סער ידידי, כמו שכתבת להם שהם הופכים את זה לקבב, אני חייב להגיד שיש כמה דברים שלא מסתדרים לי במתכון שנתת... 1. סודה לשתיה. זה דבר שבבשר איכותי לא יעלה על הדעת להכניס. משתמשים בסודה לנקנקיות כמו צ'וריסוס תעשייתי וכאלו בכדי לשמור על הצבע האדום אבל הבשר מתפרק מהקרבונדים בדומה לתהליך היישון ואם הבשר איכותי ומיושן מההתחלה, אין צורך בסודה. אגב, יש כאלו שמשרים בשר בבירה בדיוק מהמטרה הזו ולא בגלל הטעם שלה שגם ככה הם הורסים אותו עם רטבים למיניהם... 2. ביצה. למה ביצה? בגלל שזה הולך לטיגון ולא למנגל? עדיף לדעתי להכניס מעט שומן בקר שעוזר לגיבוש ומונע התפרקות וגם מוסיף המון לטעם. 3. מלח. תשתדל עד כמה שניתן לא להכניס מלח לבישול של בשר אלא אם כן אתה רוצה לסגור אותו כמו במקרה של גוש אנטריקוט שלם או נתח קצבים שאתה צריך זמן ארוך יחסית לבישול ורוצה למנוע יציאת נוזלים ממנו. תנסה להכין שני המבורגרים במקביל כשבאחד יש מלח ובשני אין ותראה את ההבדל. במיוחד אם אתה מניח לו לעמוד למשך זמן מה לפני הבישול...
ובכדי שלא לבוא רק עם ביקורת אלא גם עם הצעות לשיפור, קבל מתכון מנצח להמבורגר למנגל: 35-40% אנטריקוט מיושן 60-65% כתף מיושנת (מספר 5 לחובבי החלקים בפרה...) קצת שומן בקר (עדיף שומן צהוב שמגיע מעגלים שחיו במרעה ולא במפטמה...) קצת פלפל שחור גרוס (לא להגזים!)
סער ידידי, כמו שכתבת להם שהם הופכים את זה לקבב, אני חייב להגיד שיש כמה דברים שלא מסתדרים לי במתכון שנתת... 1. סודה לשתיה. זה דבר שבבשר איכותי לא יעלה על הדעת להכניס. משתמשים בסודה לנקנקיות כמו צ'וריסוס תעשייתי וכאלו בכדי לשמור על הצבע האדום אבל הבשר מתפרק מהקרבונדים בדומה לתהליך היישון ואם הבשר איכותי ומיושן מההתחלה, אין צורך בסודה. אגב, יש כאלו שמשרים בשר בבירה בדיוק מהמטרה הזו ולא בגלל הטעם שלה שגם ככה הם הורסים אותו עם רטבים למיניהם... 2. ביצה. למה ביצה? בגלל שזה הולך לטיגון ולא למנגל? עדיף לדעתי להכניס מעט שומן בקר שעוזר לגיבוש ומונע התפרקות וגם מוסיף המון לטעם. 3. מלח. תשתדל עד כמה שניתן לא להכניס מלח לבישול של בשר אלא אם כן אתה רוצה לסגור אותו כמו במקרה של גוש אנטריקוט שלם או נתח קצבים שאתה צריך זמן ארוך יחסית לבישול ורוצה למנוע יציאת נוזלים ממנו. תנסה להכין שני המבורגרים במקביל כשבאחד יש מלח ובשני אין ותראה את ההבדל. במיוחד אם אתה מניח לו לעמוד למשך זמן מה לפני הבישול...
ובכדי שלא לבוא רק עם ביקורת אלא גם עם הצעות לשיפור, קבל מתכון מנצח להמבורגר למנגל: 35-40% אנטריקוט מיושן 60-65% כתף מיושנת (מספר 5 לחובבי החלקים בפרה...) קצת שומן בקר (עדיף שומן צהוב שמגיע מעגלים שחיו במרעה ולא במפטמה...) קצת פלפל שחור גרוס (לא להגזים!)
גיא לא סודה לשתיה אלא סודה רגילה מוגזת נותנת אווריריות. אין ברירה לאחד עם ביצה כי זה לא על האש ומתפרק . שומן בקר אני לא אוהב בטיגון. זה נמתכון שאני כבר שנים אוכל ונהנה מאוד.
-------------------------------
אם תקשיבו למנוסים מכם רק תרויחו וחשוב לא להרים ידיים הבומבה כבר תבוא על המקל...
גיא לא סודה לשתיה אלא סודה רגילה מוגזת נותנת אווריריות. אין ברירה לאחד עם ביצה כי זה לא על האש ומתפרק . שומן בקר אני לא אוהב בטיגון. זה נמתכון שאני כבר שנים אוכל ונהנה מאוד.
הבנתי למה התכוונת גם קודם . לא חשבתי על סודה קאוסטית או אבקת סודה... תאכל על האש ולא מטוגן. יותר טעים ויותר בריא... תנסה שוב פעם עד שתאהב... אז תפסיק. הרגלים קל לשנות...
-------------------------------
"I don't know half of you half as well as I should like, and I like less than half of you half as well as you deserve."