פורום הדיג הספורטיבי בישראל
 דוחות דיג
  יומן דו"חות הדיג (אחראים: rafi, shragam)
   קלאמרי וסבידות בשידור חי |
עמודים: [1] 2
|
|
|
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
דו"ח דיג: קלאמרי וסבידות בשידור חי (נקרא 3070 פעמים) |
הדפסה |
|
רון דדון
|
Gone fishin... חבר. ISF. חבר פורום
מנותקגיל:
39
|
|
תאריך הדו"ח | מיקום | סוג | מצב הים | עומק משוער | סגנון הדייג: | 27/12/2012 | צפון: שבי ציון -עכו | מים מלוחים | רגוע ונמוך | 0 - 10 מטר | דיג בז'רז'ור מהחוף (מלוחים) |
תפיסות דגים |
שעת תפיסה | פיתיון | סוג הדג | כמות | משקל כולל בק"ג |
| דמוי דג בינוני - שורקאץ' כתום מידה 3 | סבידה (דיונון הרוקחים) | 1 | | | דמוי דג בינוני - שורקאץ' כתום מידה 3 | קלמארי (דיונון) | 1 | |
הדו"ח:ברגעים אלו עבדכם הנאמן מצא לעצמו 20 דקות קצרות לדיג ונמצא באחד הריפים בעכו  הים רגוע, אך עדין יחסית עכור מהסערה. 15 דק' כבר עברו, שבהן נתפסו סבידה אחת וקלאמרי אחד ממש על ההתחלה במרווח של דקה בינהם. מצרף תמונה של הסבידה  דיווח נוסף אם יהיה על מה בהמשך 
|
|
|
|
עדי
|
חבר פורום
מנותקגיל:
51
|
|
נותרו לך 5 דקות , אל תבזבז אותם  תן עדכון בסוף.
|
-------------------------------
איזהו חכם? הלומד מכל אדם, איזהו גיבור? הכובש את יצרו, איזהו עשיר? השמח בחלקו, איזהו מכובד? המכבד את הבריות
|
|
|
liron89
|
חבר פורום
מנותקגיל:
36
...
|
|
תותח...! אני משתגע, חזרתי מראש הנקרה, ראיתי את הקלמרי לידי! ולא נגעו בבובה! הייתי על סף קפיצת ראש למים בשביל לנסות לתפוס אחד.. מתסכל!!!! הייתה לי בובה אחת זולה, ירוקה עם פסים שחורים... מידה 3.. נראה לי אזמין איזה ימשיטה או משהו
|
"...Teach a man to fish, and he will fish forever"
|
|
|
Ziv
|
חבר פורום  
מנותקגיל:
26
Tica Libra SA3000 משודכת לSureCatch Tournament XP
|
|
תותח...! אני משתגע, חזרתי מראש הנקרה, ראיתי את הקלמרי לידי! ולא נגעו בבובה! הייתי על סף קפיצת ראש למים בשביל לנסות לתפוס אחד.. מתסכל!!!! הייתה לי בובה אחת זולה, ירוקה עם פסים שחורים... מידה 3.. נראה לי אזמין איזה ימשיטה או משהו
לא יודע מה איתך, אבל על כל קלמארי שתפסתי לקח לי בערך 20-30 דקות לגרום לא לתקוף,שאני תופס עליו קריזה מה שאני עושה זה לתת לבובה לשקוע, אז הוא מתקרב לבובה ואז אני דופק לו הוקסט של החיים מצידי שיצא לו הראש מהמקום, העיקר ככה הוא נתפס!!! ובקשר לדו"ח, אחלה תפיסה רון  , אפשר לשאול מה השימוש בסבידה וקלמארי??? לאנטיאס??
|
|
|
|
הנצרתי מס 1
|
חבר פורום
מנותקגיל:
60
אלבום תמונות http://www.flickr.com/photos/m_o_38/
|
|
אחלה פתיון ...כל אינטיאס בסביבה לא יהסס לקחת  מחכים לדוח סופי רון 
|
|
|
IP: [
מחובר ]
|
|
|
צור.
|
חבר פורום
מנותקגיל:
55
052-3770519
|
|
1.מה שיטת העבודה של עם הבובה 2.האם הארת על המים בזמן שאתה מגלגל את הבובה חזרה 3.האם הבובה שוקעת או חצי צפה
|
|
|
|
MOTI-M
|
איש השנה 2012-2013-2014 מקום שני תחרות דייג חופי - מקום שלישי תחרות הטלה לרחוק לכל שאלה: surf casting 0549259774 חבר פורום
מנותקגיל:
52
|
|
יופי של תפיסות רון ועוד בשידור חי  תן עדכון בסוף אנחנו נחכה בסבלנות 
|
|
|
|
liron89
|
חבר פורום
מנותקגיל:
36
...
|
|
1.מה שיטת העבודה של עם הבובה 2.האם הארת על המים בזמן שאתה מגלגל את הבובה חזרה 3.האם הבובה שוקעת או חצי צפה 1. ניסתי כמה שיטות, שיטה ראשונה גלגול איטי ואז גלגולגים מהירים ונותן לה לשקוע.. שיטה אחרת זורק נותן לשקוע ומקפיץ פעמיים מגלגל נותן לשקוע תוך כדי גלגול איטי ביותר.. שיטה שלישית גלגול איטי תוך גדי טוייצינג עדין 2. כשראיתי אותו הארתי עליו כן.. הוא היה עצום חייב לציין.. ולא הארתי על המיים תוך כדי עבודה... 3. בובה שוקעת
|
"...Teach a man to fish, and he will fish forever"
|
|
|
MOTI-M
|
איש השנה 2012-2013-2014 מקום שני תחרות דייג חופי - מקום שלישי תחרות הטלה לרחוק לכל שאלה: surf casting 0549259774 חבר פורום
מנותקגיל:
52
|
|
1.מה שיטת העבודה של עם הבובה 2.האם הארת על המים בזמן שאתה מגלגל את הבובה חזרה 3.האם הבובה שוקעת או חצי צפה 1. ניסתי כמה שיטות, שיטה ראשונה גלגול איטי ואז גלגולגים מהירים ונותן לה לשקוע.. שיטה אחרת זורק נותן לשקוע ומקפיץ פעמיים מגלגל נותן לשקוע תוך כדי גלגול איטי ביותר.. שיטה שלישית גלגול איטי תוך גדי טוייצינג עדין 2. כשראיתי אותו הארתי עליו כן.. הוא היה עצום חייב לציין.. ולא הארתי על המיים תוך כדי עבודה... 3. בובה שוקעת אתה משתמש בכמה בובות בדייג כמו משקלים שונים צבעים שונים ?
|
|
|
|
צור.
|
חבר פורום
מנותקגיל:
55
052-3770519
|
|
 |
|
|
1.מה שיטת העבודה של עם הבובה 2.האם הארת על המים בזמן שאתה מגלגל את הבובה חזרה 3.האם הבובה שוקעת או חצי צפה 1. ניסתי כמה שיטות, שיטה ראשונה גלגול איטי ואז גלגולגים מהירים ונותן לה לשקוע.. שיטה אחרת זורק נותן לשקוע ומקפיץ פעמיים מגלגל נותן לשקוע תוך כדי גלגול איטי ביותר.. שיטה שלישית גלגול איטי תוך גדי טוייצינג עדין 2. כשראיתי אותו הארתי עליו כן.. הוא היה עצום חייב לציין.. ולא הארתי על המיים תוך כדי עבודה... 3. בובה שוקעת 1.מהנסיון שלי ביציאות האחרונות עבדה השיטה של גלגול איטי רציף בלי שום הקפצה או טוייצינג 2.תשתדל להימנע מלהאיר על הקלמר ברגע שהוא נכנס לטווח האור הוא מאיט ואף עוצר ומתחיל מיד בנסיגה מהבובה 3.ממליץ לך לקחת בובה או שתיים ולקצוץ להם טיפה את המשקולת עם קטר מה שיגרום לבובה להיכנס למצב ציפה חלקי מה שאומר שהיא לא מגיעה לקרקעית ומאפשרת את העבודה בשיטה שרשמתי בפסקה הראשונה נ.ב קיצוץ המשקולת צריך לעשות בהדרגה ובחתיכות קטנות בכדי לא להוריד יותר מידי מה שיגרום לבובה לצוף על פני המים ממליץ להכין אותם בבית ולבדוק בתוך דלי מלאה במים
|
|
|
|
|
 |
|
|
1.מה שיטת העבודה של עם הבובה 2.האם הארת על המים בזמן שאתה מגלגל את הבובה חזרה 3.האם הבובה שוקעת או חצי צפה 1. ניסתי כמה שיטות, שיטה ראשונה גלגול איטי ואז גלגולגים מהירים ונותן לה לשקוע.. שיטה אחרת זורק נותן לשקוע ומקפיץ פעמיים מגלגל נותן לשקוע תוך כדי גלגול איטי ביותר.. שיטה שלישית גלגול איטי תוך גדי טוייצינג עדין 2. כשראיתי אותו הארתי עליו כן.. הוא היה עצום חייב לציין.. ולא הארתי על המיים תוך כדי עבודה... 3. בובה שוקעת 1.מהנסיון שלי ביציאות האחרונות עבדה השיטה של גלגול איטי רציף בלי שום הקפצה או טוייצינג 2.תשתדל להימנע מלהאיר על הקלמר ברגע שהוא נכנס לטווח האור הוא מאיט ואף עוצר ומתחיל מיד בנסיגה מהבובה 3.ממליץ לך לקחת בובה או שתיים ולקצוץ להם טיפה את המשקולת עם קטר מה שיגרום לבובה להיכנס למצב ציפה חלקי מה שאומר שהיא לא מגיעה לקרקעית ומאפשרת את העבודה בשיטה שרשמתי בפסקה הראשונה נ.ב קיצוץ המשקולת צריך לעשות בהדרגה ובחתיכות קטנות בכדי לא להוריד יותר מידי מה שיגרום לבובה לצוף על פני המים ממליץ להכין אותם בבית ולבדוק בתוך דלי מלאה במים רון אהבתי את העדכון מהשטח!!  מצטרף להמלצה של צור של קיצוץ המשקולת ולא להאיר ממש את הבובה,אצלי היה הצלחה בעבודה איטית מאוד עם הקפצות קטנות,ממה שנראה הסבידה נמצאת על הקרקעית יותר מאשר גוף המים
|
|
|
|
gaichuk
|
יעד מצומצם חבר פורום
מנותקגיל:
49
יש אכילות ???
|
|
דיווח חם מהים הקר 
|
"I don't know half of you half as well as I should like, and I like less than half of you half as well as you deserve."
|
|
|
רון דדון
|
Gone fishin... חבר. ISF. חבר פורום
מנותקגיל:
39
|
|
 |
|
|
סיימתי באמת אחרי 5 דקות נוספות ללא עוד תפיסות.
לגבי עניין היאמישטה - לא מזלזל בדמויים יפנים, מאמין שיש משהו בהנדסה שלהם שאולי גורם לעליה באחוזי התקיפות, אבל (וזה אבל גדול) - לא מוצא סיבה להשתמש בהם. נכון, היו מקרים שבזמן שאני גירדתי קלאמרי אחד מישהו לידי עם דמויי יאמישטה הוציא 4. באותה נשימה - היו מקרים הפוכים.
השתמשתי היום, וגם כל הפעמים הקודמות בדמויים זולים של שורקאץ' ללא בעיה. לי אישית מהסידרה של השורקאץ' , מידה 3 עובדת הכי טוב. 3.5 כבר שוקע מהר מידי, 2.5 שוקע לאט מידי.
בעבר הייתי מגלגל בקצב קבוע איטי עד בינוני. לאחר מס' סירטוני דיג קלאמרי ביוטיוב בשנתיים האחרונות עברתי להקפצות כמעט באופן בלעדי. אני זורק את הדמויי רחוק ככל הניתן, מגלגל מעט לאחר שהדמויי פוגע במים על מנת שיהיה מתח בחוט. מחכה 5 עד 10 שניות בהתאם לעומק המים, ואז מבצע 2 או 3 הקפצות חדות, עם הפסקה של כשנייה בינהן, ואז שוב מחכה 5 עד 10 שניות וחוזר חלילה. מידי פעם מגוון את ההקפצות, לפעמים ממש מניף את המקל בהקצפה ממצב מקביל למים לניצב להם (כלומר ממצב ____ למצב | ). השיטה הזו לא אכזבה אותי מאז שהתחלתי להשתמש בה. היו לילות שלא היה לה יתרון על גילגול רציף, והיו לילות שכן - מעולם לא חוויתי לילה שהיו פחות תפיסות בשיטה הזו לעומת גילגול רציף (כל השותפים הקבועים לדיג מחזירים בקצב אחיד ללא הקפצות לכן יש לי איך להשוות).
גם היום השתמשתי באותה השיטה.
התקיפה תמיד באה בזמן הנפילה. או שאני מרגיש פתאום את החוט נמתח בזמן הנפילה, או שבהקפצה הראשונה אני מזהה משקל חריג על המקל.
|
|
|
|
|
 |
|
|
לגבי עניין היאמישטה - לא מזלזל בדמויים יפנים, מאמין שיש משהו בהנדסה שלהם שאולי גורם לעליה באחוזי התקיפות, אבל (וזה אבל גדול) - לא מוצא סיבה להשתמש בהם. נכון, היו מקרים שבזמן שאני גירדתי קלאמרי אחד מישהו לידי עם דמויי יאמישטה הוציא 4. באותה נשימה - היו מקרים הפוכים.
השתמשתי היום, וגם כל הפעמים הקודמות בדמויים זולים של שורקאץ' ללא בעיה. לי אישית מהסידרה של השורקאץ' , מידה 3 עובדת הכי טוב. 3.5 כבר שוקע מהר מידי, 2.5 שוקע לאט מידי.
בעבר הייתי מגלגל בקצב קבוע איטי עד בינוני. לאחר מס' סירטוני דיג קלאמרי ביוטיוב בשנתיים האחרונות עברתי להקפצות כמעט באופן בלעדי. אני זורק את הדמויי רחוק ככל הניתן, מגלגל מעט לאחר שהדמויי פוגע במים על מנת שיהיה מתח בחוט. מחכה 5 עד 10 שניות בהתאם לעומק המים, ואז מבצע 2 או 3 הקפצות חדות, עם הפסקה של כשנייה בינהן, ואז שוב מחכה 5 עד 10 שניות וחוזר חלילה. מידי פעם מגוון את ההקפצות, לפעמים ממש מניף את המקל בהקצפה ממצב מקביל למים לניצב להם (כלומר ממצב ____ למצב | ). השיטה הזו לא אכזבה אותי מאז שהתחלתי להשתמש בה. היו לילות שלא היה לה יתרון על גילגול רציף, והיו לילות שכן - מעולם לא חוויתי לילה שהיו פחות תפיסות בשיטה הזו לעומת גילגול רציף (כל השותפים הקבועים לדיג מחזירים בקצב אחיד ללא הקפצות לכן יש לי איך להשוות).
התקיפה תמיד באה בזמן הנפילה. או שאני מרגיש פתאום את החוט נמתח בזמן הנפילה, או שבהקפצה הראשונה אני מזהה משקל חריג על המקל.
תווודה קולע. כבר ביציאה הבאה אנסה גם את ההקפצות לבד
|
|
|
|
MOTI-M
|
מנותקגיל:
52
|
|
 |
|
|
תווודה קולע. כבר ביציאה הבאה אנסה גם את ההקפצות לבד אני גם השיטה שלי אותו דבר ,בהקפצות תמיד זה עבד קלאץ פתוח של הרולר כל הקפצה שחרור חוט לפחות כך אני עובד זה עובד מעולה 
|
|
|
|
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
« הקודם הבא »
|
הדפסה
|
|
עמודים: [1] 2