תאריך הדו"ח | מיקום | סוג | מצב הים | עומק משוער | סגנון הדייג: |
14/1/2013 | דרום - אשדוד | מים מלוחים | רגוע ונמוך | 0 - 10 מטר | דיג חופי בים - פתיונות (סרף) |
תפיסות דגים | ||||
---|---|---|---|---|
שעת תפיסה | פיתיון | סוג הדג | כמות | משקל כולל בק"ג |
8:00-10:30 | סבידה מתה - | דניס /אגאג "מבויית"/ציפורה (ספרוס זהוב) | 33 | 6 |
הדו"ח:
שלום לכולם
מה שקרה אתמול היה לגמרי במקרה ושימו לב להשגחה

שבת שוכב במיטה חולה וחולם על דייג,רק זה יכול להוציא אותי מהמיטה, מחכה לראשון בבוקר

מפנטז על פלמידות שאני הולך להוציא ,מתכנן על לפנות בוקר בקצה המרינה באשדוד,אני הולך לנצנץ
לפלמידות עם הניקל שהם לא יעמדו בזה

מחשבות רבות בלב איש ....
מתעורר בראשון ב5:00 בבוקר קור אימים כולי בכאבים

כנראה לא אצא לדוג היום,מתעורר בקושי,מכין כוס תה עם קצת מאחייה בפנים
וואלה המאחייה חיזקה אותי,הכאבים הפכו לעמומים יותר,קיבלתי כוחות ויאללה
הים שוב קרא לי וחזק.

כנראה לא התפוס את הפלמידות בזריחה ,מה גם שבמרינה באשדוד לא הייתי מעולם
אבל גם נתפסו יותר מאוחר,לכן נשאר אופטימי ולוחץ על הגז מהרי ירושלים לאשדוד
מגיע לחוף ,וואו איזה ים... תודה לאל, מטייל על החוף מחפש את הדרך להגיע למרינה,
לפתע סבידה די גדולה (תסתבר כנקבה עם ביצים) הייתה על החוף,עדיין חיה, ניסיתי להחזיר אותה למים
אך היא מעולפת לא רוצה לשחות,לקחתי אותה, במחשבה לתת לאחד הדייגים שדגים עם פיתיונות .
מגיע למרינה ,רואה כמה דייגים בהתרגשות יושבים בשורה בנקודה מסויימת ומוציאים דגים, עובר לידם במהירות
כי כבר עוברת שעת הפלמידות, אני בדרך לקצה המרינה להביא פלמידות כמתוכנן

עובד כשעה שאח״כ הסתבר לי כיקרה(בשעה הזאת יכולתי למלא דלי) אך לא נורא הכל מלמעלה.
אין פלמידות ואין תנועת טורפים בכלל.
חוזר לכיוון הדייגים, תוך כדי מרגיש תכונה במרינה ,אנשים בטלפון קוראים לעוד אנשים ״תגיע מהר
ברחו דניסים״ הבנתי את התמונה,למרות שלא התנסיתי בדייג מסוג זה,נזכרתי בסבידה הענקית שיש לי בתרמיל
תפסתי מקום מהר לפני שהכל יהיה מלא,חיברתי זוג קרסים sasame מספר 5(קטלניות-נדבקות לאצבעות),מצוף קטן ו2פאקמנים למשקל
שיש לי בפק״ל ,פרקתי קצה של סבידה לנתחים קטנים ,את האמת לקח לי זמן להבין את הטריק,הגעתי לכמה מסקנות
שהרבה דייגים יודעים,וראיתי אח״כ שגם חלק לא , המסקנות :
1)הדניס אוכל על הריצפה,כלומר הפתיון צריך לרדת עד הקרקעית.(מיד העפתי את המצוף וחיברתי למטה משקולת 20 גרם
שירד מהר למטה).
2)דניסים אוהבים סבידה יותר מקלמרי פילוטה וגמברי,את זה נוכחתי לדעת לאחר יום שלם במרינה ,שדייגים לידי דגו עם הפיתיונות הנ״ל וכולם הודו
שהם באים הכי הרבה אליי בגלל הסבידה,למרות שהשניים אכלו הכול באותו יום,עם היית שם להם חמין של שבת גם היו אוכלים רק המרינה הייתה הופכת לג׳קוזי

3)בדייג על חכת זירזור קלה יש לך את הרגש לדעת מתי יש אכילה ,ושזה קורה,כלומר שהלהקה בסביבה עם ציוד לייט,אתה מרגיש את זה לפני כולם.
כך שאין מתחרה לציוד קל בהוצאת דניסים מלבד התחושה הנחמדה בשליפת הדג מהמים.
4) הלהקה נודדת לאורך החוף/ריף/מרינה ושהיא מגיעה כולם מוציאים ,רק צריך סבלנות,לחכות לסיבוב שלהם,מקווה שאני מובן.
לאחר התמקצעות קצרה ,התחלתי להוציא אותם בבודדת ובצרורות,איזה כיף .
חזרתי הביתה עם שלל נכבד ,תוך שעה וחצי הדגים היו נקיים חלקם כבר נכנסו לתנור עם שמן זית שום וקורט מלח גס
אח ! אין כמו דג טרי ,ועוד דניס... אחד האוהבים עליי ביותר,שכחתי את הכאבים את החולי פתאום נהייתי בריא תודה לאל
אין כמו ים לרפואה.
לא היה משעמם בכלל מאות אנשים יצאו עם אלפי דגים,כולם מבסוטים... אני גם
מבסוט.
תודה לאל על הסערה ועל הדניסים הטעימים וזהו חברים לבנתיים עד שאתפוס ב״ה דג ראשון בזירזור