פורום הדיג הספורטיבי בישראל
 פורומי דיג מקצועיים
  דיג פתיונות מהחוף - מים מלוחים (אחראים: rafi, אבי חכם)
   חוט על השפולה |
עמודים: [1] 2 3 4
|
|
|
| 0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
|
נושא: חוט על השפולה (נקרא 8430 פעמים) |
הדפסה |
|
|
GuY B
|
חבר פורום  
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
שלום לכולם  יש לי שאלה שדי מעניינת אותי ... תמיד אני מנסה לזרוק ( עם חכת זרזור ורולר זרזור קטן) אני לא מצליח לזרוק רחוק .. אני חושב שזה בגלל שלא היה מספיק חוט על השפולה כלומר לא שפולה מלאה , חצי שפולה האם זה נכון ? בכל מקרה היום שמתי חוט חדש ומילאתי הכל עד למטר האחרון ואני יבדוק אם זה ישתנה ביום שבת אבל עדיין אשמח אם תגידו לי , זה משנה או לא ?
|
|
|
|
|
|
liron89
|
חבר פורום
מנותקגיל:
36
...
|
|
 |
|
|
שלום לכולם  יש לי שאלה שדי מעניינת אותי ... תמיד אני מנסה לזרוק ( עם חכת זרזור ורולר זרזור קטן) אני לא מצליח לזרוק רחוק .. אני חושב שזה בגלל שלא היה מספיק חוט על השפולה כלומר לא שפולה מלאה , חצי שפולה האם זה נכון ? בכל מקרה היום שמתי חוט חדש ומילאתי הכל עד למטר האחרון ואני יבדוק אם זה ישתנה ביום שבת אבל עדיין אשמח אם תגידו לי , זה משנה או לא ? שמע לפי דעתי זה גם הגיוני, הייתה לי אותה "בעיה", רולר שלי לא עובד טוב עם חוטי בד, קצת רוח והכל בלגן, בגלל שהחוט קצת רפוי, אז היו לי הרבה פלונטרים, בגלל הפלונטרים חתכתי הרבה והיה לי חצי שפולה, עבדתי ככה חודש בערך, החלטתי למלא את השפולה מחדש, מילאתי אותה עד הסוף, השארתי רוח של 1 ס"מ בערך.. והמרחקי זריקה השתפרו פלאים.. חשבתי מה הסיבה ולפי דעתי (לפחות איך שהרולר שלי בנוי- לא כמו רולרים של שימנו דוגמא, שקצה השפולה קצת אלכוסני שמאפשר יציאת חוט חלקה אלה ששלי שטוח..) אז בזמן יציאת החוט החוט מתחכך הרבה בשפולה וגורם להאטה שלה.. ככה אני מסיק אחרי מה שהיה לי.. בכל אופן, אני די בטוח שהמרחקי זריקה שלך ישתפרו... נ.ב כמובן וכמובן שזה תלוי במשקלי הזריקה של החכה שלך ובמשקל של הדמוי עצמו!
|
-------------------------------
"...Teach a man to fish, and he will fish forever"
|
|
|
|
IZHAK
|
חבר פורום
מנותקגיל:
לא זמין
לא מתיחסים אליך משמע אתה לא קיים
|
|
בהחלט משנה אתה תראה שיפור אדיר במרחק הזריקה
|
|
אתה ואנחנו ====זה כולם=====נכון?
|
|
|
|
GuY B
|
חבר פורום  
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
 |
|
|
שלום לכולם  יש לי שאלה שדי מעניינת אותי ... תמיד אני מנסה לזרוק ( עם חכת זרזור ורולר זרזור קטן) אני לא מצליח לזרוק רחוק .. אני חושב שזה בגלל שלא היה מספיק חוט על השפולה כלומר לא שפולה מלאה , חצי שפולה האם זה נכון ? בכל מקרה היום שמתי חוט חדש ומילאתי הכל עד למטר האחרון ואני יבדוק אם זה ישתנה ביום שבת אבל עדיין אשמח אם תגידו לי , זה משנה או לא ? שמע לפי דעתי זה גם הגיוני, הייתה לי אותה "בעיה", רולר שלי לא עובד טוב עם חוטי בד, קצת רוח והכל בלגן, בגלל שהחוט קצת רפוי, אז היו לי הרבה פלונטרים, בגלל הפלונטרים חתכתי הרבה והיה לי חצי שפולה, עבדתי ככה חודש בערך, החלטתי למלא את השפולה מחדש, מילאתי אותה עד הסוף, השארתי רוח של 1 ס"מ בערך.. והמרחקי זריקה השתפרו פלאים.. חשבתי מה הסיבה ולפי דעתי (לפחות איך שהרולר שלי בנוי- לא כמו רולרים של שימנו דוגמא, שקצה השפולה קצת אלכוסני שמאפשר יציאת חוט חלקה אלה ששלי שטוח..) אז בזמן יציאת החוט החוט מתחכך הרבה בשפולה וגורם להאטה שלה.. ככה אני מסיק אחרי מה שהיה לי.. בכל אופן, אני די בטוח שהמרחקי זריקה שלך ישתפרו... נ.ב כמובן וכמובן שזה תלוי במשקלי הזריקה של החכה שלך ובמשקל של הדמוי עצמו!תודה וגם לי הקצה שטוח ולא אלכסוני 
|
|
|
|
|
|
GuY B
|
חבר פורום  
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
כן זה מה שחשבתי , תודה ! 
|
|
|
|
|
|
momi
|
חבר פורום
מנותקגיל:
54
הים של כולם
|
|
קשה לי להאמין שמרחק בזריקה נפגם משמעותית עקב חוסר חוט- זאת לא הסיבה היחידה, לדעתי היא משנית. עוד סיבות אפשריות משקלי זריקה של המקל האקשן של המקל + אורך משקל של הדמוי או הבומבט או מה שזה לא יהיה טכניקת זריקה (מאוד חשוב ומשמעותי) עובי וסוג החוט מרחק טבעת ראשונה מהרולר וגודל הטבעת סוג הרולר או יותר נכון צורת השפולה- בז'ירז'ור לא כזה קריטי הכל דומה מאוד כמות החוט על השפולה
|
|
"לפעמים אתה מוצא את עצמך באמצע שום מקום ולפעמים באמצע שום מקום אתה מוצא את עצמך."
|
|
|
|
MOTI-M
|
איש השנה 2012-2013-2014 מקום שני תחרות דייג חופי - מקום שלישי תחרות הטלה לרחוק לכל שאלה: surf casting 0549259774 חבר פורום
מנותקגיל:
52
|
|
כן זה מה שחשבתי , תודה !  זה אומר שזה חשוב ואחלה תשובות  ,עוד דבר נוסף הכל טוב גיא מיזמן לא כתבתה ? קשה לי להאמין שמרחק בזריקה נפגם משמעותית עקב חוסר חוט
מומי נגיד בדייג חופי זה כן משפיע ובגדול 
|
|
|
|
|
|
momi
|
חבר פורום
מנותקגיל:
54
הים של כולם
|
|
כן זה מה שחשבתי , תודה !  זה אומר שזה חשוב ואחלה תשובות  ,עוד דבר נוסף הכל טוב גיא מיזמן לא כתבתה ? קשה לי להאמין שמרחק בזריקה נפגם משמעותית עקב חוסר חוט
מומי נגיד בדייג חופי זה כן משפיע ובגדול  התייחסתי יותר לז'ירז'ור, דייג חופי זה שונה לחלוטין ושם יש מבחר רולרים אחר לגמרי במיוחד בצורת השפולה, שם זה יותר פרוץ
|
|
"לפעמים אתה מוצא את עצמך באמצע שום מקום ולפעמים באמצע שום מקום אתה מוצא את עצמך."
|
|
|
|
GuY B
|
חבר פורום  
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
מומי נגיד בדייג חופי זה כן משפיע ובגדול  תודה מוטי הכל טוב  הלימודים משפיעים אבל אולי יהיה דו''ח ביום שבת 
|
|
|
|
|
|
רון דדון
|
Gone fishin... חבר. ISF. חבר פורום
מנותקגיל:
39
|
|
 |
|
|
קשה לי להאמין שמרחק בזריקה נפגם משמעותית עקב חוסר חוט- זאת לא הסיבה היחידה, לדעתי היא משנית. עוד סיבות אפשריות משקלי זריקה של המקל האקשן של המקל + אורך משקל של הדמוי או הבומבט או מה שזה לא יהיה טכניקת זריקה (מאוד חשוב ומשמעותי) עובי וסוג החוט מרחק טבעת ראשונה מהרולר וגודל הטבעת סוג הרולר או יותר נכון צורת השפולה- בז'ירז'ור לא כזה קריטי הכל דומה מאוד כמות החוט על השפולה מומי, כל הפרמטרים שרשמת מאד משפיעים, אבל הרבה לפניהם נמצא פרמטר בסיסי והוא כמות החוט על השפולה. לפני שנכנס לעניין החיכוך, ההיגיון הוא כזה - בזריקה עם שפולה מלאה, משתחרר החלק העליון. החלק העליון בעל רדיוס גדול יותר, ולכן בעצם כל "כריכה" שמשתחררת, היא באורך גדול יותר. ככל שנכנסים יותר לעומק השפולה, הרדיוס יורד וכל כריכה של החוט היא קצרה יותר. כלומר - נניח ויוצאים X כריכות בזריקה, אם השפולה מלאה, הX כריכות האלה כפול אורך של כל כריכה מספק מרחק סופי גדול יותר. נוסיף את עניין החיכוך - ככל שהחוט משתחרר מנקודה עמוקה יותר בשפולה, הוא נתון לחיכוך עם משטח גדול יותר של השפולה, דבר שמייצר האטה משמעותית. נוסיף לי את החוקיות הקודמת, וזה גורם לקיצור גדול מאד של מרחק הזריקה.
|
|
|
|
|
|
liron89
|
חבר פורום
מנותקגיל:
36
...
|
|
 |
|
|
קשה לי להאמין שמרחק בזריקה נפגם משמעותית עקב חוסר חוט- זאת לא הסיבה היחידה, לדעתי היא משנית. עוד סיבות אפשריות משקלי זריקה של המקל האקשן של המקל + אורך משקל של הדמוי או הבומבט או מה שזה לא יהיה טכניקת זריקה (מאוד חשוב ומשמעותי) עובי וסוג החוט מרחק טבעת ראשונה מהרולר וגודל הטבעת סוג הרולר או יותר נכון צורת השפולה- בז'ירז'ור לא כזה קריטי הכל דומה מאוד כמות החוט על השפולה אתה צודק לחלוטין,כל הדברים שרשמת משפיעים על מרחק הזריקה, אבל באותה מידה כמות החוט על הרולר משפיע גם כן והמון... רון ממש נתן הוכחה מדעית מדוייקת.. ההסבר הכי טוב שיכלנו לקבל.. תותח על אתה מומי, כל הפרמטרים שרשמת מאד משפיעים, אבל הרבה לפניהם נמצא פרמטר בסיסי והוא כמות החוט על השפולה.
לפני שנכנס לעניין החיכוך, ההיגיון הוא כזה - בזריקה עם שפולה מלאה, משתחרר החלק העליון. החלק העליון בעל רדיוס גדול יותר, ולכן בעצם כל "כריכה" שמשתחררת, היא באורך גדול יותר. ככל שנכנסים יותר לעומק השפולה, הרדיוס יורד וכל כריכה של החוט היא קצרה יותר. כלומר - נניח ויוצאים X כריכות בזריקה, אם השפולה מלאה, הX כריכות האלה כפול אורך של כל כריכה מספק מרחק סופי גדול יותר.
נוסיף את עניין החיכוך - ככל שהחוט משתחרר מנקודה עמוקה יותר בשפולה, הוא נתון לחיכוך עם משטח גדול יותר של השפולה, דבר שמייצר האטה משמעותית. נוסיף לי את החוקיות הקודמת, וזה גורם לקיצור גדול מאד של מרחק הזריקה.
|
|
|
|
עריכה אחרונה: דצמבר 13, 2012, 21:21:37 PM על ידי liron89
|
|
"...Teach a man to fish, and he will fish forever"
|
|
|
|
עדי
|
חבר פורום
מנותקגיל:
51
|
|
השאלה הראשונה שחייבת להישאל היא :
מה זה לא רחוק אצלך ?
ולגבי כל הגורמים שצוינו בתגובות למעלה, ייתכן והכל יהיה "לפי הספר" אך הטכניקה שלך לא טובה.
האם הגעת פעם רחוק יותר עם ציוד אחר ?
|
|
איזהו חכם? הלומד מכל אדם, איזהו גיבור? הכובש את יצרו, איזהו עשיר? השמח בחלקו, איזהו מכובד? המכבד את הבריות
|
|
|
|
GuY B
|
חבר פורום  
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
מה זה לא רחוק אצלך ?
ולגבי כל הגורמים שצוינו בתגובות למעלה, ייתכן והכל יהיה "לפי הספר" אך הטכניקה שלך לא טובה.
שאני מתכוון לא רחוק זה 5 מטר ככה וכן הגעתי עם ציוד אחר שיש בו הרבה חוט ואני חושב שזאת הסיבה
|
|
|
|
|
|
MOTI-M
|
איש השנה 2012-2013-2014 מקום שני תחרות דייג חופי - מקום שלישי תחרות הטלה לרחוק לכל שאלה: surf casting 0549259774 חבר פורום
מנותקגיל:
52
|
|
מה זה לא רחוק אצלך ?
שאני מתכוון לא רחוק זה 5 מטר ככה וכן הגעתי עם ציוד אחר שיש בו הרבה חוט ואני חושב שזאת הסיבה גיא לא מובן לי אתה אומר שעד 5 מטר זה הזריקה שלך שהרולר לא היה מלא חוט ?
|
|
|
|
|
|
GuY B
|
חבר פורום  
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
מה זה לא רחוק אצלך ?
שאני מתכוון לא רחוק זה 5 מטר ככה וכן הגעתי עם ציוד אחר שיש בו הרבה חוט ואני חושב שזאת הסיבה גיא לא מובן לי אתה אומר שעד 5 מטר זה הזריקה שלך שהרולר לא היה מלא חוט ? כן סוג של אבל זה דיי סיפק אותי כי אני דגתי תמיד עם מצוף קרוב למזח אז לא הייתה לי בעייה והיו תפיסות אבל עכשיו אני רוצה לנסות רחוק יותר ....
|
|
|
|
|
| 0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
| « הקודם הבא »
|
| הדפסה
|
|
עמודים: [1] 2 3 4