פורום הדיג הספורטיבי בישראל
 פורומי דיג מקצועיים
  דיג פתיונות מהחוף - מים מלוחים (אחראים: rafi, אבי חכם)
   מחפש חוות דעת |
עמודים: [1] 2
|
|
|
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
נושא: מחפש חוות דעת (נקרא 5424 פעמים) |
הדפסה |
|
|
שלום לכולם!! אני בזמן אחרון מחפש חכה שניה לזריקה לרחוק, בגובה 14-15feet, חזקה, משקל הטלה עד 250 גרם, חלקים אדיף ולא טלסקופי לדייג ימי ( ) ושיהיה לה מחיר סביר. אולי אני חי בסרט?  ואין חיה כזות ביקום שלנו? מה תגידו? דיברתי עם מוכר , אדמיניסטרתור פורום רוסי שאני גם חבר שם והוא מציה לי חכה חברת Lion וזהו  חוץ מי חליפת דייג שלהם שיש לי וחכות בוס שראיתי אצל דייגים, אין לי שום מוסג מהחברה וגם לא מצאתי מידע באינטרנט. חברלה  - אולי מישהו ממכם דג איתה או ראה אצל חברים?  או יודעים איפו אפשר לקרא אליהם?  תודה מראש 
|
|
|
|
סקווידוויד
|
חבר פורום
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
לי יש מקל חלקים שלהם למפלצות מעמקים.
מקלות 2 חלקים? חפש אצל דאיווה. לגבי האורך? אולי מקל 3 חלקים יהיה באורך 4.5 מ'.
|
|
|
|
mwmw
|
חבר פורום  
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
המותג שראית הינו מותג פרטי. בזמנו היתה חברה צרפתית בשם הזה, ניסגרה לפני שנים, היבואן המשיך את המותג, אפשר לראות מוצרים שונים תחת המותג הזה, כמובן שאין אתר יצרן מפני שאין כזה.
המותג מקובל בארץ ויש לו חסידים לא מעטים
לעצם הענין, יש להם מקלות של 3 חלקים שמיועדים וקרובים למטרות שהצבת. יש גירסה מפיבר ויש גם מקרבון שכמובן רך וגמיש יותר. מקל הקרבום עולה כ-400 שח
גם לטיקה יש דגם 3 חלקים 4.20 אורך שמתאים להגדרות שלך והוא יקר יותר. מחירם בין 500-700 שח
הטובים והיקרים בתחום הינם מקלות 3 החלקים של שימנו. מחירם סביב האלף וצפונה. מניח שיש עוד, לא מכיר
|
|
|
|
סקווידוויד
|
חבר פורום
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
המותג שראית הינו מותג פרטי. בזמנו היתה חברה צרפתית בשם הזה, ניסגרה לפני שנים, היבואן המשיך את המותג, אפשר לראות מוצרים שונים תחת המותג הזה, כמובן שאין אתר יצרן מפני שאין כזה.
לעצם הענין, יש להם מקלות של 3 חלקים שמיועדים וקרובים למטרות שהצבת. יש גירסה מפיבר ויש גם מקרבון שכמובן רך וגמיש יותר. מקל הקרבום עולה כ-400 שח
גם לטיקה יש דגם 3 חלקים 4.20 אורך שמתאים להגדרות שלך והוא יקר יותר. מחירם בין 500-700 שח
הטובים והיקרים בתחום הינם מקלות 3 החלקים של שימנו. מחירם סביב האלף וצפונה. מניח שיש עוד, לא מכיר
נראה לי שאתה מבין משהו בתחום  מה ההבדל בהתנהגות בין מקל קרבון 3 חלקים לבין מקל טלסקופי קרבון 4 חלקים?
|
|
|
|
MOTI-M
|
איש השנה 2012-2013-2014 מקום שני תחרות דייג חופי - מקום שלישי תחרות הטלה לרחוק לכל שאלה: surf casting 0549259774 חבר פורום
מנותקגיל:
52
|
|
נראה לי שאתה מבין משהו בתחום  מה ההבדל בהתנהגות בין מקל קרבון 3 חלקים לבין מקל טלסקופי קרבון 4 חלקים? אחי אחלה שאלה מאוד מעניין מה ההבדל באמת דוגמה אני לא כל כך רואה הבדל חוץ מזה שזה חלקים ולא טלסקופי 
|
-------------------------------
|
|
|
tab
|
חבר פורום 
מנותקגיל:
50
|
|
הי. אני מחזיק בחכת 3 חלקים תוצרת שיקספיר אורך 4.5 מ"ר טבעת מתקפלת בבסיס ושאר הטבעות יחסית גדולות. חכת קרבון די מסיבית המרחק לרולר מתחילת החכה יחסית גדול לחכות טלסקופיות וזה נתון משמעותי. לא פשוט להטיל איתה והיא דרשה אימון מסוים משקלי זריקה שלה עד 250 ג. שמשה אותי בחורפ שעבר לדיג פיתיונות לזריקה רחוקה אך היום הטלסקופיות ה 4.2 -4.5 מטר עושות את אותה העבודה לטעמי וביתר נוחות של סחיבה /אחסון/והכנת החכה לזריקה בים . גם מבחינת גמישות {הצלפה} הטלסקופיות נותנות את העבודה . שלא תבינו אותי לא נכון החכת 3 חלקים היא מוצר מצוין קשוח /קשיח וניתן להתעלל בה מבחינת גבול עליון של משקל זריקה ללא חשש לשבירה. אם תרצה לקחת אותה להתרשמות לפני קניה של חכה כזו מוזמן ליצור קשר . אחלה סופ"ש.
|
|
עריכה אחרונה: ספטמבר 22, 2011, 08:48:44 AM על ידי tab
|
|
|
|
|
MOTI-M
|
איש השנה 2012-2013-2014 מקום שני תחרות דייג חופי - מקום שלישי תחרות הטלה לרחוק לכל שאלה: surf casting 0549259774 חבר פורום
מנותקגיל:
52
|
|
להגיד לכם את האמת מה אני חושב אני יש לי חכות של boston עובדות מעולה מרחקי זריקה עד 120 מטר בשקט חכה גמישה ועומדת יפה בלחצי זריקה אני משתמש במשקולות של עד 150 גר ואין לי שום בעיה דרך אגב מי ששואל את השאלה זה השותף שלי לדייג אז בהצלחה יורי 
|
-------------------------------
|
|
|
סקווידוויד
|
חבר פורום
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
הי. אני מחזיק בחכת 3 חלקים תוצרת שיקספיר אורך 4.5 מ"ר טבעת מתקפלת בבסיס ושאר הטבעות יחסית גדולות. חכת קרבון די מסיבית המרחק לרולר מתחילת החכה יחסית גדול לחכות טלסקופיות וזה נתון משמעותי. לא פשוט להטיל איתה והיא דרשה אימון מסוים משקלי זריקה שלה עד 250 ג. שמשה אותי בחורפ שעבר לדיג פיתיונות לזריקה רחוקה אך היום הטלסקופיות ה 4.2 -4.5 מטר עושות את אותה העבודה לטעמי וביתר נוחות של סחיבה /אחסון/והכנת החכה לזריקה בים . גם מבחינת גמישות {הצלפה} הטלסקופיות נותנות את העבודה . שלא תבינו אותי לא נכון החכת 3 חלקים היא מוצר מצוין קשוח /קשיח וניתן להתעלל בה מבחינת גבול עליון של משקל זריקה ללא חשש לשבירה. אם תרצה לקחת אותה להתרשמות לפני קניה של חכה כזו מוזמן ליצור קשר . אחלה סופ"ש.

|
|
|
|
mwmw
|
חבר פורום  
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
 |
|
|
יש הבדל תהומי בהנהגות חכות חלקים לחכות טלסקופיות.
חכות טלסקופיות מעצם צורת חיתוך הבלנק והחיבורים הינן נוקשות ולא מסוגלות לעמוד בעומסים הנדרשים מדייג על חי אמיתי. טרכון 700 גרם זה לא דייג על חי. טרפון 70 קילו זה דייג על חי.
בדרך כלל , ככל שיש יותר חלקים למקל, העומס אינו מתחלק נכון ולכן לעיתים קרובות המקל נשבר.
מקלות מסוג בוסטון ודומיהן לא ניספרים בכל לכציוד מיקצועי, אלו מקלות זריקה פשוטים , עומס מינמלי וההתנהגות ב עופרת של מעל 12 0 גרם היא בושה וחרפה. המקל מאבד את הרגישות שלו ומחייב שימוש בכוח או בטכניקה יחודית כדי להגיע למרחק זריקה סביר ולא להישבר בזריקה.
מקל 2/3 חלקים איכותי עושה את זה במאמץ קטן מאוד ושומר על איזון ורגישות ותגובה לכל נגיעה. לדוגמא: מקלות שימנו ה3 חלקים בטסט של עד 200 גרם(אמיתי), מפיקים מעצמם את המירב ב מישולת של 140 גרם .
אין מקל טלסקופי שיכול להגיב ככה. זאת מניסיון אישי, יש לי או היה לי את מיטב המקלות הטלסקופים הנימכרים בארץ.
בארה"ב, מדינה עם למעלה מ 100 מיליון דייגים רשומים לא ניתן להשיג מקלות טלסקופיים, רק חלקים והרובם 2 חלקים.כנראה שהם מבינים משהו ושומרים הטלסקופים כמתנה לבר מצווה
|
|
|
|
טל.
|
חבר פורום
מנותקגיל:
50
לומר לחבר שיושב לידך בדיג : "יש לך סרטן...." ?
|
|
 |
|
|
נראה לי שאתה מבין משהו בתחום  מה ההבדל בהתנהגות בין מקל קרבון 3 חלקים לבין מקל טלסקופי קרבון 4 חלקים? אחי אחלה שאלה מאוד מעניין מה ההבדל באמת דוגמה אני לא כל כך רואה הבדל חוץ מזה שזה חלקים ולא טלסקופי  לגבי "ההבדל".... המקלות הטלסקופים בחלקם עולים בחוזק על מקלות חלקים. במקלות טלסקופיים יש הרבה יותר נקודות חפיפה בין החלקים והם מותאמים כך שיתנו את הקשת המתאימה לשם ביצוע המשימה שלהם. אין לבצע השוואות בין מקל חלקים לחכה טלסקופית אלה באם הם אמורים להיות בעלי אותן תכונות בלבד ונוצרו לשם ביצוע אותם המטלות. אפיונים כמו : עובי דופן. מבנה בלנק. מרווחי טבעות , גודל טבעות , אורך ידית אחיזה , וכד משנים לחלוטין את תפקוד המקל והתנהגותו בים. כל מקל נמדד בצורה אינדיבידואלית לביצוע תפקידו והמטרות שלשמם הוא יוצר , בין אם הוא טלסקופי או מקל חלקים. באם אנחנו רוצים "להשוות" מקל טלסקופי למקל חלקים כלשהו רק לשם ההשוואה אזי בעינינו רק נוחות השינוע לים והאכסון בבית מקבל פרמטר של השוואה כלשהי.... 
|
|
|
|
mwmw
|
חבר פורום  
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
 |
|
|
זה מאוד פשטני ומאוד לא מדויק. יש סיבות לכך שרוב היצור בעולם של מקלות החלקים הינו תחת מותגי היצרן ויודעים בדיוק מי הוא.. במקלות הטלסקופים המצב שונה, רוב היצור העולמי נעשה תחת מותגים פרטיים ואין לך ממש מושג מה קורה באמת עם כל הפרמטרים אליהם התייחסת.
לא סתם יש הבדללים תהומיים באיכות כל המרכיבים של מירב המקלות הטלסקופיים הנמכרים בארץ לאיכות מקלות החלקים בכל הפרמטרים שציינת.
החל בבלנק עצמו, תפסן הרולר, הטבעות , חיבורי החלקים, איכות הצבע , איכות חומרי ההדבקה והגימור כולו. שלא לדבר על הביצועים שאתה מתייחס אליהם. ברוב המקלות הנמכרים בארץ אין שום קשר בין מה שהם אמורים להייות לבין התיפקוד שלהם, חלק מהיבואנים מדפיסים על הבלנק את מיטב הדימיון שלהם, הקרבון הוא פיברגלס מקושט בקצת קרבון וצבוע יפה, את הטבעות מצאו ברחוב והברבולה של המקל מזכה את המתכנן בפרס נובל בפיסיקה. ךפעמים נדמה לי שאנחנו פח הזבל של יצרנים סינים עלומי שם.
המקלות הטלסקופיים מתאימים באמת למקומות שיש מיגבלה ביכולת הנשיאה, אין לנו טנדרים גדולים, רובינו משתמשים ברכבים קטנים ולכן לרובינו הם לא מתאימים, אבל במקומות שזה לא בעיה, הרוב המוחלט של הדייגים משתמש בהם ומהסיבות שציינתי. אלא אם כן אתה חושב שהאמירקאים, הקנדים והאוסטרלים(קצת פחות) לא מבין ורק אצלנו מבינים ליצרן כמו שימנו יש דגמים מקבילים באותה הסידרה, גם טלסקופי וגם חלקים. כל מקלות החלקים טובים יותר.למרות שעשויים מאותו הבלנק, אותם הטבעות, אותה צביעה ואותה המטרה
רק לידע כללי, השיא העולמי הידוע של זריקה למרחק נעשה במקל 2 חלקים
|
|
|
|
טל.
|
חבר פורום
מנותקגיל:
50
|
|
 |
|
|
זה מאוד פשטני ומאוד לא מדויק. יש סיבות לכך שרוב היצור בעולם של מקלות החלקים הינו תחת מותגי היצרן ויודעים בדיוק מי הוא.. במקלות הטלסקופים המצב שונה, רוב היצור העולמי נעשה תחת מותגים פרטיים ואין לך ממש מושג מה קורה באמת עם כל הפרמטרים אליהם התייחסת.
לא סתם יש הבדללים תהומיים באיכות כל המרכיבים של מירב המקלות הטלסקופיים הנמכרים בארץ לאיכות מקלות החלקים בכל הפרמטרים שציינת.
החל בבלנק עצמו, תפסן הרולר, הטבעות , חיבורי החלקים, איכות הצבע , איכות חומרי ההדבקה והגימור כולו. שלא לדבר על הביצועים שאתה מתייחס אליהם. ברוב המקלות הנמכרים בארץ אין שום קשר בין מה שהם אמורים להייות לבין התיפקוד שלהם, חלק מהיבואנים מדפיסים על הבלנק את מיטב הדימיון שלהם, הקרבון הוא פיברגלס מקושט בקצת קרבון וצבוע יפה, את הטבעות מצאו ברחוב והברבולה של המקל מזכה את המתכנן בפרס נובל בפיסיקה. ךפעמים נדמה לי שאנחנו פח הזבל של יצרנים סינים עלומי שם.
המקלות הטלסקופיים מתאימים באמת למקומות שיש מיגבלה ביכולת הנשיאה, אין לנו טנדרים גדולים, רובינו משתמשים ברכבים קטנים ולכן לרובינו הם לא מתאימים, אבל במקומות שזה לא בעיה, הרוב המוחלט של הדייגים משתמש בהם ומהסיבות שציינתי. אלא אם כן אתה חושב שהאמירקאים, הקנדים והאוסטרלים(קצת פחות) לא מבין ורק אצלנו מבינים ליצרן כמו שימנו יש דגמים מקבילים באותה הסידרה, גם טלסקופי וגם חלקים. כל מקלות החלקים טובים יותר.למרות שעשויים מאותו הבלנק, אותם הטבעות, אותה צביעה ואותה המטרה
רק לידע כללי, השיא העולמי הידוע של זריקה למרחק נעשה במקל 2 חלקים
אז בוא וניקח את זה צעד קדימה ובצורה ספציפית יותר ומדויקת יותר.  האם יש בידך אפשרות להציג שני מקלות , האחד מכל סוג , שיוצרו ויועדו למטרה מקבילה , בעלי אותם נתונים (כי כך "היצרן" מוכר לנו אותם) ותוכל לעמוד ולכתוב לנו על ההבדלים בצורה מדויקת ומפורטת כדי שנוכל כולנו לבין יותר טוב את ההבדל שבין מקל חלקים למקל טלסקופי ? כך נעמוד על הסיבות מדוע לנו להעמיד בחירה של מקל אחד על האחר. 
|
|
|
|
mwmw
|
חבר פורום  
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
כדי לא לעשות מזה דוקטורט
מקלות שימנו טלסקופים כמו הונגז או פורסמאסטר או ביסט מאסטר כולם באורך של 4.2 או 4.30 וטסט המקסימלי שלהם הוא עד 200 גרם. כל המקלות של הסדרות האלה ובאותו האורך הטסט הוא 225 גרם, אותו הבלנק אותם הטבעות ואותו הגימור ו 3 חלקים עם טסט גבוה יותר. מידע אישי גם קל יותר לזריקה ורחוק יותר
ךצערי, הם היחידים שמשווקים בארץ דגמים מקבילים, לדייוא יש מקלות כאלה אבל לא בארץ.
אני חושב שהסתפק בזה מפני שהעולם כבר החליט ואנו לא יותר חכמים מהם ואין טעם להמציא מחדש את הגלגל גם לליאון יש מקל 3 חלקים באורך 4.20 , אבל לא לגמרי מקביל ובוודאי לא לדגמים החדשים של המותג(מקל לבן) אבל מאפשר זריקה למרחק ללא צורך בהצלפה.
|
|
|
|
סקווידוויד
|
חבר פורום
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
כדי לא לעשות מזה דוקטורט
מקלות שימנו טלסקופים כמו הונגז או פורסמאסטר או ביסט מאסטר כולם באורך של 4.2 או 4.30 וטסט המקסימלי שלהם הוא עד 200 גרם. כל המקלות של הסדרות האלה ובאותו האורך הטסט הוא 225 גרם, אותו הבלנק אותם הטבעות ואותו הגימור ו 3 חלקים עם טסט גבוה יותר. מידע אישי גם קל יותר לזריקה ורחוק יותר
ךצערי, הם היחידים שמשווקים בארץ דגמים מקבילים, לדייוא יש מקלות כאלה אבל לא בארץ.
אני חושב שהסתפק בזה מפני שהעולם כבר החליט ואנו לא יותר חכמים מהם ואין טעם להמציא מחדש את הגלגל גם לליאון יש מקל 3 חלקים באורך 4.20 , אבל לא לגמרי מקביל ובוודאי לא לדגמים החדשים של המותג(מקל לבן) אבל מאפשר זריקה למרחק ללא צורך בהצלפה.
אדון mwmw יש לך שם מוזר (  אם כי לא מוזר כמו שלי) ויכולת כתיבה קולחת ומהנה. הידע הטכני שלך רחב ומרשים ויש לי תחושה שאתה מבין על מה אתה מדבר. אבל מי אתה? ספר כמה מילים על עצמך 
|
|
|
|
טל.
|
חבר פורום
מנותקגיל:
50
|
|
 |
|
|
כדי לא לעשות מזה דוקטורט
בלי דוקטורט....רק כדי להבין את הצד שלך.  אם כך אז מה אתה ממליץ ? בכל מקרה להעדיף מקל חלקים על טלסקופי או רק לסוגי דיג "חי" ולהטלות ארוכות ? מה לגבי משקל המקלות עצמם...יש הבדל לא ? עד כמה הוא משמעותי בתחושה של החזקת ושימוש במקל על ידי הדיג ? מה לגבי הפרשי המחירים לצרכן ? מה המחירים של שני המקלות שציינת לדוגמה ? אגב...אני נגד האמרה שאם "הם" (העולם , האמריקאים) משתמשים בזה אז אל לנו להמציא את הגלגל מחדש. בדרום אפריקה לדוגמה מייחסים לרולרים העומדים שלנו תכונות של מטחנת קפה....  Coffee grinder הם קוראים לזה....  הם מתים מצחוק למראה דיג בעל מכונת ספינינג...אצלם זה מיושן...אז ?  אז בשימוש שלנו במכונות כאלה מהחוף אנחנו ממצאים מחדש את הגלגל ?
|
|
עריכה אחרונה: ספטמבר 22, 2011, 14:25:36 PM על ידי טל.
|
|
|
|
|
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
« הקודם הבא »
|
הדפסה
|
|
עמודים: [1] 2