בית דף הבית
עזרה עזרה
ברוך הבא, אורח. בבקשה התחבר או הירשם.

חיפוש:     חיפוש מתקדם
*
+  פורום הדיג הספורטיבי בישראל
|-+  פורומי דיג מקצועיים
| |-+  דיג פתיונות מהחוף - מים מלוחים (אחראים: rafi, אבי חכם)
| | |-+  שאלות בנושא דייג רגש
עמודים: [1] למטה
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.
נושא: שאלות בנושא דייג רגש  (נקרא 1226 פעמים) הדפסה
אלון Y

חבר פורום

מנותק מנותק

שאלות בנושא דייג רגש
« ב- : ינואר 24, 2013, 20:43:55 PM »
היי,
ראיתי את הסרטון בדוח של מאמון  ורציתי קצת הסבר על השיטה...
1)הבוס נמצא ממש מורם באוויר, איך אפשר מבחינה של כוח פיזי לעמוד עם יד ישרה בגובה כתפים עם בוס? בוס פיבר של 6 מטר סטנדרטי יקרע לי את הצורה אם אחזיק אותו יותר מדקה ככה... מה היתרון בלהחזיק ככה מאשר להשעין רגיל על המתנים או סתם להחזיק?

2)קצת יותר חשובה מבחינתי: בדייג רגש אני הרבה פעמים לא יכול לזרוק רחוק אם אני רוצה שהמצוף ישאר קצת באוויר. נניח שאני דג באזור של מטר עומק, כמה אורך חוט מומלץ שיהיה על חכת 6מ'?

3)פעם אחרונה שהלכתי ניסיתי באזור שדגתי בעצם מהריף שנמצא מחוץ למים(על החוף בעצם) וזרקתי לכיוון הסלעים ליד... עומק של כ-60 ס"מ, ים עובד בינוני-חלש, פתיון גמברי.   מאמון מתאר תנאים די דומים לאלה בדוחות שהוא תופס את הסרגוסים ואמנם אצלי רוב מה שתפסתי או בכלל האכילות היו סרגוסים קטנים(ממש קטנים- 10 ס"מ) ודגי סלע בלבד. יש פוטנציאל באזור כזה לסרגוסים יותר רציניים (סביבות ה 150 גרם, אפילו 200) או שעדיף לשנות מקום?

תודה לעוזרים  
-------------------------------
אלון
 IP: [ מחובר ]
rafi

מנהל אתר
חבר פורום

מנותק מנותק

בעניין: שאלות בנושא דייג רגש
« הגיב #1 ב- : ינואר 25, 2013, 03:44:38 AM »
היי,
1)הבוס נמצא ממש מורם באוויר, איך אפשר מבחינה של כוח פיזי לעמוד עם יד ישרה בגובה כתפים עם בוס? בוס פיבר של 6 מטר סטנדרטי יקרע לי את הצורה אם אחזיק אותו יותר מדקה ככה... מה היתרון בלהחזיק ככה מאשר להשעין רגיל על המתנים או סתם להחזיק?

2)קצת יותר חשובה מבחינתי: בדייג רגש אני הרבה פעמים לא יכול לזרוק רחוק אם אני רוצה שהמצוף ישאר קצת באוויר. נניח שאני דג באזור של מטר עומק, כמה אורך חוט מומלץ שיהיה על חכת 6מ'?

3)פעם אחרונה שהלכתי ניסיתי באזור שדגתי בעצם מהריף שנמצא מחוץ למים(על החוף בעצם) וזרקתי לכיוון הסלעים ליד... עומק של כ-60 ס"מ, ים עובד בינוני-חלש, פתיון גמברי.   מאמון מתאר תנאים די דומים לאלה בדוחות שהוא תופס את הסרגוסים ואמנם אצלי רוב מה שתפסתי או בכלל האכילות היו סרגוסים קטנים(ממש קטנים- 10 ס"מ) ודגי סלע בלבד. יש פוטנציאל באזור כזה לסרגוסים יותר רציניים (סביבות ה 150 גרם, אפילו 200) או שעדיף לשנות מקום?

תודה לעוזרים  

יופי של שאלות אלון,
אמנם 25 שנים אני לא דייג חופי,
אך זוכר משהו- בכל זאת אלפי שעות דיג חופי לא נמחקות מהר....
היכן שאפספס או אחסיר - יתקנו או ישלימו חברים אחרים.... קריצה

לשאלה מס' 1:
*יש מקלות קלים יותר, בחר מקל קל.
*גם 5.5 ואף 5 מ' אורך יתאים בשיטה הזו- הרעיון איננו לזרוק רחוק אלא דווקא צמוד לריף או לשובר-גלים.
*כושר רוכשים: כפיפות מרפקים, מתח, כפיפות בטן, רכיבה על סוסים, חתירה בקיאק, שחייה, ריצה,
  וגם דיג- ג'יגינג או בוס, בהתחלה קשה יותר אך כשמתרגלים זה יותר ויותר קל עם הזמן.
*היתרון עצום: מנסיון, כשנשען על המותן זמן התגובה איטי הרבה יותר, ו"מכת הנעילה" פחות אפקטיבית.

לשאלה מס' 2:
* במיוחד בדיג על רגש עם מצוף - לא מחפשים לזרוק רחוק. הדגים לרוב נמצאים קרוב לסלע ולא רחוק ממנו.
*ככלל, אורך החוט עד הקרס - כאורך המקל.

לשאלה 3:
*גמברי זה לא פילוטה. פילוטה עובדת הרבה יותר טוב.
*עם בחירה נכונה של המקום בו יורד הפתיון, חוטים דקים, פילוטה וים מתאים (לא צלול)-
 יש אפשרות שבאותו אזור יצאו גם גדולים.
 מצד שני, יש אזורים שככלל יש בהם בעיקר קטנים ומעט גדולים.
*עם הזמן, ע"י נסיון וטעיה, משפרים ומשתפרים ומגיעים אל הגדולים.
  לומדים היכן לחפש אותם וכו'...

בהצלחה אתה בסדר
הנצרתי מס 1

חבר פורום
*

מנותק מנותק

אלבום תמונות http://www.flickr.com/photos/m_o_38/

« הגיב #2 ב- : ינואר 25, 2013, 08:50:48 AM »
היי,

תודה לעוזרים  

יופי של שאלות אלון,
אמנם 25 שנים אני לא דייג חופי,
אך זוכר משהו- בכל זאת אלפי שעות דיג חופי לא נמחקות מהר....
היכן שאפספס או אחסיר - יתקנו או ישלימו חברים אחרים.... קריצה

לשאלה מס' 1:
*יש מקלות קלים יותר, בחר מקל קל.
*גם 5.5 ואף 5 מ' אורך יתאים בשיטה הזו- הרעיון איננו לזרוק רחוק אלא דווקא צמוד לריף או לשובר-גלים.
*כושר רוכשים: כפיפות מרפקים, מתח, כפיפות בטן, רכיבה על סוסים, חתירה בקיאק, שחייה, ריצה,
  וגם דיג- ג'יגינג או בוס, בהתחלה קשה יותר אך כשמתרגלים זה יותר ויותר קל עם הזמן.
*היתרון עצום: מנסיון, כשנשען על המותן זמן התגובה איטי הרבה יותר, ו"מכת הנעילה" פחות אפקטיבית.

לשאלה מס' 2:
* במיוחד בדיג על רגש עם מצוף - לא מחפשים לזרוק רחוק. הדגים לרוב נמצאים קרוב לסלע ולא רחוק ממנו.
*ככלל, אורך החוט עד הקרס - כאורך המקל.

לשאלה 3:
*גמברי זה לא פילוטה. פילוטה עובדת הרבה יותר טוב.
*עם בחירה נכונה של המקום בו יורד הפתיון, חוטים דקים, פילוטה וים מתאים (לא צלול)-
 יש אפשרות שבאותו אזור יצאו גם גדולים.
 מצד שני, יש אזורים שככלל יש בהם בעיקר קטנים ומעט גדולים.
*עם הזמן, ע"י נסיון וטעיה, משפרים ומשתפרים ומגיעים אל הגדולים.
  לומדים היכן לחפש אותם וכו'...

בהצלחה אתה בסדר

מה שאמר רפי  אתה בסדר

רק אוסיף שהמצוף זה לא ממש מצוף... המצוף נשאר באוויר לסימון אכילה בלבד והוא חייב להיות

עם מינימום משקל ומינימום גודל ...בהמון יציאות אף השתמשנו בחלק משקית ניילון קטנה !!

בשלי משקולת בכלל ..הרעיון עם המקל ביד אחת מורמת זה להשאיר את הפיתיון מעל הקרקעית

ולתת לו אפשרות לטייל בזרם ויגיע ליעד ( הדגים מחכים באחד הקטעים בהם הזרם עובר !! לימוד)

עניין של הגודל שונה ממקום למקום..גם לנו קורה המון שדווקא דגים בגודל קופסת גפרורים נמצאים שם
יורדי הים לא מפחדים  מטביעה !!

http://www.flickr.com/photos/m_o_38/
 IP: [ מחובר ] WWW
אלון Y

חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #3 ב- : ינואר 25, 2013, 11:02:14 AM »
תודה על התשובות, אני אנסה להבא יד מורמת. לגבי המרחק, אני חייב להגיע למרחק כי אני זורק מריף שנמצע על החוף ממש אז אני לא יכול לדוג רגש כשהפתיון שתי מטר ממני... כושר זה לא בעיה האמת שדי יש אבל  עם בוס פיבר שש מטר זה בעייתי
לגבי הפילוטה, אני יודע שזה הפתיון האולטימטיבי אבל זה בעייתי לי להשיג, מה שאני יכול להשיג זה רק  הקנויה והאפקטיביות שלה היא פחות
אלון
rafi

מנהל אתר
חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #4 ב- : ינואר 30, 2013, 03:58:00 AM »
תודה על התשובות, אני אנסה להבא יד מורמת. לגבי המרחק, אני חייב להגיע למרחק כי אני זורק מריף שנמצע על החוף ממש אז אני לא יכול לדוג רגש כשהפתיון שתי מטר ממני... כושר זה לא בעיה האמת שדי יש אבל  עם בוס פיבר שש מטר זה בעייתי
לגבי הפילוטה, אני יודע שזה הפתיון האולטימטיבי אבל זה בעייתי לי להשיג, מה שאני יכול להשיג זה רק  הקנויה והאפקטיביות שלה היא פחות

לגבי המרחק לא בטוח שהבנתי אותך...
מה פירוש "פתיון 2 מטר ממך"?!
2 מטר מהמקום בו אתה עומד- או מרחק 2 מטר מהנקודה האנכית מהשפיץ של המקל?

חוצמזה, בוס 4.5מ' הרבה יותר נוח מאשר של 6מ'-
אם מאפשר לך להגיע לאן שאתה רוצה להגיע...
אלון Y

חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #5 ב- : ינואר 31, 2013, 19:41:19 PM »

לגבי המרחק לא בטוח שהבנתי אותך...
מה פירוש "פתיון 2 מטר ממך"?!
2 מטר מהמקום בו אתה עומד- או מרחק 2 מטר מהנקודה האנכית מהשפיץ של המקל?

חוצמזה, בוס 4.5מ' הרבה יותר נוח מאשר של 6מ'-
אם מאפשר לך להגיע לאן שאתה רוצה להגיע...

מהמקום שאני עומד כמובן- אני צריך מרחק
אלון
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.
« הקודם הבא »
הדפסה
עמודים: [1] למעלה  
« הקודם הבא »
קפוץ ל:  

מופעל ע מופעל ע Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC
SMFAds for