אם זה מפתיע אתכם מציע לכם לקרוא קצת על פלואוריד שאתם נותנים לילדים שלכם לשתות מידיי יום

מתן הפלואוריד במים לא תלוי בנו מי שדואג לנו זו חברת מקורות
תתקין מתקן של אוסמוזה הפוכה בבית וזה כן יהיה תלוי בך
על מה בדיוק אתה מדבר?
אני לא יודע עד כמה אתה מכיר את התחום אבל מים שעברו אוסמוזה הפוכה זה כמו לא להתייבש מבלי לשתות...
המים האלו ריקים ועקרים ואין בהם שום דבר ...
מים מתוקים בטבע מכילים 0 נקודה משהו חלקיקים למיליון ומי ים מכילים פי 5 אבל מי ים אנחנו לא שותים (לפחות לא לפני התפלה...)
נכון שיש מקרים שבהם במים מסוימים יהיה ריכוז גבוה עד מסוכן של פלואוריד אבל זה ממש לא המקרה כאן בארץ.
הכנסת הפלואור למים נועדה לעזור במלחמה נגד עששת שיניים ולא בכדי לפגוע בציבור...
במקרה הגרוע ביותר הפלואור מצטבר למספר יסודות שמרכיבים את מה שאנחנו מכירים כ"אבנית" על השיניים...
יותר מזה, פליאור של מים נחשב כאחד ההישגים הגדולים של המאה ה-20 לפי האיגוד למניעת מחלות העולמי!
גיא מי אוסמוזה לא עקרים אלא בעלי רמת מינרלים נמוכה.
למים מתוקים יש בין 600-800 PPM,PPM=חלקיק למיליון
למי אוסמוזה יש בסביבות ה-80 PPM
למי שמפריע שאין מינרלים או משתייך לאוכלוסיה הזקנה יכול להוסיף מתקן להחזרת מינרלים למים
איך אני מכיר את התחום אתה שואל?,אחד התחביבים המשניים שלי הוא גידול דגי נוי,לאחד מסוגי הדגים שהייתי נוהג להרבות מי הברז המצויים אינם תואמים את סביבת המחייה (אמזונס) הטבעית שממנו מגיע הדג
לגביי "הפלרת מים" מציע לך פשוט לדבר עם הרופא שיניים שלך.
סתם לצורך העניין,ברור שפלואור עוזר למניעת עששת אבל האם אתה שותה את המים אחרי שאתה מצחצח שיניים?
ה-PPM שאנחנו מדברים עליו הוא של Total Dissolved Solids או TDS בקיצור להבדיל מ-PPM של total suspended solids או TSS בקיצור.
ערכים של 600-800 זה מה שיש במי הברז שלנו ואחרי אוסמוזה הפוכה אתה אמור להגיע ל-5 עד 10 PPM ולא 80.
אם אתה מתחיל ממי ים במכון התפלה אתה מגיע לערכים שציינת...
"רמת מינרלים נמוכה" זה ממש,אבל ממש, בלשון המעטה...
המים אחרי אוסמוזה הפוכה מגיעים למצב שהם כ"כ ריקים ממינרלים (ושאר מומסים) שהם נכנסים מצב של אטרף בניסיון למצוא למה להתחבר (מבחינה כימית כמובן).
מים כאלו במידה מסוימת אלו מים שלא יהיה בריא לשתות אותם.
במקרים שבהם מים עוברים תהליך מהסוג הזה ולאחר מכן מתועלים למי שתיה, כמו במקרה של התפלת מי ים לשתיה, נותנים להם תקופת מנוחה במאגרים עם גיר (lime) בכדי שהם יתחברו אליו ויחזרו למצב הפסיבי והתקין.
אני מאד אוהב דגי נוי למרות שלא יצא לי להתעסק איתם בצורה ממש רצינית אבל תחום המים (סינון וטיפול במים) זה מה שאני עוסק בו למחייתי

לגבי רופאי השיניים שלנו.
כמו בכול תחום, גם רופאי השיניים מתחלקים לשתי אסכולות . אחת שחושבת שהפלואור מועיל וחיובי והשניה שחושבת שהוא מיותר ומזיק.
זה ויכוח שנמשך כבר כמה עשורים אבל עד לרגע זה אין הוכחות חד משמעיות שהוא גורם לנזק (למעט במקרים של הרעלה כמובן...).
בתור ילדים היינו מקבלים כדורי פלואוריד פעם ביום אבל עם כניסת תקנות מי השתיה (שבישראל היא אחת הגבוהות בעולם), הוחלט שאין צורך מכיוון שמי השתיה כבר הכילו את כול מה שנדרש.
פלואור לא צריך למרוח על השיניים. פלואור הוא יסוד שנספג בגוף בצורות שונות, כולל מגע ישיר בשיניים.
כפי שציינתי, ערכים של 0 נקודה משהו PPM של פלואוריד מומס במים זה ריכוז סופר-נמוך שההחדרה שלו לגוף שלנו נעשית בצורה מאד-מאד-מאד איטית ומבוקרת וללא תלות בצחצוח שיניים ...
בקיצור, על כול מאמר או סרטון שתמצא נגד הפלואור, אני יכול למצוא שניים...
לאור כול האמור לעיל, אני לא רואה צורך בחיפוש חומר נוסף ברשת.
קראנו, השכלנו, אולי קצת החכמנו...