תאריך הדו"ח | מיקום | סוג | מצב הים | עומק משוער | סגנון הדייג: |
4/1/2013 | מרכז - הרצליה | מים מלוחים | רגוע ונמוך | מעל 50 מטר | דיג מסירה - פתיונות |
תפיסות דגים | ||||
---|---|---|---|---|
שעת תפיסה | פיתיון | סוג הדג | כמות | משקל כולל בק"ג |
12:00 | דג מת - מרמיר | כריש | 1 | 80? |
הדו"ח:
סופשבוע מגיע לאחר ימים ללא ים...ורגע לפני הסערה.
קמים מוקדם וממלאים את הסירה בדגים חיים.
מחליטים להמר בניגוד לזרם והולכים לכיוון שהמון זמן לא היינו. עוברים תקלה תקלה, סלע סלע, גרגיר גרגיר ולא רואים יותר מידי אקשן למטה. ליאור הולך לישון ומוותר על ההמשך אני וחיים עדיין מפוקסים. מגיעים למקום שאמור להניב תוצאות ואכן המסך מלא ציורים מ TUNA.COM

מורידים את הדגים שלנו למיים שניה וחצי אחרי וחיים אומר לי "הלך הריג..." 16 מטר גובה ואין לו ריג מעלה למעלה ורואים חיתוך כמו של מספריים. עדיין לא מעקל. ממתין חצי דקה רואה במסך שהאקשן גבוה יותר מהקרקעית ומחליט לעלות מהר למעלה.
ב 70 מטר עומק מקבל את הבום הראשון ממשיך את העלייה וב 60 מטר מקבל את הבום הנוסף ואז אני מרגיש את מה שחיים הרגיש לפני דקה הלך הריג , מעלה למעלה ורואה אכן שאין ריג ויש חיתוך נוסף.
מסתכלים אחד על השני ומבינים ישר מה לעשות, חיים כושר כבל פלדה ואני כבל בד עבה.
מורידים את הדגים המתים שנשארו למטה.
הגעה לקרקעית ומיד תפיסה אצלי בחכה המלווה עם נגיחות חזקות ללא הפסקה ומשיכת חוט. משהו מסיבי מאוד בצד השני.. משהו ששולט בך ולא הפוך. מעלה אותו עד לגובה 60 מטר בשילוב משיכות שלו אותי עד הסולם של הסירה - משהו חזקקקקקקקק....
הנגיחות לא מפסיקות ופתאום תקקקקק נקרע

מספרים לליאור מה קרה לפני שנייה ומה הוא פספס ואיך שאנחנו מסתכלים על החכה של חיים אנחנו רואים אותה משתחווה לאל הים..
ומפה מתחיל מאבק שלוקח איתו גם רולר חשמלי על הדרך.. עם עזרה של ליאור ובקבוק בירה הכריש עולה למעלה: