתמש במה שיש לי ונהנה מגיוון...  מקל ראשון זה האי-פוינט קארפ 3.60 מ' 2.75 ליברות שקיניתי לפני כמעט 10 שנים לז'ירז'ור. לימים הוא נכנס לדיג הקרפיונים עם רוד פוד וזמזמים ובשימוש עם פידר קטן או משקולת 70 ג' והייר ריג, הוא נוח מאד. מקל שני זה האוקומה סלילו 10-30 גרם. מקל ז'ירז'ור ארוך שגם הוא עם פידר קטן נותן הנאה בעבודה איתו... מקל שלישי זה ספוד. מקל לפידור שאני יכול להעמיס עליו פידר גדול עם ריג ולזרוק בלי מחשבה נוספת בכול הכוח... שאר המקלות שנמצאים אצלי בשימוש אלו מקלות החוף (בלאק ווידו,מרינר פסיפיק,מאיה משהו וכו'...). איתם אני דג בירדן בעיקר אבל לפעמים גם בדיג בכנרת עם סטנדים עומדים ופידרים גדולים, בעיקר בקיץ... אני לא פריק של ציוד ומאמין שהציוד קצה חשוב יותר מהחכה או הרולר ובסופו של יום החכה צריכה לשרת את המטרה ולא המטרה את החכה... במלים אחרות, אם אני צריך מקל חזק לירדן עם משקולת של 150 גרם, אני אקח את המרינר פסיפיק או בלאק ווידו ולא מקל קרפיון שמיועד לדיג במים מתוקים אבל לא יסתדר עם הזרם והמשקולת הכבדה... מחיר? כמה שיותר זול... תמורה? בינתיים טפו-טפו, סבבה...  אפשר לשאול מה המקל ספוד שלך? אני מחפש מקל זול שישמש אותי למטרת פידור (ספוד)
|
|
|
|
טושקאן
|
חבר פורום
מנותקגיל:
32
0523464056
|
|
 |
|
|
אני משתמש במה שיש לי ונהנה מגיוון...  מקל ראשון זה האי-פוינט קארפ 3.60 מ' 2.75 ליברות שקיניתי לפני כמעט 10 שנים לז'ירז'ור. לימים הוא נכנס לדיג הקרפיונים עם רוד פוד וזמזמים ובשימוש עם פידר קטן או משקולת 70 ג' והייר ריג, הוא נוח מאד. מקל שני זה האוקומה סלילו 10-30 גרם. מקל ז'ירז'ור ארוך שגם הוא עם פידר קטן נותן הנאה בעבודה איתו... מקל שלישי זה ספוד. מקל לפידור שאני יכול להעמיס עליו פידר גדול עם ריג ולזרוק בלי מחשבה נוספת בכול הכוח... שאר המקלות שנמצאים אצלי בשימוש אלו מקלות החוף (בלאק ווידו,מרינר פסיפיק,מאיה משהו וכו'...). איתם אני דג בירדן בעיקר אבל לפעמים גם בדיג בכנרת עם סטנדים עומדים ופידרים גדולים, בעיקר בקיץ... אני לא פריק של ציוד ומאמין שהציוד קצה חשוב יותר מהחכה או הרולר ובסופו של יום החכה צריכה לשרת את המטרה ולא המטרה את החכה... במלים אחרות, אם אני צריך מקל חזק לירדן עם משקולת של 150 גרם, אני אקח את המרינר פסיפיק או בלאק ווידו ולא מקל קרפיון שמיועד לדיג במים מתוקים אבל לא יסתדר עם הזרם והמשקולת הכבדה... מחיר? כמה שיותר זול... תמורה? בינתיים טפו-טפו, סבבה...  אפשר לשאול מה המקל ספוד שלך? אני מחפש מקל זול שישמש אותי למטרת פידור (ספוד) כול מקל טוב לחוף יהיה מצוין לפחות אצליזה ככה
|
|
|
|
Misha Ravich
|
דיג קרפיונים ♥ חבר פורום
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
 |
|
|
אני משתמש במה שיש לי ונהנה מגיוון...  מקל ראשון זה האי-פוינט קארפ 3.60 מ' 2.75 ליברות שקיניתי לפני כמעט 10 שנים לז'ירז'ור. לימים הוא נכנס לדיג הקרפיונים עם רוד פוד וזמזמים ובשימוש עם פידר קטן או משקולת 70 ג' והייר ריג, הוא נוח מאד. מקל שני זה האוקומה סלילו 10-30 גרם. מקל ז'ירז'ור ארוך שגם הוא עם פידר קטן נותן הנאה בעבודה איתו... מקל שלישי זה ספוד. מקל לפידור שאני יכול להעמיס עליו פידר גדול עם ריג ולזרוק בלי מחשבה נוספת בכול הכוח... שאר המקלות שנמצאים אצלי בשימוש אלו מקלות החוף (בלאק ווידו,מרינר פסיפיק,מאיה משהו וכו'...). איתם אני דג בירדן בעיקר אבל לפעמים גם בדיג בכנרת עם סטנדים עומדים ופידרים גדולים, בעיקר בקיץ... אני לא פריק של ציוד ומאמין שהציוד קצה חשוב יותר מהחכה או הרולר ובסופו של יום החכה צריכה לשרת את המטרה ולא המטרה את החכה... במלים אחרות, אם אני צריך מקל חזק לירדן עם משקולת של 150 גרם, אני אקח את המרינר פסיפיק או בלאק ווידו ולא מקל קרפיון שמיועד לדיג במים מתוקים אבל לא יסתדר עם הזרם והמשקולת הכבדה... מחיר? כמה שיותר זול... תמורה? בינתיים טפו-טפו, סבבה...  אפשר לשאול מה המקל ספוד שלך? אני מחפש מקל זול שישמש אותי למטרת פידור (ספוד) כול מקל טוב לחוף יהיה מצוין לפחות אצליזה ככה לא ממש.. נגיד מקל של 3.5 ליברות זה בערך 120 גרם, ואם אני יזרוק עם רקטה או בגלשקה, תערובת שתשקול יותר מהמשקלי זריקה של החכה אני יכול לסדוק\לשבור את החכה.. בקיצור מפחד להרוס אותה.. צריך חכה עם משקלי זריקה גבוהים, בקיצור - עמוד חשמל כמו שאיתמר אומר 
|
|
|
|
gaichuk
|
יעד מצומצם חבר פורום
מנותקגיל:
49
יש אכילות ???
|
|
 |
|
|
אני משתמש במה שיש לי ונהנה מגיוון...  מקל ראשון זה האי-פוינט קארפ 3.60 מ' 2.75 ליברות שקיניתי לפני כמעט 10 שנים לז'ירז'ור. לימים הוא נכנס לדיג הקרפיונים עם רוד פוד וזמזמים ובשימוש עם פידר קטן או משקולת 70 ג' והייר ריג, הוא נוח מאד. מקל שני זה האוקומה סלילו 10-30 גרם. מקל ז'ירז'ור ארוך שגם הוא עם פידר קטן נותן הנאה בעבודה איתו... מקל שלישי זה ספוד. מקל לפידור שאני יכול להעמיס עליו פידר גדול עם ריג ולזרוק בלי מחשבה נוספת בכול הכוח... שאר המקלות שנמצאים אצלי בשימוש אלו מקלות החוף (בלאק ווידו,מרינר פסיפיק,מאיה משהו וכו'...). איתם אני דג בירדן בעיקר אבל לפעמים גם בדיג בכנרת עם סטנדים עומדים ופידרים גדולים, בעיקר בקיץ... אני לא פריק של ציוד ומאמין שהציוד קצה חשוב יותר מהחכה או הרולר ובסופו של יום החכה צריכה לשרת את המטרה ולא המטרה את החכה... במלים אחרות, אם אני צריך מקל חזק לירדן עם משקולת של 150 גרם, אני אקח את המרינר פסיפיק או בלאק ווידו ולא מקל קרפיון שמיועד לדיג במים מתוקים אבל לא יסתדר עם הזרם והמשקולת הכבדה... מחיר? כמה שיותר זול... תמורה? בינתיים טפו-טפו, סבבה...  אפשר לשאול מה המקל ספוד שלך? אני מחפש מקל זול שישמש אותי למטרת פידור (ספוד) כול מקל טוב לחוף יהיה מצוין לפחות אצליזה ככה לא ממש.. נגיד מקל של 3.5 ליברות זה בערך 120 גרם, ואם אני יזרוק עם רקטה או בגלשקה, תערובת שתשקול יותר מהמשקלי זריקה של החכה אני יכול לסדוק\לשבור את החכה.. בקיצור מפחד להרוס אותה.. צריך חכה עם משקלי זריקה גבוהים, בקיצור - עמוד חשמל כמו שאיתמר אומר  מישה, כשטושקאן מדבר על מקל חוף טוב הוא מתכוון למקל חוף של 3.5-4 מטר עם משקלי הטלה של 100 גרם ומעלה. לא מקל של 3.5 ליברות... אישית הייתי משתמש בבלאק ווידו עד לא מזמן והיא עשתה עבודה מצויינת...
|
"I don't know half of you half as well as I should like, and I like less than half of you half as well as you deserve."
|
|
|
itamar26
|
מנהל פורום חבר פורום    
מנותקגיל:
37
|
|
לגבי ספוד, ספוד זה ספוד ומקל חוף זה מקל חוף....מקל חוף יכול לעשות את העבודה השאלה עד כמה ? כמה נוח לעבוד איתו?כמה הוא קשיח? ספודים ברובם הם מגיעים עם בלנק קשיח מה שמאפשר עבודה מאסיבית של המקל, כמובן טסט גבוהה. יש מקלות חוף כמו שגיא אמר שאפשר לעבוד איתם וגם אני הייתי זורק עם מקלות כמו מרינר, אבל מניסיון שלי עם ספוד ההבדל הוא עצום, תחושת הביטחון פה היא מילת המפתח כשאתה מרגיש שאתה מחזיק מקל חזק שלא מתקפל כמעט כשאתה מתמקם לזריקה פה הנקודה, אין את הפחד לתת זריקה חזקה ולא לפחד. מישה יש ספודים לא כל כך יקרים (במובנים של קרפיונים ) אבל לאט לאט כמו שאמרתי לך לא קונים הכל במכה. 
|
|
|
|
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
« הקודם הבא »
|
הדפסה
|
|
עמודים: [1]
|