תאריך הדו"ח | מיקום | סוג | מצב הים | עומק משוער | סגנון הדייג: |
11/9/2011 | צפון: חוף כרמל- עתלית | מים מלוחים | רגוע ונמוך | 0 - 10 מטר | דיג בז'רז'ור מהחוף (מלוחים) |
תפיסות דגים | ||||
---|---|---|---|---|
שעת תפיסה | פיתיון | סוג הדג | כמות | משקל כולל בק"ג |
13:30 | ניקל קטן - נוצה | גומבר (גומבר טורפני) | 1 | +/- |
הדו"ח:
זה התחיל אתמול אחר הצהריים
הלו..כן מה נשמע?
הכל בסדר.מה איתך?
אחלה בעבודה
בא לך לבוא לים.לחפש בייביז?
אני מסיים בחמש..אבל סבבה אני מגיע לקראת שש
אז .. כן זו הייתה שיחה עם הצפר
אתמול הגעתי לחוף לפגוש את הצפר בחוף דור..
אני חזרתי בדיוק מהעבודה לא הספקתי להגיע הביתה ולהחליף את הבגדים
שנינו על הריף הוא עם נוצה ואני עם ג'יג דמיקי 20 גרם
עבודה של כ 20 דקות ויש לו גומבר יפיוף
אני עם כל הנסיונות שלי איכשהו הצלחתי לעקם את הג'יג ולחטוף שפריץ מגל..ובאותו רגע אני מרים ידיים מקפל את הציוד ומחכה לצפר
לאחר שסיים הוא סיפר לי תקיפות של חניתנים..
הוא מתחיל להסביר על הנוצה ואיך היא עובדת..וכאות מחווה הוא נותן לי שתי נוצות במתנה

היום בבוקר היה תיכנון ללכת לאיזה חוף שקט לקחת צידנית עם כל טוב שמשיה שתי חכות קלמרי ולטרכונים..
אך קמתי באיחור מרוב עייפות

מקפיץ את אשתי לעבודה ואת הילדה לפעטון ומשם לערן ולאטלקי לשתות איזה קפה ומשם לחזור הבייתה
מתחילים אני וערן לדבר על דייג.ועל טרכונים גומברים ושאר ירקות
לקראת 11 אני מספר לערן שאני עייף וחוזר הבייתה לישון או שאני אלך לים לאיזה שעתיים
ערן מתחיל להדליק אותי שהגיע הזמן לחזור לז'רז'ר במלוא הכוח
וואלה מגיע הביתה
בסביבות 12 וחצי אני מחליט ללכת לים
מגיע לנקודה קרקעית מעורבת עומק של 1.5 וחצי לכל היותר מרכיב את הנוצה שסאמח הביא לי ומתחיל לעבוד בצורה בינונית אולי איזה לברק יקפוץ על המציאה
10 דקות של עבודה ואין זכר לקשקש של דג
מדלג על הריף לפינה עם עומק ומתחיל לעבוד עם גילגול מהיר..ובאחת הזריקות מקבל תקיפה אגרסיבית נעילה לכמה שניות ושיחור
השעה כבר 1 + והשמש קודחת בראש למרות הכובע..
מדלג טיפה צפונה על הריף שוב מחפש נקודה עמוקה אולי יבוא האנטיאס המיוחל סופסוף בז'ירז'ור
שלוש זריקות עם עבודה מהירה וגומבר עצבני תוקוף את הנוצה מלמעלה..הדג נעול הוקסט לאבטח את הנעילה ..אך הגומבר נותן כמה קפיצות באוויר ומשתחרר
כמה זריקות שוב לאותו המקום ובאותה שיטה שוב גומבר מתנפל על הנוצה וננעל הפעם אין צ'אנס שני דאבל הוקסט והמופע מתחיל קפיצות סלטות תוך פחות מדקה הוא היה כבר מתפרפר על הריף
החום היה כבר בלתי נסבל ונגמרו לי המים צילום לדג ומשם הביתה
ציוד מקל 5-20 גרם אורך 2.70
רולר בגודל 4000
חוט 16 LB
שוקלידר 20 LB
תודה רבה לסאמח על הנוצה ולראות כמה שדבר כזה פשוט משגע את הדגים
תמונות
ודוגמית ממה שיצא מהגומבר