שלום לכולם! רציתי לברר מה זה דיג מטרה??? אני מבין את המושג בגדול ! אני מבין לפי מזג אוייר גובה הגלים רוחות וכו' אם תוכלו לתת איזה דוגמא מלאה אני אשמח...
אני זורק רולר עם קרסים- 3-4-5 עם קלאמרי וניתפסים כל הסוגים!!! אז מה זה אומר שוב- "דיג מטרה" תודה מראש צחי
אני גם לא הכי בטוח אבל נראה לי שזה גם יותר בזרזור..שאתה מתאים את הדמוי ואת מצב הים או מיקום לדגים שאתה רוצה לתפוס.. גם אפשרי בדייג חופי אם הולכים לדגים גדולים לדוגמא תולעת שלמה זורק לזרם החוזר ללברק או נגיד בלילה שהרוב זה גומברים.. גם התייחסות לעונות של דגים שונים או גם בסירה..יש דוחות של הנצרתי שאומר מהתחלה הולכים לנקודה להביא פארידות..כי יודע שיש שם פארידות..כנ"ל למיקומים אחרים שאנשים יודעים איזה סוגי דגים נמצאים שם
כל מקרה קרסים הקטנות זה פשוט מטרה מגוונת של מרמירים סרגוסים דניסים טלוויזיות ופארידות..
עריכה אחרונה: ינואר 14, 2013, 18:01:31 PM על ידי gal1990
דיג מטרה, או "טירגוט" זן מסויים זה פשוט התאמת הציוד, הפיתיון, האיזור, הזמן והתקופה לצורך מיקוד התפיסה של זן זה ולא אחרים.
בים אין חוקים, ולמרות שלפעמים עושים הכל נכון לטרגט זן מסויים יתפסו גם אחרים, אך לצורך המחשה:
מי שמחליט לטרגט טרכונים: הדיג מתבצע בעונת הקיץ שעות שקיעה לתוך הלילה עד הזריחה חופים חוליים או מעורבים עמוקים מקלות חוף ארוכים למקסם מרחקי הטלה על מנת להגיע לנקודות עמוקות שימוש בקלאמרי, עדיפות לטרי תלאי ארוך עם קרס אוקטופוס או סירקל מידה 0/1 עד 0/5
הסיכויים לתפוס טרכון עם כל הנ"ל גבוה, לעומת הסיכוי לתפוס סרגוסים באותו המצב לדוגמה. מצד שני, גם לברק יכול להתפס עם כל הנ"ל.